Финландия -Аромат на гльоги и коледно настроение

• 34 002
  • 723
  •   1
Отговори
# 45
Привет!

И при нас е доста студено -15 С . Вчера водих малкия в спортната зала и усетих студа, от колата до залата и замръзнах! Тук през неделя организират детски игри и е доста забавно! Дори и дядо Коледа имаше!

Благодаря на всички за съветите! Опитвам се да се занимавам с нещо за да не мисля , а и вчера се обадиха че баба ми не е добре....

Вее, благодаря ти за ценната информация която ни даваш всеки път! Това с портокалите ще го пробвам и аз!  Peace

Успешна седмица на всички!

# 46
Добро утро!   bouquet
Рали, при вас как е температурата, че тепърва ни призоваваш да се стягаме?

Момичета, успешна нова седмица и хубав ден!   bouquet

Мерси за кафето Мимота  Hug  При нас днес е -12 С, но вчера беше -1. Точно това имах предвид, че се очаква да стават големи студове. Чух ,че тази седмица може да стигне до -20 пеи нас. Можеш да си представиш какво ще е при вас на север  cold

# 47
Мимота, аз макар и малко късно си взимам от кафенцето   bouquet
Ей, много студено при вас.
Тук не е толкова студено още.
Стой си вкъщи на топличко и вместо кроса - каланетика или аеробика  newsm47

Мамасеви  Hug
И при вас ли е студено?
Дано поразминат притесненията ти - ето сега идват празници, украси си вкъщи, подаръци купете, покрай детето ще се разсееш   bouquet

Рали, това, че на юг е студено, не е гаранция, че на север е по-студено Wink
Тук често се случваше тази година да е с няколко градуса по-топло от Осло и да грее, когато "долу" вали сняг  Laughing

# 48
Мама Севи, надявам се, че ще се оправи баба ти  Hug
Моята преди 1 месец също не беше добре, дори се е наложило и операция да й правят, а нашите нищо не ми казаха, за да не съм се тревожила. Щях да ги набия. Добре, че всичко е минало добре и в момента се чувства добре. Пожелавам и твоята баба да се стабилизира и да посрещне здрава и щастлива Новата година.   bouquet

Тук такова слънце пече, а навън е едва -16 градуса, ходих да взема вестниците. Сега съм ги оставила да се размразяват, че не мога да ги разгледам, студено ми е на ръцете.

Рали, според мен не е толкова до север и юг, колкото до местоположение: море и вътрешност, ако мога така да се изразя. Защото веднъж, още когато не беше такъв студ, ходихме малко след Сейнайоки/на 80 км от морето/, и когато тук беше +2 градуса, там беше -3.

Междудругото имам чувството, че имаше на 2 пъти преди малко земетресение, ама нали не е земетръсна зона тук.  newsm78
Може и от строежа наблизо да вибрира.

# 49
Стягайте се момичета за големи студове.. cold
Вероятно знаете вече,оная вечер прогнозата на Nelonen започна с картата на Русия и по..специално Сибир.Та в Сибир сега е -54C #Crazy #Crazy Oт там идва целия студ.В Лапландия вече е -30C.
Чудя се дали да се разболея за 3 дни или за 5? Thinking Crazy
Мразя стууууд!

# 50
Не мога да си представя -30 С   #Crazy

Благодаря на всички за милите думи!

Мимотке, ти сподели че това гльоги го пиете безалкохолно . Ние имаме ето това , но доста сладко ми идва  newsm78

# 51
Мама Севи, в действителност е сладко, но аз си падам по сладкото. Може би, ако го разредиш с по-горчиво вино и ще го коригираш по твой вкус. Иначе в момента съм купила ей това

Пчели, ти ме отчая с тия -30 градуса. Започнах да се чудя кой ме би по главата да се преместя в най-студената държава в Европа. И сега дрънкам половинката да се местим към Барселона ... как да го убедя? Съвети?  cold

# 52
http://www.youtube.com/watch?v=y8PhFvyvxpA&feature=related

Ааа,всички сме си задавали тоя въпрос.. HugСпоко.Колко още години ще си го задаваш занапред не се знае,но аз гаранция няма да си прекарам старините в тоя фризер/Финландия,де..
 newsm49

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 23:07 от Bee.

# 53
http://www.youtube.com/watch?v=y8PhFvyvxpA&feature=related

Ааа,всички сме си задавали тоя въпрос.. HugСпоко.Колко още години ще си го задаваш занапред не се знае,но аз гаранция няма да си прекарам старините в тоя фризер/Финландия,де..
 newsm49

Пчеличката, най-малко от теб съм очаквала да чуя/прочета такова нещо. А къде ще бягаш? А мъжо на какво мнение е? Според мен е голямо постижение да измъкнеш финландец от Финландия, въпреки,че те като цяло много пътува, но за постоянно..   Thinking Иначе за стягането и аз преди няколко поста, това призовах. Да се стягаме,че тази зима ще е много лоша.

Мимота, права си. Много зависи дали си в близост до морето или си във вътрешността. Днес в Хелзинки беше -14, а тази вечер термометъра на колата отчете - 16. Ако вятъра не е толкова леден, сигурно ще се издържа по-лесно, но като задуха един лед, чак те заболяват костите  cold

МамаСеви, може да го разреждаш съвсем леко с вода ако ти е много сладко. На мен ми е хубаво,че е сладко, но знам ,че някои хора го разреждат с вода(в случай ,че не искаш да разеждаш с вино).

Щастливче , радвай се на хубаво време докато го имате  Peace

# 54
Рали, радвам се аз   bouquet
В момента съм в страхотно настроение, защото една работа, дето я планирах отдавна, започна да се случва  newsm44
Почерпка по случая:

# 55
-20 C e навън.Добро ви утро и едно гльоги от мен за загрявка.

# 56
Хей, Пчеличке ранобудна
Благодаря за гльогито  Wink
Хубав ден на всички и дано ви се постопли времето   bouquet

# 57
мерси Пчели!

Успешен ден на всички Peace

# 58

Пускам ви това слънчице да ни сгрее малко сърцето в тоя цепенак.

В момента преговарям финската граматика, че днес ще ходя да ме препитат, за да ми определят нивото и дано най-накрая вече да записвам прословутият курс по фински, че 5 месеца голямо лентяйство му ударих. Е, опитвах се и сама да го уча тоя език, ама не е същото. Макар че почнах да се замислям, дали наистина още ми се ходи на курсове, като гледам каква е температурата навън  cold

Пчели, и на мен ми обещаха на старини да се преместим да живеем в България  Joy 

Щастлива, браво за тая "работа"  Hug Виждам, че нещата при теб добре се получават. Мерси за сладките  Hug

Рали, права си, че е голямо постижение да измъкнеш финландец от Финландия, поне що се отнася до моя финландец  Laughing Преди да дойда насам един швед, който живее в България/явно жена му е успяла да го замъкне към България/ ми разправяше "радвам се за теб, ама дано да свикнеш с климата там". Еми, а дано пък  Rolling Eyes ама Пчели не ме обнадежди  Mr. Green

Хей, момичета - Дънди, Пъпи, Марги, Мама, Виви, Пете,  Вале, мама Севи, анамезон, Ео  Hug А Сейка пък съвсем зачезна!
Който съм пропуснала да спомена   bouquet

Пожелавам ви много хубав ден и дано да ви е по-топло.   bouquet

# 59
Здравейте замръзнали снежинки!

По повод студа, вчера вечерта видях една жена да си разхожда бебето в Хелзинки. Брр, още по - студено ми стана, горкото бебче, на тези минусови температури...

Мамасеви, в Призма продават и някакво гльоги без захар, но не знам точно кое. Беше в кутия. Ще питам приятеля ми довечера.

Мимотка, благодаря за слънчицето, като съм вътре ме сгрява, но след малко ще излизам, та ще видим. Успех с курсовете  Peace.

Щастлива, честито и благодаря за хубавата почерпка.

На всички приятен ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт