Финландия -Аромат на гльоги и коледно настроение

• 34 214
  • 723
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте на всички .
Аз тъй само си надничам , и се старая да не досаждам, но мисля че ще ви е интересно  ако споделя един подслушан разговор от преди 20 години. ставаше дума че при шарка ( не знам едра или не ) една чаша червено вино или две супени лъжици оцет  пресичат и спират болеста . човека се хвалеше че на три пъти е пресичал болеста при дъщеря си , но това в рамките на година две . Решил че е по добре да я преболедува и да изгради имунитет затова на чевъртия път не предприел нищо . Така че Вее ако усетиш някявяа промяна  след чревоугодничеството  , моля да споделиш интересно ми е дали има нещо вярно.

# 436
Здравейте на всички .
Аз тъй само си надничам , и се старая да не досаждам, но мисля че ще ви е интересно  ако споделя един подслушан разговор от преди 20 години. ставаше дума че при шарка ( не знам едра или не ) една чаша червено вино или две супени лъжици оцет  пресичат и спират болеста . човека се хвалеше че на три пъти е пресичал болеста при дъщеря си , но това в рамките на година две . Решил че е по добре да я преболедува и да изгради имунитет затова на чевъртия път не предприел нищо . Така че Вее ако усетиш някявяа промяна  след чревоугодничеството  , моля да споделиш интересно ми е дали има нещо вярно.

Според мен не е вярно, дори обратно . При шарка, независиво едра или дребна след чаша вино избиват по-бързо всички пъпки. Дори лекарите го препоръчват при възрастни. А не е позволено къпането докато не завехне и последната пъпка  Mr. Green

# 437
А не е позволено къпането докато не завехне и последната пъпка
Аааа,тук си в грешка.
Къпя си се и даже си купих лавандулов сапун,обливам с вода в която съм добавила сода (бикарбонат) и смрадлика  отвара) за облекчаване на сърбежа и е с противовъзпалителен ефект..Както казах,при мен няма голям обрив(засега) Praynig
Разбира се осведомила съм се,ЗА и ПРОТИВ къпането при Варицела. Peace

# 438
Привет снежинки Hug.

Пчели, както писах и преди, вземи си ментолов спирт, ако има. Една приятелка кара варицела преди 3 години, заедно с бебето си. И тогава споделяше, че много я облекчава ментолов спирт.
За 10 дена трябва да е отминало Wink. Наслаждавай се на почивката Hug.

Мимота, ние ще сме в БГ покрай Великден. После, надявам се, лятото пак.

Я споделете за този сладкиш- по какъв повод е?

Тук другата неделя има Карнавал. Всички се обличат с костюми( най-вече децата), пълнят едни бурета със сладки неща и децата ги разбиват с едни големи дървени чукове. После- ясно, кой каквото докопа Laughing.

Петя, то май наистина за сериозно лечение на зъби, е по-добре да е в България. Дано да не те боли много Hug

Дънди, как мина откриването? Предполагам, че  е било интересно..

Весел уикенд на всички

# 439
Привет и от мен  Hug

Ще влезя в ролята на Пчели, за да ви информирам, че днес е Голяма Задушница преди Великия пост (месни заговезни). Задушница е денят на възпоменание на душите на починалите.
Спомням си, че нашите винаги раздават разни дребни сладки и соленки на роднини, съседи и пр., ама аз не съм подготвена, иначе можеше да сглобя нещо и да подам на съседите  Crazy

Вале, много забавни неща се случват при вас. Ако имаш възможност цъкни някоя снимка и за нас  Wink
За този сладкиш и аз за първи път чувам ... колко съм назад с материала  Crazy

Аз сега ще бягам, че излизаме.

Пожелавам ви приятно изкарване на почивните дни  Hug

# 440
Валенце наистина интересни неща се случват около теб и ние за Великден ще сме си в БГ, така че можем да се видим  Hug
Мимотка да мило Задушница е а утре се заговява. Можеш да купиш сладки бонбончета или просто да купиш мръвка и в къщи да я наречете за умрелите.
Аз все пак се надявам Пчели да влезе и да разкажеза тортичката, че нямам време да разказвам аз, а и тя е по-добра от мен в това отношение  Hug  bouquet

# 441
Момичета, как сте  Hug Аз гледам в момента финала, на който ще се избере норвежката песен за Евровизия. От осемте на финала, бяха избрани 4 за "златния финал" и една от тях ще спечели норвежката Евровизия. И четирите на самия финал много ми харесаха - две момчета и две мъжки групи. Направо не знам за кой да гласувам  Rolling Eyes Май леко клоня към блекметълистите от нашия град и като гледам ще пусна СМС за тях. Която и да спечели от четирите, ще е един от фаворитите ми на финала в Осло през май Simple Smile При вас избраха ли песните за финала?

