Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 75 207
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И аз току що започнах петата книга за Анита Блейк, харесват ми.
Тази поредица май е доста дълга, кога ли ще преведат останалите  Tired

Правата за 6-тата книга държи ИнфоДар, обещават я от много време - все още не са я пуснали, но има фен превод. Колибри купиха правата за 7-ма и 8-ма и твърдят, че 7-та трябва да излезне в началото на април. 7-мата също се превежда в момента - пак фен превод.

# 136
  • София
Може ли линк за фен-преводите  Praynig

# 137
  • София
 Simple Smile Разбира се, но ще ти го пратя на лс.

# 138
Току що довърших 7 на английски, ако има фен преводи ще се радвам и аз на линкче на лични, ако не що продължа с англииските Simple Smile
Това което ми е интересно е че авторката забърка постепенно в наедно един куп различни магии и чудовища и общо взето е интересно почти постоянно.
Сега обаче отивам да лягам че очите ми са кърваво червени от деноношно четене, спокойно мога да бъда обявена за чудовище, макар и да не е съвсем якно какво Simple Smile

# 139
  • София
 Simple Smile Има фен превод на цялата 6-та, а 7-ма се превежда в момента, но ти казваш, че си я прочела. Ако все пак искаш линк, пиши ми на лс и ще ти го дам.

ПП    Според мен, поредицата тепърва става интересна - появяват се нови мъже (това ли е точната дума  newsm12), освен Жан-Клод, Ричард и Ашър, а и при Анита има развитие.

# 140
Момичета, скоро не сте писали, къде изчезнахте?
Особено Деничка се покри съвсем...  Thinking

Аз приключих книгата за V & Jane, малко в повече ми дойдоха тия неща с доминантите, не е мой тип, но като цяло страшно ми хареса.
Всичките от поредицата досега много, много ми харесват.
Нямам нормален сън откакто съм ги почнала, в събота четох до 5.30 сутринта, за да си приключа книгата  Crazy

Почнах за Phury, но засега скучно върви, дано нататък да има повече действие...  Tired

# 141
  • София, Младост 2
Хихи, колко познато Laughing

Тази за Фюри на мен категорично цялата ми беше скучна (с изкл на моментите, където се разказва за Джон, Куин и Блей - единствените готини моменти са там, с едни прехвърчащи в неочаквани посоки искри... ама няма да ти развалям удоволствието със спойлери Laughing) и най-малко я харесвам от всичките. Тази за Ривендж после ще ти е по-интересна вероятно (аз си я харесвам много) - и след това вече ще чакаме новата за Джон Peace

Между другото, авторката е написала и първата книга от една нова поредица, ама не за вампири, а за нещо като ангели, която на мен ми хареса, а на Ламята - не толкова (вероятно защото я чете веднага след BDB и понеже има прилики - вкл някои познати герои - човек се дразни защо не е съвсем същото). Обещаваща е обаче Peace

Аз пак взех да мъча Анита Блейк, след като бях правила неуспешен опит лятото, обаче пак хич не ми върви нещо - откровено ми е скучно дотук (на първата книга в средата съм). Все очаквам някакъв екшън да се случи с тези мъже... пък то нищо hahaha Но тъй като нямам нищо друго интересно в момента, ще упорствам още известно време, поне да я дочета (всъщност имам ужасно много неща на компютъра, вкл поне 4-5 други препоръчвани из нета вампирски поредици, но кой знае защо не ми се рискува да почна нещо, дето не го знам какво е... явно ме тресе ПМС Mr. Green).

# 142
За Phury и на мен ми вървеше малко бавно. За нормалния сън просто не ми се говори Whistling

Хедра за Анита не се претеснявай секса не просто ще дойде, а в една от книгите така прелива че направо #Crazy
Докато при братята нещата са равномерно разпределени в книгите при Анита нещата постепенно ескалират до невообразими висини за който първата, че и втората книга изобщо не могат да те подготвят. Аимаше една кника насред поредицата, в която пак нямаше секс, обаче имаше ужасно много екшън.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 21:41 от Ламята

# 143
  • София
В момента съм почти на края на 3-тата от Братството, но не знам защо нещо не ми върви. Първите ги прочетох за няколко дни, много интересни ми бяха, докато тази... Но след като съм почнала ще прочета всички. Упорита съм  Laughing

А за Анита - реално развитие има в 6-тата (може би затова предишните не ми бяха много интересни  Laughing), а от 10-тата стават доста брутални. Като чета повечето мнения за поредицата по разни амер. форуми - хората упрекват авторката, че е прекалила, а на мен това ми харесва. Но ако някой очаква романтика тип "Здрач", такава няма.

Ламята, прочете ли цялата поредица за Анита?

# 144
hedra,

The Fallen Angels ли имаш предвид? От тази поредица май само Covet е излязла, но ще задържа малко с нея.

Смятам като приключа цялото братство, да го мина още веднъж, да му се насладя както трябва, че в момента доста набързо го чета.
И преди съм споменавала, че като ми е интересна някоя книга я чета ужасно бързо от нетърпение да разбера какво става и изпускам. Дори на моменти като има някоя напрегната история прелиствам няколко страници по-напред да видя, че всичко е ОК и тогава се връщам да чета подробно  Crazy  Laughing

За Куин и Блей знам какво става между тях, доста се порових в официалния форум на BDB, та случайно и това разбрах, но спойлването не ми разваля удоволствието Wink
Между другото Rehvenge страшно ме кефи тоя човек, упс вампир, нямам търпение да дойде и неговия ред  Peace

По-нататък не знам с какво ще продължа, може би с препоръчаната тук Демоника.
Анита Блейк засега смятам да пропусна, описанието не ми звучи много интригуващо, а и вече реших че на мойта възраст книги без секс няма да чета    EmbarassedТака де, стига разни недоизказани, завоалирани тийн романтики (хех, аз съм от тези, които съжаляват, че сцената на остров Есме остана така недовършена) Laughing

# 145
  • София, Младост 2
Да, падналите ангели - ама ще е по-интересно да се четат като поотзвучи ефекта от Братството и като се натрупат повечко от тях, за да може да се гмурне човек в атмосферата. На мен така ми харесва - като почна да чета нещо, да мога да прекарам в този свят известно време Peace

Иначе и аз чета по същия начин Laughing И неща, които не са ми интересни, си ги пропускам без никакво угризение на съвестта (тези работи за лесърите толкова по диагонал ги четях, че почти никакъв спомен нямам за тях - и не ми липсват никак, честно казано).

В Здрач наистина постно си остана, но практически пасва на характера на героинята да е така сдържана в описанието, затова не дразни чак толкова. А и на мен актьорът от филмите ми е толкова откровено противен, че даже не съжалявам - във втория филм имаше толкова отвратителна сцена с него, където го показват един мършав, никакъв и костенобял, че направо Sick За жалост вече толкова са се наложили тези лица от филма, че само като си помисля за представяне на секс в историята, ми изниква този младеж пред очите и така се потрисам, че съм даже благодарна за липсата на подробности Joy

# 146
Аз искам да попитам дали някой знае от къде мога да си дръпна на български,поредицата от 3-те книги на училище за вампири,понеже ги търся,но никъде ги няма........????? ooooh! Cry Cry

# 147
  • София
И аз току що започнах петата книга за Анита Блейк, харесват ми.
Тази поредица май е доста дълга, кога ли ще преведат останалите  Tired

Правата за 6-тата книга държи ИнфоДар, обещават я от много време - все още не са я пуснали, но има фен превод. Колибри купиха правата за 7-ма и 8-ма и твърдят, че 7-та трябва да излезне в началото на април. 7-мата също се превежда в момента - пак фен превод.

Прочетох 6-тата книга и мога да кажа, че сте се справили много добре с превода, поздравления  smile3501
Очаквам с нетърпение 7-мата  Simple Smile
А да знаеш откъде могат да се дръпнат всички книги на английски?

# 148
  • София

Прочетох 6-тата книга и мога да кажа, че сте се справили много добре с превода, поздравления  smile3501
Очаквам с нетърпение 7-мата  Simple Smile
А да знаеш откъде могат да се дръпнат всички книги на английски?

Аз тегля от тук, повечето са на англ., но все пак провери, защото има и на др. езици 
http://search.4shared.com/network/search.jsp?sortType=1&sort … ue=10&start=0

Grinning Благодаря за поздравленията от името на преводачките, но аз се включих чак на 7-мата.

# 149
  • София
Аз искам да попитам дали някой знае от къде мога да си дръпна на български,поредицата от 3-те книги на училище за вампири,понеже ги търся,но никъде ги няма........????? ooooh! Cry Cry

Не съм ги виждала сканирани, но и не съм ги търсила. Може да си ги поръчаш от издателството с отстъпка.

Общи условия

Активация на акаунт