Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 76 143
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
ООО сега почвам 6-тата Simple Smile Супер е че след толкова търсене набарах БГ превод Simple Smile на "Дневниците на вампира"
2-та ми беше най - скучна после вече бях тотално зарибена Simple Smile за два дни глътнах 2-3-4 и 5 Simple Smile
Сега захващам 6-тата.
Голяма краста Simple Smile

# 226
  • София, Младост 2
Преводът на първата книга от Братството надмина всичките ми очаквания. Т.е. - най-ЛОШИТЕ ми очаквания...

То бива сакат превод, бива, ама чак и времената да бъркаш, и да не знаеш елементарни неща като какво е алтернативното значение на hot  на английски... просто е окепазила книгата невероятно. Не знам и редакторите къде са бляли... непростимо е. Не че е някаква бог знае колко ценна литература, ама все пак щеше да е добре да може да се чете, без да се спъваш постоянно на всяко изречение.

Адски съм възмутена, честно (филолог съм, при това съм и учителка... няма да ви казвам как ме сърби червената химикалка, дето я нямам hahaha).

Освен това Скрайб Върджин са я оставили с това име, и всичките герои също - има някаква мижава бележчица какво означават имената някъде из първите страници и толкова. И ми се струва, че и на Вишъс името не е преведено правилно - преведено е като Порочен??? Ако се гледа по логиката на имената, трябваше да е избрано другото значение на думата - Жесток или зъл...

# 227
Защо ли не се учудвам  ooooh!
Ти си купи книгата на БГ или я свали отнякъде??

Аз след Здрач не смея нищо преведено да купувам...  Naughty

# 228
  • София, Младост 2
Купих си я - разделих се с 13 лв за това удоволствие Laughing Сега поне няма да страдам от гузна съвест за това, че съм прочела всичките книги, а Джей Уорд не е видяла един лев от мен за което hahaha Разписах се поне за тази... но много силно се съмнявам, че ще повторя (макар че вероятно няма да се удържа за втората и третата също, независимо от тотално скапания превод).

Просто се изкушавам да хвана да преведа някои жестоко съсипани пасажи аз (която не съм заклет преводач и единствения ми тренинг с преводите е по време на следването ми) и да ги пусна за сравнение с това, което е направила преводачката на книгата - ей така да се види просто как биха могли да звучат, чак толкова съм ядосана.

Не знам тези хора не правят ли разликата между "вярно с оригинала" и "превод на художествена литература" - това, че можеш да превеждаш документи, не те прави способен да превеждаш литературно произведение (особено ако не можеш да направиш дори елементарната разлика кога се говори на "ти" и кога на "вие", при това говорим за обикновено множествено число, а не за официалност!).

Ако бях попаднала на книгата в този й вид на български, никога не бих и помислила да чета втора книга от същата авторка.

# 229
  • София
И аз си я купих и я глътнах миналата неделя.
Не съм чела оригинала, така че за мен си беше повече от прилична  Simple Smile
Кога ще излезе втората на български?

# 230
Книгите ще се издават през 3-4 месеца, значи август или септември. Simple Smile

# 231
Не е човешко как се прецакват издателствата като не искат да плащат на читави преводачи Sad
Аз примерно бих си купила всичките книжки за братството на български нищо че съм ги чела на англииски, просто обичам да чета от истинска книга и то на родния си език.
Сега обаче хич и не искам, същото като със Здрач става, аз на бг от книга прочетох само първата и се отказах да си ги купувам като установих колко е зле в действителност превода.

Голяяяяма молба:
Прекрасни дами като докопате отнякъде Bullet(последната за анита блейк) дайте линкче

Кратко съобщение за който още не е разбрал:
В Piratebay има новите части на Вампирската академия и на Къщата на ноща, преди малко като гледах имаше сиид

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 17:15 от Ламята

# 232
Аз пък попаднах на един фен-превод на Вамппирски целувки(1-5 книга) Peace

# 233
  • София
Линкове за Анита Блейк 19 - "Bullet"

.lit - http://www.sendspace.com/file/em0zvb
.pdf - http://www.sendspace.com/file/d7nrqn

Започвам да я чета. Нямах търпение   newsm44

# 234
АААААААААААААААААААААААААААААААААА newsm44 newsm44 newsm44

Много благодаря, страхотно, прекрасно, невероятно и... ужасно, защото не мога да я почна веднага, но довечерааааааааааааааааааа, мммммммммммммммммммм Simple Smile

Изтеглила съм си от няколко дни последните от Вампирската академия и Дома на ноща(а.к.а. Училище за вампири), но нещо не мога да се наканя да ги почна, а като се сетя като четях поредиците как се дразнех че я няма следващата книга и направо копнеех за още..

Току що си дослушах Lover mine, уникално е наистина да слушаш книга която си чел, съвсем друго преживяване е, а и големия плюс е че мога да го правя докато работя, е не през цялото време, но поне на част от работата ми не пречи, даже помага Simple Smile

hedra
, мерси че ми каза че в астрата има аудио, но аз нямам регистрация там и иска  кеш, за да се регистрирам, а аз нямам  сметка от която да им преведа, така че явно ще си страдам.
Е, не съм се отказала напълно де, искам всичките за  Братството и за Анита Блейк на аудио, може и да си ги купя, ако има някаква промоция и се прежаля да помоля за услуга да ползвам нечия карта Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 13:33 от Ламята

# 235
  • София
В demonoid има ги има като аудио, но трябва рег. Принципно, там има много книги, вкл. и аудио, и е добре да дебнеш кога има свободни регистрации, за да си направиш.

Анита Блейк - http://www.demonoid.com/files/?uid=0&category=17&subcate … a+blake&sort=

Братството - http://www.demonoid.com/files/?uid=0&category=17&subcate … herhood&sort=

# 236
  • София, Младост 2
Хм, много странно - аз съм си регистрирана в Аста и никога нищо не съм плащала, нито някъде нещо ми е искало newsm78 Освен ако нещо ново са въвели след като я обновиха - аз съм регистрирана от преди това, но пък никъде не съм видяла да обсъждат плащане...

П.С. Проверих и мисля, че разбрах откъде ти идва проблема. Задължително трябва да се регистрираш в самия сайт. Иначе ако само си търсиш и искаш да сваляш, ти показва нещата, но ти дава само опция да сваляш от Usenext, което е платено. Ако се регистрираш, си влизаш с име и парола и вече ти показва нормалните линкове за сваляне от разните шер-сайтове.

# 237
hedra мерси, другия път като ми се наложи ще знам, сага се регнах в демониката и има доста аудио, и е ужасно зарибяващо ще ловувам и аз телефон с повечко памет, че книжките са бая големи Simple Smile

миленака
  bouquet

За Bullet - прочетох  я на пдф и много ми хареса - малко се изненадах, че са направили Ричард толкова  разбран и разумен, но си мисля че това си е единствения начин отново да се промъкне в леглото на Анита след всичките си издънки. Не че имам нещо против, просто ми е малко страннен и се чудя докога ще изтрае.

Забелязали ли сте, че една книга за Анита проследява действие от 2-3 дни, някак странно е че човек би могъл да чете цяла седмица или повече за събития случващи се в книгата за два дни

Сега слушам аудиото и съм направо омагьосана - в началото малко се стреснах от мацката която чете, защото сравнение с четящия братството е доста по-бързо говореща и си трябва повече концентрация. А диалозите са уникални, защото чете с различни по тембър и скорост гласове за всеки. Най-грабващи са двата различни по тембър френски акцента за Жан-Клод и Ашър. Micah и Ричард са малко странни, защото са с най-дебелите гласове (неприлични мисли в бяло: дали ги е сравнявала с някой тяхни други части  Joy Embarassed)

# 238
  • София
Развитието при Ричард и мен ме изненада и се чудя дали ще издържи дълго. Но сега ми харесва повече.
 Обаче си мислех и друго - струва ми се, че 20-та книга ще се яви нещо като продължение на "Bullet", защото края ми се вижда по-скоро като подготовка за следващи събития. Май че в блога на Л. Хамилтън бях чела, че е махнала сцените с  Едуард и Олаф и ги е прехвърлила в 20-тата, за което малко ме е яд, защото Едуард (но не и Тед) ми е любимец, а и Олаф ми стана симпатичен (особено в сцената в моргата). И друго - май че в тази книга е най-дългата секс сцена от цялата поредица, в продължение на 2 или 3 глави  Laughing (говоря за първата, в която бяха Анита, Жан-Клод, Ричард и Ашър). Но Ашър вече може е спокоен  Laughing
А за частите  - определено има какво да се сравнява  Joy

Сетих се още нещо - рядко съм чела книга, при която авторът така да те потопи в една емоция и в следващия момент да те запрати в противоположната. А колко тихо и кротко започна в началото. Вчера забравих да ям, сетих се чак вечерта  Laughing И сега вече нямам търпение за следващата, която ще излезне чак другата година  Confused

Последна редакция: сб, 05 юни 2010, 12:51 от миленака

# 239
Как няма да ти хареса повече сега Ричард, аз от един момент нататък в предишните книги скърцах със зъби всеки път като му видех името, направо си мислех, че анита е ангел да не го #2gunfire #2gunfire #2gunfire и да се приключи Close

Аз също ще се радвам на още Едуард и Олаф нищо че последния е толкова крипи дано и Бернардо де е с тях пак, и да е повече като в Obsidian Butterfly, а не като в Skin Trade, където беше доста по смотан.
Липсват ми Зебровски и Долф. А ми се иска и за Трут и Уикт повечко да има, че съм им голям фен.
Интересно ми е и какво се случва с Реквием след като ги напусна.

За секс сцената - то три пъти повече време се пазаряха, придумваха и успокояваха отколкото да правят секс, и имам предвид след като вече бяха уж стигнали до леглото  Laughing
На мен това ми допада, но познавам доста хора, който ще захвърлят книгата насред един такъв спор. Аз си признавам, че и без секса доброто предаване на супер оплетени отношения между голям брой герои е едно от нещата които ми харесват най-много в историята.

Интересно ми е как ще изглежда класация: кой е любимия ви мъж сред харема на Анита?
Ето от мен:
1.Micah - без недостатъци, печели при мен от раз
2.Жан-Клод - изостава с милиметри след водача в класацията
3.Натаниел - котенце Simple Smile
4.Уикт и Трут - знам че са двама, и че не са от "сериозните" любими на Анита, но вече казах че съм им голям фен, а и са си някак нейни, а и две на цената на едно  Embarassed
5.Джейсън
6.Ашър - преди последната книга, можеше и по нависоко да се класира
7.Ричард - преди последната книга беше направо извън класацията

Останалите са ми някак еднакви, така че за класацията толкова от мен, ще видим тигрите как ще се наместят по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт