Какво сирене да си купувам?

• 242 502
  • 888
  •   1
Отговори
# 270
Аз от месец купувам вакуумирано на Елена - всички го харесахме много
Мдам! И аз съм на тази вълна от известно време Доволна съм много!

Точно тази марка вече в къщи не влиза! На моя приятелка баща й има ферма.Искал човека да дава млякото на Пършевица,защото се познавали със собственика.Той казал,че му е по-евтино да издава продукция ,която е правена със сухо вещество,а не с мляко,защото изкара повече количество. ooooh!
Това наскоро го научих,а преди,когато пусках темата точно сиренето Пършевица беше с "хрупки" Sick

# 271
Няколко пъти вече купувам Мегле - не е лошо.

# 272
По-добре на Маджаров - смес или овче. Най-добре овче - много е специфично и няма как да се подправи.
Иначе, пак казвам гръцко - знам, че е скъпо, но поне е сирене...
А за кашкавал има 2 опции:
на Зоров биволски - но много рядко го продават в БГ (много е бял, по това ще го познаете - е има си и надпис де, а и си го изнасят явно доста успешно)
и на Йотови - напоследък открих, че правят Fine food марката на Метро, за съжаление иначе не можете да го намерите в София поне - има хубавия вкус на кашкавал от краве мляко дори и след печене (и не изчезва Simple Smile) Пробвах и тяхно масло - по трудно се маже, но е много вкусно (за разлика от други опции, които подозрително приличат на маргарин).
Много е неприятно, че местните марки отказват да работят с веригите (предполагам заради ужасните условия). Та ако сте някъде от русенско - опитайте Чобанов - месни продукти са и имат вкус на месо.
За съжаление явно вече така ще си препоръчваме продуктите - че имат вкус на  това, за което ги рекламират Simple Smile

# 273
Няколко пъти вече купувам он "На баба",страхотен вкус.

# 274
  • Sofia
и на мен ми допада'' На баба'',а вчера взех Пършевица,също не е зле

# 275
,,Сердика'' не е лошо сирене,а киселото им мляко е невероятно!

# 276
  • Стара Загора
Явно много започна да се купува Елена, последния път в Метро имаше смо 3 бучки и то меки Sad.

# 277
  • Sofia
всяка партида е различна,един път е хубаво,вкусно и неразпадащо се във вода,следващият обратното....затова постоянно сменям марките сирена...

# 278
Има едно сирене, за което вече често чета в този форум. Казва се СД Костови "Съединение". Има вариант краве, овче и козе. В началото го имаше само във "Верде" (бившата Фамилия), но отскоро го виждам в "Ена" и дори във фирмения магазин на "Тандем" на "Графа". Малко е скъпичко - 11-12 лева. След всички опити си падам по него, освен това не съдържа калциев двухлорид.

# 279
Сирене "Добрич" взимам , 5-6 лв е килото но си заслужава Peace

# 280
Купувам само "Пършевица", като няма - "Сердика" Peace

# 281
Напоследък - "Млекана". Хубаво, твърдо сирене. Бяхме взели веднъж едно, на което пишеше млечен деликатес - излезе тип дунавия, но много добро. Киселото им мляко също е добро - веднъж имаше 1 в повече, купено в петък - в неделя вече малко киселееше и го ядохме със захар, понеже сме отвикнали киселото мялко да ни е кисело. Кашкавал - само рендосан и замразен от метро.

# 282
Аз купувам от известно време само на баба в плик.направи ми впечатление именно това, което doli казва - често вкусовете варират от партида до партида, а при това през последните месеци няма отклонения.

# 283
Почти година ще стане откакто купувам сирене Маклер или Еделвайс и за сега съм доволна. Simple Smile

# 284
Млечните продукти на АЛФАТАР
Прясното мляко е истинско, при варенето имаше 4-5 пръста каймак. Срокът му на годност е 72 часа! И е евтино в сръвнение с другите пресни млека!
Кравето сирене е най-хубавото, което съм яла за последните 2г. от българските!
Peace

Това са продуктите, които се продават в магазинчето на Пазар Чаталджа /говореше се за него на по-предните страници/

Общи условия

Активация на акаунт