Какво сирене да си купувам?

• 242 362
  • 888
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз насипно го взех. Това фирмен магазин на Добрев - на ул. Орел в Хладилника.
Освен това си харесах изварата - тя е 4 лв за кг. Но ще купя следващите дни.

# 466
Кашкавал "Дельо войвода" на Златоград е чудесен. Като стария Витоша- на конци и не е мазен  Peace

# 467
Че кашкава не трябва ли да е мазен и да не е на конци  newsm78 Седи ли ми бял и на трохи и конци , еле като видя мазни маргаринови участъци и  Sick

Аз кашкавала от детинството си го помня, хубав , жълт, мазен , хомогенен , мек и като се препече се тегли като ластик. Сега поне половината, че и от скъпите не мога да открия с такъв вид. Била съм дете, може и паметта да ме лъже.

# 468
  • София
Че кашкава не трябва ли да е мазен и да не е на конци  newsm78 Седи ли ми бял и на трохи и конци , еле като видя мазни маргаринови участъци и  Sick

Аз кашкавала от детинството си го помня, хубав , жълт, мазен , хомогенен , мек и като се препече се тегли като ластик. Сега поне половината, че и от скъпите не мога да открия с такъв вид. Била съм дете, може и паметта да ме лъже.
Не те лъже, така е.

# 469
  • София
Аз купувам млечни продукти на ''Елит''. Хареса ми киселото мляко, както и кашкавала,
и започнах да купувам и сирене на тази марка.
Пише, че е 100% натурално, вкусно е, но не можем да бъдем напълно сигурни за качеството на храните.

# 470
Елит и на мен ми се чини , че е истинско , макар и да е евтино . Може и да е станало чудо , да има един честен производител в държавата , без да слага баснословна цена  Joy знае ли се ? хах а

# 471
Елит сме фенове на кътъка Simple Smile
от Сиренето не съм очарована

# 472
  • София
Сирене ''Тертер'' като е скъпо, да не би да е вкусно?
Не. Така, че цената не прави продукта. Mr. Green

# 473
  • Пловдив

Също от 6 г. само кашкавала на Родопа милк, с. Смилян купувам. Това, което търсиш, е нормален кашкавал, зрял около 90 дни. Този, който препоръчвам, е точно такъв  Peace За килограм е около 17лв.

А цената-няма как да е ниска, ако е от мляко и ако сиренето е зряло 45 дни мин, а кашкавала-60дни мин.
1кг. кашкавал се прави от 15л мляко,
1кг. сирене - от 10л. мляко.
Като се сложат производствени разходи, заплати, дни на зреене...под 10лв за килограм не знам как биха го докарали търговците сиренето (защото и за тях 1-2-3лв отгоре...). И това е цена, която за мен е минимална за кг сирене. Колкото да оцелее производителят.

# 474
Сирене на Съединение, а кашкавал Домлян. Сега ще опитвам и предложениятоп в темата. Hug

# 475
  • София
Купувам само Съединение, и Кърнаре е хубаво.
Преди година взимах само Добрев, но сега е различно на вкус освен, че е по- солено.

# 476
  • софия
Купувам само Съединение, и Кърнаре е хубаво.
Преди година взимах само Добрев, но сега е различно на вкус освен, че е по- солено.
От къде купуваш Кърнаре?

# 477
  • София
От " Моята Ферма ".

# 478
От година и половина купуваме само продукти на мандра Лесидрен!
Сирене краве е 7.20 кг. Като се изкисне (за бебето го правя) не се разпада и не стана на каша. Има страхотен вкус и консистенция.
Предлагат овче и козе сирене също, по-скъпички са.
Кашкавала е супер - 12.90 кг.
Извара - около 3-4 лв. също много вкусна.
Досега не е имало издънки, поне от магазина, от който купуваме.
Киселото мляко също е добро, но тъй като аз си квася, не купувам.

# 479
  • София
От година и половина купуваме само продукти на мандра Лесидрен!
Сирене краве е 7.20 кг. Като се изкисне (за бебето го правя) не се разпада и не стана на каша. Има страхотен вкус и консистенция.
Предлагат овче и козе сирене също, по-скъпички са.
Кашкавала е супер - 12.90 кг.
Извара - около 3-4 лв. също много вкусна.
Досега не е имало издънки, поне от магазина, от който купуваме.
Киселото мляко също е добро, но тъй като аз си квася, не купувам.

Къде в София ги купуваш? Имат фирмен магазин като тези от мандра Вършец ли?

Общи условия

Активация на акаунт