Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 75 178
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
Наистина поредицата на Дарън Шан е малко детска.Филмът е по-интересен.
Не съм чела The Immortals заради английския иначе мисля, че ще е хубава.

# 16
  • Ямбол
Поредицата за Дарън Шан в момента я чете 11г. ми син. Казва, че е много интересна.
Тук има почитатели на този жанр. Ще мога ли да помоля да ме насочите към други подобни, но пак да стават за дете.
Покрай сина ми може и аз да се запаля по вампирските истории.

# 17
  • София
Нямам какво да кажа по темата, освен че обожавам вампири и със сигурност ще си взема поредицата Академия за вампири, още повече че засега е издадена само първата книга, та опасност няма да пропусна някоя  Laughing
Благодаря много за темата!   bouquet

# 18
Незнам дали има много книги за вампири, които могат да се четат и от по-малки деца, но може би Дракула става. Сигурно ще му е интересно

# 19
  • София, Младост 2
Вампирската академия съм я изчела цялата, вкл имам и четвъртата книга, която излезе наскоро (на английски - чета само на компютъра и свалям всичко от нета).

Иначе имам няколко изключително култови серии, които са ми супер любими -  The Black Dagger Brotherhood на J.R.Ward (дотук има 8 книги, повечето от които са много добри, макар и еднотипни като сюжет - това обаче ми е любимата поредица от този жанр на всички времена), Midnight Breed на Lara Adrian и Demonica на Larissa Ion.

Не всички мога да ги чета - Анита Блейк ми е малко тъповата примерно, а Вампирската академия е супер пубертетска и става много тегава (4-тата част я мъча да я дочета от известно време, но много бързо губя интерес).

Само да поясня, че моите любими серии по нищичко не приличат на Здрач, така че някой да не остане разочарован. Любов и секс обаче има в изобилие, при това доста изобретателно Laughing, така че компенсират липсата на пуберска романтика, смятам Mr. Green

# 20
The Black Dagger Brotherhood на J.R.Ward ще я издават на български, но все още няма точна дата Simple Smile

# 21
Гледам, че няма почитатели на Дома на Нощта  Laughing Наистина тази книга е за възрастова категория около 15-16 години и почти не може да предложи нищо на по-възрастни читатели. Все пак ако някой е решил да й даде шанс, да ви кажа, че първата и втората са доста слаби, но нататък поне откъм сюбжет става по-интересно. Откъм дълбочина на идеите не особено, но поне го няма този долнопробен феминизъм.
Трета и четвърта определено са интересни (до там съм ги чела), а нататък май става по-добре, поне ако съдя по нарастващата полулярност. Поредицата става известна след 4-та книга чак, а към шеста вече е голям хит.

# 22
Гледам, че няма почитатели на Дома на Нощта  Laughing Наистина тази книга е за възрастова категория около 15-16 години и почти не може да предложи нищо на по-възрастни читатели. Все пак ако някой е решил да й даде шанс, да ви кажа, че първата и втората са доста слаби, но нататък поне откъм сюбжет става по-интересно. Откъм дълбочина на идеите не особено, но поне го няма този долнопробен феминизъм.
Трета и четвърта определено са интересни (до там съм ги чела), а нататък май става по-добре, поне ако съдя по нарастващата полулярност. Поредицата става известна след 4-та книга чак, а към шеста вече е голям хит.

Едвам прочетох 6та книга, беше жива мъка...

# 23
Аха, ясно. Значи напразно се надявам да стане добре нататък. А пета как е?

# 24
Аха, ясно. Значи напразно се надявам да стане добре нататък. А пета как е?

В пета поне имаше битка, в смисъл някакво събитие.. не че беше кой знае колко интересна.. шеста има само едно безкрайно разтягане на локуми.. сънища.. и в пета и в шеста отново летене от цвят на цвят.. ма единият я пази.. пък другият й е равен.. подходящ избор.. пък третия го познава отдавна.. лел има и четвърти.. ау.. ах сега при кого да се присламча.. най-добре да ги редувам.. с график ако може..

# 25
Как си издържала да ги прочетеш до шеста  Laughing
И мен това с безкрайните гаджета ме дразни много.

# 26
  • София
Доста удобен сайт за такива книги

http://www.vampirelibrary.com/

# 27
  • София, Младост 2
Сетих се за още една донякъде вампирска трилогия, която не е лоша (или поне на мен ми хареса, макар че е значително по-розовка от останалите ми любими) - The Circle Trilogy на... Нора Робъртс Laughing Правете сметка колко популярни са станали тези серии, след като увличат даже хард-кор романистки Mr. Green

# 28
Страхотна тема  Peace Запис
Аз ли недоскиф или наистина не видях Ан Райс никъде?!  newsm78
Доста от книгите й са филмирани и то доста сполучливо.
За тези, които не са я чували /дълбоко се съмнявам/ препоръчвам това:

Историята на Пандора ни връща две хиляди години назад във времето в Древен Рим и Антиохия, където тя започва своя живот като вампир след срещата си с Мариус. Пандора произхожда от аристократично семейство в Рим от времето на Август, приема името на древногръцката Пандора и така отваря свой собствен сандък с чудеса. В едно кафене в съвременен Париж вампирът Пандора приема предизвикателството да разкаже своята история... История за любов и обреченост, история за могъщество и безсмъртие.

# 29
На Райс съм чела само Интервю с вампир, но не ми допада като автор.

Общи условия

Активация на акаунт