Финландия -Аромат на гльоги и коледно настроение

• 34 011
  • 723
  •   1
Отговори
# 705
Mamasewi, разбира се, че може да се включиш, наистина трябва да се организираме пак, че отдавна не сме се събирали , ама нали все заети с нещо  newsm78
Мимота, не се притеснявай за почерпката, то и аз не съм по тежките сватби - за мен по-важно е да се съберем някога, да се видим, да се наприказваме  Crazy А и кой е казал, че не може да си булка в друг цвят?  Wink Една приятелка наскоро се омъжи в хубав светлосин костюм пола и сако и изглеждаше много добре Simple Smile Важно е настроението, не толкова дрехите.
За фризьорката много добре Simple Smile Зарадвала ти се е на косата жената, и аз навремето в България се наслушах на коментари: Ах, каква хубава коса имаш, защо ще я постригваш, остави я да расте  Crazy Ама по-трудно се поддържа по-дълга, че и гъста коса, затова сега е средна дължина, без да ми пречи. Започна ли да отделям много време за измиване и сушене - ножицата  Crazy Най-хубавото е, че си упражняваше финския  Hug А за отстъпката - така е преценила жената, така е направила, няма какво да ти е гадно   bouquet
Великденска украса аз не слагам много, направих "голямото Великденско почистване" и тук-там сложих разни зайци, овчици, пилета и други щуротийки, които взех от магазините, но не особено много  Laughing
happy, честит ти Уиндоус 7 Wink В началото изглежда странно, но на мен ми е много по-удобен, машината лети, Вистата беше жив кошмар. Ако кликнеш с десен бутон на десктопа, втората опция отдолу нагоре (при мен се казва "малки програми", на английски май е gadjets), можеш да си сложиш часовник, времето и други екстри на десктопа Simple Smile
Дано те вземат на тази зумба   bouquet

Днес се запознах с една хърватка, заговорихме се за кухните, баниците и тя ме пита: Вие имате ли бюрек?  Joy И аз: Ми да! Даже се казва по същия начин. Тя ходила да си пазарува по-особени хранителни стоки от Швеция, може да отида някой път с нея да видя какво интересно продават  newsm78

Хубав ден и лека вечер на всички  Hug

# 706
  • Финландия
Не че искам да рекламирам Zumba-курса, ама това си е моето. Аеробиката я ненавиждам- а и много години изкара. Степ-движенията са ми много уморителни. Кик-бокса ми изглеждаше много агресивно. В нашия курс ръководителката е танцувала някога латино танци, та включва доста елементи от тях. A е и много добра на кючека (ама тук има откакто се помня курс по vatsatanssi (кючек), та доста финландки са ходили на него. Само си взимаите шише с вода, че аз пак го забравих.

Мimota, хубаво е, че си намерила добра фризйорка, а даже и си обяснила. аз в началото си ходех с изрязана от списание картинка как бих искала да ме подстрият (ами не можех да обясня). Комичното е, че сега с такива картинки ходя на подстригване в България. (Мимота, ако имате във фризйорските салони някои стажант- смело сядай при тях. Аз съм ходила няколко пъти- много съм доволна. Първо е два пъти по-евтино. Второ- никога не са ме окалпазанявали (учителите са до тях). Единственото е, че работят по-бавно и много време ми отива там...

Мimota, някои банки (май почти всички) имат месечна такса....за съжаление независимо дали има движение на пари, или не. Я сменяй банката- или поне си избери някоя с по-малка такса.

Маmasewi, ама тази такса още не е влязла в сила. Не знам кога влиза. Тъкмо днес ме зарадваха с тв-лупа (116 евро за половин година- чак ме е яд колко много плащаме за стари филми и безинтересна телевизия). Тази нова такса ще е за всички (май, че беше 127 евро за една година) и е само за " нормалната" телевизия- дето са десетината безплатни програми. Всички ще плащат- независимо дали имат телевизор, или не (това беше към антикризисната програма).

Момичета, ако някой е попаднал на песента, дето я пяха в Кuorosota от индийския музикал- бихте ли ми пуснали link- аз не мога да намеря нищо (а може би не умея да търся както трябва).

# 707
Вивия, знаеш ли аз как търся песни - вслушвам се в текста, записвам част от него и пускам в Гугъл текста, който съм чула + lyrics накрая. Обикновено излизат сайтове с текстовете, името, изпълнителя, и т.н. После си я намирам в ютуб  Mr. Green
Пробвай ако можеш така Simple Smile

# 708
Виви, това ли е песента: http://www.youtube.com/watch?v=eL0u_9GrMoc

Аз съм я пропуснала тази, обаче получих помощ от приятел  Wink

# 709
ДОБРО УТРО!
Много сте напреднали,което е добре и  ме подсеща да помоля РалитУ да направи нова Пролетна тема...
Естествено честит нов лаптоп  Hug
Аз от месец имам друг скайп.На лични ще пиша.. Crazy
А сега приятни почивни дни с кафе(гледам вчера съм пуснала китките,ама кафе...няма smile3555...

# 710
# 711
Честит празник  Hug При нас Лазаров ден е с гъста мъгла, не се вижда нищо на 2 метра пред носа  Laughing
Пчеличке, забелязах, че никаква те няма в Скайп, но реших, че просто си много заета и не ти остава време.
Чакам да го пратиш   bouquet

# 712
Честит Лазаров ден и от мен!

Чакам да обърнем 49 страница, за да отворя и новата тема  Grinning

# 713
Май ще е скоро  Mr. Green Тъкмо нова великденска  Mr. Green

# 714
Ми да просна един чаршаф  Grinning,да запълна страницата по..бързо.

# 715
Ах, че сладки пилета!  Heart Eyes

# 716
Аз толкова отдавна не съм писала, че чак ме е срам, ама много зле ми действа тази пролет, дето е идвала, а никаква я няма.... Embarassed
Иначе ви попрочитам от време на време де.  Wink
Тааааа, по този повод, да взема да попиша, че да запълним оставащите странички от тази коледна тема, че много я проточихме и Рали да отваря новата Великденска....

Пчели, пращай и на мене новия скайп, нали! Flutter
Девойките, ако правите седянка в скайпа - непременно да ме включвате ей! Hug

Аз днес пообиколиха малко магазини, понакупих разни дреболии за Великден (покривчици, саксийки с нарциси, пилета и т.н.) и сега само като си погледна масите в хола и кухнята и ми става много пролетно, на пук на мрачното време време днес! Joy
Иначе, яйца ще боядисваме в събота, за козунаците много се съмнявам, че ще се престраша, защото никога до сега не съм правила (въпреки, че много често меся и правя хляб в къщи)...
Мамасеви, поздравления за твоя козунак! Очите ми останаха в него, че и точно както най-много го обичам - с много захар отгореееее!  bouquet
И за малко великденско настроение

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 18:15 от margihr

# 717
Ааа, Марги, създавате си празнично настроение с украса, а?  Wink Тази стойка за яйца от снимката ти е много интересна  Grinning Сещам се като деца сме правили великденска украса от кухи яйца, боядисани отвън. На сурово яйце му се прави дупка, изпива му се вътрешността  Sick Sick Sick , и кухото яйце се нашарва с какво падне  Grinning

# 718
  • Финландия
Хайде, момичета- гасете лампите, телевизорите и компютрите за един час (нали сте чули, че в 20:30 за един час гасим лампите) Аз не съм се записала по сайтовете, че ще го направя, но ще сме на свещи....хмммм- романтика за един час.

# 719
То още е рано, казаха, че тукашно време е 20, при вас ще е 21  newsm78  Не знам дали ще гасите лампите, ама не забравяйте, че тази нощ се сменя часа с един час напред  Hug

Общи условия

Активация на акаунт