Тровят ни с генномодифицирана царевица! Докога ще спим? Няма време!

• 35 632
  • 700
  •   1
Отговори
# 285
ОП - нали се сещаш че по-трудно се гради отколкото да се руши. Но ето утре ще има среща-дискусия по темата. Аз лично се надявам да се иницира нещо на тази среща, даже с този пост моля тези които ще отидат на нея да помислят по въпроса! Плюс това - "радетелите на ГМО" са държавните институции и институти и е нормално да са по-организирани, но съм убеден че ако нещата отидат по-далеч и ние ще стигнем до по-сериозни действия.

# 286
  • Stuck in a moment
Пуснах инфо за закона и последиците за земеделците (не само за здравето) в някои земедлски форуми.
По-късно пак ще пускам. дано повечко осъзнаят картинката.

# 287
  • Stuck in a moment
- наши земеделци биха могли да печелят и да изнасят най-вече продукти на биологичното земеделие, още повече и при нашит сравнително чисти почви, в сравнение с Европа.  Peace

За съжаление ако се допусне разпространение и законно култивиране на ГМО в България (всъщност май вече е), то био-храните просто с времето ще изчезнат. Те ще се заразят от с генномофицираните си събратя.
И България вече няма да има славата на страна с вкусни и чисти зеленчуци и плодове. Нито нашето здраве ще е гарантирано ако ги ядем.

# 288
 ooooh! - връщам се от чай с мой съученик, който отдавна живее в Австралия... Много сме зле, само това мога да кажа! Допуснали са на времето съвсем ограничено използване на ГМО и сега горчиво съжаляват. Пишат на етикетите, но не е като в САЩ - никой не ги купува и провеждали някакви мероприятия за изчистване на посевите от ГМ култури, ама нищо повече не каза. Човека с компютри се занимава все пак.

# 289
според мен не е трудно да се направят изводи откъде е този зор да се промотират толкова генно-модифицираните семена!
-трябва да си купуваш редовно семената и ако си даже неволно "опрашен", пак плащаш. Колкото повече се ползват такива семена, толкова повече печалби за производителя. Целта дали не е безконтролна патентно базирана хегемония  върху производството на храна на планетата (ако искате да ядете, трябва да си купите семена от нас Crazy ).... или тва са некви смешни конспирации?
-естествено опцията "две в едно" - за да ползваш сорт издържлив на раундъп, трябва да си купиш и раундъпа

не искам да мисля как спят хората от тази фирма - преди време гледах последствията от употребата на ЕнджънтОринд във Виетнам - пустини и то десетилетия след войната! И за аспартама и волските хормони не ми се мисли, и за американките с тегло над 100 кг... Crazy ... но са факт Stop

# 290
не искам да мисля как спят хората от тази фирма - преди време гледах последствията от употребата на ЕнджънтОринд във Виетнам - пустини и то десетилетия след войната! И за аспартама и волските хормони не ми се мисли, и за американките с тегло над 100 кг... Crazy ... но са факт Stop
И какво излиза,против сме Монсанто,а за генното модифициране няма какво да кажем(понеже това,за което говориш,няма нищо общо с ГМО)???Понеже не ни кефят...Ами да бяхте казали отначало, не няколко човека да се морим да ви обясняваме елементарни понятия от генетиката.
А иначе, няма лошо в това, някой да не харесва дадена компания.Аз да речем не харесвам "The coca cola company",искате ли да забраним Cappy-то?

# 291
Аз да речем не харесвам "The coca cola company",искате ли да забраним Cappy-то?

Не бъркай щатовете, моля.
Никой не те задължава да консумираш Cappy. Виж, ако благодарение на агресивната им политика се цели на пазара да няма никаква друга напитка, освен Cappy, то да - съгласна съм да на протест против това.
Нали няма да седнеш да ме убеждаваш, че Cappy е чист натурален сок?  Whistling

# 292
Хубаво де,ама това,че ако се въведат ГМР няма да има други, конвенционални земеделски култури, просто не е вярно.Което прави контрааргумента ви неадекватен на аргумента.

# 293
  • София
Също така ми е странно как е възможно да се защитава технология на същата тази корпорация, чийто продукти също са аспартамът, Ейджънт Ориндж, Прозилак и Раундъп. Или тези наименования нищо не им говорят?

