Какво сирене да си купувам?

  • 242 539
  • 888
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
  • Мнения: 2 798
Ний купуваме сирене Елена вакум. Малко по скъпо е ,но е много хубаво.

# 256
  • Мнения: 99
Купувам краве сирене Елена, и козе на Маджаров.

# 257
  • Мнения: 272
За жалост аз вече си купувам само сирене, произведено в Гърция. Продават такова в Метро и... в Гърция. Явно там хората си държат на качеството и на производството на традиционни продукти! Въпрос на вкус е все пак, защото ние обичаме козе и овче или смес.

# 258
  • Мнения: 5 001
За жалост аз вече си купувам само сирене, произведено в Гърция. Продават такова в Метро и... в Гърция. Явно там хората си държат на качеството и на производството на традиционни продукти! Въпрос на вкус е все пак, защото ние обичаме козе и овче или смес.
Купих от Пикадили гръцко сирене,Страшно ми хареса но е много скъпо(10 лв за някакви мижави грамчета) а ние ядем много сирене у нас... Tired
Затова сега купувам от вакуумираната Елена.... Peace

# 259
  • Мнения: 213
Мастер, безбожни са цените на гръцкото тук, ако намериш начин, нека някой ти го взима от Гърция, аз един път се реших да взема кефалотири от Пикадили, сложих го в кошницата, мислих до касата колко струва в гръцко и го върнах на щанда  Laughing

# 260
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 670
Вакуумирано на Елена и на Маджаров в кутиите.

# 261
  • София
  • Мнения: 4 181
Последно купих  вакумирано на Жоси, много ни хареса. Ще пробвам и Елена.

# 262
  • Мнения: 272
Много сте прави за цената на гръцкото сирене в БГ. Имам доста познати, които при всяко ходене в Гърция се запасяват със сирене, зехтин и маслини. Това е много тъжно за българските производители, но проблема си е техен! В България за съжаление всеки гони най-ниската възможна цена (това го знам от личен професионален опит) и това, което се предлага, уви, не е сирене Simple Smile
Ако можете да си намажете сиренето на филия хляб (меко е) - това не е сирене, а популярния "трепач", който зрее максимум 5 дни (за разлика от истинското, което зрее от 30 до 45 дни)!
Предлаганите сирена Фета (произведено в Германия и т.н.) са от същата категория. Популярно вносно сирене се ракламираше като направено от "цели" 3,5 литра мляко! По нашата традиционна технология за производство на килограм сирене са необходими 6-7 литра мляко  newsm78
По никакъв начин не агитирам никого да си прави домашни сирена, риска е много сериозен.
Четете етикетите. Растителните мазнини понякога са много по-опасни от животинските. Особено лайт продуктите при нас са пълна измама.



# 263
  • Мнения: 3 149
Цитат
Това е много тъжно за българските производители, но проблема си е техен!

Проблема не е техен,проблема е наш-на тия,които си дават парите!Не мога да ходя до Гърция 2 пъти седмично за да си купувам сирене.

# 264
  • Мнения: 43
Във Варна има на площад Чаталджа едно магазинче на Алфатар. Сиренето ми изглежда на вкус без подобрители, сметана или мас...
Аз си купувам само от това магазинче.Сиренето е невероятно вкусно,точно както едно време.Киселото мляко също е много хубаво.Издържа 12 дни.Аз живея в Кайсиева и ходя до Чаталджа ,за да си купувам мляко и сирене от там.

# 265
  • Мнения: 27 523
Донесоха ми онзи ден овче на Маджаров. Е, няма такава гнус, честно  Sick Sick Sick

# 266
  • София
  • Мнения: 12 589
Аз от месец купувам вакуумирано на Елена - всички го харесахме много

# 267
  • Мнения: 81
Във Варна намерих едно място на което се продава домашно краве сирене от млекопроизводител.
1кг - 13лв., но няма такъв истински вкус никъде другаде...

# 268
  • Прекрасна ВАРНА
  • Мнения: 356
Във Варна намерих едно място на което се продава домашно краве сирене от млекопроизводител.
1кг - 13лв., но няма такъв истински вкус никъде другаде...



сега ако кажеш къде е това място.... пробвахме сирене и кисело мляко на Карабунар-хубаво е.засега сме на тази марка Peace

# 269
  • Стара Загора
  • Мнения: 56
Пършевица  Peace

Общи условия

Активация на акаунт