Шестгодишно кърмаче

• 19 241
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
За 5 годишно знех, но за 6 чувам за пръв път.
Браво  Peace
И честит рожден ден малко на патерици   bouquet

# 106
бях чувала за кърмачета с толкова дълъг стаж, но не знаех, че и форумът си има такова. поздравления за търпението да къчмиш детенце толкова дълго, както и за смелостта да споделиш тук. ясно е, че не е за всеки това, дори злобните коментари ми се струват прекалено малко. аз си сверих чаовника с половинката. казах му: знаеш ли, има шестгодишно кърмаче във форума! той отговори: в българия?! супер! пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и още дълги кърмачески години.

# 107
maminkavania, имаш страхотни деца! Много са красиви! Пу-пу! Да са ти живи и здрави  bouquet

# 108
  • София

Наскоро ми попаднаха изследвания, провеждани в продължение на над десет години, от Бостънския институт, и още 2-3, едно на холандска психично-здравна организация и друго, мисля, на една изследователска група от Ню Йорк... Резултатите са много предвидими, макар и - предполагам, шокиращи за пишещите в тази тема. Те повече се занимават с психичната организация на майките, които имат потребност да кърмят след първата годинка на детето, но и с ефекта на дългото кърмене върху самото дете... Не искам да цитирам въпросните изследвания, защото - всеки да си прави каквото иска и да отглежда децата си както намери за добре. А и колко често нанасяме щети, смятайки, че правим добро. Така, че, всеки - който както ги разбира тези неща.

Saule, публикувай, моля те, заглавията на изследванията. Би било чудесно пред алтернативата твърденията ти да останат висящи. Пък и е интересно каква е оценката за качеството на изследвания от гледна точка на статистическа значимост. Изследванията рандомизирани, контролирани, двойно слепи ли са и възможно ли е да са такива Wink?
Огромен проблем на психолозите е, че личният им опит (признато или непризнато неуспешен) по темата пряко се отразява на отношението  и тълкуванията им Laughing.

# 109
  • София

Наскоро ми попаднаха изследвания, провеждани в продължение на над десет години, от Бостънския институт, и още 2-3, едно на холандска психично-здравна организация и друго, мисля, на една изследователска група от Ню Йорк... Резултатите са много предвидими, макар и - предполагам, шокиращи за пишещите в тази тема. Те повече се занимават с психичната организация на майките, които имат потребност да кърмят след първата годинка на детето, но и с ефекта на дългото кърмене върху самото дете... Не искам да цитирам въпросните изследвания, защото - всеки да си прави каквото иска и да отглежда децата си както намери за добре. А и колко често нанасяме щети, смятайки, че правим добро. Така, че, всеки - който както ги разбира тези неща.

Saule, публикувай, моля те, заглавията на изследванията. Би било чудесно пред алтернативата твърденията ти да останат висящи. Пък и е интересно каква е оценката за качеството на изследвания от гледна точка на статистическа значимост. Изследванията рандомизирани, контролирани, двойно слепи ли са и възможно ли е да са такива Wink?
Огромен проблем на психолозите е, че личният им опит (признато или непризнато неуспешен) по темата пряко се отразява на отношението  и тълкуванията им Laughing.

Вече и откровени глупости взехте да пишете - интересно ми е един мъж психолог какъв успешен или неуспешен опит с кърменето би имал и как това се отразява на работата му.  hahaha

# 110
  • В чуден свят с четири Слънца
Поздравления за успешното кърмене и честито на рожденичката!!! Много мило ми стана, като прочетох вашата история. И изобщо не се шокирах, напротив, зарадвах се, че има майка, която с толкова обич и търпение откликва на нуждите на детето си.
Пожелавам ти прекрасна бременност и догодина здраво и щастливо бебче!

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 16:45 от mama_galka

# 111
  • София
Нека Saule цитира авторите на изследванията и тогава ще говорим;) (а и нека не изхвърляме бащите;))

# 112
Малко на патерици, но от сърце - Честито на малката рожденничка   bouquet
Пожелавам и здраве и усмивки  Hug

И респект за 6-те години! Много търпение и спокойствие трябват за толкова време.

И лека бременост и прекрасно бебе на финала   bouquet

# 113
  • До хладилника, който обичам
Аз също много бих се радвала да видя проучванията Grinning Защото тези, които аз знам и книгите, които аз чета, казват съвсем друго Wink

# 114
Аз също много бих се радвала да видя проучванията Grinning Защото тези, които аз знам и книгите, които аз чета, казват съвсем друго Wink
Ти пък какво разбираш! Mr. Green

Ей, Бу, много се радвам пак да те мерна и за сетен път да ти благодаря, че благодарение на теб, кърмих Денис цели осем месеца.  bouquet

Ти кърмиш ли още? hahaha

# 115
  • Германия
И аз съм лУбопитна за тези проучвания

# 116
  • До хладилника, който обичам
Ей, Бу, много се радвам пак да те мерна и за сетен път да ти благодаря, че благодарение на теб, кърмих Денис цели осем месеца.  bouquet

Ти кърмиш ли още? hahaha

Лил  Hug
Кърмя, аха  Mr. Green новото попълнение.

# 117

не знам за теб, но аз не бих правила или не правила нещо, заради мнението на съседите

# 118
Честит рожден ден на малкото бозайниче   bouquet
Здраво и умно дете да расте за радост на всички   bouquet

Кърмих сина си до 2г5мес, малката до 1г2мес.
Като бременеех с бебето кърмех интензивно батито, 4 месеца след раждането й бяха тандемско кърмене  Wink
Много исках да ги кърмя до 3годишна възраст всеки, но умората и натискът от другите си каза думата...
Точно такива мнения чувах за батито - "ще го направиш извратен"  Shocked  Та "лекичко" го отбихме, че ми писна от учудени погледи...

# 119
никой няма да напише статия против кърменето, но на всеки е ясно, че кърмене до 6 г възраст е неуместно и излишно /най-малкото/

некърмилите се изказват така по-често, май Simple Smile

нещо като киселото грозде

неуместно според теб, а според много други си е уместно

Общи условия

Активация на акаунт