Какво сирене да си купувам?

• 241 142
  • 888
  •   1
Отговори
# 660
Аз купувам сирене ''Мъдрево''.Вкусно е .Когато  постои в хладилника 2-3 дни става още по вкусно.Веднъж го бях забравила около седмица и имаше вкус на кашкавал Simple Smile

# 661
Не съм го чувала, лесно ли го откривате това сирене-" Мъдрево"?

# 662
В магазинчето до нас,има го и в други малки магазинчета,но в големи супермаркети не съм го виждала.Може да е някоя  малка мандра,която го прави.

# 663
  • София
Относно сиренето на Съединение:
Имайте предвид, че в гр.Съединение има двама производители - единият е СД "Костови" (това е оригинала) и друга фабрика, която явно използва името Съединение. СД Костови произвеждат само краве и овче сирене и нищо друго. Това е една малка мандра в двора на собствениците, но направена по всички изисквания - чистота, съдове от неръждавейта и т.н. Лично ходих до там с идеята да видя какво и как го произвеждат. Лошото е, че имат малък капацитет и, естествено, не могат да отговорят на изискванията на големите вериги. Има ги по някои по-истински малки квартални магазини, както съм ги засичала и във Фантастико. Разбира се, във Фантастико не винаги има наличност. Сиренето е по традиционна рецепта, мисля, че няма калциев двухлорид (за по-бързо зреене), а си е обикновен натриев хлорид (готварска сол). Отлежало е колкото е по правилата и по принцип е средно солено, но аз го държа във вода. И колкото по-безсолно става, толкова по-вкусно. За мен това е единствено истинско сирене и откакто го открих преди 2-3 години, друго не купувам!
Сега ми попадна едно изследване на Активни потребители. Ето и линка:
http://aktivnipotrebiteli.bg/docs/TEST_Sirene_2_2009.pdf
Можете да видите, че това сирене е единственото отговарящо по БДС за количество мазнини, които си идват от млякото, а не са "привнесени", т.е. т.нар. палмово масло. Но като се има предвид, че тестът е от 2009, можем само да се надяваме, че другите производители са променили рецептите си и качеството се е вдигнало.
А относно калциевия хлорид - използват го за по-бързо "изкуствено" зреене на сиренето и когато се прекали, сиренето започва да хрупа. Май последните години производителите чуха гласа на потребителя и ми се струва, че не прекаляват с това "осоляване".

# 664
  • София
Тоест Съединение не произвеждат козе сирене, защото аз само такова купувам.

# 665
  • София
Тоест Съединение не произвеждат козе сирене, защото аз само такова купувам.
Да, има. Виждала съм във Фантастико,

# 666
  • София
Тогава да разбирам следната информация като некоректна.

СД Костови произвеждат само краве и овче сирене и нищо друго.

# 667
Това сирене Съединение ще го потърся да го пробвам. Надявам се да намерия краве, защото разни овчи и кози изпълнения не консумирам.

# 668
  • София
Тогава да разбирам следната информация като некоректна.

СД Костови произвеждат само краве и овче сирене и нищо друго.

Не, имах предвид, че произвеждат само сирене, а не произвеждат кашкавал, кис. мляко и др. млечни. Просто козето го бях забравила.

# 669
Тези дни си намерих сирене от мандра-Борино, отдавна го търсех, но все не го намирах и съвсем случайно, в едно магазинче до нас-сиренцее, та хареса се вкъщи, препоръчвам го.

# 670
Аз съм най-доволна от кравето сирене на Роса и овче - на Маджаров. Заинтригувахте ме с това сиренце на Съединение та ще търся и него. Crazy

# 671
Винаги се чудя, никое животно не яде мляко повече от няколко месеца след раждането си. Няма значение дали е месоядно, всеядно или тревопасно. Така е по дизайн. И никое животно няма проблем с набавянето на калций. Такива разсъждения правя и за другите “много важни храни” - незаменими амино киселини, омега 3, бла бла бла ....

# 672
  • На брега на морето
Ние от няколко месеца сме на Лакрима, много хубаво сирене.
Но само пакетираното, Веднъж мъжът ми купил от витрина, вкусът горе долу същият, но едно сиво става на 2-я ден, едно вмирисано...та се чудя дали изобщо е било такова.

# 673
  • Пловдив
Това сирене "Лакрима" не ви ли се струва някак странно мазно? Може и проблемът да е в мен, но никак не ми изглежда нормално.
Ще ми се да открия най-накрая вкусно сирене "като едно време" - да е добре узряло, без да му е добавен тон сол и да не се разпада във вода. За жалост, до момента нито едно от сирената, които сме купували, не е винаги с еднакво качество. Предстои ми след известно време да захранвам дъщеря си и се надявам до момента, в който ще въвеждам сирене, да съм открила подходящото.
Следя темата с интерес и се радвам на всяко мнение. Simple Smile

# 674
  • На брега на морето
Аз лично харесва малко по-мазни сирена. Въпрос на вкус.
Булгарея също е много хубаво и не се разпадаше във вода, аз го купувах когато захранвах моята дъщеря със сирене.

Общи условия

Активация на акаунт