Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 75 196
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Много ми харесва темичката, но досега винаги я отбягвах заради това, че използвате много английския език.  Embarassed знам, че е лошо човек да не го знае, но ...  newsm78 не го знам и така ми е трудно да се ориентирам в много от нещата, които казвате.
Аз вече  съм  доста напред с вамп книжките. Лятото прочетох 4-те книги на "Здрач" - страхотно ми се отразиха. От там нататък не избягвам вампирските четива, както избягвах много дълго вампирските филми. Сега и тях гледам като приказки. "Здрач" сякаш ме посвети, че не е толкова страшно да им обърнеш внимание.
Книгите не си ги купувам. Дава ми ги на колежка детето, за което съм му много благодарна. Тя чете само това, а аз чета всичко и не знам дали бих отишла да си купя точно тях, въпреки че ги гълтам с кориците, в момента в който ми ги даде.
От там нататък прочетох благодарения на нея "Академия за вампири" първата част и с нетърпение чакам втората. От "Училище за вампири" прочетох - "Белязана" и "Измамена". Май третата не е излязла, но я чакам с нетърпение. Прочетох и "Мъртви преди мрак". Сега съм на вълна Дарън Шан - прочетох "Циркът на кошмарите", в момента чета "Чиракът на вампира", а ми предстои "Реки от кръв". Някъде в цялата тази поредица прочетох и "Дракула", макар че тя почти няма как да се вмести сред тези романтично представяща вампирите книги.
Стана много дълго писането ми, друг път ще продължа с мнение за самите книги... а виждам, че има и много други, в които не съм се ориентирала. Ще ми се да напишете на БГ имената от поредицата "Училище за вампири".
Извинявам се за дългото писане, но това е защото много дълго се въздържах да пиша тук -  smile3525   

# 46
Няма да мога да изчета веднага всичко,но с удоволствие ще се включа по-късно
Не съм и чела много този вид литература,но ще наваксам Peace

Лоръл Хамилтън- чела съм една нейна книга-Анита Блейк-убийцата на вампири и много ми хареса  начина и на изразяване и като сюжет .Сега съм си поръчала 2ч.В началото малко не ми допадна ,но после Hug
И аз като Герган 75 избягвах тази литература и филми.Blood Books by Tanya Huff- BLOOG TIES- E първият сериал който гледах на тази тематика/случайно/ и ми допадна.Търсих книгите,но се оказа,че не са преведени.За съжаление не знам английски. -купих си и книгата ''Мъртви преди мрак''-хареса ми .Авторката е с много богато въображение.Книгите ''Здрач не ми допаднаха''..Може би защото не са предназначени за моята възраст. ThinkingСамата авторка не можа да ме убеди да ги довърша.
За Ан Райс племенничките споделяха,че не им допадала.Не се заслушах какво точно не им допадна

# 47
# 48
  • София
 LaughingСамо да кажа, че е Анита Блейк е "Ловецът на вампири". И аз я харесвам, след 6-тата стават доста по-интересни.

# 49
Аз нали това казвам Grinning

# 50
  • София
 Grinning Говоря за заглавието - не е "убийцата", а "ловецът". Сигурно се бъркаш от "Бъфи - убийцата на вампири" или както се казваше сериала, не помня точно.

# 51
Да и аз сега се светнах Embarassed LaughingАма то може ли 2 дини под една мишница-Малко трудно Laughing

# 52
  • София
Да и аз сега се светнах Embarassed LaughingАма то може ли 2 дини под една мишница-Малко трудно Laughing

LaughingАми не е лесно. А съвсем скоро излезна 18-тата книга от Анита Блейк - "Флирт".

# 53
Толкова голяма ли е поредицата Rolling Eyes.Аз съвсем съм я окъсала и окъсняла Embarassed

# 54
  • София
 Simple Smile Е, голяма си е, но на бълг. има издадени само първите 5, от ИнфоДар от месеци обещават 6-тата, но така и не се е появила. А след нея книгите на моменти са си направо еротични. Нямат много общо със "Здрач", но на мен затова ми харесват. Но аз и не съм голям фен на  "Здрач".

# 55
Точно и аз съм на същото мнение. Peace

# 56
Искам да благодаря на hedra за прекрасната вампирска поредица, която ми препоръча   bouquet

Black Dagger Brotherhood стана моята най-любима вампирска такава и ще си ги препрочитам със сигурност.
Препоръчвам ги като страхотно написани книги, наистина е облекчение да срешнеш нещо не просто интересно, но и много добре написано на вампирския фронт Simple Smile

Само да предупредя тези който коментираха свирката и цинизмите в Училище за вампири и кръвосмученето във Вампирската академия - BDB не са за вас, въпреки че са много класи над тези две серии.
Книгите са колкото вампирски мрачни, толкова и любовни, силно еротични истории. На мен ми въздеистваха много силно и ако не бях много щастливо омъжена щях да хукна да търся, който ме вземе от братята  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Казвам ви всичките 6 братя са страхотни и агнешкото също е разкошно (разбирай тримата кандидат братя), а има и един страничен Вампир собственик на нощен клуб, който си е за изяждане, а и гардовете му са интересни, лелееееееееееееееее....... Embarassed Embarassed Embarassed

Споменах ли че съм щастливо омъжена Embarassed

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 00:15 от Ламята

# 57
Добро утро Дами

Black Dagger Brotherhood това гугъл ми го преведе ''черна кама на братство''
Моля за тези които не знаят ангкийски да се изписват на БГ-ако не ви затруднява Hug

# 58
Понеже не е превеждана на бг книгата, затова я изписах на англ.
Според мен поне трябва да се преведе като: Братството на черния кинжал

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 14:33 от Ламята

# 59
Мерси Hug
 На мен ми се струва,че ще е хубава, жалко че не е преведена

Общи условия

Активация на акаунт