Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 480
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Няма "препоръчителни" ваксини навън.
Всичко е задължително.

Господин - какъвто и да сте, ТОВА Е ДОЛНА ЛЪЖА , ... но вие разбира се си го знаете!  Wink
И като си помисля, че съветвате майки за здравето на децата им, и още по-лошо...че те ви вярват!!!  Outta Joint  Outta Joint

...За Бг въпросът трябва да се реши с жестока правна и наказателна отговорност. За период от 10 години. След като узреят нещата, мярката да се отмени. Профилактика срещу наивните и агресивни антиваксинационни Бг "активисти"... ....

А пък с това вече тотално "утЕпа кОча с лопатата"!   ooooh!

# 541
Включвам се не в тон със спора в темата , за което моля да ме извините.
Дилемата ми е следната . Хомеопатката , при която лекувам децата на частно , и на която имам  100% доверие ми препоръчва доста настоятелно  да отложа ваксината Приорикс/ това е живата ваксина на 13 мес. Морбили , паротит , рубеола/, която ни предстои май месец за септември.
Почти съм сигурна обаче , че ще вляза пък в голям конфликт с личната , на която нямам никакво доверие , но понеже сме малък град , нямам особен избор.
Та с две думи - имам ли право като родител да отложа ваксината , какъв е начина да го ннаправя, нужно ли е да се подпиша , че по мое желание отлагам и с това да се приключи въпроса.
Между другото , вашите деца имали ли са странични реакции след Приорикса?

# 542
Та с две думи - имам ли право като родител да отложа ваксината , какъв е начина да го направя, нужно ли е да се подпиша , че по мое желание отлагам и с това да се приключи въпроса.

Нямаш законово право да отлагаш ваксината, т.е. без да ти създадат проблеми... Може да се измисли някакво противопоказание, което да изтъкнеш пред ЛЛ... От листовката на Приорикс:

Приорикс не трябва да се прилага:
• ако сте имали/ детето Ви е имало алергична реакция след приложение на Приорикс.
• ако сте имали/ детето Ви е имало алергична реакция към някоя от съставките на ваксината, включително към неомицин (антибиотик). Активните вещества и останалите съставки на Приорикс са посочени в края на тази листовка. Симптомите на алергична реакция може да включват сърбящ обрив по кожата, недостиг на въздух и подуване на лицето или езика.
• ако детето Ви /Вие има(те) заболяване на имунната система (увредена защита срещу инфекции).
• ако детето Ви /Вие приема(те) лекарство, което може да отслаби имунната система.
• ако сте бременна.

Обърнете специално внимание при употребата на Приорикс:
-ако Вие или Вашето дете:
• имате/детето Ви има инфекция с висока температура. В този случай ваксинацията ще бъде отложена до възстановяване. Леки инфекции, напр. настинка, не би трябвало да попречат на ваксинацията, но въпреки това се консултирайте с лекуващия лекар.
• сте имали, или някой друг в семейството е имал припадъци
• сте имали някога тежка алергична реакция след прием на яйца или друга храна, съдържаща яйца

Винаги може да се измисли някаква предполагаема реакция към яйца... Детето е на възраст, на която би трябвало вече да е захранено или да се захрани с яйца, така че...  Peace

# 543
Та с две думи - имам ли право като родител да отложа ваксината , какъв е начина да го направя, нужно ли е да се подпиша , че по мое желание отлагам и с това да се приключи въпроса.

Нямаш законово право да отлагаш ваксината, т.е. без да ти създадат проблеми... Може да се измисли някакво противопоказание, което да изтъкнеш пред ЛЛ... От листовката на Приорикс:

• ако сте имали/ детето Ви е имало алергична реакция след приложение на Приорикс.
• ако сте имали/ детето Ви е имало алергична реакция към някоя от съставките на ваксината, включително към неомицин (антибиотик). Активните вещества и останалите съставки на Приорикс са посочени в края на тази листовка. Симптомите на алергична реакция може да включват сърбящ обрив по кожата, недостиг на въздух и подуване на лицето или езика.
• ако детето Ви /Вие има(те) заболяване на имунната система (увредена защита срещу инфекции).
• ако детето Ви /Вие приема(те) лекарство, което може да отслаби имунната система.
• ако сте бременна.

• имате/детето Ви има инфекция с висока температура. В този случай ваксинацията ще бъде отложена до възстановяване. Леки инфекции, напр. настинка, не би трябвало да попречат на ваксинацията, но въпреки това се консултирайте с лекуващия лекар.
• сте имали някога тежка алергична реакция след прием на яйца или друга храна, съдържаща яйца

Винаги може да се измисли някаква предполагаема реакция към яйца... Детето е на възраст, на която би трябвало вече да е захранено или да се захрани с яйца, така че...  Peace
2/3 от написаното, естествено НЕ е вярно.
Текстът съдържа стари, несъвременни неща.

НЕ се бъркайте в неща, от които НИЩО не разбирате.
Не препечатвайте листовки или текстове, взети Бог знае от къде.

# 544
Включвам се не в тон със спора в темата , за което моля да ме извините.
Дилемата ми е следната . Хомеопатката , при която лекувам децата на частно , и на която имам  100% доверие ми препоръчва доста настоятелно  да отложа ваксината Приорикс/ това е живата ваксина на 13 мес. Морбили , паротит , рубеола/, която ни предстои май месец за септември.
Почти съм сигурна обаче , че ще вляза пък в голям конфликт с личната , на която нямам никакво доверие , но понеже сме малък град , нямам особен избор.
Та с две думи - имам ли право като родител да отложа ваксината , какъв е начина да го ннаправя, нужно ли е да се подпиша , че по мое желание отлагам и с това да се приключи въпроса.
Между другото , вашите деца имали ли са странични реакции след Приорикса?

Темата не е за това.
Тази тема не за откровения по въпроси, несвързани с темата.

За никакви "отлагания" и реч не може да става. Игнорирайте "хомеопатката" като несведуща по въпросите на ваксинациите, и си ваксинирайте детето.

# 545
Не желая да игнорирам мнението на хомеопактата , която между другото е преди всичко и педиатър. Въпросът ми беше със съвсем друга насоченост , и благодаря на момичетата ,които ми отговориха адекватно тук  в темата и на лични.
Съжалявам, ако не съм преценила правилно темата , в която да задам въпроса си , и с това съм Ви подразнила !

# 546

• ако сте бременна.

Тъй ли...   Thinking     Кои 2/3 не са верни...  Laughing     Текста Бог може и да не знае от къде е, но аз знам и има печат на ИАЛ (те естествено за теб нищо не означават) - http://vaksinite.eratrio.com/PRIORIX%20%28MPR%29.pdf

# 547

примерно от тук. Този адрес нали не го знае само Бог!

3/3 от нещата са преписани от официалната листовка, за която споменах по-горе..

Текстът е такъв в официалната листовка! Ние него коментираме!

Нищо не разбират и не искат да разбират хората, които слушат вас, лекарите и децата им са вечно болни.

Моята дъщеря е на почти 2 год. и досега е боледувала само веднъж от настинка, която аз донесох... (3 дни темп и сополи)

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 12:28 от chukchi

# 548
Цитат
Игнорирайте "хомеопатката" като несведуща по въпросите на ваксинациите, и си ваксинирайте детето.
Ще се ангажираш ли лично, ако на това дете нещо му стане? Или ще си измиеш ръцете, че някой друг  така бил решил?...Без да познаваш детето, здравословното му състояние и каквото и да било...много си смел! Tired Иначе съвети даваш по форуми...Поне да беше питал дали е алергично към неомицин....

# 549
  • Пловдив
На някой от вас случвало ли се е след реваксинация с пентаксим да ви плаче детето близо два дена без причина, не постоянно, но една такава раздразнителност необичайна, много се уплаших честно?!

# 550
На мен не , но на практически всички деца да !

Това е неврлологична мозъчна увреда , дължаща се на cytokine storm reaction в резултат от ваксината/ите ,изобщо .

Потърси повече информация . Peace Има достатъчно по проблема.

# 551
На някой от вас случвало ли се е след реваксинация с пентаксим да ви плаче детето близо два дена без причина, не постоянно, но една такава раздразнителност необичайна, много се уплаших честно?!
Това е напълно нормална реакция, няма от какво да се притесняваш. За Пентаксима се случва често, дори и до 3-5 дена да плаче детето. Това е добре, значи ваксината действа.

# 552
Това е напълно нормална реакция, няма от какво да се притесняваш. За Пентаксима се случва често, дори и до 3-5 дена да плаче детето. Това е добре, значи ваксината действа.

Изумителен коментар !!!  ooooh!

Не мога да повярвам  ooooh!, че все още съществува такъв тип "мислене" !

# 553

Как може още при това море от информация по тези "напълно нормални реакции " да сте толкова упорито слепи ???

И какво обяснение само - "значи действа" !!! Ако недай Боже се случи и нещо по-сериозно на мозъчно ниво .... няма нищо "Действа" .  ooooh!

Недопустимо е да сте толкова заблудени !
След като има реакция на организма, значи ваксината действа. Ако няма реакция, има голяма вероятност да не действа изобщо, нали?
Иначе, ако знаете какви са тези болести за които е ваксината и колко тежко протичат зсамите болести, едва ли щяхме да водим този разговор. Ваксините са нещо напълно задължително за страна от третия свят като нашата, където хигиената и културата на населението е примитивна или липсваща.

# 554

Как може още при това море от информация по тези "напълно нормални реакции " да сте толкова упорито слепи ???

И какво обяснение само - "значи действа" !!! Ако недай Боже се случи и нещо по-сериозно на мозъчно ниво .... няма нищо "Действа" .  ooooh!

Недопустимо е да сте толкова заблудени !
След като има реакция на организма, значи ваксината действа. Ако няма реакция, има голяма вероятност да не действа изобщо, нали?
Иначе, ако знаете какви са тези болести за които е ваксината и колко тежко протичат зсамите болести, едва ли щяхме да водим този разговор. Ваксините са нещо напълно задължително за страна от третия свят като нашата, където хигиената и културата на населението е примитивна или липсваща.

Ти си радост за окото и ухото на Бърди Joy! Промита до неузнаваемост ! Дерзай !

Общи условия

Активация на акаунт