Консултации с адвокат / темата на tais

• 125 459
  • 1 005
  •   1
Отговори
# 75
Моля,
Препоръчайте ми добър адвокат от София.

Благодаря предварително!

# 76
  • Варна.....
Моля,
Препоръчайте ми добър адвокат от София.

Благодаря предварително!
Попитай твои познати за адвокат от когото са доволни и така избирай.

# 77
здравейте,
проблемът при мен е следният-в момента се води дело за развод по вина.от брака имаме 1 дете родено на 30 май ,което в момента е на 9 месеца и което бащата е виждал няколко пъти/до навършването на детето на 3 месеца август/от тогава ни звук ни стон ни лев,докато не подадох молба за развод.сега проблема е че иска родителски права,иска 5-6 часово виждане,исска преспиване,все неща които аз нежелая .искам да му огранича свижданията колкото е възможно по малко.но адвокатаката ми казва че никои съд нямало да позволи виждания по малки от 4-5 часа,което мен ме усъмни.делото ни е на 10.02.2010г.до този момент ми се иска да знам имали такъв начин да го огранича максимално да вижда детето и то само в мое присъствие?не мога да си позволя да оставя детето рпи абсолутно непознат човек за момента който не знае дори елементарните навици на детето!
колкото до издръжката както се очакваше изведнъж стана безработен и повече от 60-70 лв неможел да дава,живее на квартира/или поне така твърди/и няма и условията които изисква едно дете за гледане.
и като за капак на всичко е представил фалчив договор за заем който аз не съм виждала и койот съдът му призна за доказателство и иска аз да му изплатя половината пари!!в голям батак съм..Sad
моля за съвет или да го потърся тогава когато се стигне до споразумение или нещо такова в което се описва положението спрямо детето?
благодаря ви предварително за отделеното време

# 78
# 79
здравейте,
проблемът при мен е следният-в момента се води дело за развод по вина.от брака имаме 1 дете родено на 30 май ,което в момента е на 9 месеца и което бащата е виждал няколко пъти/до навършването на детето на 3 месеца август/от тогава ни звук ни стон ни лев,докато не подадох молба за развод.сега проблема е че иска родителски права,иска 5-6 часово виждане,исска преспиване,все неща които аз нежелая .искам да му огранича свижданията колкото е възможно по малко.но адвокатаката ми казва че никои съд нямало да позволи виждания по малки от 4-5 часа,което мен ме усъмни.делото ни е на 10.02.2010г.до този момент ми се иска да знам имали такъв начин да го огранича максимално да вижда детето и то само в мое присъствие?не мога да си позволя да оставя детето рпи абсолутно непознат човек за момента който не знае дори елементарните навици на детето!
колкото до издръжката както се очакваше изведнъж стана безработен и повече от 60-70 лв неможел да дава,живее на квартира/или поне така твърди/и няма и условията които изисква едно дете за гледане.
и като за капак на всичко е представил фалчив договор за заем който аз не съм виждала и койот съдът му призна за доказателство и иска аз да му изплатя половината пари!!в голям батак съм..Sad
моля за съвет или да го потърся тогава когато се стигне до споразумение или нещо такова в което се описва положението спрямо детето?
благодаря ви предварително за отделеното време
ОТГОВОР: След като имате адвокат и водите дело е редно той да Ви дава съветите, защото той определя стратегията. Адвоката Ви би трябвало да знае кое, как и защо и как се доказва в съда. Ако ние Ви дадем съвет, то това може да обърка стратегията му.
Аз бих представила доказателства и ангажирала и устни такива, че детето е кърмаче и суче на три часа, с това бих мотивирала съда да постанови по тесен РЛО, но това ще е до навършване на три годинки, след 3 г. ще има право да го взима с приспиване. Не знамя кога е заведено делото по новият СК или стария СК. Новият СК, допусна изключително разширен РЛО.
Виж:чл 59, ал. 3 от СК "Определянето на режима на личните отношения между родителите и децата включва определяне на период или на дни, в които родителят може да вижда и взема децата, включително през училищните ваканции, официалните празници и личните празници на детето, както и по друго време."
РС ще постанови два режима, така че в случая е по-добре да се споразумеете. А за договора за заем и др. неблагоприятни последици от развода би следвало да занете и да сте предупредена още с първата консултация. По прочетеното разбирам, че ответника има добър адвокат. Внимавайте!

