Шестгодишно кърмаче

• 19 152
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Бояна, аз изрично подчертах, че това подкрепя моите лични виждания по въпроса.
Никъде не съм написала какви са те, защото никой не ме е питал. Но специално за теб ще отговоря - не, нямах предвид талантът му.
А защо смяташ, че само един фактор определя психичното здраве на личността? неведнъж съм спорила в теми против шамарите, но каквато и да е вредата от тях само наличието на шамаросващ родител не е достатъчно, за да се увреди една личност. Същото е и с кърменето до 10 или тоталната му липса. Не желая да оспорвам правото ти на лични убеждения по въпроса, но за човек отвратен от крайностите ми се струва, че даваш доста крайни оценки. Твоя работа, разбира се. Peace

Самата аз нямам мнение по въпроса, но участвам в темата, защото очаквам някой от заявилите познания в областта на психичното здраве и дългото кърмене да даде референции, за да се информирам.

ПП Шлябада е дала перфектен пример по повод връзката причина- следствие при формиране на личността.

# 211

Нямаше да пиша,но не се стърпях...
За какво е темата всъщност?... newsm78...Предлагам да има подфорум със заглавие:"Искам да се похваля,чакам вашите аплодисменти!"....Нещо аз ли не разбирам,ама наистина не мога да схвана смисъла на темата....Само ми намирисва на вманиачаване в кърменето /като акт/ ,което се е превърнало в зависимост...и,като гледам,май е заразно... Wink...Като чета ми се струва,че се състезавате...коя по-дълго ще кърми.Нищо чудно някоя майка да се прехласне по милите и любвеобилни отговори и да си каже:"Аз ще кърмя повече от тази-поне до 10 и ще си пусна темичка тогава,да ми пляскат и на мен.. Crossing Arms Wink."... Mr. Green... Laughing...Не съм противник на дългото кърмене,ама когато се превърне в мания... Tired...съчувствам ви,искрено...Има много други начини детето да усеща близостта ви...Много е тъжно,че за повечето е само един-кърменето... Tired

Точно!

Майката иска да се похвали с ветеранския си стаж в кърменето. А докъде ли може да стигне, подстрекавана от тукашните похвали и аплодисменти..... ooooh!

# 212
dodyniki и Кафе с мед (отвратителна за пиене комбинация, впрочем) тотално олицетворение сте на принципа на огледалото.

Аман от такива арогантни "отличнички в живота"! Има много по-елегантни начини да изразиш себе си и мнението си.

# 213
  • До хладилника, който обичам
Има много други начини детето да усеща близостта ви...Много е тъжно,че за повечето е само един-кърменето... Tired

Искаш да кажеш, че който кърми над ... месеца, не знае как друго яче да покаже близост на детето си ли? Grinning

# 214
Добре , Бу .
Може ли лично теб да те помоля за отговор на въпроса - какво дава кърменето до 6 годишна възраст .Или дори до 5 , до 4 ... Защо така яростно , с фанатично - сектантски нотки , кърмещите потребителки се озъбват на всеки попитал , а не отговорят простичко - примерно " Детето ще получи това и това и е добре заради ... и т.н. "
И отричате ли , че има и форма на егоизъм от страна на майката , за да се кърми толкова дълго . Някакви рекорди ли поставяте ? Или това е поприще за изява ?

# 215
И отричате ли , че има и форма на егоизъм от страна на майката , за да се кърми толкова дълго . Някакви рекорди ли поставяте ? Или това е поприще за изява ?
Защо да е егоизъм, когато детето го иска?
Айде накарай зорлен едно 3-4.. годишно да суче.. да видим как става номера..
И каква изява - след като туй нещо се извършва главно вкъщи.. под завивките  Laughing

# 216
duhi_puhi - благодаря .
Може ли и на първия си въпрос да получа отговор ?

# 217
Pipinka, нали по-назад дадох линкове какво носи по-дългото кърмене Grinning Виж ги, ако искаш. Има и емоционални, и физически ползи. Пише и какво получава детето, и какви ползи носи Simple Smile
Това не значи, че всяко дете, което суче, ще суче до 6-9, нито пък значи, че е "нужно" - не искаш, не го правиш, лесно е. Но ако някой друг няма проблем с това, за разлика от теб, примерно, какво толкова?
А аз не познавам дете, което да суче насила или майка, която да кърми против желанията му. Егоизъм - като как, ти не искаш да сучеш, ма аз ще те накърмя? Невъзможно Simple Smile За изявата няма да коментирам, че е смешно Wink

# 218
  • София - Рим и обратно
dodyniki и Кафе с мед (отвратителна за пиене комбинация, впрочем) тотално олицетворение сте на принципа на огледалото.

Аман от такива арогантни "отличнички в живота"! Има много по-елегантни начини да изразиш себе си и мнението си.

Не разбирам агресията и злобата, с които стреляш напосоки ooooh!
Сега пък кафето с мед било отвратително hahaha Joy Това какво общо има newsm78 Моята "арогантност" сравнена с твоята злост е направо нежна песен.
После нека ми разправят, че некърмачките били злобни и агресивни  Tired

Ужас просто...чао от мен, бягам с 300 Whistling

П.П. Извинявам се на авторката, че й зададох въпрос, пък няма да дочакам отговора. Защото тук ме налазва отвратителна негативна енергия

# 219
Няма ли кой да заключи вече тази тема...  newsm78

# 220
Няма ли кой да заключи вече тази тема...  newsm78
За момента няма нужда.

# 221
Бу, интересни линкове! Благодаря!

Някъде бях чела, че няма научни трудове, които да потвърждават или отхвърлят кърменето след определена възраст, защото подобни изследвания не се финансират. Бъдат смятани за излишни. Интересно би било да прочета с какво кравето мляко превъзхожда човешката майчина кърма.
А относно гърдите като такива- с какво ли притесняват околните? Все пак гърди се вихрят по цял ден от екрана. Мисля, че трябва да бъдем претръпнали и по-малко свенливи на тази тема.  Wink

# 222
Все пак не можах да намеря отговор защо е нужно толкова дълго кърмене .
...
Каквото и да ми отговорите , няма начин да промените мнението ми .
...

Сама го казваш.
Все пак не мога да не се впечатля от увереността, с която характеризираш напълно непознати хора! Както и да е, надявам се, че поне да си мислиш, че хората са не успели и нещастни прави поне теб щастлива.

п.п. до момента не съм видяла да е публикуван линк/цитат от сериозен източник/публикация против кърмене на детето след Х възраст. Чета само някакви мъгляви провизии и обиди. Или нещо съм изпуснала?

# 223
  • SA
Баба ми , бог да я прости, сьщо ми е разказвала, че е кьрмила баща ми до 5-6 годишна вьзраст. Според мен сьщо обаче кьрменето до такава вьзраст е по-скоро навик, или ритуал, както някой бе казал по-горе. Не случайно на 2-3 години детето вече има достатьчно зьбки, така че да може да яде друга храна. Ако бе необходимо до 6-7 години да приемаме кьрма, сигурна сьм, че природата щеше да направи така, че зьби да ни поникват чак след тази вьзраст. А иначе кьрмата е уникална храна и за полезните й качества не може да се спори, но това не означава, че трябва да я приемаме цял живот.

# 224
мдам.. ама млечните зъби се сменят точно на 6-7г. нали Simple Smile
До тогава са си млечни.. значи са за мляко  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт