Консултации с адвокат / темата на tais

• 125 439
  • 1 005
  •   1
Отговори
# 60
здравейте на всички мамчета.пишави моят разказ с цел да съм ви от полза и се надявам да помогне на някои от вас.(предварително се извинявам за допуснатите гре6ки)през 2007 год се омъжих и ми се роди едно прекрасно момченце, в последствие след няколко месеца тормоз таткото ни остави.през 2009 събрах малко пари и пуснах дело за развод.адвокатът ме увери,че ще спечелим,защото имахме доказателства за фактическа раздяла от 1.6 година и документи за физически и психически тормоз над мен и детето.е не стана точно така и бащата се отърва само с издръжка от 80 лева.неми изплатиха нито разходи нито издръжка от доказаната раздяла Joy.можеби грешката ми беше че не потърсих по стабилен адвокат. сега и нея немога да получа,но поради други фактори.няма да навлизам в повече подробности(ако някое майче иска да разкажа повече нека ми пише).започнах по от рано за да съм по ясна за какво става въпрос.през времето на развода се събрах с един човек с който в последствие решиме да си имаме още едно малчуганче.оказа се- ЧЕ НЯМА 300 ДНИ ОТ ОТ ВЛИЗАНЕТО НА СИЛА НА РАЗВОДА И БЕБеТО ЩЕ Е НА ИМЕТО НА БИВШИЯТ МИ МЪЖ.така че майчета гледайте за тези 300 дни за да няма проблеми.сега единственият безболезнен вариант е да се омъжа отново,ако неискам пак да ходя по мъки в съда с ново дело.този закон го научих  случайно и затова ви пиша тук за да съм полезна с това което ми се случва на мен.и майчета с моят проблем ако мъжете ви посягат на вас или детенцето ви-не се замисляйте а си потърсете правата-не е лесно и няма да бъде,но от собствен опит ви съветвам.ще видите разликата и ще ви е подобре както на вас така и на детето Simple Smile.надявам се да съм била полезна
ОТГОВОР: За 12 години нямам несъбрана издръжка на дете, просто следва да се прехвърли към Общината. Тя изплаща до 60 лева. А това, че не Ви е платил, може адвоката да не е поискал издръжка за минало време-една година назад и да не е представил списък по реда на чл. 80 от ГПК с разноските.
Ако ми сканирате РЕШЕНИЕТО ще мога да се ориантирам, кой какво не е направил и да обвинявате точно човека.
Погледхан и другите Ви постинги, къде живеете? Защото аз и Таис сме във Варна, обадете се на л. с. за издръжката за да Ви помогмен, Вие просто не сте я търсили. Нямам значение, че живее в чужбина, пак може да си я получите.

# 61
zdraveite.moq priqtelka iska da vi pomoli za kratak otgovor . :)sled razvoda i BND e zapo4nal vednaga da i zpla6ta izdrajka,no ne 4rez sadia izpalnitel.tq trqbvali vse pak da podade dokumenti ili ne e nujno.6te q darjatli pod otgovornost ako ne go napravi,za6toto za sega gi bila polu4avala bez problem.ima li zakonov srok sled razvoda tq da podade dokumenti pri sadia izpalnitel?blagodarq i se izvinqvam za pisaneto,no nqmam kirilica vremenno. Simple Smile

# 62
Здравейте!
 Въпросът ми:

След тормоз от съпругът, напуснах семейното жилище(обща собственост) с детето преди 3 месеца.Просто не се издържаше вече. Вярно ли е, че при развод този факт може да е в мой ущърб, в смисъл-да се тълкува, че аз имам вина, и той да има претенции за сем.жилище или родителски права?

Нямам свидетели за тормоза, освен счупени вещи, срещи с психолог, уведомени близки.

Благодаря!

# 63
Здравейте!
 Ето, че това събитие сполетя и мен. Женен съм от 1994 г., през 2008 г. ми се роди син, а днес разбирам, че той не е мое родно дете. Жена ми крие този факт вече 2.5-3 години, имаме общ семеен бизнес. Родният баща на детето разбира скоро за това по нейните думи. Предстои ми развод. Освен вина може ли да се претендира и за нещо друго - финансов иск или трябва да заведа отделно дело. Какъв ми е шанса тя да бъде осъдена за измама ? Какъв ми е шанса да имам някакви права върху детето ? Гадна история ми се стовари.

# 64
zdraveite.moq priqtelka iska da vi pomoli za kratak otgovor . :)sled razvoda i BND e zapo4nal vednaga da i zpla6ta izdrajka,no ne 4rez sadia izpalnitel.tq trqbvali vse pak da podade dokumenti ili ne e nujno.6te q darjatli pod otgovornost ako ne go napravi,za6toto za sega gi bila polu4avala bez problem.ima li zakonov srok sled razvoda tq da podade dokumenti pri sadia izpalnitel?blagodarq i se izvinqvam za pisaneto,no nqmam kirilica vremenno. Simple Smile
ОТГОВОР:Образува се дело при съдия-изпълнителя само, ако издръжката не се плаща. Нека да си вземе от делото ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ и заверен препис от влязло в сила съдебно РЕШЕНИЕ и да си ги прибере някъде. Ако той спре да плаща, тогава ще имма право да образува изпълнително дело.

# 65
Здравейте!
 Въпросът ми:След тормоз от съпругът, напуснах семейното жилище(обща собственост) с детето преди 3 месеца.Просто не се издържаше вече. Вярно ли е, че при развод този факт може да е в мой ущърб, в смисъл-да се тълкува, че аз имам вина, и той да има претенции за сем.жилище или родителски права?Нямам свидетели за тормоза, освен счупени вещи, срещи с психолог, уведомени близки.Благодаря!
ОТГОВОР: На предният лист цитирах тази практика:Решение 1939-1974 г. на 2ГО:"Самоволно без никакъв инцидент напускане на семейното жилище от единият съпруг, може да с еотрази на брака, че да го разстрои дълбоко и непоправимо. Поведението на самоволно напусналия семейното жилище съпруг представлява негово брачно провинение и следва да се отчита при решаване на спораотносно вината за разстройство на брака"
Това е практика да Ви я тълкувам ли или Ви стана ясно.
Вие имате свидетели-психолога и близките. Добре е да заведете делото и да твърдите всичко, не чакайте той да го направи. Той винаги може да иска присъждането на род. права, но мисля че на 3 месечно бебе (а ако е кърмаче отлично) няма как да ги получи. Ако детето суче, още със завеждането на иска представете доказателства в съда, както и за консултациите с психолог.
И не забравяйте: всички доказателства и доказателствени искания с еправят с ИМ т.е. първоначално, затова добре трябва да е обмислена и написана.

# 66
Здравейте!
 Ето, че това събитие сполетя и мен. Женен съм от 1994 г., през 2008 г. ми се роди син, а днес разбирам, че той не е мое родно дете. Жена ми крие този факт вече 2.5-3 години, имаме общ семеен бизнес. Родният баща на детето разбира скоро за това по нейните думи. Предстои ми развод. Освен вина може ли да се претендира и за нещо друго - финансов иск или трябва да заведа отделно дело. Какъв ми е шанса тя да бъде осъдена за измама ? Какъв ми е шанса да имам някакви права върху детето ? Гадна история ми се стовари.
ОТГОВОР:Вие наистина сте в един кошмар. Имах такъв случай миналото лято още няма РЕШЕНИЕ по делото. При мен дойде истинският татко, но нямаше как да се води дело от него, успях да ги убедя и заведох делото от името на майката. Вижте чл. 62 от СК
Оспорване на бащинство
Чл. 62. (1) Съпругът на майката може да оспори, че е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до изтичането на една година от узнаване на раждането.
(2) Майката може да оспори, че съпругът й е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до една година от раждането.
Ако сте живели с нея и знаете са раждането ooooh!
Дори при развода ще прицъждат местоживеене, родителски права и издръжка и за това детенце т.е. Вие ще бъдете осъдени, но още в брачното делото ще твърдите, че детето не е от Вас.
И все още можете да се възползвате от чл. 69 от СК Иск за установяване на произход от бащата
Чл. 69. Произходът от бащата може да се установи с иск, предявен от майката - в тригодишен срок от раждането на детето или от детето до три години от навършване на пълнолетието. Когато искът е предявен от детето, призовава се и майката.

