Къде в София прахосмукачка Керхер?

• 57 412
  • 216
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Моя модел е SV1802.Налива се 1.2 л вода,с която почиствам апартамент 110 кв..Рядко се случва да не ми стигне водата.Времето за изчакване е 10-ина минути преди да може да се налее пак вода в котела.През това време пускам само на режим прахосмукачката.

# 136
За всички мами от Бургас, бих желала да споделя, че Парният екстрактор може да бъде закупен на изплащане от Бургас чрез позвъняване до офиса във Варна. От там те свързват с техен банков представител и пак по телефона, представителят попълва бланките с данните и води молбата за отпускане на кредит от системата. Това става за около 30 мин. След което, офис представителят от Кархер се свързва с вас и до 3 дни получавате уреда до адрес по куриер. Куриерът ви връчва договорът, който трябва да се разпише и дава картата към банката за погасяване на месечните вноски. И ви дава уреда.
Това ми се случва на мен сега и  с  надежда си го чакам в четвъртък.  Аз един месец се лутах в това какво да правя. От офиса в Бургас ме разобеждаваха да не го копувам, а да купя от тях друг продукт в пълната му цена. После ми казаха, че не правят договори на изплащане. А докато се свържа с тях ходих няколко пъти, защото все ги нямаше. От София ми искаха документи по е-майл а да сканирам и изпращам. От офиса във Варна всъщност се осъществи покупката, като всичко стана в рамките на 4 часа по телефона. Ако знаех предварително това, нямаше да губя време и щях да вляза в намаленията от миналия месец... Така че, надявам се, с това инфо, да бъда полезна на някого.

# 137
Всъщност има ли оскъпяване на парния ектрактор на изплащане?

# 138
Така, да споделя одисеята си, която все още продължава!
Милитана, първо на теб ще отговоря - дали има оскъпяване на парния екстрактор на изплащане? Определено има: от 1220 лв. без ДДС и 1464 лв. с ДДС, на изплащане за 12 месеца оскъпяването е 1871.40 лв.  Съответно годишиният лихвен процент е 39.018%. Договорът върви със Застраховка Защита Макс - 65.28 лв. Първо пристигнаха документите, които акуратно прегледах, преглътнах горчиво  Sick и подписах, с надежда, че поне за тези пари ще получа качестевен продукт. След 2 дни пристигна по Спийди и екстракторът, за моя сметка - 15 лв. до адрес. Така с надежда и ентусиазъм, след като се върнах от работа, вечерта в събота започнах да разопаковам и разучавам уреда. Докато го сглобявах се оказа, че накрайникът като пистолет на маркуча странно хлопа  #Crazy Дрънчи вътре нещо, което свободно се разхожда и си дрънка като дрънкалката на бебето на приятелката ми  newsm78 . Съпругът ми също я разгледа, и каза че това определено не е наред. Така, тъй като бях на работа на следващия ден, той се свърза с представителя от Варна, който ми я продаде и се разбраха утре да я върна по Спийди за тяхна сметка. Договорът не може явно да се развали и сега пак ще чакам с надежда да си получа работещ екстрактор...   Tired Crossing Arms

А, най-лошото е, че заради тази простотия утре се си изтървам часа за преглед в София при д-р Сигридов и пренаталния скриниг, които трябваше да направя, защото съм бременна.  #Cussing out #2gunfire

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 18:58 от rosefromstars

# 139
Леле, дано се оправите с тая одисея! Честита покупка де, дано е дреболия някаква. Ама и оскъпяването си  го бива. Големи обирници. Няма ли някой, който да внесе тая машина на реални цени най-сетне. И как  не ги е срам като купуваш нещо за хиляди левове, да те натоварват и с цената н адоставката!

# 140
Продавам SV1902, закупен нов през февруари от Керклийн Варна и е използван не повече от 10-тина пъти. Предполагам, че въпреки смяната на собственика гаранцията ще си важи. Дръжката е леко пукната но е залепена добре и стегната с изолирбанд. Цена 600 лв. stableinvest@abv.bg

# 141
Здравейте, искам да ви попитам - за sv 1902 ползват ли се микрофибърни кърпи за пода, които да обират влагата, както с другите модели парочистачки Karcher, или не е необходимо - влагата се изсмуква? И още - въпросния обезпенител се ползва задължително всеки път?

# 142
Кърпи не се ползват, вакуума изсмуква всичко.
Обезпенител е хубаво да се използва всеки път, защото от силата на изсмукване се получава пяна, която може да мине през аквастоп защитата.

# 143
Привет!

Въпросът ми е провокиран от следния коментар на narcisa от преди няколко години  Laughing

"...лошото е, че я спряха от производство преди година и половина и я замениха с SE 4001 която е отвратителна(според мен)..."

Аз се бях насочил точно към този модел. Това което ми трябва е машина, която да може да се ползва като обикновена прахосмукачка, но и да пере мокети и килими. Рядко ще се налага и мокро почистване на под с плочки. От описанието ми се струва, че SE 4001 отговаря на всичко това.
Моля narcisa кажи ми защо е "отвратителна" и кое би било по-добро в същия ценови диапазон?

Поздрави!

# 144
 Grinning Grinning  Доста стар коментар, но мнението ми е същото.
Въпросния модел работи задължително с филтър и хартиени торби, което си е консуматив във времето. Филтъра е около 23лв. торбите около17лв.
Филтъра се сменя поне веднъж в годината. Освен това машината е много обемна и шумна, тръбите са пластмаса, която при по силен натиск в килима се огъва.  Иначе за пране пере горе долу добре. За съжаление в момента в този клас няма други опции.  Въпросът е дали ще ползвате функцият апране толкова често и дали си струва инвестицията примерно за веднъж в годината, при положение, че пране на колим е между 20 и 30лв. По добре прахосмукачка с мокро изсмукване и да си нанасяте препарат с пулвелизатор. Ефекта е същия а машината е по евтина. Или нормална за сухо почистване, а килима на автомивка.

# 145
Благодаря за отговора!

След доста колебание и почесване там където не ме сърби  newsm78 реших да отида да купя прахосмукачката. Да ама не - нямат я в наличност в нито една от веригите, които продават марката в Белгия и ако я поръчам може да се забави и месец. В единия магазин имаха KARCHER SE 6.100, която е със 100 евро по-скъпа, изглежда малко по удобна, но пак й трябват торби и също е с пластмасови тръби. От сравнението на информацията в сайта  не се вижда никаква разлика в показателите. Дали си заслужава 100-те евро отгоре.

А относно прането на автомивка не мисля, че тук има такава практика за съжаление Sad , а и мокета няма как да го вдигна от пода. Така , че определено ми трябва перяща прахосмукачка.

# 146
Не, само дизайна е различен  Grinning

# 147
Ok!
Благодаря още един път!

Peace

# 148
Здравейте.

Прочетох много добри отзиви от всички вас за Karcher SV 1902 и обмисляме да го придобием и в нашето семейство, но съм малко объркан, защото не е малка сума, а тези "консултанти" в Технополис така и не можаха да ми обяснят нищо като хората, да не кажа, че не знаеха, а телефонът на Керхер е изключен  Grinning. Молбата ми за информация е към хората, които притежават тази машинка и я ползват. От това, което прочетох, не съм сигурен дали правилно съм разбрал. Интересува ме може ли да работи и като обикновена прахосмукачка с воден филтър на сухо прахосмучене, освен като парочистачка? Предварително Ви благодаря.

# 149
Да може, двете функции са независими една от друга Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт