Финландия -Аромат на гльоги и коледно настроение

• 34 015
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
Пчеличке, как така?  Shocked Тук събират акото в торбички и го изхвърлят, не съм видяла досега някой да си остави кучето ей така да се изхожда, където му скимне. Дебнат с найлоновите торбички.
Направо слагай табелка: "Тук не е кучешка тоалетна" и това е, да се замислят малко  Crossing Arms
Аз тъкмо се зарадвах, че снега се стопи и днес за 10 минути пак стана красива снежна приказка  Joy
Е, по-добре сняг, отколкото лед и киша  Wink
Ние днес получихме билетите за концерта и вече сме готови за септември  newsm44

Хубава вечер на всички  Hug

# 661
Здравейте момичета   bouquet

Щастлива, честито за билетите   bouquet ама септември много далече, да не пропуснеш да докладваш после как е минал концерта  Wink

Пчели, много ме развесели с тези кучета. Аз си мислех, че тук имат доста по-добра култура откъм кучешките акита. А и преди да дойда бях чела една класация, в която Хелзинки беше на първо място по чистота сред столиците в Европа, а изглежда че кучетата си ходят навред  Shocked 

Мама Севи, благодаря  Hug Да ви кажа, че оня ден от групата ме питаха от колко години съм във Финландия  Joy Казах им, че съм тук от 7-8 месеца. Оказа се, че поне 2 от тях са тук вече 2 години. Много се изкефих, защото сме едно ниво, макар че те повече се отпускат при говоренето.

Времето тук е едно слънчево, прекрасно.
Сега имам една голяма питанка за цветята. Купих си преди време разни семена, обаче се чудя кога да ги посея. В инструкциите пише март-април. Ама за цветя на двора, дали е разумно да сея сега? Много съм боса в цветарството и по принцип всичко, което се опитвам да отглеждам - умира, но имаме двор и не върви да е гол. Особено като гледам как си подреждат тук градинките. Да не ви казвам за съседката до нас ... по-хубава градина не бях виждала. Май трябва да отида да изкарам някой друг урок по цветарство при нея  Twisted Evil

Приятен ден!

# 662
ДОБРО УТРО!
На вас ви е весело,ама на мен ми е писнало да чистя тез л....
Верно е,Щастлива,те си носят тия пликчета,ама повечето само ги носят за парлама:Вижте ме ,на,аз си събирам акито на кучето.В тоя смисъл,ела да видиш как се минират улизите през април.Във Финландия се отглеждат много кучета.Не съм правила статистика,но оставам с впечатлението,че всеки втори има куче,че и две даже...Тук вместо деца,отглеждат кучета.. Close
Може и котки....
Редовно виждам котки на каишки...
Хубаво е да се радваме и грижим за животните,ама прекаленото е прекалено...

# 663
Здравейте, снежинки   bouquet
Аз ли съм първа днес? Simple Smile Започна да се усеща увеличаването на деня, тази сутрин светлината ме събуди още в 7  Laughing Тъкмо реших, че закъснявам и не съм чула алармата, когат видях, че е само 7  Laughing
Очертава се хубав и слънчев ден, дано и при вас е така:

# 664
Здравейте и от мен  Hug

Щастлива, тук също се чувства значително увеличението на деня. Аз отдавна се събуждам по светло, ама и аз до по-късно се излежавам  Laughing

Приятен ден и успешна нова седмица   bouquet

# 665

Снежинчета, пожелавам ви един много слънчев ден, с хубаво настроение и само положителни емоции!

# 666
Слънчево и студено е тук.Обаче хората започнаха да се приготвят за Великден,който тази година е на 4 април.
 PraynigДано таз зима свършва по..бързо...
Мерси за кафенцето..

# 667
И тук са напускали великденските украси, яйца, зайци и т.н.  Wink
При вас има ли едни големи картонени яйца, изрисувани от външната страна, които се пълнят с бонбони и е крият из къщата за децата да ги намерят?  Laughing
Марги, кафе и шоколад, а?  Wink За слънчевото време не знам днес дали ще ни огрее буквално и преносно, но сняг си имаме достатъчно  Laughing
Май само децата не се изморяват от снега  Mr. Green
Мимота, излежавай се сега, излежавай се - и на мен ми беше хубаво като се излежавах два месеца, ама сега ставам 7-8 пет дни в седмицата  Laughing

Хубав и успешен ден на всички, довечера ви чакам в Скайпа да побъбрим пак  Hug

# 668
Добро утро!

Ох, аз нещо не мога да се настроя великденски с този сняг и при -24' сутринта, ама.... ще трябва да се стегна и да започвам с подготовките! Rolling Eyes

Пчели, по този повод много ми беше смешно като слушах прогнозата за времето и девойката каза "Kevät on tulossa!", а дребния вика "да, ама много бавно пътува!" Joy Добре, че поне има слънчице, че иначе сигурно щях съвсем да се скапя! Crazy

# 669
HUOMENTAAA!

Хайде по кафе и приятен и ползотворен ден на всички!

# 670
Добро утро   bouquet

Марги, Пчели, благодаря за кафенцата  Hug

Тук наистина се понижиха безумно температурите за пореден път, но сега гледам, че е -5. Надявам се, че през деня ще се стопли още  Joy

Щастлива, нямам идея дали ги има тия картонени яйца. На мен ще ми бъде първи Великден тук. Чух, че малките дечица се обличали като вещици и обикаляли къщите за шок.яйца, бонбони ...
Аз си харесах разни зайци, пилета и прочие за декорация, но още не съм си взела. Само една кокошка за бонбони.

Приятен ден   bouquet

# 671
Ехо, къде са всички?  Hug

# 672
Щастливче, аз съм тука, ама затрупана от снега.... Joy Как не се свърши тази зима вече значи, до гуша ми дойде от толкова сняг! Crazy

# 673
  • Финландия
Здравейте, момичета!
   Днес за първи път ходих на zumba-курс. Много ми хареса, макар, че очаквах да е повече танцувален. Aма, то зимата си оказала влияние- накрая все поглеждах часовника кога ще свършваме, че много се бях изморила....еми то в тези зимни тъмни и студени вечери не може много, много да се спортува.  Cега ще гледам да ходя поне по веднъж в седмицата.

# 674
Гледам темата се закучи  Laughing много,та викам рали да пусне нова Великденска,може да е на късмет... Naughty

Общи условия

Активация на акаунт