Ето ги младежите:

http://www.youtube.com/watch?v=jRA5pKOP5Ho метълистите

http://www.youtube.com/watch?v=MZdKMxjK8jk&feature=related  това е едното момче

Победи другия солист - Дидрик http://www.youtube.com/watch?v=XSY-GsjNbSk Той ще представи Норвегия на финала в Осло Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 22:59 от щастлива

# 442
Ау, щастлива, много ми харесаха тези звезди от твоя град Sunglasses

# 443
Нали?  Sunglasses И песента им е много хубава, по-различна е от тази, която спечели и така щеше да се открои, ама явно се уплашиха хората да рискуват да повторят успеха на финландците  Wink Здраве да е  Sunglasses

Къде са всички, да не релаксирате днес?  Wink Пчеличке, какво стана с ухото?

# 444
Днес беше много слънчев ден тук. По този повод цял ден бяхме навън  Crazy
Щастлива, по-късно ще ги прегледам тия линкове, че в момента е голяма дъндания тук, тъй като момчетата свирят и няма да мога да ги чуя, а и нета ми е супер бавен по тоя повод.

На мен Лорди хич не ми харесаха, когато спечелиха. А каква изненада бяха, хич не очаквах  Joy Сега имат някаква нова песен или поне нова за мен, която ми харесва.

А и тази година финландската песен, която спечели тук, мен лично не ме впечатли. Един колега на моя приятел /инженер Laughing/ е участвал в конкурса, но са го елеминирали съвсем в началните етапи. На мен лично ми хареса неговата песен, но много бавна и тъжна. Може би и затова е отпаднала рано, дори май и до ТВ-то не стигнал, защото по телевизията не са го давали.

# 445
Мимота, има ли линк към вашата песен някъде?  Wink

# 446
Даа, я дайте линкове и за двете спечелили песни - за Норвегия и Финландия?
Аз за тук не знам, нямам тв  Crazy

# 447
Добро утро снежинчета Hug

Пчели хайде влез да разкажеш как си и сервирай закуската, а мимотка ще запретне ръкави и направи един кекс   bouquet

# 448
Привет момичета!Набързо само влизам,че не мога да си седя на краката.Съботата и неделята всички бяхме по леглата.Спукахме се да повръщаме и разстройство. ooooh!Каква тази варицела бе,вчера щях да умра ,сърби,боли,повръщаш и сили нямаш да станеш.От два дни нищо не сме яли,не ни се яде..
Отивам да лягам,че станах да си пия лекарствата само..
 Peace.

# 449
Добро утро момичета!

Дънди, много хубаво пожелание за начало на деня! Hug

Пчели, ама да ти кажа - това повръщане и разстройство не ми звучи много като симптоми на варицела... По-скоро като нещо вирусно или като реакция от натравяне с храна... Или са се съчетали с варицелата и ефекта е .... Sick Ох, каквото и да е - дано бързо се оправите, че е направо ужасно така! Hug Hug Hug
За варицелата четох, че с Рали се притеснявахте за потентноста на милото - няма страшно, просто при големите хора е по-трудно изкарването, без значение дали мъже или жени (а иначе заушката е опасна за малките момченца, ама това е друга тема Wink). Това го казвам от опит - аз се заразих от варицела на 30, имах чувството ,че ще умра, толкова зле бях. После заразих малкия - той беше на 2 и я прекара като на шега, не се спря да беснее през цялото време... Та, за това хората са казали "детски болести" - колкото по-малки ги преболедуваме, толкова по-лесно. Peace

Пък финландската песен за Евровизия - това за мен е едно голямо недоразумение! Все едно слушаш руски частушки, не че имам нещо против руските песни, ама .... Rolling Eyes  Това си е лично мое мнение, не искам да обидя никой, но определено никоя от песните не ми хареса. Ето и песента http://www.youtube.com/watch?v=x94CYQRNxgo&feature=related (очаквам всеки момент някой да се провикне "пий до дна!" Joy)

Общи условия

Активация на акаунт