Къде в София прахосмукачка Керхер?

• 57 411
  • 216
  •   1
Отговори
# 75
Hary -ИЗПРАТИХ ВИ ЛС

# 76
  • София
Mimi_1977, дай отзиви и тук, моля те.

# 77
Поради интереса на Cherry plum по-долу публикувам ЛС до Hary.

Привет,
аз ползвам парен екстрактор sv1902 от м.март 2010г. Аз бях много затруднена при избора.Мислех да купувам два отделни уреда на Керхер, допитвах се до хора, които са го ползвали (аз лично нямам познати) и допрях до хора от форума. За съжаление нямаше много отзиви точно за този уред. Основно много полезна информация ми даде един мъж от форума тук –narcisa, за което съм му много, много багодарна!!! След дълго търсене и проучване на подобна машина избора ми се спря на този уред. Мога да отговоря много кратко-заслужава си инвестицията.
Все още не ми се е налагало да пера тапицерии, защото всичко у дома е много ново. Но мога да споделя,че почистването на пода с пара не може да се сравни с миенето на ръка и то ссъ силен препарат катодоместос. Аз съм маняк на тема чистота  и искам всичко да искри и блести ежедневно. Наистина не меже да се сравни почистването с уреда с ръчното измиване. Уреда има доста приставки - идеално чисти фуги,фурната също може да се почиства. Но уникалното за този уред е, че може едновременно да пуска пара под високо налягане и да събира изсмуквайки мръсотията.

Минавам по същество.  Уредът може да  работи само като прахосмукачка, може и като парочистачка.
 Принципът е следният:
Работа като прахосмукачка-
поставя се в кофичката точно определено количество вода и една капачка обезпенител (продава се в магазините на Керхер). Иоттук нататък се действа по обичайният начин с работа с прахосмукачка. Разликата е,че уредът е много мощен, оборудван е с много качествени филтри и пречиства въздуха и няма я тази миризма, която другите прахосмукачки оставят след себе си. Не се вдигат прахоляци .След приключване на работата човек остава потрес като погледне какъв е цвета на водата в кофата. Аз пускам прахосмукачка всеки , абсолютно всеки ден (в момента съм по майчинство), събуваме се и се обуваме пред вратата на апартамента (за разлика от много хора), живеем в София. Ужасяващо и потресаващо е след като се приключа работата с уреда . Водата в кофичката е толкова мръсна, което говори какво дишаме. Но това са реалностите....
След всяка употреба на прахосмукачката трябва да се измива кофичката. Тръбите на прахосмукачката не е нужно да се иизмиват след всяко чистене с прахосмукачка, а само когато работи като парочистачка. Не отнема много време, а пък едви ли ще чистите всеки ден с пара ,и това да Ви дотяга и затормозява по някакъв начин.
Работа като екстрактор-(парочистачка+прахосмукачка) Отново е необходимо да се постави в кофичката на уреда точно определено количество студена вода от чешмата+1 капачка от обезпенителя. Тук вече ще трябва и да напълните резервоара на уреда с вода (в книжката с инструкции за употреба на уреда е посочено точното количество). Единият вариант е докато изчаквате водата в уредата да достигне определената температура за да пуска пара (отнема около 5минути, има светлинен индикатор,който посочва това)е да почистите пода минавайки с прахосмукачка и веднага след това да почистите с пара. Уреда може едновременно да пуска пара и едновременно да измуква мръсната вода. Може да третирате определен участък само с пара и веднага след това да мсе обере мръсната вода и да подсушите. Това е уникалното на SV1902-може едновременно да мие/пере с помощта на пара и да подсушава. Силата на парата се регулира посредством копче от 1до 5. Ако искате да почисвате прозорци съответно силата на парата ще трябва да е на 1-2 степен. Почистването на гранитогрес в зависимост от замърсеността -4или 5. Мощността на всмукване варира от 1до 4.
Както Ви казах вече все още не съм прала тапицерии защото не ми се е налагало. Килими също нямам у дома. Но зная ,че има специален препарат за пране на много силно замърсени тъкани.
Много качествено почиства фуги (има специална приставка за това) . Ние купихме уреда от магазина на бул. Константин Величков 133 След като бях получила известна информация за принципа на работа на този уред ходих до там и помолих да ми демонстрират на живо как работи. Не са от най-отзивчивите ,но като поставиш точно конкретни въпроси и ги помолиш да покажат точно как например мие плочки -мисля, че няма да откажат. Долколкото ми казаха почти винаги имат 1бройка от SV1902 заради високата му цена. Аз като ходих поисках да ми покажат как точно става миенето на подови настилки и прозорци, направиха ми демонстрация , но по принцип подчертаха, че нямат практика да извършват подобни демонстрации. Те почистиха определен участък от офиса, пода беше доста захабен. Не беше демонстрация от типа ТВ рекламите.След като видях на живо как работи уреда след 1нощ размисъл отидох и оставих капаро защото исках да ми дадат неразопакован уред. Доставиха го за 1 седмица.
в общи линии мисля, че дадох някаква насока и представа. Ако имате други питания-не се притеснявайте. Аз съм на линия Simple Smile) Знам от личен опит колко е трудно, а все пак и сумата не е малка.
Забравих да добавя, че няма опасност от повреждане или деформиране при почистването с пара на паркет благодарение на възможноста да изсмуква веднага водата и повърхостта да остава суха. Имам приятелка, която си повреди ламиниран паркет с обикновенните парочистачки от тв рекламите. Тя лично не е доволна от тях. Но тук не изобщо не може да се допуска каквото и да било подобно сравнение. както се казва -сравняват се сравними неща!!!
Има друг модел парен екстрактор sv1802, но при него недостатък е (И СПОРЕД МЕН МНОГО ГОЛЯМ, така поне ми обясниха),че когато свърши водата в резервоара ,уреда трябва да се изключи ,да се остави да изстине и чак тогава да се напълни. Това при sv 1902 го няма -тук може по всяко време на работа да се долива вода в резервоара. Това много голямо предимство защото с един резервоар аз успявам да почистя под с настилка от гранитогрес 24кв.м. Но разбира се това е относително,но за да почистя целия апартамент правя около 3-4 зареждания.
Още веднъж успех при избора!!!
Всичко добро !

# 78
  • София
Много благодаря за изчерпателния отговор  Simple Smile.
Сега остава и М BR да се включи с нейния опит.

# 79
И аз съм много доволна от парочистачката. Една от най-добрите ми покупки.
След малко мотане в началото я отремонтираха и повече проблеми не съм имала.
Ползвам я веднъж седмично като парочистачка .
 Добре чисти ламината, фугите на гранитогреса, гранитогреса Много лесно мия прозорците, кухненските шкафове. Дезинфекцирам и играчките от време на време.  Едни бели маратонки чистих и се получи много добре.
Чистенето лятото е малко по-неприятно, защото самата парочистачка затопля доста.
Относно прането - пера само дивана.
Миналата година когато дивана беше замърсен само от сядане, всичко се изпра много добре само с пара. Дивана е много светло жълт.
Но после малкия се включи  в мазането и рисуването с какво ли не и все нещо не може да се изпере само с пара. Ползвам и препарати. Първо намазвам петното с препарат и после изпрам целия диван с парочистачката.  Намерих такива които не образуват пяна. Не остава нито едно петно, става като нов.   Сигурно препаратите повреждат нещо в парочистачката, но 2-3 пъти моя мъж проверяваше за таблетките, които са специално за тази машина и все ги нямаше.
Тази година май трябва да се сменят някакви филтри и като ги поръчвам, ще поръчам и таблетки.
Мисля, че дали ще се изпере диван или килим добре зависи от материята му.

# 80
Тази година май трябва да се сменят някакви филтри и като ги поръчвам, ще поръчам и таблетки.
Мисля, че дали ще се изпере диван или килим добре зависи от материята му.

хепа хилтърът се сменя на 12 месеца по предписание на Керхер, в Бг. се сменя като почернее Simple Smile, дори и да забавиш смяната нищо няма да му стане.  Simple Smile

# 81
Аз имам само парочистачка ( без функция прахосмукачка и също съм мн. доволна) чисти идеално теракота, бянята (плочки тоалетна мивка вкичко) както и кухненската печка. Имам куче от година и нещо и често пишкаше в къщи капвах няколко капки етерично масло и миризмите които оставаха въпреки третирането с препарати изчезваха. Ефекта е добър и без етерични масла ама си е груго като изчистиш да мирише на лимон или мента.

NARCISA понеже и ти имаш като моята машинка да попитам за почистване на котленият камък само от пръциците на Karcher ли може да со ползва, защото работят с моето раб. време и все не мога да ида до техният магазин

# 82
В София работят и в Събота май до обяд. желателно е да са си нейните пръчици( безвредни са) аз термоканата я чистих с една течност дето направо ми гореше по пръстите като я капнах. после я плакнах 20 пъти ooooh!.
Може да им се обадиш предполагам, че ще се разберете да те изчакат някой ден!

# 83
 Аз чак сега разбрах, че има препарат на таблетки, с който може да се пере с въпросния модел! Това е страхотно! А какво ще стане на уреда ако се използват други препарати?

# 84
трябва да са много слабо пенливи, и да са устойчиви на температура. при силно разпенване пяната може да влезе в двигателя, което не е желателно.

# 85
  • София
Много благодаря на всчки за отзивите, надявам се и аз да дам скоро  Crazy  Simple Smile.

# 86
Здравейте!
От месец вече и аз съм горд притежател на sv1902 или както го наричаме в къщи -"трактора" (съкратено от екстрактор)
Благодаря, много, на narcisa, за съдействието му при закупуването на уреда!
Не писах по-рано в темата, защото исках да мине малко време, за да натрупам впечатления от работата с уреда.
В началото, когато пристигна трактора, останах леко разочарована! Явно моите очаквания бяха твърди големи! Мислех, че парата е някаква "вълшебница", която с магическа пръчка почиства всичко лесно и бързо! Истината е, че парата чисти, но не толкова бързо и перфектно, а някои по-упорити замърсявания трябва да се минат няколко пъти, за да се изчистят.
Ще продължа малко по-късно.

# 87
Така, ще се опитам да поставя оценки, по скалата от 2 до 6, за резултата от почистването с Трактора на различни повърхности и уреди:
 Чистене на фуги - 6-ица. Пак зависи от замърсеността на фугата, но с неколкократно минаване резултата е страхотен!
 Чистене на ламинат, теракота и други гладки повърхности - 6-ица. Перфектно , особено за ежедневното почистване.
 Пране на килими, дивани и матраци- 5-ица. Правя сравнение с Рейнбоу- за нея е 6-ицата. Тук беше и малкото ми разочарование, но истината е, че резултата е повече от перфектен за пране без препарат и само със пара! По стари петна и замърсявания върху дамаски се махат с предварително напръскване с препарат и неколкократно минаване с парата! След пране всичко е страхотно изпрано и освежено! Свекърва ми каза, че резултата от прането на нейния 20-год. килим е по-добър от нейното пране, а тя пере килима лятото на двора, с  гореща вода и цяло шише Вениш като търка с четка с твърд косъм. Та, според нея резултата е по-добър и килима остава с хубав вид и освежен за по-дълго време. И още нещо - Трактора не маха  стара дъвка от килима, а Рейнбоу го прави с две-три движения. Наясно съм, че сравнението е неуместно в случая и че за толкова пари - толкоз!
 Чистене на прозорци - 4-ка. Тук очаквах повече от Трактора. Незамърсени и поддържани прозорци се чистят, но по-замърсени такива - трябва да се тръкне и с малко препарат и гъба за прозорци. Е става по-бързо ако си минал предварително с Трактора, защото мръсотията се "накисва"от парата. Процедурата за миене на замърсени прозорци при мен е : първо минавам с парата, после напръсквам с препарат и минавам с гъба, а после пак с парата и изсмукване на мръсотията. Накрая минавам със суха микрофибърна кърпа за прозорци и резултата е блестящ! Така, както го описвам изглежда дълго и трудно, но истината е че става много лесно и бързо!
 Чистене на баня - 4-ка. Фугите се чистят перфектно, но мивка, моноблок, батерии - така и не можах да изчистя добре и бързо с парата. Ще се радвам ако някой сподели как точно и с коя приставка чисти най-добре банята с парочистачка. На мен просто ми е неудобно с нея!
 Чистене на фурни, керамични плотове и загорели мазнини - 3-ка. Загоряло по печката не пада с пара. Очакванията ми да чистя лесно тези уреди не се оправдаха! Ако замърсяванията са по-малки и мазните петна "по-пресни" - парата се справя. Но аз не си представям начин да вадя уреда и да чистя с него след всяко готвене и след това да го мия и прибирам.

# 88
Като цяло съм много доволна от Трактора. Недостатък според мен е това , че е доста тежък и трудно маневрен. Понякога се замислям дали да не пусна другата ми лека прахосмокачка, но веднага си спомням, че след това ще има едно вадене на кофи, стирки, сменяне на води и препарати за различните настилки и почистването ще е само повърхностно.
В интерес на истината почистването със стирка става по-бързо, но резултата е съвсем различен!
Общо взето аз чистя подовите настилки така: където няма килими, минавам директно с пара и изсмукване и всичката мръсотия е събрана и пода свети. Килимите минавам първо с четките за килими, после сменям накрайника и минавам пак с пара и изсмукване. Килимите в нас са от рошавите, с дългите косми и резултата е перфектен - изглеждат като нови!
Благодаря отново на всички мами, които дадоха мнение за въпросния уред - благодарение на Вас се реших да го закупя!
Едно въпросче към M-BR - как почистваш кухненските шкафове, каква приставка използваш? И как , момичета, използвате тази бялата хавлиена кърпа?

# 89
http://www.karcherbg.com/bproducts4.php?product_id=32&start= … amp;id_subgroup=0  някой да се е интересувал колко точно е промоционалната цена на тази джаджа

Общи условия

Активация на акаунт