Нека студ царува вън, през ДЕКЕМВРИ ще се сбъдне моя сън!

• 30 160
  • 698
  •   1
Отговори
# 165
Не, на 22-ри мисля е последния ден.
Ама аз си правя кривата сметка ако се роди на 20-ти, 3 дни да полежим и на 23-24 да ни изпишат, да сме си вкъщи на Бъдни вечер...

И мен почнаха да ме тормозят телефонно-скайпски с въпръси "имаме ли вече бебе?"  Whistling
С коледната украса сме готови от преди 3-4 дни ...

# 166
Докато не се е събудила пак да пиша  Mr. Green
Колибри, Оска, няколко дни се бях скачила с помпата, цедих до капка и събирах, но пак не й стигаше на беба и такива болки в гърдите имах, хем това е втората помпа, която сменям  Confused На ръка пък ми е много трудно. Снощи пак нищо нямах и се реших да й дам 30мл АМ, колкото да не плаче така гладна, тя ги изяде и после всичко върна  ooooh! Утре ще я теглят мишката да видим как ще е. А се старая да се храня добре, пия много течности, но резултат никакъв засега.
За  спането - беба не е от най-сънливите, кокори се и всичко иска да види  Mr. Green Ако не е гладна, си стои и зяпа кротичко  Heart Eyes
Мами, а да знаете кога най-рано може да дойде цикъл след раждането? От снощи имам страшно силно кървене и се чудих дали е нормално  newsm78
От вчера ме подсещате за коледната украса, празниците ще минат, а аз още не съм се наканила...
Още щях да пиша, но сме будни, айде мандрата отключва

# 167
Влизам да похваля Hyland's colic tablets препоръчани от Милейди-дадохме на бебето 3*2 през 15 минути и заспа това ни беше от най-спокойните нощи досега,макар че после се събуди в 6 часа и пак имаше малко колики,но сме благодарни вече и на 2-3 часа сън  Rolling Eyes.
Чудя се дали може преварената вода да се вари примерно един път на ден и после да се претопля леко в микровълновата преди приготвяне на млякото,че ние варим всеки път нова  и докато изстине бебето е опищяло вече блока.

# 168
честито на всички обебили се мами ,да са им живи и здрави бебоците!!!!

аз съм от чакащите без никакви признаци... Thinking а терминът ми е утре!!!днес ще се обаждам на доктора да градим план за действие......преди седмици имах повече признаци,а сега вече никакви,е,добре е че бебока рита,ама кога ще реши да излиза се питам????планувала съм нормално раждане с епидурална/като първото/ и вече нямам тъпение!!!

стискам палци и на всички чакащи!!!

# 169
  • Бургас
Привет и от нас  Hug
Гледам, сформирате група на силно чакащите  Grinning ама аз да кажа, че ако някой сформира група на трайно ненаспалите се, първа ще членувам  Tired То и за това от няколко дни не успявам да се разпиша, докато прочета какво сте написали и или единия е ревнал, или каката ме дърпа за ръката и все иска нещо или най-малкото да й се обърне внимание /разбирайте да я гушкам.../ При това Милен си е в къщи и тази седмица, но като ревне малкото, пак до на мама цицата опират нещата  Grinning Най-страшното за сега са тия гадни колики, които съпоставими с коликите на Мимето са направо ужасни  ooooh! Даваме разни чешити лЮкарства, ама докато не мине известно време да му поолекне, гушкането най помага. Снощи пък толкова много ми вися на циците, че по едно време се притесних, че ми свършва кърмата, хем си знам, че няма логика, ама паниката е голямо нещо Whistling Като цяло съм изнервена и леко депресирана, но гледам да не изпадам в тежки мисли, че съвсем ще пропадна в дупката... Тъй, наоплаках се, малко ми поолекна, та да честитя на новите мами  Grinning
Честити бебенца Мария на мама FROLIC, Деница на мама Mavi, Леа на мама La Fée, Анита на мама tonybony, както и за голямото момиченце на мама tamarisk!!! Да са ви живи и здрави малките принцеси и много да ви радват!!!   bouquet  bouquet  bouquet
Очаквам скоро някоя вестителка да донесе радостната вест и за Петя спорт  Wink
Ласи, радвам се, че всичко при вас вече е ОК, дано това да е най-лошото, което ви се е случило  Peace
Пебс, аз също миналата година се наложи да масажирам каналчето на Мимето и след 2 дни нямаше помен от проблема, дано и при вас проблемът отзвучи за отрицателно време и не се стига до сондиране  Praynig
Ета, разкошни снимки  Grinning А малкият Андрю е просто един голям бонбон  Heart Eyes
Днес и аз мисля да украсяваме елхата, че да влезе малко коледно настроение и у нас  Grinning

# 170
  • Горна Оряховица
Здравей ти и от мен
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВООБЕБИЛИ МАМИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА. ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА И МНОГО ДА СЛУШКАТ.
И аз съм от групата на чакащите, докато пиех лекарства имах повече признаци от сега  newsm78. Миналия път родих 3 дена преди термина така че има време.

# 171
Тамариск, ЧЕСТИТА РОЖБИЧКА!!! Ей, дойде великият ден и за теб!!! Да сте неразделни в сърцата си и влюбени една в друга цял живот пожелавам!  Hug

Аз да дам отчет за мерките и теглилките.
Ета, кантара аз сама нямаше да взимам, това по желание на педиатърката - явно й е практика да мери бебетата по къщите им, което не е зле. Да види дали растат и наддават. Иначе аз не съм си го сложила на сърце, защото виждам, че младежа е сит и доволен, не реве хич, иначе щеше да ореве орталъка...  Crazy Hug

Та значи - Дамян е 4310г гол. Изписан е 3890. Демек за 10 дни е качил 420г. Което за седмица илзиза около 290г наддаване. В книгите пише 150-200г ако наддава детето на седмица, значи се наяжда добре.
По тази логика, даже се наяжда предобре.
Пебс, гледам твоята бебка също е качила бая, значи й стига!  Peace

В книгите още пише детето трябва да се храни 1/5 от теглото му. При нас за 4300г излиза 860мл кърма на ден да гълта - като се раздели на 8 примерно хранения  -се пада по около 100-110мл на прием.

Вчера го накърмих от едната гърда беше 90мл, после се уригна удрема, събуди и искаше още, дадох и от другата - изпи оттам 40мл за 5 мин  Shocked - та общо се надумка със 130! И изглеждаше преял и препил  Laughing.

Тази сутрин пък излочи 90 от едната гърда и откърти здраво. Още кърти... вече 3 час минава. ЯВно му е стигнало.
Това ни е отчета  bowuu.

Оска, дъщеря ми видях в тефтера... за един месец не е била успяла да си върне рожденното тегло - беше се родила 4100 и едва последната седмица от първия месец, беше почнала да наддава малко...
Тя тогава ми плачеше от глад, обаче я мъчех само на кърма... Записала съм си че се е хранила по 5 пъти на денонощие  Shocked само... явно е спала доста... а мен това не ме е притеснявало очевидно... и после като не е наддавала - била е 4050г на 3тата седмица само. Докторката ми е казала да я храня на 3 часа с будене! И тя е почнала да качва. А на мен кърмата ми придошла!
Само дето съм я хранила по малко в началото - по 30 мин максимум - щото така пише... Сега също нямах кърма в началото, но слагам Дамян когато пожелае - често - понякога дори през час... Не му отказвам никога цица. И давам колкото иска.. Имало е и по 2 часа сукане. Предполагам това е стимулирало по-бързо да ми слезе кърмата от в сравнение с Ели...
Та исках да кажа, още да не се отказваш - може да е идентичен случая... не знам, най-добре ще си прецениш ти и твоя доктор, но понякога нещата не вървят в началото, а после се нормализират. Опитай  Peace Heart Eyes Ако пък не става, здраве да е! Важно е бебчо да е добре и ако е гладен и АМ ще свърши работа  Hug

Днес съм се наканила да ходим на разходка с количка вече. Тук има едно бледолико слънце, а мен вече тотално не ме свърта вкъщи, щото взех да откачам и да си говоря сама  Crazy, та няма вече какво да ме спре... отивам навъъъън!  Grinning

zlitova , с Ели цикъла ми дойде на 6.5 месец след раждането  Peace
Аз имам още лохии. Дамян е вече на 15 дни, но особено като кърмя и излизат тези мити лохии. Но знам че може и да са до 40тия ден дори... така че.

Щях да ви питам - след като вече сте изпълнили план графика за деца - как ще се предпазвате от ново обебване така трайно... Досега не съм ползвала спирала и се чудя добър вариант ли е... макар че като гледам Ета със спираления Андрей.. кви работи стават, а - някой като си реши, че ще се ражда и хич не го интересува какво мислят мама и тати...

Друга питанка - особено към Ласи - какви са признаците на стрептококова инфекция??
С Портман коментирахме наличието на секрети веднъж дневно в носовете на нашите съкровища, та при тях се оказали стрептококи - изследвали ги.. пък ние не сме и се чудя дали също не са - прихванати от ТК?
Не ми пречат особено - чат пат погрухва бебчо, хрипти, грухти - питах педиатърката, каза че не е притеснително?! Дали трябва да се лекува някак си? Да изследваме ли и ние?
ИМа ли някаква опасност друга от тия стрептококи ако не се лекуват?
Какво може да ти направят?
Аз например много често хващам стафилококи - щото съм поддатлива на тях. Другите около мен не ги хващат. НО на мен тези стафилококи ми докарват много дългосрочни боледувания от гърло, влачещи се температури и т.н. и се налага да ги махам чат пат с антибиотици... когато се разболея. Явно ми понижават имунитета. Но след време пак се клонират и се появяват.
Със стрептококите същото ли е? Или не?
Дайте сведения!

Ета, да не пропусна да спомена колко е прекрасен Андрю джуджандрю! Просто е връхта и стойките и физиономиите! Уникум! Правете още снимки - супер е!

# 172
Честито на мама Tamarisk, живи и здрави и много щастливи с малката госпожица   bouquet
Дарлин стискам палци да дойде скоро и твоят щастлив миг  Peace
А също и на всички останали чакащи момичета  Hug
Аз от днес съм и с каката вкъщи, голям късмет откакто влезнах да раждам тя все болна, само 5 дни беше на градина и сега май ще си остане до празника им вкъщи и след това чак след Нова година ще ходи  Crazy
Лек ден отивам да се залавям за безкрайната домакинска работа

# 173
  • тук
Ехее, доживях Simple Smile
Честито на новите ни мами - FROLIC, jani85, zlitova, elly, La Fée,Mavi, bibitsch, ТОНИ БОНИ, tamarisk

ние сме добре - стафилококите се доказаха - Колибрич, не са стрептококи  Hug ;сега ще му мислим дали и как да лекуваме; ревност от страна на принцесата си имаме също - друг бацил, с който трябва да се справим; явно няма значение на каква възраст е детето, все "имам чувството, че не ми обръщате достатъчно внимание"=цитат
освен това е време за коледни представления и участия и тичаме като луди по репетиции, но е толкова красива на сцената на мама балерината  Heart Eyes и да ви кажа, слингът и кошницата за кола са 100% неизползваеми при нас засега - пищи като луд Али и само в коша на количката се движим

за прегледите
видях, че си говорите - пакетът на Токуда за ранен скрининг включва преглед на стави, на уши и на вътрешни органи ; това ме кара да си мисля, че тези три неща могат да се диагностицират на тази възраст;като едни ветерани в луксациите, запазихме част за януари за ортопед, а ушите ще ги мисля пак

Choosy, оправи се, маймуната и бузи направи гладников, да ни е жив и здрав, което ме подсеща да завидя неблагородно на отслабващите (Pebs, 59 си дойдох, 58 си стоя ) една съм пуФкава, ужаааас, като се има предвид, че нито спя, нито се спирам по цял ден...; един ден опитах да не ям много, че се мразя такава, но и детенцето ми следобяда и вечерта умря от глад - не знам как имате кърма без въглехидрати ?!? аз се примирих, че ще съм една жертва още 5 месеца;
на фитнес ще тръгна от тази седмица, ЖиЗ, което отсега си знам, че няма да помогне при този глад за въглехидрати, който изпитвам

на Алуин исках да кажа, че ще се молим всичко да се размине бързо и безболезнено  Hug
Ласи, тази операция как само между другото я направихте - ти си истинска мъжка майка, евала Wink
Поли, аз съм винаги ЗА срещи с бебоците, но май стана твърде студено за нас Sad ако имаш идея, давай
Ета, ти имаш и фотографски талант Simple Smile вече те подозирам, че имаш клонинг, няма друг начин да изпълняваш толкова задачки на ден  Heart Eyes

хайде, останете си със здраве и с търпение (последното за майките нощем и за всички 2в1 денонощно Wink

# 174
Честита дългоочаквана рожба на tamarisk! Много да й е здрава!  Grinning

Хайде, не останаха май преносващи? Спокойно! (казва го човек, който само преди 15 дена мислеше, е ще е цял живот бременен  Mr. Green) Всичко ще се нареди, бебетата си знаят  Wink

Да отговоря на въпроса на Choosy. Аз нали съм тип "попитай мързеливия... Mr. Green", та слагам по-голям р-р памперс щом го изкъпя към 21ч (в момента е на 2ка, значи 3-ти номер) и до като не се разбуди (обикновено около 5-6 сутринта) памперс не сменям. Той суче спейки и ака спейки, даже не усещам кога. ДупЕто му е чистичко, т.е. не му се отразява това, че цяла нощ не го сменям  Peace

Колибрич, и на мен ми е голяма чуденка с какво да се пазя? evil се уреди с тръбите! Нещо подобно и радикално ми трябва и на мен.
Като излязоха изследванията на Андрей за кр. група в болницата, ме питаха ще се ваксинирам ли с Анти Д. Казах "не, вече няма нужда"  Laughing Мъж ми обаче ми се подиграва "пак си помисли". Хай стига, то циганска работа вече!

Много добре, че не се втелясваш за мерки и теглилки - щом иска нека го мери педиатърката, ти си карай спокойната. И Дамян-излапа-цялата-салата ще е щастлив  Simple Smile

Фотосите са дело на най-добрата ми дружка. Благодаря и от нейно име, доста се постара милата  Heart Eyes

Поздрави  Hug

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 15:04 от eta

# 175
Вчера  в 9.31 се роди втората ни дъщеричка с Мариан с мерки 3.780 и 50 см. И двете сме добре.Petya

Днес се роди Мартин с мерски 3850 и 53см, секцио. Добре сме и двамата. Прегръдки и благодарско към всички! Angel4eto

Честити бебенца, живи и здрави да са и да радват мама и тате   bouquet

# 176
Охоо,още нови бебоци! Party
Да са живи и здрави Мариан и Мартин! ама все едно са се наговорили за имената  Laughing  Hug  bouquet Hug

Аз забравих одеве и за пампите да се оплача-мнооого пропускат! ooooh! Направо по 3 пъти на ден преобличам ,заради пропуснал памп,и то на кръстчето.Дали не са малки 1-цата? newsm78 Ама съм се запасила с още 6 пакета от малките,та... Mr. Green Не знам,ще пробвам 2-ка да видим дали ще има пак такива пропуски.С Лизи нали доста време ползвах 1-ца,та сега една позната ми купи на далавера,но пък това дебеланче ни изненада. Heart Eyes
Колибри,много добре си наддава сладура!Браво!Пу-пу!Все така да растат и да наддават! Hug
И аз се чудя как да се опазвам,че дето се вика от "плюнка" хващам! Laughing А за сега 2 ми стигат! Stop Може би спирала и аз ще слагам,но ще го мисля още.
Портман,аз не се ограничавам в яденето,та ми е чудно как така ги свалям,но си е до структура и ... не знам и аз до какво още. Thinking Щото с Лизи не свалих така бързо,ами може би за 5-6 месеца по малко свалях.Абе това не е важно!Само да сме здрави! Hug
Ета,наистина подписа ти е супер! Heart Eyes

Голямото още не е заспало,а малкото се пробужда... ooooh! Няма почивка,ей!!! Crazy

# 177
в 14.08 сероди моята малка голяма принцеса Валерия с мерки 3.650 , 50см. много е сладка и пухкава ! аз съм добре и си търся краката !
съобщение от Петя - спорт
мила Петя , бъди най-щастливата малка голяма мама ! принцесата с красиво име да носи само радост на теб и таткото Hug!

честита щерка на Verty !честит син на Angel4eto! много любов и красиви мигове за порастналите ви семейства !

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 16:20 от oska

# 178
Честити малки мъже на Ангелчето и Петя!!! Да растат здрави!!

Честита принцеска Валерия на Петя  - да сте окрилени с любов двете!!! Ама тя си е нормално голяма, където те плашеха с бебе гигант - виж каква идеална красавица имаш!! Живи и здрави да сте!

Ей, Ета, Дамян-излапа-цялата-салата - явно подсъзнателно му е внедрено в мозъка от тия реклами хахаха  -и сега глей кво става с лапането  Laughing Mr. Green.... Само дето салатата мама я лапа и я прави на мляко  Crazy.

Викаш значи спиралата не е 100% гаранция... тя и една моя братовчедка направи спиралено бебе тая година... хммм. Ще мислим, мразя ги тези гуми... обаче хич не ми се прихваща непланово вече. Т.е. 2 броя ми стигат. Не че имам против и на 3, но някой трябва и да ги отглежда ...
Та до колкото си спомням, докато не ти дойде първия цикъл, ако кърмиш може да не се пазиш - нямало забременяване - така ли е?! Вие имате ли още лохии?

Днес моето тъпо упорство изведе Дамян на големия студ.
http://december2009.snimka.bg/baby/damyan-na-kolibri-1-12-2009.451940.16414258
Егати брррр, студа беше навън. Мама му изтрака със зъби яко... обаче не - ще правим кръгчета в квартала хахах.... та половин час подскачахме от студ по улиците, но в крайна сметка начесах си крастата. Той спа като пън.. и беше топличък, явно не било толкова страшно. От сега нататък мисля да не пропускаме ден, стига да не е някаква умопомрачителна виелица или поледица. Дори не знам колко градуса беше - може би е било под нулата щото имаше и леден вятър.

Портмааан, стафилококи значи викаш... хммммм - моите приятели ... знаеш ли, това са те които ме мъчиха като беше Дамян на 10 седмици в корема ми и пих зинат за да се махат...
И лятото, когато ми взимаха секрет и се оказа че пак ги имам, нали бях на морето - и на своя глава си купих Стафилококцинум - хомеопатично пих го една седмица по схема от аптекарката - 3 пъти по 5 гранули изпих цялата опаковка и .... оздравях!  Shocked После ги нямаше в изследванията.... верно че комбинирах с любимия цитросепт... та не знам сега, дали може хомеопатично на такива малки бебета... защото съм сигурна че помага пущината. Също ако пием ние цитросепт - той също мори стафилококи!! дали през кърмата си може да им помогнем?! Виж ти че интересни въпроси възникнаха?
А секретите от носа - какъв цвят имат? При мен са основно бели, но на 2 пъти имаше жълти?! Казах на педиатърката, дори споменах че вие имате... а тя никакво внимание не ми обърна ... сякаш е най-нормалното нещо, та другата седмица на 22.12 ще идва в нас и тогава ако още ги има пак ще я питам кво и що.
И аз знам за стафилококите, че някои хора цял живот си живеят с тях. И те не им пречат. Не знам... но каквото и да научиш споделяй, че живо ме вълнува сополения въпрос.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=30104.0;wap2 - това намерих по въпроса за стафилококи при кърмачета - не звучи хич страшно  Peace

и още нещо  - http://zizu.moetodete.bg/blogpost_1911_0.html Познайте сега кой почва да пие цитросепт и да лекува бебо индиректно  Laughing

Значи почваш фитнес! Ти си супер - ами не е ли противопоказано да се спортува за кърмачки  -някъде четох - че не бива много да се потим хахахах... повече мързелачка и лежачка за кърмачка   Mr. Green - аз нали продължавам безвъглехидратно да си живея, та мога да те посъветвам да хапваш само пълнозърнест или ръжен хляб  - има едни квадратни от по 5-6 филийки - изглеждат ми възможно най-истинските и аз от тях само хапвам - по 1-2 филии на ядене. От тях не се дебелее.
Съответно други брашняни и захарни тц  Naughty.
И пак си имам кърма, ама не ям калорични неща

Още едно питане имам - кожата на ръчичките на бебо се бели - при вас как е кожата?? Имате ли белене, люспене - хем го мажа след къпане с Клоран лосион. хм..

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 17:34 от Collibri

# 179
  • sofia
Честито на Petya и Angel4eto! Да са им живи и здрави сакровищата!

Малко да се отчета: Коко се храни доста добре, но още ми се струва много дребничък , гърджав,  като маймунка. А кърма имам доста - тече на струйки. Вече имам във фризера 6 чашки ( на Авент) по 180мл. А той милия е кротък и само малко проплаква като е гладен.Още не мога да се престраша да го изкарам на студа, само му отварям прозореца.

За сополките - има малки бели и  меки секретчета. Не са страшни, просто се отделят.

За килограмите не се притеснявам, знам че ще ги сваля като спра да кърмя, но ме притеснява че още не ми се е прибрал корема. Много ме дразни, направо не мога да се гледам.
Как са вашите коремчета?

Желая на Мамите които чакат (те май не останаха много)  кураж и спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт