Коледа идва! - 3

  • 68 727
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
  • Мнения: 976
Леле момичета колко сте изписали, пък колко неща сте сътворили... Браво на вас! Аз още нищо не съм почвала, но живот и здраве другата седмица я мятам.

# 76
  • София
  • Мнения: 387
Лелееееее, много дълга тема в рецепти, ако направим и 10 процента от всичко това ще падне голямо плюскане Joy Joy

# 77
  • Мнения: 52
Големи красоти сте сътворили момичета!
Ние тази вечер с моя помощник правихме Лицернови сладки и Ванилените кравайчета.Много хубави станаха,но почти не останаха.Такова хапване му дръпна момчето,а после и татко му,че не виждам до утре вечер дали ще има нещо.Утре съм решила да се престрашя за Коледна къщичка.Вие по коя рецепта правите тестото?
Лека вечер на всички  bouquet

# 78
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз съм ползвала глазурите на Йоткер. Даже вчера разбърках една. Етот акаа изглежда:
http://djemma.snimka.bg/cooking/multivarka.451871.16322648
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.11672252
Това е лимонената и ако се разбърка с по-малко от описаното вода, ще стане по-гъста.  Бързо съхне и се ствърдява, но се троши и отделя при нарязване на кекса. За сладки може да стане мисля.

# 79
  • Мнения: 58
Ето и моите меденки Embarassed: http://darling1981.snimka.bg/family/koleda-u-doma.451694.16342861 Напред видях къде, къде по - хубави, но като за първи път съм доволна. Направих ги по рецептата на Джули. Горещо ги препоръчвам. Много са вкусни, мекички са и се съмнявам да отлежат дълго да поомекват още.
 Въпроса ми е: Остана ми от белтъчната глазура. Прибрах я в хладилника. Може ли утре да я ползвам за къщичка, примерно. Да не се втвърди или развали newsm78

# 80
  • Мнения: 111
Следя темата от самото и начало, но още нищичко не съм спретнала. Утре започвам - с къщичката и едни медени човечета. Днес направих шаблоните, решила съм тази година да пробвам нещо различно като модел. Иначе пак ще си ги правя по старата рецепта за къщички: Къщичката на Роска

Вдругиден ще се отчитам с резултати, защото аз на единия ден пека и сглобявам, а на втория като стегне украсявам къщичката  Hug

След това съм решила да правя звездичките с марципан, шоколадовите шишарки, меденките с ядки (божествено вкусни, по-вкусни не съм яла досега, миналата година направих една доза, тази ще са три), забравените сладки, шоколадовата смърт, брауни, мъфини, маслен сладкиш с шоколад и карамел, топчета с маскарпоне, баклава. Това е списъка ми до Коледа, за всеки ден по нещо  Hug

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 00:56 от *°•Роска•°*

# 81
  • Мнения: 1 236
да се запиша, че сте много сладки  Laughing

# 82
# 83
  • Мнения: 2 028

http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.11672252
Това е лимонената и ако се разбърка с по-малко от описаното вода, ще стане по-гъста.  Бързо съхне и се ствърдява, но се троши и отделя при нарязване на кекса. За сладки може да стане мисля.

джема, къде да погледна рецептата за тази вкусотия?   bouquet  малките кексчета в какви формички се пекат? а звездичките заедно с глазурата ли се продават или къде да ги търся? благодаря  Heart Eyes

# 84
  • Мнения: 31

Да си покажа и аз снощните бдения: шоколадовите трюфели и шоколадовите шишарки.
Шишарките ме изненадаха с това, че хем се правят много лесно и бързо, хем са и адски вкусни:

# 85
  • Мнения: 175
Душко, страхотно са ти украсени меденките Heart Eyes   bouquet Меденките и те ли са по рецепта на Наталина?

Благодаря   bouquet Не, рецептата за меденките си е моя, стара рецепта от майка ми - винаги стават безотказно и не са твърди. Оказа се, че рецептата е почти същата като Меденките на Джемма.

Душко, сътворила си приказни изкушения!
Рецептата на "Линцерови сладки с кашу, от ilrai78" от стр.1 на темата съвпада ли с твоята или по-точно на рецептата на Наталина?
На тебе 58 парченца за слепване ли излязоха или общо в готов вид?

Меденките ти са много красиви.   bouquet С каква глазура са? Peace


Ами подобна е рецептата, но не е същата - правих ги точно по рецептата на Наталина за Линцерови сладки Точа им се от миналата година - много съм доволна от резултата! 58 слепени ми излязоха - около 120 половинки... Може би съм разточила по-тънко, но много добре се получиха и са много крехки. Глазурата е от готовите шрифтове - имаше ги в Метро цветните, а бялата тази година така и не я видях (купих си я миналата година).

aveili - лигите ми потекоха Crazy Мммммммм........ Помогни ми моля те къде е рецептата за шишарките... да не ровя  Blush За трюфелите я имам

# 86
  • у дома с любимите си хора
  • Мнения: 945
И аз да се похваля-направих линцировите сладки на Наталина/моята рецепта е малко по-различна,ама аз така си ги правя всяка година/ и този път меденките Джули.

Линцеровите сладки са всъщност маслено ронливо тесто,което може още веднага да се сложи в онези старите шприцове и да се направят цветенца и други крастоти с различните звездовидни накрайници.А може да се раздели на няколко топки и на всяка да се сложи различна есенция-ром,ванилия,лимон или бадем  и да се прибавят ситно смлени орехи или бадеми и ето ви различни вкусове.

По принцип за Коледа правя и едни медени топчета,които издълбавам още докато са топли и после ги пълня с маслен крем с медени трохи.Но тези топчета оставям да правене дните преди Коледа,че много бързо омекват.
а също и един сладкиш-Жокей се казва-играчка е,но е много вкусен.

# 87
  • Мнения: 31
Ей ги шишарките!  Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg13074826#msg13074826

Душко, твоите меденки са уникални! С какво ги украси така (освен с талант   bouquet ) ?

# 88
  • Мнения: 2 144
Душко, ето ги шишарките, но пуснете ми моля за тези трюфели, че не мога да ги намеря.  Crazy

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg13074826#msg13074826

# 89
  • Мнения: 31
Ето и трюфелчетата  Hug

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=Ш&id=121

Ама какви сме ранобудни сладкарки, а?   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт