Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 75 187
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • На Изток от Рая
Днес вече на две места прочетох, че 11-та книга от "Братсвото" на Дж. Уорд ще бъде за Куин и Блей. Силно се надявам, че това няма да е някоя първоаприлска шега, защото тия двамата са ми любимци и зас;лужават да имат своя история. Някой знае ли нещо повече по въпроса?

# 691
Днес вече на две места прочетох, че 11-та книга от "Братсвото" на Дж. Уорд ще бъде за Куин и Блей. Силно се надявам, че това няма да е някоя първоаприлска шега, защото тия двамата са ми любимци и зас;лужават да имат своя история. Някой знае ли нещо повече по въпроса?

Не е шега. Вчера беше официално обявено (на раздаването на автографи в Синсинати и едновременно с това във Фейсбук:

J.R. Ward · 98 435 харесват това.
Вчера в 21:19 чрез мобилния ·
THEIR TIME HAS COME. 2013- NEXT BDB HARDCOVER.....BLAY & QHUINN!!!!

Аз съм много, много щастлива! Сега остава да дочакаме до догодина.

# 692
Хмм, не знам тогава как ще се върже с това
Скрит текст:
че Куин спи с Лейла в края на 10 книга- какво, след това ще я зареже бременна ли( ако помните съня му за момиче с очи като неговите- явно ще има дъщеря)
Мился че при това положение не желая да чета за тях  Rolling Eyes

# 693
Хмм, не знам тогава как ще се върже с това
Скрит текст:
че Куин спи с Лейла в края на 10 книга- какво, след това ще я зареже бременна ли( ако помните съня му за момиче с очи като неговите- явно ще има дъщеря)
Мился че при това положение не желая да чета за тях  Rolling Eyes

Всичко може да се случи.
Скрит текст:
Може Лейла да умре по някое време, примерно, или да се влюби в друг.
Абе каквото ще да се случва, нямам търпение да прочета историята на Блей и Куин.

# 694
Скрит текст:
Ще забременее, но тя и Куин няма да са заедно - от същите въпроси и отговори при раздаването на автографи.

И аз не мога да си представя как ще проработи цялата ситуация - това бебе е напълно излишно и усложнява всичко, да не говорим как наранява Блей. Мое мнение, разбира се. Но без съмнение ще прочета книгата, дори да спра поредицата след това и/или да намразя книгата. Чакала съм прекалено дълго и прекалено много искам да ги видя щастливи (Блей и Куин, няма да се разсърдя, ако Лайла изчезне безследно някъде), така че просто трябва да я прочета.

За Лайла - тя си хареса Xcor (не знам как се чете, май Кор), а той и Throe си харесаха нея - може да се бият за нея. И там историята ще е заплетена, но в момепта Лайла не ми е любимата героиня.

Ако някой иска да прочете останалите въпроси и отговори, този линк ми беше полезен:
http://lizasblog-liza.blogspot.com/2012/04/lover-reborn-book-signing.html

Нямам търпение за книгата на Блей и Куин! Отдавна чакам тяхната история. Страхотно е, че авторката се е осмелила да им отдели цяла книга, а не просто новела. Те я заслужават. Само дано не оплеска нещата след събитията в последната книга.  Crossing Arms

# 695
Честно казано май след книгата за Зи и Белла всяка следваща ми харесва все по-малко и по-малко
Джон Матю беше глътка свежест, прекрасна книга, и после пак разочарование...
Сега започнах 10 книга , но не знам дали ще продължа да чета със същото желание занапред

# 696
  • На Изток от Рая
Честно казано май след книгата за Зи и Белла всяка следваща ми харесва все по-малко и по-малко
Джон Матю беше глътка свежест, прекрасна книга, и после пак разочарование...
Сега започнах 10 книга , но не знам дали ще продължа да чета със същото желание занапред

Да, бях чела, че книгата за Мани и Пейн била слабичка, а честно казано и за Тор нямам големи очаквания, може би защото ми е доста безразличен като герой. LOST като я прочетеш ще напишеш ли някой коментар?
А за Куин и Блей просто нямам търпение още от сега. Чудно ми е дали след тях ще продължи поредицата, ама то май не остана някой без книга, освен ако не вкара други герои. А пък може и да се съсредоточи и в/у другата си поредица - за ангелите, която също не е лоша.

# 697
Книгата за Мани и Пейн беше не просто слабичка, беше някакъв кошмар- освен тъпичкия сюжет, имаше доста фактологически разминавания, което е недопустимо- поне според мен. Няма да навлизам в подробности, за да не спойлвам, ноо просто е много дразнещо това, че авторката може да пише много по-добре- показа го с няколко книги, които са вълшебни, но други са толкова слаби че чак ми е обидно. Може би и редактора й е слаб, не знам.
Следващи книги ще има, за колегите на Зекс примерно ще има, Лайла, ако не бъде така добра да умре или да изчезне вовеки, сигурно и тя ще има книга и т.н., но едва ли ще е същото като Зи и Рот, примерно. Някак си ми се ще да напише подобаващ финал за поредицата и да си даде малко почивка, да си събере мислите...

# 698
  • София, Младост 2
Аз имам последната част още от следващия ден след като излезе и почнах да я чета... но съм я зарязала до средата приблизително, защото се хванах с Игрите на глада, които ми се виждат доста по-вълнуващи Laughing Което не говори добре за книгата Rolling Eyes

Една идея по-добра е от тази за доктора и Пейн... но не много. На мен и двамата герои не са ми симпатични, Кор или както там се чете не ме вълнува също, така че някак... не съм много мотивирана да я дочета.

И за разлика от повечето, чакам колкото с нетърпение, толкова и  с искрен ужас книгата за Блей и Куин, защото Уорд се е доказала като способна тотално да съсипва дългоочаквани развръзки Confused Джон Матю беше единственото изключение досега, което не е особено обнадеждаващо, предвид че следващите книги са боза.

# 699
  • София, Младост 2
Така - дочетох книгата и давам отзиви.

Малко повишавам оценката - от 3 на 4-4,5 приблизително. Доста по-добра е от тази за Манело и Пейн, определено. След като накрая Тор и Есен чак ми станаха симпатични, значи е прилична Laughing Нещата между тях са предадени хубаво от чисто човешка и емоционална гледна точка, а и кармично са добре завъртени (макар че нямаше нужда чак толкова подробно да го обяснява... но то нали е писано за американска публика, да не забравям hahaha). Книгата е леко възпитателна, като представя добре the grieving process и как човек да се справя със загубата и да продължи да живее след това. Fake it until you make it и останалите класически американски слогани в действие. Само че ми се стори, че доста малко време му отне на Тор цялата работа. Вярно, че беше буквално ръчкан и принуждаван да действа бързо, но все пак...

Харесва ми борбата и проблемите на Зекс и Джон Матю - много истински са предадени нещата между тях двамата. И ги прави още по-симпатични. Само дето Зекс вече въобще не си прилича на себе си... но да речем, че това е развитие на характера Laughing

А потенциалът за романс между Лайла и Кор е гъделичкащ и приятен Grinning Кор взе да ми става симпатичен (аз си имам слабост към герои с увредена психика Laughing). Макар че много повече ме кефи Трой - но за неговото бъдеще никакви индикации засега.

Сега негативите:

Не знам дали някой друг го усеща така, но книгата придобива все по-голяма прилика с комикс. Лафчетата, реакциите, самия език, едноизмерните герои - забавление е, но някак си взе да ми излиза от жанра "книга".

И ужасно ме издразни последният момент с Блей и Куин, които се гледаха в очите и си предаваха посланието "Нашето време дойде". #2gunfire Заигравка с феновете на страниците на книгата... много лош вкус, честно.

# 700
Аз все я подпубтвам книгата...щом предпочетох да препрочета друга поредица, вместо да прочета тази- дългоочаквана- книга...
Просто...дразни ме че всичко се развива по плана- Тор и "Есен", Куин и Блей, но и Лейла...всичко всичко както се очакваше...а като си помисля как ми се е искало при други автори да успея да "позная" какво ще се случи

# 701
Голяма фенка съм на вампирските поредици. Любимата ми  е Анита Блейк- ловецът на вампири. Прочетох една камара книги, но нито една друга не може да се сравни с нея. Сега чета поредицата Среднощен ловец. Стигнала съм до шестата книга и бих казала , че е доста увлекателна. За съжаление Дневниците на вампира не стуват нищо в сравнение със сериала. Явно наетия не наименуван автор за продълженията на Ел. Джей. Смит се справя доста по- добре. Последната книга е много по- интересна от оригиналните четири. Друга поредица, която ми хареса много е за Рейчъл Морган,"the Hollows", но не е издавана въобще в България

# 702

Датата на публикуване е 26 март 2013г.
 Crazy newsm74

# 703
Търся "Академия за вампири" книгите на български онлайн? Който ги има моля да ми даде линк или да  ми ги прати на dreamer645@abv.bg Simple Smile Мерси предварително  bouquet  bouquet  bouquet  bouquetSimple Smile

# 704
  • гр. София
И аз търся на български Академия за вампири. Някой може ли да ми даде линк? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт