Сама с новородено ?

• 10 137
  • 186
  •   1
Отговори
# 75
Мен пък ме притеснява това,че майка ми се е нагласила,че след раждането на детето да идва вкъщи да помага ConfusedДо сега винаги със всичко съм се справяла сама и си мисля,че само ще ме изнервя.Още повече,че живеем в друг град и 24 часово ще е вкъщи.Знам,че може би не съм права,защото това е едно доста дългоочаквано внуче и тя жената се радва,но ми се искаше да имам право на избор и в началото да сме си тримата,да можем да се нагодим и да си направим наш решим.Но ако и кажа нещо подобно ще има едни сърдитни ooooh!
Добре,че и свекърва ми не изявява такова желание,че ще стане....

Ох, и аз бях в това положение... издържахме 1 седмица с много зор, майка ми е, ама много ме изнервяше с вечното- и ние деца сме гледали, ама не така, сега много се изучихте... В резултат прегряхме бебчо и един месец се борих с едни ужасни пъпки по лицето му, беше като крастав ....Постоянно майка ми ходеше по мен да мрънка, че съм едва жива останала- аз съм  с килограмите отпреди бременността- че ще ми спре кърмата, като съм слаба, да пия витамини и т.н..... "Гледането" на бебето беше на заден план в един момент  Rolling Eyes и дотук с помагачите  Mr. Green
Сега сме тримата и ни е много добре,  както се казва- много баби, хилаво бебе, по- добре се справяш като си сама с мъжа ти, гледай си бебето както сметнеш за добре  Peace

Леко раждане и здрави и щастливи мама и бебе на финала  Hug

# 76
Ще се справиш, няма нищо страшно - през деня кърмиш и сменяш памперси, вечер таткото къпе и готово. Бебето си спинка през повечето време и иска да яде. Това е.  Peace

# 77
На мен и до ден днешен ми е по-спокойно без помагачи-мрънкачи, които все ти казват как да си гледаш бебето и само може да те изнервят след определен момент. По-лесно е сама да си организираш графика за всичко и най-вече да не се притесняваш, че няма да успееш. Пък ако не успееш 1-2 дена да пуснеш пералнята или да измиеш чиниите навреме какво от това, нали работата никога не свършва, пък и мъжете могат да помагат за тези неща (макар че моя явно това не го знае  Laughing)

# 78
  • Home is where the heart is...
Аз също бих искала да ти кажа да не се тревожиш.  Hug 

Аз бях (и още съм) в същото положение. Бебе не бях държала в ръцете си, а камо ли да имам понятие как се гледа.  Shocked Първата седмица мъжа ми остана вкъщи, че да може и тримата да си свикнем един с друг. След това тръгна на работа и не беше толкова трудно колкото и на мен са казвали. През деня аз си я гледам сама, ако мога - ще излезна на разходка, ако не - здраве да е, и утре е ден. Вечерта мъжа ми се прибира от работа, къпем я двамата, после някой от нас я храни и я приспива. И така всеки ден... Като си знам майка ми и свекърва ми (за мой късмет и двете са на доста километри от тук), считам се за много щастлива, че не се мотат из краката ми. Колкото и да ми е трудно, мнооооого ми е по-лесно без тях.  Mr. Green

Изпращам ти много поздрави и да не се притесняваш, ще се справиш - когато има желание, ще се намери и начин.   bouquet

# 79
Изобщо това да не те притеснява. И за двете ми деца никой не ми е помагал освен таткото , а когато се роди второто ми дете съпруга ми беше в командировка беше до мен само 3 дни и после сам сама.
Лично мое мнение , но сама ще ти е по добре без баби

# 80
  • Русе
И ние си сегледаме самички от първият ден и сесправяме перфектно.
Така правиш нещата по начин,който ти е най-удачен за теб,а майчиният инстинкт е нещо велико.За първи път държах толкова малко бебе,а ми се струваше,че цял живот съм била с него и съм се грижила за деца  Peace

# 81
На третия ден изгоних и двете баби, сами се оправяме по-добре и ми е много по-спокойно.

# 82
  • София
Спокойно, няма да си първата...и ще се справиш прекрасно...всъщност помощниците често правят мечешка услуга....

# 83
Познавам много хора, които сами си гледат бебетата /вкл. и аз/. Не е чак толкова страшно, дори може би е по-добре че не се налага да спориш с някого относно начина на отглеждане /защото все се намира някоя упорита баба, дето де дава акъли непрекъснато/. Хубаво е когато таткото помага поне вечер, защото иначе Tired

# 84
Ще се оправиш,не се тревожи!
Гледането на синът ми беше пълна катастрофа-дойдоха свекитата уж да помагат ,а стана пълна лудница.Затова сега още от излизането от родилното си гледам сама двете деца и не мога да кажа,че съм пренатоварена,а баткото и той е може да се каже все още бебе.След горчивият ми опит "помощта" при първото бебе не бих позволила вече никаква помощ,всичко е въпрос на организация.

# 85
Сега, като съм с близнаци, гледането на едно бебе ми се струва детска игра. Невероятни упражнения направих да ги гледам сама, но не е възможно за съжаление.
Подкрепям преобладаващото мнение, че с много желание и повече самоувереност гледането на едно бебе от сам човек е не само възможно, но и препоръчително.

# 86
Естествено,че ще се справиш и сама.

Просто вярвай в себе си  Peace

# 87
Най-добре е с бебето да се оправяш сама. Това ти спестява много нерви и влизане в излишни разправии. Вечер с таткото заедно се радвате на бебока.  bouquet

# 88
Не се притеснявай те първите дни са най лесни,то бебето си спи постоянно и се буди само когато е гладно.
Поне при мен беше така.И аз сама си я гледам щерката вече 9 месеца и нямам проблеми.

# 89
Като дойде момента ще видиш, че така е по- добре. Вместо когато бебето спинка да почиваш и ти,  ако има друг, ще трябва да му правиш компания. Децата са ми с разлика 1 год и половина. И след второто раждане съм оставяла сама с двете и даже сама се организирах много добре.

Общи условия

Активация на акаунт