Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 75 207
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!

Някой дали прочете вече "Дракула - Немъртвия", за да даде отзиви?
Класическият роман на Брам Стокър ми е любим, а тази книга освен, че е написана от племенника му, я дават като продължение.

И аз се интересувам  Peace
Да си самоотговоря, а и обещах в друга тема да пиша отзив.
Ще почна отзад напред, но в края на книгата има пространни обяснения от авторите защо са я написали. Самият факт, че ги има и че са толкова обстоятелствени, ми говори, че нещо не е както трябва. Честно казано, направо си звучат като оправдание. Както и да е. Та потомъкът на Стокър обяснява, че целта му е била да върне авторските права над "Дракула" на фамилията, тъй като през годините са имали проблеми и пр. Само че човекът хабер си няма от писане.

Преди да я започна, се чудех дали да препрочета класическата книга, но нямах търпение, а и съвсем скоро бях гледала за пореден път филма на Копола. Оказа се, че не е имало и нужда, тъй като в "Дракула: Немъртвият" постоянно има препратки към романа на Брам Стокър.
В началото започна обещаващо, вплитайки в сюжета друг легендарен вампирски образ. Да де, ама по-натам същият този образ си става главно действащо лице и герой, и някак изниква въпросът: "Ся, книгата за Дракула ли е или...?".

След началото, всичко почва да се сгромолясва с пълна сила. Паралелно с героите от класическия роман, за чието съществувание след сблъсъка с Дракула става дума в настоящия, тръгва и сюжет за някакви никому незнайни герои, които се появяват от нищото, нямат никакво съществено значение, и пак си изчезват безславно.

В крайна сметка, се получава един страхотен хаос, а краят е просто смешен. Образът на Дракула е постен и безличен, а другият вампирски образ е представен като злодей от треторазряден холивудски екшън.

Изсмукана от пръстите и скалъпена набързо - ей такова усещане ми създаде, докато я четях. В опита си да получат от нищо нещо, авторите просто са взели героите от романа на Стокър, към тях са прибавили още силни /принципно, но не и тука/ фигури и детайли, но си личи и не им се е получило никак.

Не съжалявам, че я прочетох, но втори път трудно ще я подхвана.

# 121
Видях в предишните страници, че сте си купили Братството. Я кажете някой сайт за английски книги, откъдето мога да си поръчам ако знаете

# 122
Прочетох втора част на "Академия за вампири" - "Ледено ухапване", а сега съм на третата част на "Училище за вампири" - "Избрана". Вървят ми тези книжки да ги чета ...

# 123
Видях в предишните страници, че сте си купили Братството. Я кажете някой сайт за английски книги, откъдето мога да си поръчам ако знаете

www.bookdepository.co.uk
Аз само оттук поръчвам, доставката е безплатна  Peace

# 124
Мерси, тук има страшно много книги, а и не са скъпи

# 125
А когато книгата пристигне в евро ли трябва да платя или в лева?

# 126
Плащаш с кредитна карта предварително, няма значение валутата - банката си ги конвертира по неин си курс.

# 127
Мм това е гадно. Не може ли да се плати на куриера?

# 128
Срам ме е да си призная, но вече съм абсолютно погълната и вманиачена по BDB  Embarassed
Опитвам се да зарибя и моите приятелки, за да има с кой да си коментираме  Blush

Открих този форум - има доста интересни дискусии и допълнителни материали от авторката.

Някой чел ли е това, смятам да го поръчам като приключа със седемте книги от поредицата.
А новата излиза на 27 април, не е далеч  Peace

# 129
  • София, Младост 2
Ако имаш предвид онази сборната книга, в нея има допълваща част към историята на Зейдист и Бела (упс, за малко да напиша какво - а ти не си я чела и щеше да стане спойлер), както и някои изрязани сцени от другите книги (не знам защо ги е изрязала... някои бяха много хубави) и събрани накуп култови лафчета от книгите под формата на интервюта с братята. Малко е изсмукана от пръстите и нищо ново не дава (освен че наистина хубаво предава проблемите на Зи и Бела заради неговото особено душевно състояние), но става като за маниаци Mr. Green

Покрай вас и аз взех пак да препрочитам книжките Blush (имам си ги на телефона, и понеже бях на една екскурзия с безкрайни пътувания с автобус, ми беше идеално просто).

# 130
# 131
Не си ме спойлнала, тъкмо приключих трета и започнах с Butch  Wink

Видях, че на повечето хора това им е любимата история, но за мен е прекалено измъчена, не че не ми хареса, напротив, но Rhage & Mary повече ми допаднаха  Peace

Ох, много ми харесват, не мога да се откъсна - чета до късно, на сутринта съм със сенки под очите, за пореден път се пристрастявам към книги-поредица  Embarassed

# 132
Имаш прекрасно оправдание братята са повече от пристрастяващи Simple Smile
Аз сега чета поредицата за Анита Блейк, и въпреки че не може да се сравнява с братята, пак съм се пристрастила, идея си нямам защо newsm78
Та и аз съм със сенки под очите, но не толкова почетни и струващи си като твойте Wink

# 133
  • София
Имаш прекрасно оправдание братята са повече от пристрастяващи Simple Smile
Аз сега чета поредицата за Анита Блейк, и въпреки че не може да се сравнява с братята, пак съм се пристрастила, идея си нямам защо newsm78
Та и аз съм със сенки под очите, но не толкова почетни и струващи си като твойте Wink

И аз така - поредицата за братята е страхотна, много е различна от Анита Блейк като история и език, но се оказва, че и двете са ми любими. А на коя книга си в момента?

# 134
  • София
И аз току що започнах петата книга за Анита Блейк, харесват ми.
Тази поредица май е доста дълга, кога ли ще преведат останалите  Tired

Общи условия

Активация на акаунт