Грейс, на мен не ми говорят нищо Ейджънт Ориндж, Прозилак . Би ли казала с по 1 изречение  и за четирите продукта! (да си го има  тук написано черно на бяло)

# 294
Хубаво де,ама това,че ако се въведат ГМР няма да има други, конвенционални земеделски култури, просто не е вярно.Което прави контрааргумента ви неадекватен на аргумента.

Ох!  ooooh!

# 295
  • София
И какво излиза,против сме Монсанто,а за генното модифициране няма какво да кажем(понеже това,за което говориш,няма нищо общо с ГМО)???Понеже не ни кефят...Ами да бяхте казали отначало, не няколко човека да се морим да ви обясняваме елементарни понятия от генетиката.А иначе, няма лошо в това, някой да не харесва дадена компания.Аз да речем не харесвам "The coca cola company",искате ли да забраним Cappy-то?

Joy Joy Joy

# 296
  • София

Ева, Людмил (познат е тук) ще направи банер, но иска сценарий. Трябва  ние да си го измислим.

# 297
Не пропускайте да включите страшния домат.Днес с колегите голям смях му ударихме, четейки темата.Доматчето било много яко казаха:)И поздрави имате от тях, не сме лоши хора, нищо че така ви се струва.
До утре на дебата!Съвсем сериозно,това е истински шанс да научите повече.Дано има и медийно присъствие... и адекватни лектори.

# 298
  • Stuck in a moment
според мен не е трудно да се направят изводи откъде е този зор да се промотират толкова генно-модифицираните семена!
-трябва да си купуваш редовно семената и ако си даже неволно "опрашен", пак плащаш. Колкото повече се ползват такива семена, толкова повече печалби за производителя. Целта дали не е безконтролна патентно базирана хегемония  върху производството на храна на планетата (ако искате да ядете, трябва да си купите семена от нас Crazy ).... или тва са некви смешни конспирации?
-естествено опцията "две в едно" - за да ползваш сорт издържлив на раундъп, трябва да си купиш и раундъпа

Точно това подчертах когато писах и във форумите за земеделие.

А във филма "Животът според Монсанто"  направо се казва от достоверен източник, че пускането на пазара на ГМО, не е обосновано на одобрени изследвания, а е политическо решение, което дефакто няма общо със здравето на хората.

"Bovine growth hormone"  -  крави хормон на растежа, патентован от Монсанто - изследвания показват многократно увеличение на яйчниците на кравите. Да, кравите произвеждат повече мляко, но вимето им е възпалено вследствие на хормона, имат инфекция, отделя се гной заедно с млякото, което е предназначено за потребителя. Освен това, заради възпалението, дават антибиотици на кравите, които също преминават в млякото. Ето това е за кравия хормон на растежа.

# 299
Също така ми е странно как е възможно да се защитава технология на същата тази корпорация, чийто продукти също са аспартамът, Ейджънт Ориндж, Прозилак и Раундъп. Или тези наименования нищо не им говорят?

Грейс, на мен не ми говорят нищо Ейджънт Ориндж, Прозилак . Би ли казала с по 1 изречение  и за четирите продукта! (да си го има  тук написано черно на бяло)

Ох, ОП, тва е такава гадост, че направо не ми се навлиза.

Agent Orange е пестицид, съдържащ вид диоксин (TCCD). Милиони литри от него са изляли американците във Виетнам, за да обезлесят джунглата и да добият по този начин надмощие над виетнамците. Отровили са всичко. Стотици хиляди увредени деца и новородени. Има увредени дори трето и четвърто поколение. Проби, взети от почвата през 2003 г. показват наличие на този диоксин 180 пъти над допустимите норми.

Posilac (без "р", грешно съм го написала горе) e говеждият хормон на растежа, който се произвежда от генетично модифицирана E.Coli. Забранен в Канада, Нова Зенландия, Австралия и голяма част от Европа.

Забравих към списъка да добавя и DDT - dichlorodiphenyltrichloroethane, пестицид (също забранен, повсеместно от Стокхолмската конвенция). И други гадости имат, ама сега не ми се занимава с тях.

Хеликаза, имаш основание да не харесваш Coca Cola. Основният й доставчик на аспартам, кофеин и ванилин са пичовете от Монсанто Wink

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 23:51 от Grace'

Общи условия

Активация на акаунт