Коледа идва! - 3

• 68 693
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Ама какви сме ранобудни сладкарки, а?   Laughing

Laughing Да, да...
Благодаря ти за линка.

Кажете ми само за шишарките какъв марципан ползвате и от къде да си го купя?

# 91
Ей ги шишарките!  Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg13074826#msg13074826

Душко, твоите меденки са уникални! С какво ги украси така (освен с талант   bouquet ) ?

Мерси мерси  Heart Eyes Украсих ги с готовите шрифтове от Метро - белия ми е от миналата година, а цветните ги имаше и тази  Peace

Душко, ето ги шишарките, но пуснете ми моля за тези трюфели, че не мога да ги намеря.  Crazy

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg13074826#msg13074826

Аз имам тази тецепта за Шоколадови трюфели Не съм ги правила още, но съм им хвърлила око от доста време  Wink  Имам и една за Бисквити Трюфел, но не намирам линка сега... записала съм си я преди време

# 92
Душко, в линка за Шоколадовите трюфели се споменава и за торта Трюфел. Нещо да знаеш по въпроса?  Flutter

# 93
  • Пловдив
Душко, в линка за Шоколадовите трюфели се споменава и за торта Трюфел. Нещо да знаеш по въпроса?  Flutter

Има я в тортената библиотека  Hug

# 94
Изтървах новата тема Crazy

# 95
Записвам се най-после в темата  Simple Smile
Страхотни красоти, поздравления за всички!   bouquet
Момичета, искам за направя звездичките с капучино и марципан. Но кое капучино е без добавена захар? Май не съм срещала такова.
Става ли да се замени с кафе 2в1?
Душко, би ли пуснала рецептата за гръцките курабийки с бадем?  Simple Smile
Аз съм ги правила по тази рецепта и стават много хубави. Но бих пробвала и друга, да направя сравнение  Laughing

# 96
Душко, много красиви сладки! Браво!

Направих звездичките с капучино, наистина страхотни сладки! Ето някои изводи за мен... Тестото наистина е доста мек ои лепкаво, не успях да го разточа върху хартия за печене, но с брашно върху плота стана, като потапях формичката в брашно и за да не се деформира, я подхващах от плота с една шпатула. Направих ги може би малко по-тънки отколкото трябва, но не са препечени, станаха екстра на твърдост. Марципанът го разточих доста тънко (в рецептата е 3-5 мм, аз го разточих може би на 2 мм), и пак не ми стигна 200 гр. Вероятно това е свързано с това, че разточих самите сладки по-тънко, съответно станаха повече. Нещото, което ми направи впечатление накрая е, че през цялото време се опитвах да държа тестото студено, за да не лепне, но последното беше доста топло и всъщност с него май се работеше по-добре... Не съм ги украсила още, като го направя, ще пусна и снимки (ако дотогава не ги изядем).

Някой работил ли е с глазурите на Доктор Йотекер? На пакетчето пише, че се залива сладкиша (или сладките), след това престояват в хладилник. Това добре, но дали знае някой може ли да се използва тази глазура за рисуване (не финно, разбира се, както е с белтъчната, но примерно за украса на капучиновите звездички?)  newsm78

Аз си украсих звездичките с капучино с лимоновата глазура на Д-р Йоткер.Стана супер,  а и добре се рисува с нея, само трябва да се разреди с повече водичка.Бързо ми изсъхна и без да ги слагам в хладилник.Мисля да пробвам и карамеловата за маслените си бисквитки

# 97
Мили дами бях попитала и напред в темата ........ какъв маргарин ползвате за Линцеровите сладки?
Ще ви бъда много благодаряна  Hug

# 98
Мили дами бях попитала и напред в темата ........ какъв маргарин ползвате за Линцеровите сладки?
Ще ви бъда много благодаряна  Hug
Аз моите вече втора година си ги правя с краве масло и стават чудесни!
Тази сутрин направих списък на продуктите за рохличките/първата доза вече я няма/, за бастунчетата, маслените лимонови бисквитки, меденките на Джули/ще направя втора доза, че първата е станала много вкусна като е отлежала/ и едни сладки с марципан. Довечера забърквам 5 купи с тесто и утре ще пека. С децата ще правим и свещници от солено тесто-да могат и те да се позабавляват, докато ги рисуват.

# 99
Миналата година нещо не ми се получиха и за това си помислих да не би да е за това, че не сложих маргарин.
Благодаря за бързия отговор.

# 100
Момичета ,прекрасни сладки сътворявате .. Hug

Роска ,...би ли споделила рецептата на божествените меденки с ядки ... Praynig

# 101
Въпросче към момичетата от София, които са правили звездите  с капучино - къде, освен в Метро, продават марципан? Може ли да покажете опаковка? Благодаря предварително!   bouquet

# 102
Вчера украсихме с децата част от меденките, че ще ходиме на гости на свекървата. Mr. Green Глазурата ми изсъхна за 2 часа. Ето и резултата.

И малко опаковани за приятелката на моята дъщеря
Повече ТУК

# 103
Преди питах за коледните бастунчета ,и ми отговорихте ,че по напред в темата се е писало ,но веече цяла седмица чета и препрочитам и не успях да ги открия.Ще може ли да ме светнете.Благодаря предварително.

# 104
Въпросче към момичетата от София, които са правили звездите  с капучино - къде, освен в Метро, продават марципан? Може ли да покажете опаковка? Благодаря предварително!   bouquet

Мисля, че продават и в Змееборец, на Кадемлия 6, ето сайта им: http://www.zmeeborets.com/, но може би провери първо по телефона.

stasi76, украсата е невероятна, каква глазура използвахте?

Общи условия

Активация на акаунт