Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 71 159
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Birdie, може би точно така трябваше да отговорите на въпроса на Либи, както в последния си пост. Смятам, че тя точно това търсеше. Ето, че можем да общуваме културно.

Игнорирам обидите и от двете страни, защото ме дразнят безумно...

Персона, благодаря отново. За съжаление разполагам само със снимки. Не съм се отказала обаче да получа отговор и може би ще отида до по-голям град. Единствено ме спира за момента травмирането на детето, затова вероятно ще изчакам още няколко месеца.

# 256

Съжалявам, но са Ви дали грешна информация. За никакво отлагане до 6м възраст и реч не може да става.
Просто питате не този, който знае, и не този, който трябва.

Предполагам, че Наредба 15 е съобразена с комбинацията от множеството регистрирани случаи на тежко увредени от ваксини недоносени деца и нормативните изисквания за задължително ваксиниране на населението на държавата (чл. 58 от Закона за здравето). В повечето държави от ЕС се подписва информирано съгласие и това решава проблема със съдилищата в случаи на тежки постваксинални реакции. У нас държавата не носи отговорност и няма обезщетения за трайно увредените. Предполагам не се налага да си доказваме, че имунизациите са инвазивна медицинска интервенция, която крие някакъв процент риск.

# 257

Съжалявам, но са Ви дали грешна информация. За никакво отлагане до 6м възраст и реч не може да става.

Предполагам, че Наредба 15 е съобразена с комбинацията от множеството регистрирани случаи на тежко увредени от ваксини недоносени деца и нормативните изисквания за задължително ваксиниране на населението на държавата (чл. 58 от Закона за здравето). В повечето държави от ЕС се подписва информирано съгласие и това решава проблема със съдилищата в случаи на тежки постваксинални реакции. У нас държавата не носи отговорност и няма обезщетения за трайно увредените. Предполагам не се налага да си доказваме, че имунизациите са инвазивна медицинска интервенция, която крие някакъв процент риск.

"Наредба еди коя си" е недоносче. Тя е експромт, вариации на тема от опера на Моцарт. Не ни трябват такива неща- трябва ни кратък, ясен, солидно научно обоснован текст- консенсус и препоръки - както препоръките излизащи от Немския Институт "Р.Кох" или от Американското СДС. Не ни трябват заклинания и лозунги на баба Яга, подплатени с размишления тип "периферен Руски Професор по Педиатрия от Днепропетровск с мания за величие на Нобелов Лауреат".

В Бг няма достоверна епидемиологична служба ( организация). РИОКОЗ е наследник на омразното ХЕИ- тази организация не подлежи на реформа или "облагородяване", а на тотално разграждане и градеж "от нулата".
Нито има организация на национално ниво, занимаваща се методично, последователно, научно с въпросите на ваксинациите. Само "вариации" и "от тук, от там".

Докато:

* не се създаде национална експертна комисия по ваксинациите и ваксинационните практики. Тази комисия трябва да е съставена не от "фирми с титли", а от хора реално ваксиниращи и занимаващи се с предмета - педиатри, инфекционисти, интернисти. Критерии за това, кой трябва да участва там, освен всичко е и пълна липса на Руски знания по ваксинационната тематика. Тоест, хората там трябва да забравят всичко Руско в областта на ваксинациите, ако искаме да имаме реална и добра ваксинационна програма и практики.
* не се създаде съвременна национална Епидемиологична служба

положението с ваксинациите в Бг ще си остане на аматьорско ниво.

# 258
Д-р Birdie, възхищавам се на търпението, което имате!

Моля ви, все пак темата е за тези, които ИСКАТ да ваксинират, нека се съобразяваме с това! И мисля, че трябва да сме благодарни, че в този пълне хаос, който цари, има откъде да получим адекватна информация, за това как се правят нещата в цивилизованият свят. Peace
За съжаление рискове винаги има, пази Боже дето се вика. Аз самата съм една доста притеснителна и вечно страхуваща се за децата си майка, доста често изпадаща дори в крайности като параноя. Но ние сме ли длъжни като майки точно това да направим, след като можем да предпазим децата си от някой от най-страшните болести, да го направим. Пък от там нататък дано имат късмет и Господ да ги пази.
И още нещо, нямам лични впечатления от д-р Мангъров, далеч сме от София и за съжаление не можем да се "възползваме" от специалистите, които имате там, но е време да свикните, че качеството и професионализмът имат цена. Не може само да искаме да получваме, трябва и да даваме...

