Сама с новородено ?

• 10 140
  • 186
  •   1
Отговори
# 120
Няма такова нещо, като"без помощници не става".
Ами тези, при които няма баби?
Ще се справиш, спокойно.

# 121
Ооо, става, става и още как, беz помощници  Wink Много добре даже си става. Имам един опи С и един БЕЗ помощници. Вторият беше къде къде по-успешен, приятен и щастлив от първия. Успех  Peace

# 122
Като видях заглавието си помислих, че наистина си сам-сама, тоест ще си самотна майка, а ти си имаш човек до теб, къде е проблема? При нормално раждане със средностатистическо бебе точно пък в началото никой не ти трябва.
В чужбина съм и двете си деца съм отгледала без помощ от баба (само моята майка е такава, нямам свекърва). В по-напреднала възраст разбирам, ако искаш да излезеш или да си свършиш нещо без бебето, но първите дни с пъшкулчето подобна помощ щеше да ми е напълно излишна. Дори и с втората ми дъщеря, което беше доста криво и неспокойно бебе, пак се оправих.
 Карай философски, без паника и вманиачване и всичко ще е наред!

А, виж, помощ за разходките на кучето бих приела с удоволствие тогава!

# 123
Ами справяла съм се сама.Помагаха ми само 1-та седмица.Честно да си призная като останах сама с бебето се почувствах по-спокойна.Изобщо не е толкова страшно,колкото изглежда Peace

# 124
  • на последния етаж
Аз също се справям изцяло сама - даже мисля, че без помощници ми е по-спокойно.

# 125
  • София
Разбира се, че ще се справиш без помощници, както момичетата вече са ти казали. Peace
Само един съвет от мен -включвай помощниците повече в домакинската работа, а не в грижите за бебето.

Аз така си спомням как няколко пъти майка ми като идваше и оставях чинии за миене. И тя като дойде и гушка бебето, радва му се, преобува го и то стане време да си ходи и чиниите пак за мен останаха. Wink Mr. Green

# 126
Някои имат нужда от помощ, други - не. Аз бях от вторите. Всъщност, първата седмица майка ми дойде и ми помагаше с къпането и пазаруването. После, като си тръгна, останах сама и се чувствах по-спокойна, като че ли. Свекърва ми ходеше на работа. Даже на моменти много й се ядосвах, когато искаше да ми помогне с нещо жената. В крайна сметка, когато бях сама, бях по-добре. Трудното дойде после, когато синът ми започна да прохожда и търсеше постоянно внимание.

# 127
Присъединявам се към мнението, че да си сама с новороденото съвсем не е страшно, напротив - дава ти спокойствие и можеш да се отдадеш на грижите изцяло. Не ти трябва никой, само ще ти го наруши това спокойствие. Не е трудно в началото - -само кърмиш, спиш, сменяш памперси...това е общо взето. Свиква се. Стига ти от време на време някой (напр. баба) да идва, за да можеш да отскочиш до някъде или просто да смениш пейзажа. Вечер таткото е достатъчен.

# 128
Скъпа Теди,
добре е да си осигуриш за първите 2-3 дена помощ от някой, който има опит в гледането на бебе.

Аз като родих, майка ми беше на гости 3 дена и много ми помогна - окуражаваше ме за кърменето, пазаруваше по няколко пъти на ден, помагаше ми с домакинската работа. Това съвсем не е малко!

Аз изкарах лека бременност, не ме беше страх от раждането ни най-малко (секцио), но сега си давам сметка че не бях подготвена за периода след раждането. Като ти е първо дете, колкото и да ти говорят, не можеш да бъдеш наясно със всичко! Не че не можаш да се справиш сама, но ще ти струва много нерви и усилия...

Аз например винаги съм се чудела защо толкова малко майки кърмят и чак след раждането разбрах. Първите 2 седмици бяха доста тежки - правя си горещ компрес, кърмя малкия, след това цедя. И всичко това се започва наново след 3 часа. Само с това се занимавах. Като отчета че ми бяха доста време разранени зърната и ме болеше... То едното като минеше, другото се разраняваше. Мажех ги с Гармастан, но за кратко време, защото пак идва време за следващото кърмене и цедене... Както и да е - сега кърмя безпроблемно и съм много щастлива от тази малка победа! Но в началото майка ми правеше горещи компреси, ставаше с мен посред нощ да ми прави компания и да ме окуражава... Ако не ми беше помогнала, сигурно щях да си помисля че нямам кърма и вероятно щях да се откажа. Просто не би ми минало през ума, че пътя към успешното кърмене е толкова трънлив Simple Smile))

Въпреки че бях напазарувала доста неща преди раждането, непрекъснато изскачаше по нещо ново, което ми трябва спешно - капки за колики, стерилизатор (в момента стерилизирам само 4 биберона-залъгалки и не ми трябва, но в началото ми трябваше за помпата), сухо мляко и шишета за малкия (2-3 дена ми се наложи да го дохранвам в началото), спирт за пъпчето на бебока, тензухени пелени за подсушаване (бебешките хавлии се оказаха много груби) и още много други неща, които вече не помня...

Добре е да си осигуриш някои да ти помага Simple Smile

# 129
Присъединявам се към мнението, че да си сама с новороденото съвсем не е страшно, напротив - дава ти спокойствие и можеш да се отдадеш на грижите изцяло. Не ти трябва никой, само ще ти го наруши това спокойствие. Не е трудно в началото - -само кърмиш, спиш, сменяш памперси...това е общо взето. Свиква се. Стига ти от време на време някой (напр. баба) да идва, за да можеш да отскочиш до някъде или просто да смениш пейзажа. Вечер таткото е достатъчен.
Аз съм на същото мнение! Майка ми бе 3 дни при нас след изписването, но нямаше нужда, само се дразнех, защото искаше всичко да върши тя. Crazy Много ми е приятно и се чувствам добре сама с Александра и вечер да сме заедно с тати! Няма нужда от други хора покрай вас, детето е ваше и вие знаете от какво и кога има нужда! Hug

# 130
Аз съм в същото положение,само че с 2 деца Grinning......Моите родители са в чужбина от години а свекитата просто не им е до децата ни,предпочитат да се скътаят вместо да гледат поне едното дете  Peace
Когато се роди дъщеря ни, майка ми си беше дошла за няколко дни и толкова,после се научих на всичко сам сама и така си я изгледах,все още я мъкна навсякъде....сега със сина ни е същото,и така се чувствам по добре,малко зор ми идва и с двамата но и с това ще се справя Peace

# 131
Скъпа Мими искам да те питам как успяваш да опазиш бебето като им е такава разликата.При мен също ще е горе-долу такава разликата между децата.Не мога да си го представя как ще отида дори до тоалетна, да ни говорим за дом. работа.Голямата веднага ще е измислила някаква щуротия....Обича да ми помага,но преставям си каква ще е нейната помощ?!

# 132
  • Плевен
И аз сама съм гледала новороденото си бебче. Таткото беше с нас 5 дни и замина на работа, а той в делничните дни не е при нас. Единствено майка ми е идвала вечер за по 1 ч.

# 133
Изобщо не се притеснявай предварително! Успех с раждането и скоро да имаш здраво бебче,  ще видиш как сама ще се справиш!
 Hug

# 134
  • София
Не се притеснявай! Става и сама. Аз съм с две и откакто "помощниците" не ми се мяркат в къщи, успявам и да похапна и да изгладя и пред компа да седна Wink Имам чувството, че чомек се мобилизира повече когато е сам. Успех и безпроблемно раждане

Общи условия

Активация на акаунт