Какво сирене да си купувам?

• 241 061
  • 888
  •   2
Отговори
# 675
  • Пловдив
Тъкмо се чудих къде зачезна темата  Grinning

Някой има ли мнение за Маклер?Купих,не е зле,ама ми се вижда странно мазно...както казахте по-нагоре Rolling Eyes

Май Забърдо най ми харесва...Но и Елит купувам.

# 676
  • София
Аз харесвам сирената на Маклер.Най -често купувам Еделвис

# 677
Освен Съединение, Борино и някои други, на мен ми харесва и на Хармоника, малко накиселява, мазничко, точно такова харесвам Peace

# 678
При всички сирена има понякога кофти партиди. Аз наблягам на Лакрима без значение дали е вакуумирано или насипно от витрина и до сега не ми се е случвало да ми сивее от няколко дни седяне. Много интересно ми стана коментара за това, че животните приемали мляко само докато били малки и след това нямали проблем с набавянето на калций. Еми то ако всички бяха така нямаше да има животни и хора, а щеше да има само животни. Няма да коментирам повече това, просто авторката да се поинтересува за разликата между видовете (животни и хора) и след това да коментира.

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 15:04 от MargaritaIlcheva

# 679
  • софия
Това сирене "Лакрима" не ви ли се струва някак странно мазно? Може и проблемът да е в мен, но никак не ми изглежда нормално.
Ще ми се да открия най-накрая вкусно сирене "като едно време" - да е добре узряло, без да му е добавен тон сол и да не се разпада във вода. За жалост, до момента нито едно от сирената, които сме купували, не е винаги с еднакво качество. Предстои ми след известно време да захранвам дъщеря си и се надявам до момента, в който ще въвеждам сирене, да съм открила подходящото.
Следя темата с интерес и се радвам на всяко мнение. Simple Smile
Съединение е сиренето. Купувам от години и никога не съм попадала на "партида".

# 680
  • България
Да споделя, че на Женския пазар в София, откриха магазин на LB. Цените са много добри. Има разнообразие от сирена и кашкавали.

# 681
  • софия
Да споделя, че на Женския пазар в София, откриха магазин на LB. Цените са много добри. Има разнообразие от сирена и кашкавали.
Това е хубава информация. В новата част ли е?

# 682
  • София
На Лакрима видях магазин и на пазара на Римската стена. Официален, даже даваха някакви ваучери за намаление при следваща покупка. Беше отлично зареден.

# 683
  • софия
На Лакрима видях магазин и на пазара на Римската стена. Официален, даже даваха някакви ваучери за намаление при следваща покупка. Беше отлично зареден.
LB не е Лакрима. Peace

# 684
  • България
Да в новата част. Лакрима няма нищо общо с LB. LB e фирмата, която държи патента на българската бактерия за кисело мляко.

# 685
  • Düsseldorf
Да в новата част. Лакрима няма нищо общо с LB. LB e фирмата, която държи патента на българската бактерия за кисело мляко.
И, мисля, си е още държавна?....

# 686
Лакрима е пазарджишко сирене, което е собственост на Пеевски, затова и никога не бих си го купила, колкото и да е хубаво, а и без това е по-скъпо от Маклер Simple Smile

Определено Маклер ме зарибиха на дегустация наскоро. Козето сирене на Съединение пък ни е фаворит. Simple Smile

# 687
  • Sofia
Здравейте,

нашето семейство много харесва продуктите на ЕлБи. Днес обиколих женския пазар, но неможах да намеря новия им фирмен магазин там. Моля дайте ми някакви насоки. Най-хубавата извара, която съм яла е на ЕлБи, а много рядко се намира по магазините.

# 688
Тъкмо в една друга тема коментираме сиренето на Елби( какво съвпадение Grinning ), та си копирах моето мнение от там:

На ЕлБи млечните и аз преди няколко години ги купувах и харесвах, не знам за състава, но на вкус сиренето много ми допадаше, тогава нямаше нищо друго свястно на пазара, но в последните две години открих толкова нови производители на качествени млечни продукти, че малко позабравих любимото ЕлБи( специално ходех до Карфур, защото само там го имаше, после и в Пикадили го пуснаха).
Сиренето беше хубаво твърдо( но не тебеширено твърдо и бяло де  Grinning ), а киселото мляко го вземах заради прословутите Лактобацилус Булгарикус, предполага се, че в техните млека има доста от тях, нали държат правата за българската млечна бактерия  Peace

# 689
  • Sofia
Svedi ,
 а извара на ЕлБи знаеш ли къде продават? Само във фирмения им магазин в Младост има понякога.

Общи условия

Активация на акаунт