Какво сирене да си купувам?

  • 241 142
  • 888
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 1 213
Аз купувам сирене ''Мъдрево''.Вкусно е .Когато  постои в хладилника 2-3 дни става още по вкусно.Веднъж го бях забравила около седмица и имаше вкус на кашкавал Simple Smile

# 661
  • Мнения: 327
Не съм го чувала, лесно ли го откривате това сирене-" Мъдрево"?

# 662
  • Мнения: 1 213
В магазинчето до нас,има го и в други малки магазинчета,но в големи супермаркети не съм го виждала.Може да е някоя  малка мандра,която го прави.

# 663
  • София
  • Мнения: 197
Относно сиренето на Съединение:
Имайте предвид, че в гр.Съединение има двама производители - единият е СД "Костови" (това е оригинала) и друга фабрика, която явно използва името Съединение. СД Костови произвеждат само краве и овче сирене и нищо друго. Това е една малка мандра в двора на собствениците, но направена по всички изисквания - чистота, съдове от неръждавейта и т.н. Лично ходих до там с идеята да видя какво и как го произвеждат. Лошото е, че имат малък капацитет и, естествено, не могат да отговорят на изискванията на големите вериги. Има ги по някои по-истински малки квартални магазини, както съм ги засичала и във Фантастико. Разбира се, във Фантастико не винаги има наличност. Сиренето е по традиционна рецепта, мисля, че няма калциев двухлорид (за по-бързо зреене), а си е обикновен натриев хлорид (готварска сол). Отлежало е колкото е по правилата и по принцип е средно солено, но аз го държа във вода. И колкото по-безсолно става, толкова по-вкусно. За мен това е единствено истинско сирене и откакто го открих преди 2-3 години, друго не купувам!
Сега ми попадна едно изследване на Активни потребители. Ето и линка:
http://aktivnipotrebiteli.bg/docs/TEST_Sirene_2_2009.pdf
Можете да видите, че това сирене е единственото отговарящо по БДС за количество мазнини, които си идват от млякото, а не са "привнесени", т.е. т.нар. палмово масло. Но като се има предвид, че тестът е от 2009, можем само да се надяваме, че другите производители са променили рецептите си и качеството се е вдигнало.
А относно калциевия хлорид - използват го за по-бързо "изкуствено" зреене на сиренето и когато се прекали, сиренето започва да хрупа. Май последните години производителите чуха гласа на потребителя и ми се струва, че не прекаляват с това "осоляване".

# 664
  • София
  • Мнения: 8 816
Тоест Съединение не произвеждат козе сирене, защото аз само такова купувам.

# 665
  • София
  • Мнения: 197
Тоест Съединение не произвеждат козе сирене, защото аз само такова купувам.
Да, има. Виждала съм във Фантастико,

# 666
  • София
  • Мнения: 8 816
Тогава да разбирам следната информация като некоректна.

 
СД Костови произвеждат само краве и овче сирене и нищо друго.

# 667
  • Мнения: 1 111
Това сирене Съединение ще го потърся да го пробвам. Надявам се да намерия краве, защото разни овчи и кози изпълнения не консумирам.

# 668
  • София
  • Мнения: 197
Тогава да разбирам следната информация като некоректна.

 
СД Костови произвеждат само краве и овче сирене и нищо друго.

Не, имах предвид, че произвеждат само сирене, а не произвеждат кашкавал, кис. мляко и др. млечни. Просто козето го бях забравила.

# 669
  • Мнения: 327
Тези дни си намерих сирене от мандра-Борино, отдавна го търсех, но все не го намирах и съвсем случайно, в едно магазинче до нас-сиренцее, та хареса се вкъщи, препоръчвам го.

# 670
  • Мнения: 21
Аз съм най-доволна от кравето сирене на Роса и овче - на Маджаров. Заинтригувахте ме с това сиренце на Съединение та ще търся и него. Crazy

# 671
  • Мнения: 1
Винаги се чудя, никое животно не яде мляко повече от няколко месеца след раждането си. Няма значение дали е месоядно, всеядно или тревопасно. Така е по дизайн. И никое животно няма проблем с набавянето на калций. Такива разсъждения правя и за другите “много важни храни” - незаменими амино киселини, омега 3, бла бла бла ....

# 672
  • На брега на морето
  • Мнения: 687
Ние от няколко месеца сме на Лакрима, много хубаво сирене.
Но само пакетираното, Веднъж мъжът ми купил от витрина, вкусът горе долу същият, но едно сиво става на 2-я ден, едно вмирисано...та се чудя дали изобщо е било такова.

# 673
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Това сирене "Лакрима" не ви ли се струва някак странно мазно? Може и проблемът да е в мен, но никак не ми изглежда нормално.
Ще ми се да открия най-накрая вкусно сирене "като едно време" - да е добре узряло, без да му е добавен тон сол и да не се разпада във вода. За жалост, до момента нито едно от сирената, които сме купували, не е винаги с еднакво качество. Предстои ми след известно време да захранвам дъщеря си и се надявам до момента, в който ще въвеждам сирене, да съм открила подходящото.
Следя темата с интерес и се радвам на всяко мнение. Simple Smile

# 674
  • На брега на морето
  • Мнения: 687
Аз лично харесва малко по-мазни сирена. Въпрос на вкус.
Булгарея също е много хубаво и не се разпадаше във вода, аз го купувах когато захранвах моята дъщеря със сирене.

Общи условия

Активация на акаунт