Финландия -Аромат на гльоги и коледно настроение

• 34 006
  • 723
  •   1
Отговори
# 675
Или всички са се скрили в очакване на пролетта, или са прекалено заети, за да пишат.
При мен и от двете по-малко напоследък  Laughing

# 676
Аз не съм писала, че моят приятел тази седмица е в отпуск и много не стоя пред компа  Twisted Evil
Ходихме до Тропикландия. Не знам при вас дали има такова нещо - басейни, сауни, джакузита, пързалки и пр.
Бях супер скептично настроена, но много ми хареса. Може би, защото бяхме много малко хора и си обикаляхме необезпокоявани от никого. Дори излязох навън, както си бях в топлия басейн, само че главата ми замръзна и набързо се прибрах  Sunglasses

Сега гледаме Американския айдъл

Лека вечер   bouquet

# 677
ДОБРО УТРО!
Кафе за всички и пожелание за приятен почивен ден!

# 678
Пчели, мерси  Hug

Ама, наистина много ни замря темата.

Къде сте, момичета? Подготвяте ли се за Великден? Ще месите ли козунаци? Аз май се отказах да боядисвам яйца, освен ако не видя боя за яйца без специално да я търся.

# 679
 Hug Здравейте.
Ние днес ходихме на разходка, докато грееше слънчице (че после пак заваля сняг Mr. Green ), а следобед си форматирах диска на лаптопа, че май имаше нужда и сега хвърчи с чисто нова инсталация  Grinning
За Великден козунаци не знам дали ще правя, но яйца ще се боядисват  Wink

# 680
Privet I ot men! Az Sam bez komputar I pisha ot telefona si I se izviniavam za latinitsata. Shte se vklucha vazmozhno nai - skoro.
Uspeshna sedmitsa na vsichki:)

# 681
Здравейте сладуранки   bouquet

Чета ви, но не ми се пише  Embarassed В интерес на истината за козунак няма да мога да се справя,но за яйца ще имам време   bouquet

Целувки мили снежинчета и лека и мека bouquet

# 682
Добро утро мили снежинчета  Hug

Желая ви хубав старт на деня с чаша кафе и чай   bouquet

# 683
Добро утро   bouquet

Дънди, мерси за кафенцето  Hug Драскай по някой ред, да не стане така, че да няма да има след време какво да четем   Rolling Eyes
Как си ти? Пак ли много работа? Няма ли великденска ваканция?

От къде ще купувате вие боя за яйца? Аз нито имам идея дали тук продават, нито знам къде да я търся. В магазините виждам само украса и шоколадови яйца, което ми уби и желанието да оцветявам. Така, че може да пробвам поне козунак да замеся, но не се знае какъв ще бъде резултата накрая  newsm78

Рали, успешна седмица и на теб  Hug

Марги, честита победа! Ако гледате Kuorosota, накрая Joensuu спечели.

Поздрав с една песен от района на Марги
http://www.youtube.com/watch?v=y08eys2zN7Y  Групата на моя приятел често я свирят, но тяхната версия повече ми харесва, звучи ми по-съвременна Crazy Тази ми звучи много смешно  hahaha

Виви, как върви зумбата?  Hug

Приятен ден   bouquet

# 684
И аз така:чета,ама не пиша.. CrazyНещо напоследък ми нервно и съм затрупана с работа,та не знам отде да почна...Естествено си го изкарвам на хората около мен,което не е добре..Исках да ходя до БГ за Великден,но много скъпи полетите,а за 5 ..6 дни не ми се дават 800 евро само за билети.. Sad
Май ще си остане само мерак... Thinking
И предстои Великденското чистене,което ми е "любимото" #Cussing out
Хайде приятен ден,че работа ме чака...  bouquet

# 685
  • Финландия
Здравейте, момичета!

Aз не намерих италиански козунак в Lidl. Точно тази година не са докарали....Замислям да направя една торта с жълт марципан (ама като се сещам в последния момент- може и жълтия марципан да е свършил). Или някои козуначени кифлички.

Zumba-та влиза в седмичната ми програма- те са три нива- аз съм в първото- ама то и това е уморително за мен. За 45 мин изтанцихме (с елементи на аеробика) танго, афро-, кючек, самба, диско-...За късмет въобще не бях се сетила да взема бутилка с вода- та съвсем бях изтощена. ама нищо- в четвъртък-ще съм по-подготвена.

Аз въобще и не планирам Великденско чистене- при нас има още половин метър сняг. А от покрива още не е нападал снега- ако и той падне- ще е метър вече. Не разреших никoй да се качва на покрива, защото нашата съседка (тя е на работа в болницата) и ми разказва, че няма седмица, през която да не дойдат поне двама-трима "lumiukko" (така им викали галйовно на сладурите, дето се катерят по покривите да съборят снега) наранени, или със счупвания.

Още не съм ходила да купувам шоколадови яйца за "малките вещицi", които ще идват в неделя. Вие накупихте ли?

# 686
Мимотчеееее, мерсишка за поздрава Hug! Аз си я харесвам тази песен когато я пее Ilkka Alanko... нали си е от "наше село"! Joy
В интерес на истината това беше една от първите финландски песни, която чух като дойдох и ми беше много смешна тогава, ама сега свикнах ли, изкривих ли се нещо, ама взех да харесвам финландска музика! Wink
За боите за яйца - помня, че първата година и аз като се тръшках от къде да купя, Пчели ми беше казала, че в Тиимари има. Така и не стигнах до там, защото мама ми прати. Обаче миналата година съм навзела достатъчно бои от бг и ако не намериш - само казваш и веднага ти пращам по пощата! Hug

Пък козунака - хич и няма да се пробвам даже! Ще направя курабии само и яйца, а и без това няма да празнуваме в къщи, а в Пори и просто няма да има кога да се плескам. Flutter Иначе шоколадови яйца, зайци и каво ли не още съм накупила в достатъчни количества де! Joy

# 687
Привет!

И аз чета почече отлолкото пича, но сам зле с времето! За боята за яйца видях в Minimani! Има доста интересни неща за Великден!
viiviia , "вещици" ? Разкажи моля те че аз съм зле с финските обичаи, да не вземат и у нас да дойдат а аз да не знам какво да правя!  newsm78
Къде откри zumba? Аз тук в Лапенранта нещо не успях да намеря а ми се иска и аз да се запиша!

МОето Великденско чистене е всяка седмица  clean clean newsm79 newsm75

Аз направих един козунак пробно:

Лека вечер на свички!

# 688
Олее,mamasewi ама ти си била майсторка бе.Я какъв хубав козунак си врътнала. LaughingЧудо и приказ!
Aз нали съм с по..скромни възможности ще си купя готов.От Stockman.. LaughingАх къде е МОФИ сега да ми се скара? Wink

# 689
Добро утро   bouquet

Марги, Мама Севи, благодаря за информацията  Hug Проверих, че и двата магазина ги има тук, така че май ще оцветявам и аз яйца  Crazy
Марги, благодаря за отзивчивостта, но предполагам, че ще открия боя, след вашите напътствия  Hug
Пчели, Стокманн го има май само при вас. 

Мама Севи, страхотен козунак.  smile3501
Не съм наясно с традицията им, но знам, че минават дечица, преоблечени като вещици, на които им се дават шоколадови яйца, бонбони, а може и пари. А Зумба би трябвало да имате и в Лапенранта. При нас чак реклами по местната телевизия има, но още не съм се пробвала.

Виви, ние отдавна си купуваме шок.яйца, но дълго не могат да оцелеят, защото още в колата започваме да ги ядем, дори събирам колекция от играчки вече  Joy Но, лично аз съм поканила 2 дечица за Великден, да съм сигурна, че няма да изпусна някоя вещица. А яйца за тях ще купувам, като наближи събитието.

А нашите лазарки минаваха тази седмица, нали? Спомням си, че едно време на Цветница като деца ходихме с върбови клонки до реката, правихме ги на венец и ги хвърляхме от моста и отивахме от другата му страна да гледаме на коя венеца ще мине пръв, като поверието гласи, че момичето, чийто венец премине първи под моста - ще се ожени първа. Да ви кажа, че това поверие за мен е познало. Скоро братовчедка ми ще се жени, а една приятелка вече се ожени. А моя венец минаваше винаги последен  Joy

Приятен ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт