Консултации с адвокат / темата на tais

• 126 937
  • 1 005
  •   2
Отговори
# 135
  • Варна.....
ЗДравейте и от мен....
Искам да попитам мога ли да се ява на дело за издръжка без адвокат или трябва да си намеря друг? Моята адвокатка по ред причини не може да се яви и иска да отложи делото, а мен това не ме устройва. Каза ми да си търся друг адвокат, но съм и платила на нея....какво става с тези пари които съм дала/150лв./? Мога ли да си търся част от тях/тъй като тя е направила ИМ/. Или да пия една студена вода. Бясна съм и....

Благодаря Ви!

п.п. В съответната тема ще я отбележа както трябва.
Представителството от адвокат в съдебно заседание не е задължително. Ако ти е казала да търсиш друг адвокат поискай да ти върне част от хонорара.

# 136
  • Варна.....
1.И мен ме интересува, също като max-mama -   какво става ако той се окаже "безработен"?

Отговор 1. Ако е безработен и безимотен издръжката ще се изплаща от общината

В такъв случай общината може ли да променя размера й (да го намали на минималната например)?  И още-той може да е безработен и безимотен по документи, а всъщност да поддържа по-добър стандарт от моя. Или това не може (трудно, безсмислено) е да се докаже?
Общината ще изплаща минимума.
Ако можеш да докажеш, че има доходи е чудесно.

# 137
Здравейте и от мен! Казуса ми е следния- с бащата на детето ми нямаме брак, но тя носи неговите имена. Разделени сме и той има съмнения, че детето не е от него (макар да му е одрала кожата), от злоба че няма шанс да се съберем, но и не иска да се откаже от нея ( бил свикнал с нея и искал да я вижда). Та въпроса ми е какви мерки да предприема за отнемане на бащинските права и ако е възможно промяна на имената на детето? Звуча много объркано, но и аз самата съм такава в момента. Благодаря Ви предварително!

# 138
Здравейте и от мен! Казуса ми е следния- с бащата на детето ми нямаме брак, но тя носи неговите имена. Разделени сме и той има съмнения, че детето не е от него (макар да му е одрала кожата), от злоба че няма шанс да се съберем, но и не иска да се откаже от нея ( бил свикнал с нея и искал да я вижда). Та въпроса ми е какви мерки да предприема за отнемане на бащинските права и ако е възможно промяна на имената на детето? Звуча много объркано, но и аз самата съм такава в момента. Благодаря Ви предварително!
ОТГОВОР: Никакви. Това с произхода е много сериозен проблем и не е шега-иска не иска. В объркването си не следва да взимате решения за толкова сериозни дела.

# 139
Благодаря много! Но ако все пак той иска да се откаже от нея, какъв е реда за това? Изчетох целия СК и не можах да разбера.

# 140
Благодаря много! Но ако все пак той иска да се откаже от нея, какъв е реда за това? Изчетох целия СК и не можах да разбера.
ОТГОВОР: Моля Ви! Обожавам децата! Не ми задавайте такива въпроси в понеделник сутринта. Това е ужасно, как ще се откаже.
Пред кого?
Пред съвеста си ли?
Къде ще го върне детето? То не става като в магазина сиренето. Децата ги обичаме, обожаваме и т.н.к каквото и да направят заставаме зад тях и ги подкрепяме. Техните постъпки са наше огледало. Ох защо си губя времето да пиша това.
Да отиде при адвокат и да се информира.

# 141
Здравейте, от прочетеното разбрах, че ако се споразумеем с бащата за размер на издръжката може да избегнем съда.
Въпросите ми са:
1. Самият текст на споразумението от нас двамата ли се изготвя, или от нотариус, или от адвокат?
2. Заверява се нотариално-ясно, после ходи ли се за нещо в съда или не?
3. Може ли да иска в споразумението изплащане на издръжка за минало време или не?
Благодаря Ви предварително.

# 142
  • Варна.....
Здравейте, от прочетеното разбрах, че ако се споразумеем с бащата за размер на издръжката може да избегнем съда.
Въпросите ми са:
1. Самият текст на споразумението от нас двамата ли се изготвя, или от нотариус, или от адвокат?
3. Може ли да иска в споразумението изплащане на издръжка за минало време или не?
Имате ли брак или детето е припознато от бащата?

# 143
Въпросите ми са:
Офф.. Извинявайте забравих да напиша- детето е припознато, нямаме брак и не сме живяли заедно.

# 144
  • Варна.....
Въпросите ми са:
Офф.. Извинявайте забравих да напиша- детето е припознато, нямаме брак и не сме живяли заедно.

Според мен е най- добре да отидете при колега адвокат, който да Ви изготви споразумението. Добре е да имате нотариална заверкал
Можете и да се споразумеете за минало време да ти плати.

# 145
Здравейте!Изключително много се радвам,че все още има хора като вас,които са готови да помогнат безвъзмездно на тези,които имат нужда от съвет и помощ!Благодаря,че ви има!!!!!!!!!Отне ми няколко дни да прочета всички теми и за жалост видях казуси,сходни на моя.Все пак реших да ви помоля за отговори на въпросите,които ме вълнуват.Разведена съм от декември 2008г.Имам дъщеричка на 6г.Разводът е по взаимно съгласие,родителските права са присъдени на мен.Бащата трябва да плаща издръжка от 60лв.,която аз не съм получавала от декември месец.Определени са му 3 уикенда в месеца,за да вижда детето,но той я взима изключително рядко по всевъзможни причини.Имам прекрасен човек до себе си,който приема детето ми и е готов да градим общо бъдеще заедно.Искаме да заминем за чужбина,но бащата няма да подпише нужната декларация.Тук трябва да вметна,че той не не се интересува толкова за бъдещето на детето ми,колкото от това,да вгорчи моя живот по всякакъв начин.Не искам да изпадам в подробности...Още повече,че в момента очаква второ дете от жената ,с която живее.Обмислях вариант да я оставя при родителите си,докато се установим,и след това да я взема при себе си.Въпросите ми са следните:
1.При евентуално дело за въпросната декларация,съдът би ли счел,че за определен период от време не съм полагала грижи за детето си и би отказал декларацията?
2.Ако бащата реши да заведе дело за отнемане на родителски права на основание,че ако се установим в чужбина, той няма възможност да вижда детето в определените дни, би могъл да ми я отнеме?
Съжалявам много,ако въпросите ми звучат глупави и неясни,но и състоянието ми в момента е такова!Тук не мога да предложа никакво бъдеще на детето си,не разчитам на него за абсолютно нищо,а и той не се интересува от нея както един баща би трябвало да се интересува!Всичко опира до това да направи моя живот непоносим!Тук работя за минималната заплата,гледам я сама и това,че не мога да й осигуря всичко,от което има нужда ме убива!!!!Искам бъдеще за детето си!Имам ли някакъв шанс да й го осигуря при тези обстоятелства?
Надявам се на вашите отговори и се извинявам,ако въпросите ми не са много ясни!  bouquet

# 146
  • Варна.....

Въпрос 1.При евентуално дело за въпросната декларация,съдът би ли счел,че за определен период от време не съм полагала грижи за детето си и би отказал декларацията?
Въпрос 2.Ако бащата реши да заведе дело за отнемане на родителски права на основание,че ако се установим в чужбина, той няма възможност да вижда детето в определените дни, би могъл да ми я отнеме?
Съжалявам много,ако въпросите ми звучат глупави и неясни,но и състоянието ми в момента е такова!Тук не мога д
Отговор 1 Не си уточнила в какъв период от време не си полагала грижи за детето, но все пак си мисля, че това не би било основание да ти се откаже заместване съгласието на бащата.
Отговор 2 Едва ли ще спечели такова дело!

# 147
Tais,благодаря ти за отговорите!Имах предвид времето,през което евентуално ще съм без детето си в чужбина.....дали това може да се използва от бащата като довод,с който съдът би отказал декларацията.Благодаря ти много още веднъж!  bouquet

# 148
  • Варна.....
Tais,благодаря ти за отговорите!Имах предвид времето,през което евентуално ще съм без детето си в чужбина.....дали това може да се използва от бащата като довод,с който съдът би отказал декларацията.Благодаря ти много още веднъж!  bouquet
Не смятам, че тъй като детето не може да дойде с теб поради отказа на бащата, това би било довод, достатъчен, за да ти се отнемат РП.

# 149
Хиляди благодарности,tais!  bouquet Честно казано вдъхна ми кураж и надежда.Късмет на теб и на всички,борещи се с капризите на БНД! Hug

Общи условия

Активация на акаунт