Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 75 207
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте!

Някой дали прочете вече "Дракула - Немъртвия", за да даде отзиви?
Класическият роман на Брам Стокър ми е любим, а тази книга освен, че е написана от племенника му, я дават като продължение.

# 61
  • София
Здравейте!

Някой дали прочете вече "Дракула - Немъртвия", за да даде отзиви?
Класическият роман на Брам Стокър ми е любим, а тази книга освен, че е написана от племенника му, я дават като продължение.

И аз се интересувам  Peace
А също и за Гостът на Дракула?

# 62
Аз майче ще се повторя, но се присъединявам към молбата на Таня 70. Давайте превод на БГ за тези, които сме на Вие с английския.
Аризона и Амидала, аз съм от тези, които са стигнали само до "Дракула" на Брам Стокър. Видях тези две книги, за които говорите, но нищо не съм чувала за тях. Ще чакам с интерес някакъв коментар.

# 63
  • София
Давайте превод на БГ за тези, които сме на Вие с английския.

За съжаление на бълг. има много малко преведени. Имам предвид издадени официално. Иначе има фен-преводи по разни форуми, но не знам дали мога да дам линкове.

# 64
A  тези за Дракула преведени ли са?
лек и щастлив ден Дами Hug Grinning

# 65
  • София
 Simple Smile Мисля, че ги има издадени на бълг.

# 66
До колкото знам издателство Ибис ще издават Братството на черния кинжал  Simple Smile

# 67
  • София
До колкото знам издателство Ибис ще издават Братството на черния кинжал  Simple Smile

Grinning Дано! А имаш ли представа кога? Бях се засилила да ги чета на комп., но определено предпочитам на хартия.

# 68
Ммм май в началото на март

# 69
Здравейте,

тук е мойта тема, как не съм ви открила по-рано  Hug

От изборените поредици, само Blue bloods имам и много ми хареса.
Сега смятам да поръчам цялата Vampire academy, обаче Ламята направо ме заинтригува с описанието на Black Dagger Brotherhood  Wink
Дай повече инфо за поредицата  Praynig
Откога ми се четеше нещо, което да не е предназначено само за тийн аудиторията....  Embarassed

Между другото, не знам дали е споменавано тук, но мога да ви препоръчам Mortal Instruments - страшно много ми допаднаха, щом даже 2 пъти ги препрочетох...
Не са изцяло за вампири, но и те присъстват като герои.

# 70
Наде, защо не казваш, че Blue Bloods ти е харесала, не те е срам, нали аз ти я препоръчах Flutter

П.С. И на мен много ми хареса, справка.. ника и подписа ми Heart Eyes

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 16:10 от D Van Alen

# 71
D Van Alen ,
едвам те познах след тая промяна в профила ти  Hug

Точно това написах за Blue bloods - харесва ми разбира се.
Ще поръчвам скоро 4-тата: чакам да излезе paperback, т.к първите три са ми такива, а аз много държа книгите от една поредица да са в един стил...  Confused

Между другото всички вампирски и подобни книги ги имам благодарение на твоите препоръки  Laughing

Обаче сега виждам как от бързина съм пропуснала да спомена, че и Vampire Diaries ги имам всичките, но вече не съм им голяма фенка - сериала успяха да го направят по-добър от книгите  Peace

# 72
Наде, аз едва чакам 5тата, много ми липсва поредицата Cry Изобщо не ме интересуват кориците..

Дневниците така и не ме поблазниха да ги купя..

Сега чета The Immortals, но тям няма вампири, не е лоша.

Дали да не прекръстим темата на поредици за вампир и други свръхестествени същества?

# 73
Дали да не прекръстим темата на поредици за вампир и други свръхестествени същества?

Добра идея  Peace

# 74
  • София, Младост 2
BDB е едно от най-добрите неща, които са излизали на тази тема. Братството се състои от шестима приятели (двама от тях са братя) и съюзници, които защитават нормалната вампирска популация от едно общество на бездушни и заразени от първичната зла сила създания, което се опитва да ги изтреби. Нормалните вампири се отнасят хем с боязън, хем с насмешка към тях и не оценяват особено усилията им да ги защитават, освен ако не настане някакво по-сериозно бедствие, когато им се жалват и ги обвиняват в бездействие, естествено Laughing

Първата книга е за Слепия крал - последният останал чистокръвен вампир, който е обвързан в подобие на брак с жена, която не иска. Естествено, по стечение на обстоятелствата среща жената, която е предназначена за него и това създава куп неприятности, докато нещата се разплетат до там, че да я убеди, че тя самата е вампирско чедо и мястото й е при него. Разтрогването на брака създава куп главоболия и има отражение и в следващите книги, тъй като жената, с която е бил свързан, си е много свястна и не заслужава този нещастен брак, който е изтърпяла. В първата книга се представят и останалите братя, всеки един от които има собствена история - и собствена книга, естествено Wink

Книгите са много жизнени, леко грубиянски, с много уличен език и изключително експлицитни и изобретателни секс-сцени (в общия случай - когато не се бият, са в леглото Mr. Green), като едновременно с това са наистина много емоционални и ужасно се привързваш към героите. Всичките братя имат странни и ужасяващи воински имена - Гняв, Садист, Ярост, Мъчение... Моята любима книга е за Зейдист и Бела - това е третата от поредицата и може би най-добрата. Ако си падате по силните лоши момчета с наранени души, които сами не знаят от колко много любов имат нужда, много ще ги харесате Heart Eyes

Светът на книгите е наситен, пълнокръвен, свят на нощни заведения, битки, борби и предателства, черна кожа и метал, воинска чест и справедливост и разбира се - неугасваща любов и страст Grinning Допълнени с особени обичаи, специфична религиозна система и вярвания и двамата основни богове - Девата на скрижалите (това много поетично го преведох, ама карай) и Омега, които са двата антипода в сблъсъка добро-зло - и много активно се месят в живота на героите Laughing

Много класи е над Вампирската академия и си заслужава много повече Laughing

Общи условия

Активация на акаунт