Коледа идва! - 3

• 69 243
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!
Джема-искам да попитам от къде се купуват формите за елхите,за линцеровите сладки и шаблоните за шейни и елени?Мерси заа отговора предварително.
Душко-искам да попитам дали знаеш от къде се купува капучиното за капучиновите звезди и дали кулинарният натурален шоколад от Кауфланд ,който е с 50% какао е марципан? Hug
Има се предвид бадемовата паста/марципан/, а не шоколад. Капучино всеки си слага каквото обича.

# 346
  • Пловдив
Здравейте!
Джема-искам да попитам от къде се купуват формите за елхите,за линцеровите сладки и шаблоните за шейни и елени?Мерси заа отговора предварително.
Душко-искам да попитам дали знаеш от къде се купува капучиното за капучиновите звезди и дали кулинарният натурален шоколад от Кауфланд ,който е с 50% какао е марципан? Hug

Не съм Душко, но се заблуждаваш за това какво е марципан. Марципанът няма нищо общо с шоколада. Той е тесто със силно изразен бадемов аромат. Използва се при тортите, както и за някои видове сладки и за щолен.
А капучиното може да е всякакво от пакетче  Peace

# 347
  • София
Момичета форми за сладки най-различни видове,професионални ,най-различни размери,от тези най-голямите също, открих в една фирма до нас днес случайно,ето ви адреса ако ви интересува http://www.robusta.bg/contact/index.htmlИма от най-малкия размер до най-голямия,супер подходящи са за линцеровите  chefИма и много видове сладкарски джаджи,тави,форми,ама аз набързо излезнах,че бях с малкия и ми даваше зор.

# 348

Ето и моите рохлички Crazy
Снимката е лоша,но пък сладките са невероятно вкусни Heart Eyes

# 349
Здравейте!

Ами честно казано аз не съм купувала марципан, а и не съм правила капучиновите звезди... Май бъркаш ника, но виждам, че вече са ти отговорили момичетата  Hug Марципана за сладкиши не е този марципан, който беше навремето в Байкал-четата например  Laughing Тук не става дума за този марципан, а за захарно тесто, което е мнооого различно от натуралния шоколад. Аз лично си приготвям марципана в къщи - не купувам готов  Peace

# 350
  • София
Здравейте!
Много благодаря за отговорите!
Душко-може ли ,ако не е много нахално  Embarassed рецептата за домашният марципан?Търсих навсякъде по веригите и не открих.В Метро беше свършил.
Който е правил капучиновите звезди може ли да ми каже -с бял шоколад ли е по-хубаво да се слепят?

# 351
  • Пловдив
Здравейте!
Душко-може ли ,ако не е много нахално  Embarassed рецептата за домашният марципан?Търсих навсякъде по веригите и не открих.В Метро беше свършил.
Който е правил капучиновите звезди може ли да ми каже -с бял шоколад ли е по-хубаво да се слепят?

Рецепти за марципан може да намериш в Тортената библиотека. Препоръчвам ти млечният марципан, като може да му добавиш бадемова есенция.
За бадемовият ти трябва бадемово брашно.

# 352
Здравейте!

Виждам, че Пепи ти е отговорила...  Hug Ето тук са покритията. И на мен най-много ми харесва Млечния марципан по рецепта на Наталина

Млечен марципан(natalyna):

1 консерва подсладено кондензирано мляко - 397 гр, което се равнява на 200 мл - стандартни са консервите навсякъде(поне в Европа)
400г сухо мляко
1ч.л. олио
около 30 мл. вода
и пудра захар за доомесване(Ако не прибавите вода, почти няма нужда от захар, но не е много сладко)
Омесва се еластично тесто с консистенцията на пластелин, което да не лепи. Оставя се в хладилника, като преди употреба се пуска за около 2-3 секунди в МВ на най-висока степен, докато леко се размекне. Може да се доомеси ако е нужно със захар.

# 353
Здравейте!
аз ги слепих с бял шоколад с аромат на праскова и бял аеро шоколад, но този с прасковата не ми допадна много. Загубиха ми се другите аромати на кафе, шоколад и бадем.

# 354
  • София
Душко-мерси за отговора тъкмо ги четях рецептите и се чудех Фалшивият марципан или Млечният имате предвид и Вие ме улеснихте.От тази доза колко като количество излиза и може ли да се замарази и запази марципана?
dona_78-мерси за отговора.

# 355
а бе мацки аз ли нещо съм сбъркана newsm78 Joyкаква е тази смес дето я слагаме между звездите с капучино,освен разточения марципан Thinking Thinking

# 356
а бе мацки аз ли нещо съм сбъркана newsm78 Joyкаква е тази смес дето я слагаме между звездите с капучино,освен разточения марципан Thinking Thinking

Не си сбъркана...  Joy До колкото разбирам от рецептата се мажат с глазура или бял шоколад (каквото сте приготвили за украсяване от горе) - служи за слепване.
Запалихте ме с тези звезди  Laughing - освен и аз да ги спретна...  newsm78 bowuu

# 357
  • Разград
Чета,чета за тези капучинови звездички и се обърквам.Разбрах,че се слепят с марципан,обаче на мен не ми се занимава,та,може ли с нещо друго?

# 358
Коледните звездички са такава играчка... И голяма мацаница настана в кухнята... Дано да си е заслужавало. Не съм ги опитвала още, но поне са красиви!  Heart Eyes

# 359
  • София
Чета,чета за тези капучинови звездички и се обърквам.Разбрах,че се слепят с марципан,обаче на мен не ми се занимава,та,може ли с нещо друго?

Според мен би се изменил много вкуса - самите звездички са уникални в съчетанието си на бадемов вкус (амарето) и шоколадово-капучиновия привкус. Играчка са, но си заслужава крайния резултат.

Днес правих частите за къщичката и меденки по рецептата на Джули. Е, влюбих се в тази рецепта, страхотни меденки, сина ми и той ги хареса. Малкия беше изпаднал в такава еуфория д ами помага, че по едно време приличаше на снежен човек от брашното  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Утре ще се сплепва къщичката, очаквам същата еуфория Simple Smile Утре ще кача и снимки най-сетне.

Общи условия

Активация на акаунт