Финландия -Аромат на гльоги и коледно настроение

• 34 003
  • 723
  •   1
Отговори
# 30
Карамфила го купувам от абсолютно всеки маркет,където има подправки.Казва се Neilikka
Я виж как изглежда от Мейр:www.meira.fi
Peace

# 31
Привет снежинки!

Рали, аз не съм Пчели, ама ще ти отговоря- портокалите не се издълбават, а направо ги надупчваш карамфилчетата..аз така правя мандарини.
Наистина е невероятна миризма и мирише дни наред. Иначе тук, покрай Коледа , карамфилчета има в почти всеки магазин- при подправките.

Анамезон
, честито за детската градина. Дано детенце да се чувства много добре там Hug

Мимота, то на детските партита е още по-весело даже..децата са толкова заразителни с емоциите си Wink

Мамасеви, момичетата са прави със съветите си против носталгията. Дано идващите празници да те разсеят. Вярно е,че покрай тъмнината и студа навън е по-лесно да изпаднеш в депресия, ама не се давай Hug. Дано си намериш приятно заминание в свободното време, което да те погълне изцяло. И все пак- най-важното е, че заедно с детенцето и мъжа си Hug. Дано има повече весели моменти в домът ти!
Лично на мен добре ми действат не само разговорите с приятели, но и малките 'пътешествия' които гледаме да си правим всяка седмица- избираме си едно градче и отиваме да разгледаме..

За 'Страната на джуджетата вчера- невероятно беше..не може да се опише с думи- Все едно наистина си попаднал в страната на джуджетата-имаше сигурно стотици и кой прави хляб, кой подаръци, кой се грижи за животните..и еднои светлинки..Понякога искам да съм дете и да мога да видя всички тези красиви неща с очите на едно дете- необременено и вярващо в чудеса- сигурно е изумително..

Пчели, както винаги, доста изчерпателна и полезна информация! bowuu

Аз тк не мога да пия много вино..започнах да си правя 'чай- gløgg"..чай от каркаде..и всички подправки за глюг +мандарина, портокал и ябълка..и става много ароматно.

МНОГО ВЕСЕЛО НАСТРОЕНИЕ НА ВСИЧКИ  madnoel People Santa Close-mas:

# 32
Пчели ме изпревари Wink..
Привет и
Специални целувки за сладкият батко  love001

# 33
Ааа,Валенце,добре дошла!Къде тез джуджета ,я разкажи ,дай някой линк така,ако може..

# 34
Здравейте, снежинки!
Я, какви интересни идеи е дала нашата Пчеличка  Hug
Това с портокалите може да го пробвам и аз  Flutter
Съгласна съм, че през зимата е добре да се обградиш със светлина - тук продават всякакви интересни неща за Коледа, харесала съм си една голяма светеща звезда, която се закача на прозореца и мисля другата седмица да купя 2-3  Wink

# 35
Това много ми хареса и реших да споделя;-)..Моите мъже спят..а аз се ровя из нета hahaha

Пчели, на острова е  - на долу-горе на 1ч път от Копенхаген
Ето сайтът, макар, че няма много инфо там.
www.nisseland.dk

Снимките не бяха разрешени, ама аз не се стърпях и направих няколко..Ще гледам тези дни да ги кача и ще ви ги пратя..
Но наживо е друго..
Отделно има една зала- детски кът, с пързалки, малък замък с топки и разни други неща..децата да си поиграят.
Нямаше много хора и беше страхотно!

За светлината- и аз съм ЗА!  Миналата година, благодарение на вас bowuuразбрах за тези лампи и получих за Коледа 'day light' лампа. Сега активно я ползваме с малкия..даже понякога, когато е мрачно, е включена от сутринта .
Отделно лампичките сме ги сложили преди седмици hahaha..навсякъде съм 'разкрасила' hahaha

# 36
Коледните цветове
За мен коледните цветове са идентични с тези на националния ни флаг.
Бяло,зелено,червено..
За някои други коледните цветове са само червено и бяло,червено и злато,бяло и сребро,тъмно синьо и злато.. Thinking
Аз съм си ушила за всички прозорци  червени сатенени завеси,които се използват само около Коледа.
Направила съм си и калъфи за столовете,както и покривки за масите,имам специални салфети,кърпи,даже чаршафи,калъфки,престилки,чаши,чинии....абе всичко ,което се сетите почти.. #Crazy Laughing

# 37
Еххх, Пчели, при теб настроението е на 6! Браво!

За сметка пък на това, при нас донесоха някакви стъкла, с които оградиха барабаните, за да изолират звука от тях. Все едно си представете душ-кабина. Понеже на китаристите им било шумно от барабаните и сега холът прилича на баня.  Outta Joint Кукуруку!

Вале, така хубаво разказа за тия джуджета, че чак на мен ми се доходи. И аз често това си викам, да бях дете сега, що играчки, що глезотии има. Не, че едно време съм лишавана от играчки, дори и от чужбина са ми носили неща, на които моите приятелки са ми завиждали, ама не може да се сравнява със сега. Но сигурно и родителите в чудо се виждат, ако децата им са като мен - да се тръшкам и рева в магазина, докато нашите ми купят нещото и то от срам.  Embarassed

Щастлива, и аз ги харесвам тия звезди, но вече закачих на всички прозорци от висящите свещи със синджир. Ако сложа и звезда, вече ще стане прекалено. Ние пък само лампи още не сме сложили навън. Не можем да намерим старите, и явно се налага нови да купуваме.

Рали, ти украси ли у вас? А останалите момичета? Да не ви изброявам по имена, че ще пропусна някоя  Embarassed

Лека вечер!   bouquet

# 38
Днес забравих да ви питам дали при вас се празнува Санта Лусия  Grinning
Тук днес е този празник, отбелязват го най-вече децата.
Обличат се в бяло, слагат си едни коронки с изкуствени свещи на главите или пък се обличат като ангелчета и пеят песнички за Санта Лусия Laughing
По времето днес се съди за времето през цялата зима (тук валя малко дъжд и беше хладно, по тази логика няма да е люта зимата?).

# 39
А, моля ти се Щастлива, тук е -11 градуса. И дзиндзирикам. Тъкмо днес се сетих, как допреди 1-2 дни си мислех, че тая финландска зима е доста поносима. Ама днес вече не мисля така .... замръзваааам!  cold

# 40
Здравейте сладурки   bouquet

Мимотка като гледам добре се справят младежите с инструментите  Joy а ти с празничния дух  Hug
Валенце и на мен ми се приходи мило там при джуджетата  hahaha
Щастлива на острова при нас Санта Лусия е голям празник и се чества подобаващо с тържества и шествие по улицата. момичетата пеят и е много красиво  Joy Hug
Пчели страхотна си с тази информация   bouquet

сладурки  Hug

# 41
По принцип Санта Лусия е утре,но понеже днес бе неделя,затуй така днес празнуваха.ДА,всяка година има шествие,церемония и се избира Лусията на годината.Нещо като Миските. LaughingАз не ходя по такива събирания.. Laughing
http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://mediaserver-2.vuoda … 8ilGMrK-Qasru2_Bg

Pyhä Lucia                     

Taivaalla tähtivyö
kirkkaana loistaa,
viestiä jouluyön
tuikkeensa toistaa.
Taivainen kirkkaus,
riemuisa julistus.
Kynttilät syttyy,
kynttilät syttyy.

Metsiin jo Pohjolan
vaipan luo hanki,
ja maa on valkean
verhonsa vanki.
Taivaisen hohteen tuo,
Lucia valon suo,
Pyhä Lucia,
Pyhä lucia.

Kiteet luo helmivyön
valkoiseen kaapuun.
Kätköstä talviyön
luoksemme saapuu.
Lucia seppelpää,
juhlista hetki tää,
saavuthan luoksemme,
Pyhä lucia.

# 42
Мимота, дзиндзирикаш ли? Joy
Каква смешна дума  Joy
Ама у вас ли е студено или само като излезеш навън?
Аз като ти говорих за топлите дрехи навремето ... помниш ли?  Wink
Тук още не е сковал големия студ (дано и да ни подмине тая зима), но зимата тепърва започна  Laughing

# 43
Мимотче, отдавна украсих дома аз, много ми е хубаво като дойде време за украсяване

Момичета, стягайте се,че от следващата седмица дочух ще настават големи студове по нашите ширини  cold И аз май спадам към зиморничевите хора и от сега се плаша.

Щастливче, а ти включи ли се в песничките по повод празника ?

Валенце, благодаря ти за отговора.  Hug

Лека вечер на всички и успешна седмица!!!

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 00:31 от happy girl

# 44
Добро утро!   bouquet

Момичетата явно рано-рано са тръгнали за работа, затова днес аз сервирам кафето . Заповядайте!

Добре, че сте вие момичета да разбера за тази Лусия. Вчера, освен до магазина, на друго място не отидох. Голям цепенак.

Щастливче, вкъщи температурата не пада под 20 градуса, обаче навън започнаха да ме плашат тия минусови температури. В момента знаете ли колко ми отчита термометъра за навън? -17,9 градуса cold А си мислех тия дни да ударя един крос, че много се заседях вкъщи. Ще го отложа за пролет  ooooh!
Иначе за дрехите - помня съвета ти, дори съм си купила памучен клин, за да го обувам под дънки/панталони.

Рали, при вас как е температурата, че тепърва ни призоваваш да се стягаме?

Момичета, успешна нова седмица и хубав ден!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт