Юлски бебета - тема 19

• 21 041
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
абе тез мъже да ги наредиш в редица и  #2gunfire
моя е същия бунак...не мога да го накарам за хляб да отиде,ама в 3 часа е ходил да купува и носи цигари на приятел,щото горкия забравил да изтегли пари от банкомата  Close баща ми и той е същия - винаги чуждите се слагат преди семейството #Cussing out
за мъжете имаме доста вина ние самите...баба ми казваше - мъжа е като куче - както го дресираш в началото,така ще е цял живот...отпуснеш ли му края - после няма оправия...
аз нали съм мека мария и бързо ми минава яда,затова си ккъсам нервите сега без помощ от никъде Close

а вие много лесно се зарибявате бе  Laughing да ви пусна линк към фотошопската тема....да ви паднат очите от рамкирани снимки и колажи  Heart Eyes ще се преместите всички там после  Joy

# 301
Привет и от мен  Hug
Искам да споделя, че днес дадох първата лъжичка пюре на бебка. Вчера така се притеснявах, едвам заспах, все едно бях на мнооого важен изпит следващия ден. За щастие Анна много си хареса пюреенцето от моркови (опитах го и за малко да тичам до банята за връщането му   Sick ) и искаше още, но утре ще й е следващата порция. Успокоих се, че съм оцелила момента и на бебка й е време вече за пюренца. Милото, май си е било гладно последните седмици ама мама като не дава  #2gunfire  Laughing

Лилчо, дано се намерят парите  Praynig

Мама Диди, стискам палци мъжо бързо да се осъзнае  Hug

Аз пък се боря с хобитата на нашия тати. Без значение от каква помощ се нуждая, отдаде ли му се възможност да си троши джипката по баирите е пръв сред храбреците  ooooh! Сега пък се вдетени и си строи и Лего и си прави град  ooooh! Ох, тез мъже.... деца до край си остават.

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 13:41 от ili4ka

# 302
Да, Тан, Карелия е за бой, сега ще трябва да ни прати малко пуйка Laughing.

# 303
Здравейте мамчета ,
най-после да седна и аз пред компа , от няколко дена нямам време за нищо , то на банкетчета бях , баткото е болен вкъщи по магазините голямо обикаляне за това онова  , само съм в  движение. Сега пък постоянно следя времето защото за петък ми трябва да не вали сняг , че имам едно ходене , а мъжо каза че няма да ме пусне сама с колата ако завали , защото се притеснява. Аз като знам в началото на тази година бременна  в най-голямата поледица как ходих на работа , и колко пъти се въртях по завоите , просто нищо не може да ме уплаши след това  което преживях , но той се страхува.
По повод дилемата на мама Диди и моят е същия за приятели и познати гъза си дава / с извинение/,и ние сме имали  караници на тази тема , но от доста време се съобразява /много си ми е добричък пу да не го уручасъм/.
Хайде бебчо се събуди много ми е приятно при вас но  отвима да гладя , че всичко мене чака . #Cussing out

# 304
  • варненка от София

Карелийка за теб -

Пуйка с кестени:

1 пуйка - около 3-4 кг
200 гр дробчета
чесън
лук, лимон, сминдух
1/2 кг сварени кестени
масло
черен пипер, Пикантина

Пуйката се сварява за около 15/20 минутки предварително с малко сол. Дробчетата се измиват, нарязват и заедно с лука и чесъна се задушават в маслото. Сварените крила на пуйката се обезкостяват и месото им се нарязва и добавя в плънката. Добавят се пикантината, черен пипер, сминдух. Добавят се и сварените, обелени кестени. Пуйката се пълни и се пече във фурна. Около нея в тавичката може да се нахвърлю кисело зелце, ей така за разкош   chef Печи я покрита с фолие. Едва преди да сметнеш, че е готова го махни, за да се запече отгоре.

А за мъжовете кво да кажа мога и хубаво и лошо. да пиша Единственото което на този етап ме яде е хобито му. Дай му пръчката и да цопне на някой язовир или на морето и да не го търся. Просто на моменти преоритетите му се сбъркват, ама като цяло си ми е печен. Винаги може и по-зле  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 15:45 от marulka_s

# 305
Здравейте!
Помните ли ме  Crazy
Не съм се включвала отдавна и да си призная - не съм ви и чела, но сега през празниците ще се опитам да наваксам. Надявам се, че всички бебета, каки, батковци и родители са здрави, а ако има някои предали фронта - бързо да се оправят.  Hug
Честити празници на всички, които са имали повод!   bouquet

Искам да питам момичетата, които дават Лактана Био - какъв й е вкуса? Сладък? Защото Мишо най-вероятно ще е на кърма до средата на януари и за по-нататък може и да няма, та си мислех да взема Лактана. Но в нашият град не я зареждат и ще я вземам от Търговище. Ама за по една кутия не си струва да се разкарвам, а ако не я хареса на вкус не знам какво ще я правя.
Иначе ние сме добре - Михаил расте - вече е 7,400 кг и е 67 см, много интересен и забавен е - подава пръстче за "боц", отдавана подава и ръчички да го взема, смее се много и сутрин от два дни /не съм много сигурна, че го прави съзнателно, обаче/ мята за чао на кака си, когато тя тръгва за градина.
Вкъщи се подготвяме за празниците и все повече ни обхваща Коледното настроение. Вече украсихме почти навсякъде. Имаме си голяма /по-голяма от тати, както казва Лили/ елха, много светлинки и гирлянди. И накрая - имаме си около 10 см сняг, който за съжаление започна днес да се топи.

Прегръдки на всички ви и целувки на малките юлчета!  Hug

# 306
  • София
АААА, сега пък няма розово-синьо столче. smile3511 smile3515. Писна ми
Мики, има като вашето, пак зелено да му се невиди. Всичко ми е зелено вече, пфу

# 307
Здравейте - отдавна не съм влизала и ми е мъчно за вас  Sad

Сега нямам никакво време - влизам за малко да видя само най-новото.
Ние с бебка сме си добре и сме здравички, още сме само на кърма  за наше щастие  Simple Smile
Май зъбките започват да ни мъчат, но това да ни е проблема.

# 308
Сафо, тамън се чудех къде се покри, а тя с коледни украси се занимавала. Crazy Hug Накарай ги в някоя аптека да ти докарат една кутия за проба. Най-вероятно работят с някой от по-големите дистрибутори на лекарства и нищо няма да им струва.
Нелир, защо не откажеш и не си вземеш някое, което ти харесва повече?

Марулке, нещо не видях къде се пъхат кестените? С'я ще ме караш да готвя пуйка, като съм се зарекла, че умрели пилци не пипам. Crazy

# 309
  • Варна
Искам да питам момичетата, които дават Лактана Био - какъв й е вкуса? Сладък? Защото Мишо най-вероятно ще е на кърма до средата на януари и за по-нататък може и да няма, та си мислех да взема Лактана. Но в нашият град не я зареждат и ще я вземам от Търговище. Ама за по една кутия не си струва да се разкарвам, а ако не я хареса на вкус не знам какво ще я правя.

Здравей, Сафо, помним те и още как!  Hug
Ами какво да ти кажа за Лактаната - ех сега я опитах, на мен не ми сладни, но пък Монката си я хапва вече 6 месец. Дано да му хареса на Михаил. Ако решиш да я купуваш, би ли споделила от къде в Тще? На мен ми е роден град и като пътуваме се презапасявам с АМ, ама все се притеснявам да не остана без мляко. Може и на лични. Мерси.

Я да питам мамите на АМ - смятате ли да хвърляте шишетата и да купувате нови? Наложи ми се да купя едно ново шише и като го сравних със старите...малеее...много изхабени ми се сториха...или само бибите да сменя... newsm78

мммм, дояде ми се пълнена пуйка/пиле...... Rolling Eyes

# 310
Я да питам мамите на АМ - смятате ли да хвърляте шишетата и да купувате нови? Наложи ми се да купя едно ново шише и като го сравних със старите...малеее...много изхабени ми се сториха...или само бибите да сменя... newsm78

Аз мислех да ги сменя, но в магазина реших да взема само 1 ново и да сменя на всички бибероните. Ние от 2 месеца сме изцяло на АМ, не ми се струват захабени  Peace

Ох, напоследък само редактирам Sad

# 311
  • варненка от София
Джил, дописах аз.  Blush

# 312
  • София
Сърничка написах ти, че бебчовците не приемат особено добре картофеното пюре самостоятелно с идеята ако искаш да го заместиш с друго, тиква например и с нея да започнеш захранването, ние лично започнахме с морков.
Мамо Диди просто е отвратително това, ние пък имаме един съсед, който непрекъснато ръчка таткото да са ходели на лов. Един път му казах (на съседа), че имаме нужда от таткото в събота и неделя защото бебка още е малка, а неговите деца са големи (не, че нямат нужда, но не е същото) и, че не ми е приятно да оставам сама, но той също се направи, че не ме е чул. Сега обмислям варианта да му се обадя по телефона и направо да му кажа да спре непрекъснато да го намолва да вървят на май.....а си. Той като започне и по 100 пъти му се обажда и таткото колкото и да му отказва (оправдава се с мен, че не го пускам, той му вика: „жена ти не е такава”) и накрая вземе, че се съгласи. И ние най-редовно се „носим” заради него. Казвам му просто му откажи и си отстоявай позицията, но не. Много се дразня.  
Карелия виждам, че вече са ти написали рецепти за пуйка, моята е съвсем традиционна за това няма да я пиша.
Приготвила съм се утре да правя италианското кюфте на Тан.
Сафо и ние сме на Лактана, преди бяхме на Аптамил, аз не намирам особена разлика, може би Лактаната е една идея по-малко сладка има някаква сладост, но чак да сладни е силно казано.
За шишетата ние сме със стъклени и за сега няма да ги сменям, но пием с каучукови биби и тях вече няколко пъти съм сменила. Вече се замислям за по-големия номер биби. Сега съм й взела една да я тествам готова ли е.

На мен последната поръчка от Некст няма да ми дойде-изчерпали са се количествата, та си останахме без чорапогащници за роклите които дойдоха и сега апел към „чорапогащената мафия”, помагайте къде да й намеря по-плътни чорапогащници, но по възможност да не е в Младост, живея в Хиподрума. Кажете моля да не се окаже, че докато й намеря чорапогащници ще й умалеят роклите.

# 313
  • София
Джилиан, стана ми неудобно, че разкарвах човека и се съгласих ooooh!. То не че е лошо столчето ама пак зелено Mr. Green
Аз нито шишета съм сменяла, нито биберони засега. Казвах ви, че правих опит да сменя бибите с по-големия номер ама не стана работата - текат като за световно. Ще видя по-натам какво ще й трябва и ще реша. Сега съм поръчала две чаши - ето тези
http://mal4o.com/product_info.php/cPath/21_31/products_id/1112
http://mal4o.com/product_info.php/cPath/21_31/products_id/1113
Да видим дали ще ми свършат работа

# 314
  • Варна
Нели втората чаша съм я ползвала с каката, много е удобна, но Лора изгриза силиконовата сламка ...както и всички биберони де Tired
така че да внимавате  и да следите бибероните,като им пораснат зъбките,щото Лора бая силикон изяде докато се усетя какво става #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт