РЕцепта за свински руладини

• 10 875
  • 4
  •   1
Отговори
  • Там някъде......
Как готвите свински руладини,искам изпитана рецепта ако може

# 1
Начуквам месото да стане като лист.После посолявам със сол,черен и червен пипер.Наръсвам с нарязан сварен морков,грах,кисела краставичка,задушени гъбки.Завивам на ролце,овързвам с конец.
Позапържвам рулцата от всички страни да се запечата местото и ги прехвърлям в йенска тавичка с капак.Наливам малко водичка и пека до готовност.Накрая разбивам една кофичка заквасена сметана и прибавям към рулата и соса.Като кипне е готово.

Сервирам със задушени зеленуци,като преди сервиране махам конеца Wink.

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 11:43 от TheNMaster

# 2
  • София
Майка ми правеше такива, божествени бяха!

Начуква се месото на тънко, както каза Мастерчето, вътре с плънка по желание (според мен най-много отива киселата краставичка, без нея не е същото) и след това майка ги оваляше само в галета. Ставаха едни хрупкави, страхотни руладинки.

Аз скоро правих, но съсипах всичко, защото увих с конец. Ядеш на пресекулки, конеца - запечатан под панировката, впил се в месото, дръпнеш го - панировката пада, разпада се цялото руладинче, абе мъчение. Другия път ще ги захвана с клечка за зъби.

# 3
Ето една лесна рецепта за Телешки рулца, които стават по същия начин и със свинско, и с пилешко  Simple Smile

# 4
Момичетата са ти дали рецепти за плънката, само ще добавя, че можеш отгоре да увиш руладината с цял зелев лист, който при сервирането се маха.

Общи условия

Активация на акаунт