СЪВЕТ :Намерете си добър адвокат и заведете делото от името на майката, просто е добре адвоката да Ви помири и да минете през съда документално, но да Ви предупредя: всичко това ще струва пари и то доста.

# 67
Zdraveite!omajena sam ot polovin godina i imam bebe na 4 meseca!sas sapruga mi neshtata naposledak se vloshavat vse poveche!toi si izkarva nervite na men vseki den,obvinqvame,che parite svarshvat barzo...polojenieto e poveche ot slojno!tarpq vsichko zaradi deteto,mnogo si go obicham i ne iskam da strada ,zaradi nas!naposledak maja mi me zaplashva s razvod,zakanva mi se che shte mi vzeme deteto.jiveem v doma na maika mi i bashta mi,strah me e ,che nqkoq vecher sled porednoto mu napivane naistina shte si tragne s deteto.strah me e da podam molba za razvod,za da ne izpalni zakana si i naistina da mi vzeme deteto. Cry  Cry  Cry  nadqvam se da mojete da mi dadete savet,iskreno vi blagodarq za pomoshta...

# 68
  • Варна.....
Zdraveite!omajena sam ot polovin godina i imam bebe na 4 meseca!sas sapruga mi neshtata naposledak se vloshavat vse poveche!toi si izkarva nervite na men vseki den,obvinqvame,che parite svarshvat barzo...polojenieto e poveche ot slojno!tarpq vsichko zaradi deteto,mnogo si go obicham i ne iskam da strada ,zaradi nas!naposledak maja mi me zaplashva s razvod,zakanva mi se che shte mi vzeme deteto.jiveem v doma na maika mi i bashta mi,strah me e ,che nqkoq vecher sled porednoto mu napivane naistina shte si tragne s deteto.strah me e da podam molba za razvod,za da ne izpalni zakana si i naistina da mi vzeme deteto. Cry  Cry  Cry  nadqvam se da mojete da mi dadete savet,iskreno vi blagodarq za pomoshta...
Няма как да ти дадем съвет как да постъпиш. Но все пак не избързвай, скоро си родила, хормоните ти са на 6. Не вземай прибързано решение.
Няма да ти вземе детето.

# 69
Цитат
Здравейте!
 Въпросът ми:След тормоз от съпругът, напуснах семейното жилище(обща собственост) с детето преди 3 месеца.Просто не се издържаше вече. Вярно ли е, че при развод този факт може да е в мой ущърб, в смисъл-да се тълкува, че аз имам вина, и той да има претенции за сем.жилище или родителски права?Нямам свидетели за тормоза, освен счупени вещи, срещи с психолог, уведомени близки.Благодаря!
ОТГОВОР: На предният лист цитирах тази практика:Решение 1939-1974 г. на 2ГО:"Самоволно без никакъв инцидент напускане на семейното жилище от единият съпруг, може да с еотрази на брака, че да го разстрои дълбоко и непоправимо. Поведението на самоволно напусналия семейното жилище съпруг представлява негово брачно провинение и следва да се отчита при решаване на спораотносно вината за разстройство на брака"
Това е практика да Ви я тълкувам ли или Ви стана ясно.
Вие имате свидетели-психолога и близките. Добре е да заведете делото и да твърдите всичко, не чакайте той да го направи. Той винаги може да иска присъждането на род. права, но мисля че на 3 месечно бебе (а ако е кърмаче отлично) няма как да ги получи. Ако детето суче, още със завеждането на иска представете доказателства в съда, както и за консултациите с психолог.
И не забравяйте: всички доказателства и доказателствени искания с еправят с ИМ т.е. първоначално, затова добре трябва да е обмислена и написана.

Благодаря за отговора!  bouquet
Детето не е на 3 месеца, по-голямко е, но преди 3 месеца се изнесохме.

1.В какъв вид мога да представя доказателствата от срещи с психолог и уведомени близки? Писмени декларации подписани от тях?
2. Колко "тежи" думата на терапевта?

# 70
1.В какъв вид мога да представя доказателствата от срещи с психолог и уведомени близки? Писмени декларации подписани от тях?
2. Колко "тежи" думата на терапевта?
ОТГОВОР:Отивате при трима адвокати, които се занимават във вашият град с брачни дела. Консултирате се със всеки един от тях. Избирате си един, които да води делото Ви и го наемате за това. Той ще реши, в какъв вид да се представят и кой доказателства. Все пак адвокатите съобразяват всичко по делото и съблюдават практиката на съда.
2. Той-психолога е добре да дойде да свидетелства в съда, но все пак това също ще го прецени адвоката. До колко ще издържи един разпит, какво знае, какво ще каже, всичко е работа на представляващият Ви адвокат.

# 71
мили мами помагайте !става въпрос за моя близка която отглежда сама детето си ,то е в пети клас със астма !теглила е кредит от банка и са и наложили запор върху детските издръжката от бащата и тези от ТЕЛК -а на детето !МОЛЯ ВИ спешно дайте и някакъв съвет аз незнам как да и помогна !а ко някой има идея ще сме ви благодарни мисля че запор на парите на детето неможе да се прави .

# 72
Здравейте Таис,приятелят ми с който имаме дете без брак, има предишен брак.Разводът е от 01.12.2002 като родителските права върху дъщеря му са присъдени на него.Издръжката е в размер от 30 лв месечно.Детето вече е на 14 год.и винаги е живяло с баща си като  в момента за него се грижа и аз.Майката не е превеждала никога издръжка.Единственото което прави е в началото на учебната година да купи някои дрехи и тетрадки.В редките случаи когато отива уж при "майка"си детето рядко я вижда и за нея се грижи бабата(майката живее с друг мъж на друго място). Въпросите ми са:
1. Какво трябва да направи той, за да получи издръжката със задна дата (всички негови опити да се разберат като хора са несполучливи и кратковременни).
2.Ако тя реши да си вземе правата има ли някакъв шанс(съмнявам се да поиска,но все пак за сигурност).
Благодаря за отделеното време.

# 73
мили мами помагайте !става въпрос за моя близка която отглежда сама детето си ,то е в пети клас със астма !теглила е кредит от банка и са и наложили запор върху детските издръжката от бащата и тези от ТЕЛК -а на детето !МОЛЯ ВИ спешно дайте и някакъв съвет аз незнам как да и помогна !а ко някой има идея ще сме ви благодарни мисля че запор на парите на детето неможе да се прави .
ОТГОВОР: 1. Д-р Кремена Хаджиева-класически хомеопат(моб. телефон 0888 221 888) от Варна успешно се справя с астмата. До толкова, че децата вообще забравят за какво е астма.
2. Аз бих се обадила на бащата да и дава парите на ръка, а тя да му подписва разписка.
Тя най-вероятно е спряла да си плаща месечните вноски в банката. Процесуално може да обжалва действията на съдия-изпълнителя по налагането на запорите до ОС. Трябва да се обърне към адвокат.

# 74
Здравейте Таис,приятелят ми с който имаме дете без брак, има предишен брак.Разводът е от 01.12.2002 като родителските права върху дъщеря му са присъдени на него.Издръжката е в размер от 30 лв месечно.Детето вече е на 14 год.и винаги е живяло с баща си като  в момента за него се грижа и аз.Майката не е превеждала никога издръжка.Единственото което прави е в началото на учебната година да купи някои дрехи и тетрадки.В редките случаи когато отива уж при "майка"си детето рядко я вижда и за нея се грижи бабата(майката живее с друг мъж на друго място). Въпросите ми са:
1. Какво трябва да направи той, за да получи издръжката със задна дата (всички негови опити да се разберат като хора са несполучливи и кратковременни).
2.Ако тя реши да си вземе правата има ли някакъв шанс(съмнявам се да поиска,но все пак за сигурност).
Благодаря за отделеното време.
ОТГОВОР: 1. След делото което е водил някога трябва адвоката му да го е снабдил с ИЛ за издръжката, с него отива при адвокат, които ще образува изп. делото срещу майката. Ако тя работи ще наложи запор на трудовото и възнаграждение. Ще си ги получи с лихвите.
2. Считам, че би следвало да заведе и други дело в РС за увеличаване на издръжката, категорично ще му присъдят мин. 80 лева.
3. Този въпрос е неуместен, как 14 години детето го гледа бащата, ате ще си поиска правата. Поискването става с исково производство, в което трябва да докаже...., този Ви въпрос е неуместен. Никой разумен адвокат няма да я посъветва да води безмислено дело-обречено на неуспех.

Общи условия

Активация на акаунт