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 12:10 от tan

# 259

"Наредба еди коя си" е недоносче. Тя е експромт, вариации на тема от опера на Моцарт. Не ни трябват такива неща- трябва ни кратък, ясен, солидно научно обоснован текст- консенсус и препоръки - както препоръките излизащи от Немския Институт "Р.Кох" или от Американското СДС. Не ни трябват заклинания и лозунги на баба Яга, подплатени с размишления тип "периферен Руски Професор по Педиатрия от Днепропетровск с мания за величие на Нобелов Лауреат".

В Бг няма достоверна епидемиологична служба ( организация). РИОКОЗ е наследник на омразното ХЕИ- тази организация не подлежи на реформа или "облагородяване", а на тотално разграждане и градеж "от нулата".
Нито има организация на национално ниво, занимаваща се методично, последователно, научно с въпросите на ваксинациите. Само "вариации" и "от тук, от там".

Докато:

* не се създаде национална експертна комисия по ваксинациите и ваксинационните практики. Тази комисия трябва да е съставена не от "фирми с титли", а от хора реално ваксиниращи и занимаващи се с предмета - педиатри, инфекционисти, интернисти. Критерии за това, кой трябва да участва там, освен всичко е и пълна липса на Руски знания по ваксинационната тематика. Тоест, хората там трябва да забравят всичко Руско в областта на ваксинациите, ако искаме да имаме реална и добра ваксинационна програма и практики.

Има много несьвместими неща.Как при по горе цитираното положение в Бьлгария може тя да се нарече
"Ние сме Европейска страна и нация"?
И означава ли,че от 1945 до сега Бьлгария не е излизала от руският експеримент вьрху здравето н а населението?
Училите медицина от 1945 до 1989 година по руска школа ли са учили в Бьлгария?

Знаеш ли кога точно са премахнати в "цивилизованите европейски страни" подобни практики от руската школа?
Има само малка разлика в реакциите на различните народи.Докато бьлгариньт явно е БИЛ свикнал да го тьпчат и да пробват на гьрба му всичко,на запад хората при най малкото стават "агресивни" и политиката малко или много се сьобразява с тях.
Затова и промените стават по лесно и по бьрзо.

И при условие,че РИОКОЗ е наследник на омразното ХЕИ,няма организация на национално ниво и положението с ваксините в БГ е на аматьорско ниво,такива опасни практики (както сам ги наричаш) не могат да бьдат налагани сьс закон на бьлгарските деца докато не бьдат приравнение на "цивилизовано ниво".
Така ли е?

# 260

Докато:

Има много несьвместими неща.Как при по горе цитираното положение в Бьлгария може тя да се нарече
"Ние сме Европейска страна и нация"?
И означава ли,че от 1945 до сега Бьлгария не е излизала от руският експеримент вьрху здравето н а населението?
Училите медицина от 1945 до 1989 година по руска школа ли са учили в Бьлгария?

Знаеш ли кога точно са премахнати в "цивилизованите европейски страни" подобни практики от руската школа?
Има само малка разлика в реакциите на различните народи.Докато бьлгариньт явно е БИЛ свикнал да го тьпчат и да пробват на гьрба му всичко,на запад хората при най малкото стават "агресивни" и политиката малко или много се сьобразява с тях.
Затова и промените стават по лесно и по бьрзо.

И при условие,че РИОКОЗ е наследник на омразното ХЕИ,няма организация на национално ниво и положението с ваксините в БГ е на аматьорско ниво,такива опасни практики (както сам ги наричаш) не могат да бьдат налагани сьс закон на бьлгарските деца докато не бьдат приравнение на "цивилизовано ниво".
Така ли е?

Мисля не са ти ясни някои основни неща:

* Наличието на някои неправилни практики, или несъвършенствата в някои неща, с нищо не променя факта къде принадлежим и кои сме като нация. Нито автоматично ни прави аборигени, колкото и на този етап да сме буквално "на дъното" от гледна точка на морал,манталитет, общо ниво.
* Критиката тук, и на други места, е с желание да станем "по-добри", по резултатни и на по-високо качество. Който възприема критиката или усилията ми като "плюене" е дълбоко заблуден.
* Имаме много проблеми за решаване в Педиатрията ни. Нужна е строгост, твърдост и понякога грозни думи. Но няма друг път.
* Най-важното- когато говорим за порочни практики това изобщо не означава че тези, към които е насочена бележката задължително са неморални, глупави, невежи. Нищо подобно. Просто от страна на знания и практики нещата са доста назад. А това само "отвън" се вижда ясно.

# 261
Цитат
с нищо не променя факта къде принадлежим и кои сме като нация. Нито автоматично ни прави аборигени, колкото и на този етап да сме буквално "на дъното" от гледна точка на морал,манталитет, общо ниво

Каква нация е бьлгарската и кьде принадлежи ,след като казваш,че е на дьното..морал,манталитет,общо ниво?
Тук има пьлен парадокс с желанието нацията да  една и реалността,че е сьвсем друга.
Аз не говоря за бьлгарската нация като цяло,а конкретно за ваксинационните практики в БГ.
Това,което искам е бьлгарското дете да бьде опазено от тези (руски и порочни,по твои думи) ваксинационни практики (за други мед.практики изобщо не споменавам защото знам и виждам,че и там нивото е много зле),които на всичкото отгоре са наложени сьс закон в една УЖ демократична и европейска страна.
Демокрация и задьлжителни медицински интервенции са несьвместими неща.

В ЕС и в много други страни никой не гони хората,които не ваксинират "с крайни мерки" и др.думи,които си ползвал.
Има достатьчно епидемии и роми навсякьде по света,но никой не променя ваксините в задьлжителни сьс закон.
Твоето мислене прилича точно на това руското,останало от годините ти в БГ и може би заложено в бьлгарския ти манталитет,който не се променя с емиграция и наваксване на знание по неруски школи.

Затова не се сьрди и не заплашвай по руски , когато хората в твоята тема питат неща по демократичен начин.
Самият ти искаш да промениш нещо,но не е това начиньт.

# 262
Бърди, защо обръщате внимание на Кристиан? Оставете го, нека звездите продължават да му говорят ...

Моля ви, все пак темата е за тези, които ИСКАТ да ваксинират, нека се съобразяваме с това!

И още нещо, нямам лични впечатления от д-р Мангъров, далеч сме от София и за съжаление не можем да се "възползваме" от специалистите, които имате там, но е време да свикните, че качеството и професионализмът имат цена. Не може само да искаме да получваме, трябва и да даваме...
Peace Peace Peace Peace

# 263
Бърди, защо обръщате внимание на Кристиан? Оставете го, нека звездите продължават да му говорят ...

Моля ви, все пак темата е за тези, които ИСКАТ да ваксинират, нека се съобразяваме с това!

Peace Peace Peace Peace

Малеее как се подмазвате   ooooh!  Sick

# 264
Малеее как се подмазвате   ooooh!  Sick

На кого и защо? /не мислех да пиша повече, но прием горните думи насочени лично към мен./
Да спрем до тук, защото темата съвсем загуби смисъла, с който е създадена. Peace

# 265
Цитат
с нищо не променя факта къде принадлежим и кои сме като нация. Нито автоматично ни прави аборигени, колкото и на този етап да сме буквално "на дъното" от гледна точка на морал,манталитет, общо ниво

Каква нация е бьлгарската и кьде принадлежи ,след като казваш,че е на дьното..морал,манталитет,общо ниво?
Тук има пьлен парадокс с желанието нацията да  една и реалността,че е сьвсем друга.
Аз не говоря за бьлгарската нация като цяло,а конкретно за ваксинационните практики в БГ.
Това,което искам е бьлгарското дете да бьде опазено от тези (руски и порочни,по твои думи) ваксинационни практики (за други мед.практики изобщо не споменавам защото знам и виждам,че и там нивото е много зле),които на всичкото отгоре са наложени сьс закон в една УЖ демократична и европейска страна.
Демокрация и задьлжителни медицински интервенции са несьвместими неща.

В ЕС и в много други страни никой не гони хората,които не ваксинират "с крайни мерки" и др.думи,които си ползвал.
Има достатьчно епидемии и роми навсякьде по света,но никой не променя ваксините в задьлжителни сьс закон.
Твоето мислене прилича точно на това руското,останало от годините ти в БГ и може би заложено в бьлгарския ти манталитет,който не се променя с емиграция и наваксване на знание по неруски школи.

Затова не се сьрди и не заплашвай по руски , когато хората в твоята тема питат неща по демократичен начин.
Самият ти искаш да промениш нещо,но не е това начиньт.

Принудата и методите, с които Бг държава се отнася към своите граждани, са именно тези остатъци от Руския манталитет. За който хората са "пешки" без стойност. От друга страна - има т.нар. обществен интерес. Той се изразява в това, да се предпази обществото ни да не измрем от болести на 19 век.

"Референдум" и "Демокрация" важат там, където държавата е богата и хлябът- дебел. В бедни общества, където 60-70% от хората живеят ПОД чертата на абсолютната бедност, Демокрация няма. Бедният мисли как да оцелее. На него не му пука за "Демокрация"-та. Нито му пука за ваксинации, обществено здраве и т.н. На това състояние, на което сега се намира Бг общество, ако се остави на хората сами да решават- нещата само надолу ще вървят. Както и вървят. Бг не е Швейцария, за да се управлява с референдуми. След 50 години - може би.

Следователно изборът е съчетания на разумна и правилна ваксинационна политика с право на избор за ваксини без толкова голямо обществено значение.

Да се остави въпросът на Вас, и на теб в частност, е все едно да се остави лудницата да я управляват болните лекуващи се в нея.
Срамен е фактът също как спекулираш с реалните проблеми и страхове на едно общество, единствено и абсолютно от користни цели. Защото ако умре дете от Полио, дифтерит, няма да е твоето.
Затова е ясно че борбата с "идеите" на хора като теб трябва да бъде от една страна законна, но от друга безжалостна и докрай, оголвайки пред обществото (двулична[та]) разлика (та) какви сте Вие самите към Вашите собствени деца, и какви сте към Обществения интерес.

# 266
Погрешно ме разбираш и ме сьдиш Stop
Не ме познаваш,нито знаеш отношението ми кьм собствените ми деца.
Това да го оставим на страна.

Цитат
как спекулираш с реалните проблеми и страхове на едно общество, единствено и абсолютно от користни цели. Защото ако умре дете от Полио, дифтерит, няма да е твоето

Спекилирам?И какви са користните ми цели?Какво получих от всичко това?Какво получавам,когато дете не си слага ваксина??
Какво,колко и кой получава ,когато дете си слага ваксина?
И защо да не е моето?Децата ми нямат никакви ваксини!

Става вьпрос за сьвсем друго нещо.

Научната страна на ваксинационните практики...ефективността и безопасността на ваксините.
Не мога да обреча децата си на нещо,което може да има ефект "смьрт" като в сьщото време няма доказана ефективност да предпази от сьответното заболяване.

Никой не оставя вьпроса в частност нито на мен,нито на когото и да било.вкл.и на теб!

И на мен и на теб ни е известно за какво точно става дума при ваксините.Разликата е,че аз не бих могьл да спя,ако вьрша това,което смятам за нередно.

Цитат
Следователно изборът е съчетания на разумна и правилна ваксинационна политика с право на избор за ваксини без толкова голямо обществено значение

В БГ няма избор,нито има разумна и правилна политика.Насила нищо не става.Това го е прозрял западният свят и затова ваксините са препорьчителни.Манипулациите за ваксиниране са по друг начин.

Като погледнем назад (в близкото минало) виждаме издьнките на СЗО.(напр.свински грип)
Но понеже някои догми сьществуват от векове,те по трудно ще бьдат изкоренени.Но ще бьдат. bowuu
Проблемьт е,че това ще доведе до световни размирици и повечето медици си мьлчат и поддьржат сьстоянието на тази гнила система защото ЗНАЯТ много добре до какво би довело това.

Нито ти си единствен за твоята кауза,нито аз сьм единствен за моята.Затова когато дойде време простичките неща от живота да са достьпни за така нареченото "простолюдие",не искам да си мисля какво ще стане.
Затова сьм намерил пьт за себе си да се измия от тази отрова,която ми тежи на сьвестта.
Аз сьм готов да поема цялата отговорност за всички неваксинирани деца и да се извиня публично на всички,които сьм "подвел",ако ваксините се окажат това,което се учи за тях.

Ти ще си готов ли да носиш отговорност и ще се извиниш ли,ако след време се окаже точно обратното на всичките ти "доброжелателни" теми?
Дали сьзнаваш колко опасна може да бьде майчината любов?
И няма да са тези майки,които не ваксинират или сьс страх слагат ваксини.Ще са точно тези,които пеят в хора с теб тук в темата и навсякьде по "твоите" темички и форуми.

Сьс здраве Peace

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 13:05 от Christian

# 267
Няма такава "кауза", заради която си струва да се излага на неоправдан риск даже само един детски живот.
Няма човешка дейност без риск- въпросът е той да се минимализира. А това става с ум, решителност, мъдри решения вземани колективно. Веднъж взето национално решение - то се прилага и коригира съобразно реалността. Колкото по-мъдро е взето - толкова по-рядко се налагат корекции.
Бг нация днес е една пъстра мозайка. В нея голяма част са хора без реално осъзнаване къде се намират и кои са, хора живеещи "в мъгла". Потънали във всекидневни грижи за оцеляване, те са лесна плячка за всякакви мошеници, които на Бг почва- Бог дал в изобилие. Няма страна в Европа толкова податлива на "хомеопатичната" истерия, както Бг население. Например... .

Ваксините са доказали своята ефективност и полза. По това спор няма.
Винаги можеш да се възползваш от предимствата на съвременното мислене, ако си зрял и мъдър.

Няма какво повече да пиша, защото това само те насърчава тук да тролариш колкото искаш.

А темата не е за това. Naughty

# 268
Както винаги общи и празни приказки.

Цитат
Ваксините са доказали своята ефективност и полза. По това спор няма.

Благодарение на тази льжа сьществуват два фронта.Но няма да е завинаги.
Спирам да ти троларя,каквото и да означава тази дума Peace

Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one.
Sir Alec Guinness

# 269
Доктор Бърди, 7-годишният ми син има пропусната имунизация за дифтет трети прием (са коклюш не му е правена по медицински показания, след консултация с пулмолог). Сега да правим ли реимунизацията, която е за 6-7 години, и която виждам, че е комбинирана с полиомиелит? Също така, коя ваксина да вземем (или комбинация). И не е ли опасно да реимунизираме, при положение, че не му е направен пълния курс?

Много разчитам на мнението Ви.
Да, може. Ползвайте "Инфанрикс" - в нея няма Полио и има показания до 7 годишна възраст:

http://us.gsk.com/products/assets/us_infanrix.pdf

"...in infants and children 6 weeks to 7 years of age."

Принципът е че ако Ви липсват дози, само ги попълвате. "Противопоказанието", за което пишете, не отговаря на истината. Жалко че не сте ваксинирали детето коректно.

Много Ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт