Какво сирене да си купувам?

• 242 369
  • 888
  •   2
Отговори
# 630
  • София
Има едно Забърдо, някой опитвал ли го е?

И аз съм любопитна, от няколко дни го гледам в едно магазинче на Шишман, но и цената му е доста висока, та наистина ако някой е пробвал да сподели. Накрая ще взема все пак да се прежаля и да взема за проба, та ако го направя ще сподея Simple Smile

# 631
  • Пловдив
Преди сме го хапвали и беше много хубаво.Сега не знам дали и него не са го развалили...

# 632
Кашкавалите на Забърдо са страхотни. Скоро пак купих овчи от тази марка, че напоследък ги бях забравила. Вкусът е като на балканския кашкавал от времето на соц-а.

# 633
Аз в последно време купувам някакъв кашкавал от витрината почти на входа на СВА  и цената му варира от 8-10лв /кг според промоцията и е странно добър на вкус и даже става на конци ,твърд и узрял. Наскоро купих от друг магазин Родопея и беше мек -едва се стържеше и с горчив вкус. И най -неприятното на едната част на парчето /купих от този дето е на с правоъгълна форма и ти режат / имаше нещо черно наподобяващо мухъл та орязах и хвърлих доста./ Понякога явно цената и марката не са гаранция за качество.

# 634
Като стана въпрос за кашкавал- да препоръчам Равногор, много е вкусен, имат различни видове, аз съм опитвала пушен и обикновен, а съм виждала с орехи, с боровинки, но не съм ги тествала, а пресния кашкавал е уникален, той е любим вкъщи  thumbsup

# 635
Като стана въпрос за кашкавал- да препоръчам Равногор, много е вкусен, имат различни видове, аз съм опитвала пушен и обикновен, а съм виждала с орехи, с боровинки, но не съм ги тествала, а пресния кашкавал е уникален, той е любим вкъщи  thumbsup
Аз се разочаровах от този кашкавал.

# 636
Аз от сиренето на Равногор се разочаровах, но специално този, който е на конци, води се гьобек е чудничък, поне в магазинчето, от където го купувам все свършва и всички го харесват.

# 637
Аз от сиренето на Равногор се разочаровах, но специално този, който е на конци, води се гьобек е чудничък, поне в магазинчето, от където го купувам все свършва и всички го харесват.

Щастливка си ти, щом си открила гьобек - това е най-вкусното нещо (демек кашкавал още топъл - преди да бъде формирован, пресован и т.н.). Поръчвам си от една мандра, но твърде рядко успявам да се вредя до него ...

# 638
  • София
Във въпросното магазинче на Шишман, където има сиренето Забърдо, имаше и такъв кашкавал, но не взех. Там макар и малко извън темата продават и страхотните луканки и суджуци на Братя Къртеви. Поне у нас са любими. Има и масло и други сирена.

# 639
  • софия
Във въпросното магазинче на Шишман, където има сиренето Забърдо, имаше и такъв кашкавал, но не взех. Там макар и малко извън темата продават и страхотните луканки и суджуци на Братя Къртеви. Поне у нас са любими. Има и масло и други сирена.
Може ли указания за магазинчето?

# 640
  • София
Може ли указания за магазинчето?

ул. Цар Иван Шишман 18 или 20 мисля че се води

Ето го на Стрийт Вю Simple Smile

https://www.google.bg/maps/@42.69143,23.329881,3a,75y,320.74h,83.39t/data=!3m4!1e1!3m2!1slBcB2T8hWQ-eBQOflqBEKg!2e0?hl=bg

Трябва копи пейст на целия линк, нещо иначе го дава като карта само Simple Smile

# 641
Препоръчвам (овче) сирене "Маестро" и "Съединение". Второто го има в био магазините (в София). "Маестро" (мандра Шипка 99, Първомай), според сайта им, го има във фирмения им щанд в Софийските хали и в във фирмения им магазин в Бургас. Не е ясно в кои магазини от търговската мрежа го предлагат. Овчето сирене и овчият кашкавал са като от едно време по соца.

# 642
  • Sofia
сирене Съединение има в СБА,краве,овче и козе

# 643
  • софия
Съединение има и на щанда за сирене в Халите.
На щанда на Маестро в Халите има разфасовки от натрошено сирене/парчета кашкавал, което е много удобно за разни печива, салати. Преди време и аз бях много въодушевена от тях, но някой писа, че имало и кофти партиди. Аз не съм попадала.

# 644
  • Linz
Тук като нашето сирене няма, но има турско, което е много подобно... По-вкусно е и не се рони като българското, а цената е същата. Има и гръцкото фета, то също е подобно, но е овче, а аз ям само краве.

Общи условия

Активация на акаунт