ИЗРАЕЛ - 48 - празнуваме Ханука!

• 51 172
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • На дивана, под юргана

Тук съм си... никъде не съм ходил (чак след месец ще излипсвам  Laughing )

Мента, отиваш на www.alexa.com и в полето над Lookup sites въвеждаш името на сайта, за който искаш да видиш статистиките. Колкото сайтът е по-популярен - толкова по-малък номер има. Отделно може да има и национална класация в която да е позициониран - дадат списък на първите 100 сайта за националните.

# 91
  • Някъде там...
Тигър никога не се губи....той дебне от храсталака  Mr. Green

# 92
  • На дивана, под юргана
Мда-а-а! Тигър е толкова добър, че може да брои до безкрайност. Правил го е вече два пъти!  Wink

(P.S. - И скромен!)

# 93
  • София
Абе много ни е красива Софийската синагога отвътре. Сега гледах репортаж от запалването на първата свещ от президента Първанов послучай ханука. Ми то направо като дворец са я направили.

# 94
  • София-България, Израел - където си поискам
Абе много ни е красива Софийската синагога отвътре. Сега гледах репортаж от запалването на първата свещ от президента Първанов послучай ханука. Ми то направо като дворец са я направили.
и на мен това ми направи впечатление Peaceминалато година все още я ремонтираха, а сега всичко е направено много красиво.
Утре ща кача снимки, за съжаление са с много лошо качество, беше тъмно, а и от мястото на което  бях не беше много удобно за снимане Sad.
Видях се с Илка и прекрасната и дъщеричка Hug за съжаление за много малко, но започна тържествената част, а след това и изгубих дирите Wink.

# 95
  Илка, Жаки съжалявам, че не успях да присъствам, но два дни бях на състезание по джудо и приключвахме все късно едва сега успях да вляза във форума. Много ми се искаше да присъствам Sad. Може на паленето на последната свещичка за Ханука да се видим Peace или в друго удобно за вас и други желаещи време  Hug
       Хаг Ханука Самеах на всички и от мен  Hug Hug

Елишева, най-искрени съболезнования  Flowers Rose

Hug

# 96
  • T"A

Grinning Не знам какви са последните промени, но за мен винаги си е била като дворец, много и харесвам архитектурата  Peace

Тигър, мерси за сайта! Интересно ми беше да разгледам класациите като цяло, пък и да проверя някои сайтове... занимавка...  Simple Smile

Ти ще пътуваш ли някъде след месец?

# 97
  • На дивана, под юргана

Тигър, мерси за сайта! Интересно ми беше да разгледам класациите като цяло, пък и да проверя някои сайтове... занимавка...  Simple Smile

Ти ще пътуваш ли някъде след месец?

Мда, но засега няма да кажа, че да не вземе да фалира още някоя авиокомпания...  Wink

# 98
  • Някъде там...
Аз знааааааам, аз знам къде ще ходи Тигър, но информация давам само срещу 5лв. преведени на банковата ми сметка  Mr. Green

# 99
  • На дивана, под юргана
Аз знааааааам, аз знам къде ще ходи Тигър, но информация давам само срещу 5лв. преведени на банковата ми сметка  Mr. Green

6 лв! 6 лв! Поне като си ги поделим след това да имам джобни...  Laughing

Дядо, може и през PayPal да преведеш парите, пък не се притеснявай...

# 100
  • София
Аз знааааааам, аз знам къде ще ходи Тигър, но информация давам само срещу 5лв. преведени на банковата ми сметка  Mr. Green

То таксата за превода ще ми излезне повече от самият превод.  Laughing

# 101
Минавам да ви пожелая Хаг Ханука Самеах на всички!

Елишева, приеми и моите съболезнования. Много съжалявам за загубата ти! Flowers Rose Flowers Rose

Мента, сега видях лентичката в подписа ти – много се радвам за вас. Леко оставащо време от бремеността, бързо и леко раждане и възстановяване!  Hug

Хубава и спокойна вечер  bouquet

# 102
Хаг Самеах !!!!

Ние сменяхме интернет доставчик и нямахме няколко дни интернет. Имам малко главоболия с градината за Натали жената, при която трябваше да ходи и много ни харесваше ще влиза да се оперира и не се знае колко време ще й трябва после да се възстанови могат да минат месеци. Голям проблем е тук с детските градини защото няма държавни само частни а са малко защото са много високи изискванията да не говорим, че вървят между 700 и 1300 долара на месец  Tired водят се дискусии по въпроса но не виждам скоро да има решение на проблема.

Елишева, много съжалявам за майка ти, моите съболезнования.

# 103
 Добро утро !

Чакам снимчици от София аз  Simple Smile ! Сладурки!  Hug

Моите деца са на вълна ягоди ! По една кутийка двамата си изяждат за нула време  Simple Smile ...

Дядо хаджи, помниш ли бамба-та ... Ето и "шоколадова" както й казват :
http://petia911.snimka.bg/other/hrana.251467.16391388.big

Мента, мъж ти като прави  хамуцим (трушийки разни там ) ползва ли такава подправка :
http://petia911.snimka.bg/other/hrana.251467.16391392.big

Това шкеде марак ново ли е или аз чак сега го виждам - не квадратчета , а вълнички и по-големки :
http://petia911.snimka.bg/other/hrana.251467.16391399.big  Слага се в супата за незапознатите. Има ли в БГ някакъв заместител, нещо подобно ? Знам, че Кнор прави шкеде марак, но  да не би да е само за пазари, които вече познават продукта (както тук).

Питайте си мъжете израелките ...които са ходили в казарма - сещат ли се за тези вафли  Mr. Green :
http://petia911.snimka.bg/other/hrana.251467.16391403.big Моят им вика - вафлим миаЦава  Mr. Green Луднал е по тая носталгия , но и децата не се дават!

Накрая да ви черпя  с винце от БГ ... онова с "чешмичката " дето ще му се пънем поне още 2 месеца ...  Mr. Green :
http://petia911.snimka.bg/other/hrana.251467.16391406.big Пък сме си донесли и 2 картона. Познато ли ви е ? Хубавото е, че не изветрява и се запзва  свеж  вкус  с това приспособленийце .

На мене снощи ми се запали едната малка ханукия от градинката на Саги - летвичката й с летвичка - пална се .По едно време пука - викам си - свещ пука като гасне ...Да ама едно пукане  пада! Отивам да видя - палнала се летвата й с летва и се счупила на две даже толкова бързо и си гори пламък ! Хубаво ,. че съм махнала пердетата .....а под  свещниците - мивката. Смахнатата летвичка да ми изгори къщата. То не бе ханукия , то не бе чудо - нали да се радват децата ....че  е тяхно дело .Опасно е . Трябва да се палят  сериозни свещници  Simple Smile и на обезопасено . Ако задремеш и ако си с по-дебелашки свещи за няколко часа , а не от малките ..  ooooh!  Обгоряла ми е дограмата малко - има едно кръгче кафяво сега , не се измива. Ще слагам май все солницата върху него и я някой поиска сол - я съм го гътнала  hahaha Joy ...Я барне солницата -  я е изгорЕла рЪката !  hahaha Joy

После ще ви разказвам за един парад на сефер (книга) ТОРА вчера до нас. Обаче сега неможе , че децата плюят по огледалото, това било спрей за огледала!  #Crazy

Ханд , какво правихте за Ханука ? Нямаше ли там нещо в  еврейската общност  канадска ? Прегръдки!  Hug И да пишеш как е с градинката и с Натали  после ...

# 104
Добро утро!
Ето ме след поредната преинсталация  Laughing, така е като всеки влиза където трябва и където не. Нищо, да са здрави. Сега учителката на Меди и е напълнила мейла с месимот (задачки в един атар да попълва), а госпожицата се е заттворила в стаята си и си играе с... кукли  Crazy. Сърце не ми дава да я изюркам да учи, но няма начин до края на деня трябва да се свърши, че утре ще и пратят нови Whistling.

Мимкис, и ние бяхме на джудо турнир първият на Викчето. Май ще те викаме за уроци, че още не е влезнал в "този филм". Много се радвам, че запази спокойствие и присъствие на духа, въпреки че за първи път е на такова голямо място с толкова много деца (около 200-250). На всичкото отгоре само той в неговата група беше начинаещ с бял колан. Имаше две победи и три загуби, не се сеща да ги натиска долу. Хвърли ги долу и ги остави да стават, няма спортна злоба в него. Усмихва им се, покланя им се, извинява им се... Като гледах обаче другите родители как буквално насъскват децата си  Shocked, изтрещях " натисни го, дръж, по- силно, стискай, смачкай го...." при тях май спортната злоба в повече, такова вживяване... Аз му казах на моето дете, че не е важно дали ще победи или не, а да се забавлява, да придобие опит. Може би и затова той не се впечатли толкова. Остана 4 от 15-20 деца в неговата възраст и кг. Получи медал за участие и лакомства за ханука, напълно доволен и аз също  Hug.

Жаки, гледах паленето по новините, приятно е да се събират така. Въобще празниците са хубаво нещо, чакаме снимките.

Бубе, как вървят суфганиотите в тези дни? Ти насити ли им се?

Елишева, приеми и моите съболезнования, представям си колко ти е тежко.

Общи условия

Активация на акаунт