# 80
здравейте отново!
искренно благодаря за бързата Ви реакция!
стигна се до там 4е да сменя адвоката в последният момент,защото предният такъв не отстояваше именно тазим позиция за рло на детето до 3 годишна възраст.делото е подадено в ход на 3 ноември 2009 със съответният номер и в решението на съдията е чл.99 и т.н. по старият ск.незнам тожа дали е добре или не,тъи като ми казаха и двамата колеги че новият е влязъл в сила от началото на октомври а на мене са ми писали чл и алинеи по старият ск.новият адвокат който наех ми даде силата с тези доводи-до 3 г възраст само 2 пъти в месеца да идва и да го вижда без приспиване/което мене ме устройва/,а след навършването на 3 години на детето вече да го взема с приспиване и то не за месец а за по 15 дни.силно се надявам това да е така!иначе ще си остана силно разочарована от нашето законодателство ,което поощрява изведнъж тези на които им се е приискало да бъдат родители ако могат да се нарекат такива!!
а колкото до адвокатката на ответника-още едно поредно разочарование-тя му е първа братовчедка и е супер НЕБЕЗПРИСТРАСТНА към делото!именно по нейн савет бащата категорично отказваше всякакъв контакт с мене или с детето дори в присъствието на двамата адвокати!и в последствие сега вече на този етап на делото той/визирам бащата/ твърди че аз не съм му била осигурявала достъп до детето!!!!!което е абсурдно!!!!
но по закон сме нямали право да поискаме да се смени неговата защита!
когато жсичко се размине ще пиша отново за това какво е станало ако има и други мами в моето положение да четат!

# 81
ЗДРАВЕЙТЕ! НУЖНА МИ Е ИНФО ЗА ТОВА В КОЙ НОРМАТИВЕН АКТ са регламентирани родителските права по принцип. В конкретния случай-във връзка с изискванията на социалните дирекции, за ползване на безплатна винетка собствеността на автомобила да е на името на детето с увреждане. Имаме решение на Комисията за защита от дискриминация, според което родителите на ДУ са в условия на непряка дискриминация спрямо родителите на здрави деца. Същевременно за възрастните хора с увреждания е допустимо да ползват безплатни винетки и при съпружеска собственост на автомобила.
Благодаря!

# 82
ЗДРАВЕЙТЕ! НУЖНА МИ Е ИНФО ЗА ТОВА В КОЙ НОРМАТИВЕН АКТ са регламентирани родителските права по принцип. В конкретния случай-във връзка с изискванията на социалните дирекции, за ползване на безплатна винетка собствеността на автомобила да е на името на детето с увреждане. Имаме решение на Комисията за защита от дискриминация, според което родителите на ДУ са в условия на непряка дискриминация спрямо родителите на здрави деца. Същевременно за възрастните хора с увреждания е допустимо да ползват безплатни винетки и при съпружеска собственост на автомобила.
Благодаря!

Ама как засукано си го обяснила Hug.Ето за какво иде реч:
Служителите в социални грижи излизат с тълкуването,че детето с увреждане не е член на семейството и за да ползва неговото семейство безплатна винетка принуждават родителите да прехвърлят автомобила на името на детето,пример:
 ако съпругата е инвалид независимо дали колата е на нейно име или на името на съпруга и  те(тя и той-семейството им) получават безплатна  винетка тъй като автомобила е семейна собственост.
Та ние родителите питаме-е или не е едно дете член на семейството си и в кой закон е категорично указан този факт?!
В закона за пътищата няма указание автомобила да е на името на детето.
Благодарим предварително за отговора.

# 83
ОТГОВОР:
Видях, че сте от Варна. Моля пишете ми на лични, за да Ви дам по конкретни съвети.

# 84
Здравейте Пела!Обръщам се към Вас за съвет.Ситуациятя е следната:сключих брак 2008г.родих детенцето си юли 2009г. Не живея с таткото от август 2009г.Има вече влязла в сила присъда по закона за домашното насилие.Насреща той заведе дело за бащинство чакаме резултатите да дойдат до Варна(той ще загуби това дело по мое мнение).Въпроса ми е следния-как с развод по негова вина да огранича максимално контакта му с детето икакво мога да искам от него в съда ? Какви са моите права по закон и какви са правата на детето то си е при мен?
Благодаря ти предварително за времето в което не си с децата си а помагаш на нас непознатите!!!!!!!!!!

# 85
  • Варна.....
Здравейте Пела!Обръщам се към Вас за съвет.Ситуациятя е следната:сключих брак 2008г.родих детенцето си юли 2009г. Не живея с таткото от август 2009г.Има вече влязла в сила присъда по закона за домашното насилие.Насреща той заведе дело за бащинство чакаме резултатите да дойдат до Варна(той ще загуби това дело по мое мнение).Въпроса ми е следния-как с развод по негова вина да огранича максимално контакта му с детето икакво мога да искам от него в съда ? Какви са моите права по закон и какви са правата на детето то си е при мен?
Благодаря ти предварително за времето в което не си с децата си а помагаш на нас непознатите!!!!!!!!!!

Здравей,
Трябва да заведеш дело за развод, по негова вина, в което да искаш ограничен режим на лични контакти на бащата с детето.

# 86
Здравейте,
мойте хиляди поздравления на жената помагаща тук с ценните си съвети.Ти си безценна. Hug
Преди да  задам въпроса си ще дма малко инфо.
Имам дъщеря от прървите ми брак.Сега съм омъжена повторно.
1.Преди втория си брак имам едно жилище което е дорание от мойте родители.
2.След което закупих още едно малко на морето.
3.След което пак изтеглих кредит и закупух гарсониера в която сега живее дъщеря ми,но то е на мое име.
4.И сега изплащам кредит на още едно жилище .
Въпроса ми е,ако при евентеулна злопулука с мен/да чукаме на дърво/,но все пак съм притеснена и все пак целият ми тру е бил за дъщеря ми и бих искла всичко да остане за нея.С вторият ми съпруг сме заедно едва от 2 години.Всичките имоти са придобити преди брака.Единственото което ме притеснява ,че все пак аз изплащам кредит.Въпроса ми е ,при евентуална моя злополука ,той има ли права някакви да претендира нещо за имоти?Аз предполагам ,че има. newsm78И другият ми въпрос е  дали е възможно вече в Бг да се правят така наречените завещания,в което да завещая всичко на детето ми?Мога ли също така да 'ДАРЯ"жилището в което сега тя живее то все още е на мое име,възможно ли е  да и го даря,и така Той да няма право да успорва.

# 87
Пела здравейте,
и аз имам запитване към вас.Омъжена съм за мъж който има признато дете.По майчина линия неговото дете е осигурено от към жилища,ние имаме едно дете и едно жилище.Как мога да преодвратя претенцийте ако нещо лошо  се случи с  него ,той е с рискова професия и то много Praynig
та как мога да предотвратя техниет пртенций,защото определено няма да ми зе размине.,Майката на детето му ако може би ни изхвърлила на улицата.притеснявам се много , тя е много властна и зла жена.Страхувам се затова бих искал да зная как да подсигуря мен и детето ако стане се случи нещо много лошо.
Ще съм ви благодарна да ми върнете отгвор. Hug

# 88
  • Варна.....
Здравейте,
мойте хиляди поздравления на жената помагаща тук с ценните си съвети.Ти си безценна. Hug
Преди да  задам въпроса си ще дма малко инфо.
Имам дъщеря от прървите ми брак.Сега съм омъжена повторно.
1.Преди втория си брак имам едно жилище което е дорание от мойте родители.
2.След което закупих още едно малко на морето.
3.След което пак изтеглих кредит и закупух гарсониера в която сега живее дъщеря ми,но то е на мое име.
4.И сега изплащам кредит на още едно жилище .
Въпроса ми е,ако при евентеулна злопулука с мен/да чукаме на дърво/,но все пак съм притеснена и все пак целият ми тру е бил за дъщеря ми и бих искла всичко да остане за нея.С вторият ми съпруг сме заедно едва от 2 години.Всичките имоти са придобити преди брака.Единственото което ме притеснява ,че все пак аз изплащам кредит.Въпроса ми е ,при евентуална моя злополука ,той има ли права някакви да претендира нещо за имоти?Аз предполагам ,че има. newsm78И другият ми въпрос е  дали е възможно вече в Бг да се правят така наречените завещания,в което да завещая всичко на детето ми?Мога ли също така да 'ДАРЯ"жилището в което сега тя живее то все още е на мое име,възможно ли е  да и го даря,и така Той да няма право да успорва.

Кажи моля те кои имоти са придобити по време на вторият ти брак, че не става ясно от поста ти.

# 89
  • Варна.....
Пела здравейте,
и аз имам запитване към вас.Омъжена съм за мъж който има признато дете.По майчина линия неговото дете е осигурено от към жилища,ние имаме едно дете и едно жилище.Как мога да преодвратя претенцийте ако нещо лошо  се случи с  него ,той е с рискова професия и то много Praynig
та как мога да предотвратя техниет пртенций,защото определено няма да ми зе размине.,Майката на детето му ако може би ни изхвърлила на улицата.притеснявам се много , тя е много властна и зла жена.Страхувам се затова бих искал да зная как да подсигуря мен и детето ако стане се случи нещо много лошо.
Ще съм ви благодарна да ми върнете отгвор. Hug
Отговор: Според мен, единственият вариант е да се прехвърли имота на общото ви дете, но чрез покупко- продажба, като вие си запазите правото на ползване.

Общи условия

Активация на акаунт