Коледа идва! - 3

  • 68 714
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • София
  • Мнения: 2 649
ето моите меденки на Джули:








Украсата ми не е така красива като вашата, но за повече нямаш абсолютно никакво време. Даже доста се зачудих дали изобщо да украсявам. Довечера започвам да правя и шоколадовите звезди с капучино. Преди Коледа ми остават още три вида сладки в двойни дози до заветните 7 вида.  Crazy

# 286
  • Мнения: 366
petia_tag ,чудесни са ти меденките ,а как блестят... много интересни формички..Браво !.

Поздравявам те. Simple Smile

# 287
  • Мнения: 1 170
Джемма и тези, които са правили щолен-а - Може ли вместо бадеми да сложа орехи?

Аз го правих без нито едно от двете и пак ми стана разкошен. Сложих му стафиди, кори (лимонени и портокалови-собствено производство) и коктейлни черешки Peace

petia_tag , меденките ти са страхотни (едни от най-красивите, които видях до сега, много сполучлива формичка Peace ). С какво си ги глазирала?

# 288
  • Мнения: X
Lucky.me ,би ли споделила рецептата на Джемма за медено тесто за пълнени сладки и каква е

плънката  Praynig


На първа страница са, публикувано от Мишел

Меденките на Джема:
С благодарности на Джема
2 яйца,
1 ч.ч захар (слагам малко по-малко за сметка на меда, понякога захарта я смесвам бяла и кафява. Кафявата захар дава много хубав цвят на меденките и приятен карамелов вкус и аромат)
1 к.ч мед, (аз слагам малко повече за сметка на захарта)
1 ч.ч. олио,
ванилия
1 канела,
1 ч.л сода хлебна,
брашно колкото поеме.

Омесва се тесто , разточва се и се изрязват сладки. Пекат се при умерена температура. Слепвам ги две по две с мармалад , слагам си в метална кутия с резен ябълка и си омекват чудесно няколко дена преди Коледа. Така, че ако нямате време да правите сега. 2-3 дни преди това ще са достатъчни. Но неслепени няма да омекнат толкова бързо, затова наистина сега му е времето да се правят.
Моя бележка: Меда и захарта ги разтопявам на котлона , докато станат в гладка консистенция, добавям канелата и ванилията. Премествам в съда в който, ще замесвам. добавям яйцата едно по едно, после олиото през цялото време бъркам докато стане гладко и пенесто, слагам и содата. Постепенно добавям брашното и бъркам докато не стане трудно за бъркане. После остава съвсем малко до финиша. Доомесвам добавяйки по мъничко брашно, докато спре да лепне. Трябва да стане меко, лъскаво тесто, с което много приятно се работи. Ползвайте само домашен мед! иначе има опасност въобще да не ви омекнат заради по-голямото съдържание на глюкоза в купешкия
Рецептата е безгрешна. Винаги са ми се получавали по тази рецепта, а Както е написала Джема, ако нямате време сега, може и няколко дни преди Коледа да се слепят а мармалад.
По същата рецепта, само дето изпускам канелата и индийското орехче, слагам само ванилия. Правя медени топчета. Оформям като малки топчета  и леко приплесквам към тавата, за да станат половинки топчета. Като ги изпека издълбавам дупчици във всяко полу-топче. Смесвам трохите с крем "ванилия" (млечно-яйчен или даже с готов пудинг ванилия за по-бързо и лесно), дабавям ако имам натрошени орехи, пълня и слепвам топчетата, понякога добавям и малко сладко от вишни, кайсии или сливи да е нещо киселко. Омекват за едно денонощие и всички си облизват пръстите. Майка ми правеше някакъв крем с масло.
От същото тесто правя и лебкухен, както съм написала по напред в рецептите
Най-успешното медено тесто!

# 289
  • Мнения: 99
Мога ли да прибера ваниловите кравайчета и линцеровите сладки в картонена кутия с капак?

# 290
  • София
  • Мнения: 2 649
Момичета, благодаря ви, но освен глазурата с яйце и какао, друго не съм слагала. Може би и светкавицата ги изкарва толкова лъскави.

# 291
  • Мнения: 1 170
Момичета, благодаря ви, но освен глазурата с яйце и какао, друго не съм слагала. Може би и светкавицата ги изкарва толкова лъскави.

Ясно, доста интересен ефект обаче се е получил. Може би от разликата в релефа и това, че се виждат ненамазани ръбчета Grinning

dea_ , можеш да ги сложиш в хартиени кутии.

Вчера в Кауфланд имаше коледни кутии (вчера някой питаше). Цените бяха м/у 2 и 8 лв и бяха много симпатични почти всички.

# 292
  • Мнения: 99
Благодаря за отговора.

# 293
  • Мнения: 9 785
Петя, наистина много красиви са станали Peace. Можеш ли да снимаш формичката?

# 294
  • София
  • Мнения: 6 602
За бройката на ванилените кравайчета - вчера опекох 2 дози, общо 98 бройки ми излязоха, но аз не ги правя много големи.

За утре ще правим с детето меденките на Джули, от което тесто ще изрежа частите за къщата и за една елхичка, каквото остане ще направим меденки. Днес изрязахме шаблоните за къщичката и елхичката (за идея - ползвах една пласмасова кутия от Бейлис от миналата година, от която си направих шаблони за многократна употреба, че миналогодишните ми бяха от обикновен картон, а тези сега мога да си ги мия Simple Smile ).

petia_tag, страхотни меденки  Peace , толкова много исках такива формички на снежинки, но не успях да си намеря тук.  

# 295
  • Мнения: 31
Момичета, аз напредвам със сладките и искам да се изфукам, защото всичко правя за първи път, но благодарение на Вашите рецепти и съвети   chef, мерси,  bouquet се справям.

Ето къщичката ми, кривичка, но сладка, аз й се радвам като дете.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Жалко че мойта бебка е само на 6 месеца да й се порадва и тя!
http://aveili.snimka.bg/cooking/kulinarni-opiti.446857.16383021

Ето малко сладки http://aveili.snimka.bg/cooking/kulinarni-opiti.446857.16383191

Ето и меденки http://aveili.snimka.bg/cooking/kulinarni-opiti.446857.16383200

Сега правя втора доза от ваниловите рохлички, че първата естествено свърши  Mr. Green и варя портокаловите корички (за шоколад).


Петя, страхотни са ти меденките.   bouquet Иде ми да загриза екрана ....  Laughing

# 296
  • Мнения: 1 798
Омесих две дози "ванилени кравайчета" Crazy
Утре ще направя и  бонбоните "Рафаело"и кокоски.
Петя,меденките ти са много красиви Heart Eyes

# 297
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Сладкият салам е кафяв от бисквитите, те са какаови (половината от тях, правих го със смесени).

За щолена нямам представа какъв е вкусът му с орехи, разбира се,ч е може да замениш бадемите с орехи, но тогава няма да е като истинския щолен.

# 298
  • Мнения: 601
Моля за помощ! Има ли разлика м/у нанасянето в/у меденките на сладкарска боя и шрифт? Купих и 2-те, но обяснението е на немски и не се справям  Embarassed!

# 299
  • Мнения: 9 785
Моля за помощ! Има ли разлика м/у нанасянето в/у меденките на сладкарска боя и шрифт? Купих и 2-те, но обяснението е на немски и не се справям  Embarassed!

Боята няма как да я нанесеш. Тя е за оцветяване на тесто или друга глазура, с която да рисуваш. С шрифта се рисува директно Peace.

delicate, правила ли си рафаелото и кокоските друг път?

Общи условия

Активация на акаунт