Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 75 184
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
Rose Hathaway , странно! А точно по тази книга има филм, който е един от малкото хорор-и, които си струва да гледа човек. Още повече, че тя пише за първообразите, така да се каже на вампирите.

Всеки има право на мнение наистина  Peace
За мен лично тя е като гуру в жанра.
Позволява си да напише история за Христос, преди да стане Месия. Романът й е наречен "Брилянтен" от американските таблоиди. Аз не мога все още да се докопам до него, но съм дала заявка и се надявам в най-скоро време да се убедя в това, което се говори за него.

# 31
  • София, Младост 2
Аз също не харесах Интервю с вампир - книгата е добре написана, но като атмосфера не ми пасва изобщо. Твърде е реалистична - за едни това е предимство, за други - недостатък. Чисто литературно погледнато, е класи над книжките, обсъждани дотук. Но аз лично не търся точно това в този тип книги - чета ги, когато искам развлечение, нов свят за разходка в него, забава - и когато не държа да се замислям.

# 32
  • София
На 18-ти излиза втората книга от поредицата Училище за вампири на П. С. Каст, Кристин Каст.
Откъде мога да видя колко книги е цялата поредица и заглавията им?
Всъщност на английски House of Night ли се казва?

# 33
Ще има 12 книги. Ето ги заглавията
Marked, 1st Book
Betrayed , 2nd Book
Chosen, 3rd Book
Untamed, 4th Book
Hunted, 5th Book
Tempted, 6th Book
Burned, 7th Book (April 27, 2010)
Stolen, 8th Book
Burdened, 9th Book
Touched, 10th Book
Cloaked, 11th Book
Wanted, 12th Book

# 34
  • София
Мерси    bouquet

# 35
Втората книга вече излезе.
Ще излизат всеки месец по една, до май, когато ще излезе шестата (на български). Може би и седмата ще излезе в началото на юни на български, нататък когато ги напишат Simple Smile

# 36
  • Sofia
Здравейте Grinning
 Какво мислите за поредицата на  Елън Шрайбер?
 Вампирски целувки
 Нежност в ковчег
 Вампирсвил
 Танц с вампир
 Клуб ковчег
  bouquet

# 37
  • София
Прочетох първите книги от Академия за вампири и Училище за вампири.
Академията ми хареса повече, макар че едвам запомних кой какъв е и за какво се бори  Simple Smile
Докато излезе втората ще ги забравя със сигурност.
А Училището не очаквах, че като за тийнейджъри ще има толкова цинизми, можеше и без тях  Tired

Вампирските целувки за си типично тийн, не са лоши иначе.

# 38
Какво имаш предвид под цинизми? Самите случки или използваните изрази?
На мен ми беше прекалено гнусна цялата история с кръвопиенето като сексуално преживяване и неконтролируемата жажда на главната героиня. Добре, че в трета и четвърта книга не се смучат така интензивно, че във втора на моменти ми се повдигаше.

# 39
  • София
Имаше на няколко места изрази, които не ми бяха някак на място в книгата, а и описаната сцена със свирката ...  Confused
Иначе кръвопиенето и жаждата по ги приемам, все пак се разказва за вампири.

# 40
Всъщност преводът спестява доста подобни изрази в тази книга. Не знам дали на английски или на български си ги чела, но специално погледнах едно място как беше преведено в българското издание, беше ми интетесно дали ще посмеят да го напишат дословно.
В оригинала беше:
“Did I look like Eric's mom when you watched me suck his dick in the hall?"
А на български беше преведено:
"Приличах ли ти на негова майка, докато гледаше какво му правя?"

В оригинала има по десетина нецензурни изрази на страница, едва ли не всяко възклицание ги съдържа, докато на български са преведени малко по-смекчено.

# 41
От представените в темата книги съм чела само "Мъртви преди мрак", но никак не ми хареса. Обожавам сериала "Истинска кръв" и когато разбрах, че и книгите ще се появят на пазара, бях адски щастлива, обаче не съм особено сигурна, че ще си взема следващата от поредицата. Crossing Arms
Описания, диалози, герои... абсолютно нищо не й е като хората. Ако не бях виждала авторката в интернет, щях да си помисля, че е писана от 13 годишна девойка, точно такъв е стилът й.
През цялото време, докато я четях, се възхищавах на създателите на сериала, че са били способни от подобна книга да направят нещо толкова интересно.

Много бих искала да прочета "Интервю с вампир", обаче нещо не я виждам нито в книжарници, нито в нета... Изобщо съм хвърлила око на книгите на Ан Райс.

# 42
Аз чета в момента Вампира Виторио на Ан Райс и съм доволна. Разказвателно пише и не много натоварващо. А още повече, че засяга житието и битието на "добрите стари" вампири  Laughing
Тия тийн вампирчета напоследък много разбиха представите на тия същества  Wink

Аризона
, радвам си че си фен на  ИК. Заповядай в нашата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=469282.0

# 43
  • Пловдив
Страхотна тема  Peace Запис
Аз ли недоскиф или наистина не видях Ан Райс никъде?!  newsm78
Доста от книгите й са филмирани и то доста сполучливо.
За тези, които не са я чували /дълбоко се съмнявам/ препоръчвам това:

Историята на Пандора ни връща две хиляди години назад във времето в Древен Рим и Антиохия, където тя започва своя живот като вампир след срещата си с Мариус. Пандора произхожда от аристократично семейство в Рим от времето на Август, приема името на древногръцката Пандора и така отваря свой собствен сандък с чудеса. В едно кафене в съвременен Париж вампирът Пандора приема предизвикателството да разкаже своята история... История за любов и обреченост, история за могъщество и безсмъртие.
Точно тази се опитах да прочета,но ми беше толкова безинтересна,че не успях,въпреки че ми е подарък от любимия.Така че повече опити с Ан Райс няма да правя.Вчера си взех "Академия за вампири"и прочетените 30стр.много ми харесаха.Взех си и "Мъртви преди мрак",но за нея съм сигурна,че ще ми хареса.

# 44
  • София
А някой чел ли е поредицата Blood Books by Tanya Huff, по която е направен сериалът Blood Ties?
Отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт