Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 76 156
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Разпиляна във въображението
Може ли някакво резюме? За мен е важно и дали това е поредица. Благодаря.

Ето го резюмето, мисля, че е поредица: http://erabooks.net/?action=show_book&bid=412
Поне тук пише, че е трилогия, което яко, ако и книгата е яка!  Thinking

Не съм въодушевена. Имам четири "страхотни" поредици, от които искам да се отърва.

# 616
  • София
И аз не съм въодушевена. като прочета за уникални свръхестествени същества и ми се отщява... Нещо не се разбрах добре с поредиците и си мисля, че всичко трябва да започва и да завършва в една книга!

# 617
  • София
явно вече никой не пише от край до край в една книга...какво да се прави...локуми трябва, книги да се продават....

да ви питам..без да знам дали е вампирска всъщност но нощен патрул, може ли да се чете като самостоятелна книга...гледам че и то май е поредица...

# 618
Кой Нощен патрул, че май има няколко книги с такова заглавие?

# 619
  • София
ух...ми от някакъв руснак беше...

# 620
Лукяненко  Laughing
Много е добра поредицата. За мен лично изобщо не е от категорията на книгите, които се обсъждат в тази тема  Embarassed

# 621
  • София
аз не знам всъщност дали изобщо като тематика е за тази тема...
все пак ако прочета само нощният патрул, без останалите 3 става ли...или няма никакъв завършек историята?

# 622
Има завършек, но тя всяка книга от поредица има някакъв завръшек.
И първата да прочетеш, ако не ти хареса достатъчно, спокойно можеш да спреш, хем няма да ти пука какво става с героите нататък  Laughing
Достатъчно завършени са, според мен. И са страхотни, но аз съм голям фен на Лукяненко още от "Лабиринта на отраженията"  Heart Eyes Страшно ми е любим.

# 623
  • София
аа супер Simple Smile мерси, значи ще я почна смело Simple Smile

# 624
И аз не съм въодушевена. като прочета за уникални свръхестествени същества и ми се отщява... Нещо не се разбрах добре с поредиците и си мисля, че всичко трябва да започва и да завършва в една книга!

Добре де, разбирам човек да прочете книга, която не му хареса, та да коменитира. Ама не разбирам защо се анатемосва нещо, което още не е излязло, като дори няма откъде да се насади чуждо снобско мнение.
Още повече, когато на човек му се отщява от "уникални свръхестествени същества", да не влиза в темата "Поредици за вампири". Или вампирите са сред нас, а?!

# 625
  • София
Аааа, ззапочваш спор без да знаеш какво съм прочела, от какво се интересувам и от какво не, също така не знаеш колко и какво знам за "уникалните свръхестествени същества". Че на всичкото отгоре се опитваш и да ме обиждаш.

# 626
И аз се чудя на това избухване. Прочетох мнооого въодушевени мнения за "Подборът". Любов, някакво объркване и взех, че я купих. Никъде не прочетох за съжаление, че е трилогия. Книгата не ми хареса. Изобщо. Новите порядки и ред не бяха разяснени добре. Същото стана и с "Братството на черния кинжал", която ми се струва като вампирска нерсия на "Седем братя и седем невести". Няма да започвам и с "Дневниците" ooooh! ooooh! ooooh!

Искам да кажа, че често се сблъскаме с корици, на които са написани "великолепни" отзиви на издателства и автори за книгите, купуваш книгата, а си дълбоко разочарован.

Трябва да спомена и "Паднали ангели". Страхотна рецензия на гърба. Веднага я взех, а се оказа, за мен разбира се, една скучна и мудна книга, която отгоре на всичко влачи след себе си още 3!!!!!

# 627
Хе-хе, "избухване", далеч съм от това, напротив - подхождам доста обективно. И не обиждам никого, просто исках да подчертая, че книгата все още не е излезнала на български. Освен това се разрових в нета и стана ясно, че на английски е публикувана през май. Та така предположих, Vanya_I, че не си я чела, а й лепваш етикет.
А още по-обективна бях, когато отбелязах, че темата е свързана с вампирските поредици. И тук ще ме простите, но "Подборът" (ще си позволя да говоря лаишки, понеже не съм я чела) е антиутопия, и доколкото знам, в нея няма "уникални свръхестествени същества".
Нищо повече не исках да кажа.  Но пък затова са форумите, мнения да има.Simple Smile

# 628
Знам, че в "Подборът" няма свръхестестеви неща, но ставаше въпрос за поредиците, които напоследък са пълни с пълнежи.

Това, че книгата е излязла май месец, не означава автоматично, че Ваня не е чела книгата. Не можеш да знаеш, дали не владее английски. Както и да е.

Смятам новите поредици да ги търся от библиотеката. Не ми се рискува да се напълня с още една "първа" книга.

И за да не е спам започнах да чета „На крачка от гроба“, книга първа от поредицата СРЕДНОЩЕН ЛОВЕЦ. Даде ми я една приятелка и слава богу. Перфектното съчетание на динамично действие, страстна любов, оригинален хумор и неочаквани обрати. Феноменално добра. Това е написано към нея. Започнах да я чета и после я оставих. Като бледо копие на Анита Блейк с някакво желание за оригиналност във външността на вампирите, по-скоро в светещите очи. Иначе е описана като феноменално добра. Като се замисля Анита Блейк е доста копирана, но за съжаление не много сполучливо.

# 629
  • София
Хе-хе, "избухване", далеч съм от това, напротив - подхождам доста обективно. И не обиждам никого, просто исках да подчертая, че книгата все още не е излезнала на български. Освен това се разрових в нета и стана ясно, че на английски е публикувана през май. Та така предположих, Vanya_I, че не си я чела, а й лепваш етикет.

Е, къде видя, че лепвам етикет?!?!?! Просто не съм въодушевена и го казах. Може и да е уникално добра, но пари за нея няма да дам, няма и да я чакам с нетърпение.
Колко уникален може да бъде един вампир след като пазара се е наводнил с книги за т.нар. нащен свят?
И да - отщява ми се да чета книги за "уникални свръхестествени същества", съшити с бял конец, особено, когато в някакъв форум ми се скара човек, който не познавам, съответно не познава вкусовете ми, че не знам в каква тема съм попаднала, при положение, че съм прекарала целия си съзнателен живот в любов към свръхестественото. На всичкото отгоре тия поредици нямат край и са по - скъпи от останалите книги.

Може би съм забравила да отбележа в темата, че прочетох трите книжки на Л. Дж. Смит "Нощен свят" - еми не ми харесаха. Отнеха ми три дни - за разпускане стават, но нищо повече. Нещо като чик-лит с вампири, вещици и върколаци. Просто не намирам магията в цялата работа... не ме увлича в непознат свят, не ме накараха да си представям и да мечтая.

Общи условия

Активация на акаунт