Нека студ царува вън, през ДЕКЕМВРИ ще се сбъдне моя сън!

• 30 160
  • 698
  •   1
Отговори
# 180
Алба, ми той корема не може така бързо да се прибере... представи си само 9 месеца се е разтягал до макс...
Имай търпение, помня че на погачата на 40 ден беше доста ми се свил корема и всички ми се чудеха колко съм била добре изглеждала... явно очакваха да видят чувал с картофи...  Mr. Green

# 181
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМЧЕТА ! мама FROLIC, Mavi,  La Fée,  tonybony, tamarisk. Да са ви живи и здрави малките сладурчета и много да ви радват!!

She R, Darlin и аз се присъединявам към чакащите мами Crazy, и аз така нямам никакви по значителни признаци вчера бях на уж последно ЖК, доки каза че нито контаракции нито разкритие имам, шийката ми била ок /тоест няма както се изрази тя започване на родилен процес /много сложно го обясних Blush
И аз онази вечер имах много слаба болчица като предменструална ама то беше за нула време и с това се приключи та ще видим все пак имам време до понеделник де Party. И аз искам стрелче и ако може да сме си в къщи преди празниците ама много искам май Mr. Green. А по въпроса за имате ли бебе вече? Същото и при мен сега се сетиха всички да питат и  е много изнервящо точно сега ама ще търпим, в крайна сметка всичко е в името на бебчето Peace

# 182
  • Варна
Хоп, ето че и половината на декември измина...вече сме 15-ти.

Честито на момиченце на  tamarisk, Мариан на Petya, Валерия на Петя-спорт и Мартин на Ангелчето!!

Кatring сподели как мина записа на тоновете! Дано всичко е ОК.  Hug
Радена и аз се чудя само какво да забъркам в къщи. То от скука. Накрая ще натрупам май излишни килограми, но какво да се прави....
Аз продължавам да си чакам, даже и съм все сама, защото мъжа ми ще работи всеки ден до нова година Sad Добре че е форума и интернет да си намирам занимания. Та затова ме хващат депресиите.

# 183
  • sofia
Collibri ами и аз така се чувствам - като чувал, още повече че доста ми се хапва. Всъщност съм 59 кг., но за мен са доста, но не мога да пазя диети, защото кърмата ми е по-важна.

Не искам да обличам бременните дрехи а нищо друго не ми става. Не че съм толкова суетна ама.......

# 184
  • София
Здравейте, мили момичета,
ние от вчера сме си вкъщи, суматохата е голяма, минавам само да ви се обадя и да благодаря на всички за подкрепата Hug
Ще чета и пиша по-късно, когато намеря малко свободно време.
Целувки на всички  Heart Eyes !

# 185
  • Пловдив
Да взема да драсна и аз някой ред, че от три дни не съм писала. И ние сме си още две в едно. Май и аз ще си го донося дЯтито до термин, че дали не и след това. Освен, че съм вече с огромен корем и ме боли костта долу  мноооого други признаци няма. Вече едва ставам сама от леглото (гледам да е все с чужда помощ). И аз се надявам за Коледа да сме си в къщи, та даже и за Бъдни вечер, но ще видим.
Честито на новите ни мами - FROLIC, jani85, zlitova, elly, La Fée, Mavi, bibitsch, ТОНИ БОНИ, tamarisk, Petya, Angel4eto и Petya sport. Само хубави мигове с бебоците ви желая.

За пазенето и аз съм в чуденка. Аз преди бях със спирала, но я махнах , когато решихме да имаме бебе. Бях доволна, като цяло. Не мислиш дали си пил хапче или нещо друго, а и аз мразя гумите. Единственото неудобство при мен беше в продължителността и обилния цикъл. Аз по принцип съм с дълъг цикъл - 6 дни, а с нея стана 9-10. Понякога имах чувството, че повече съм в цикъл отколкото без  Mr. Green. За мами с по кратък цикъл става, но аз мисля да е нещо друго , обаче какво  ooooh!
Щях да забравя. Алуин стискам палци и дано всичко се оправи бързо. Ти мисли позитивно и не се предавай.  Hug

А и още едно питане към eta. Първо Андрю е страшен пич. И да питам за шезлонга. Аз харесах другия модел на Fisher Prise, но в цвета който го има само в тяхния сайтhttp://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2011&e=detail&sel … bgb&pid=52494. Обаче не доставяли до БГ. Някаква идея за доставка от Щатите?

# 186
Честита радост, мили момичета!
Да са ви живи и здрави дечицата!

Анна на мама zlitova
Моника на мама Nista
Мария на мама FROLIC
Деница на мама Mavi
Леа на мама La Fée
Анита на мама tonybony
момиченце на мама tamarisk
Мариан на Petya
Мартин на  Angel4eto
Валерия  на petia_sport

По толкова много теми ми се иска да се включя последните 2-3 дни, но само ви чета докато кърмя на всеки 2-3 часа, а през другото време спя.  Wink Сега обаче си намерих поза хем да кърмя, хем за пиша.  Grinning

Не по всички теми помня кой ги беше засегнал, та ще ме извините, ако не пиша поименно.  Wink

Къпане и процедура след това. Не слагеме нищо във водата и не мажем с нищо бебето след това. Кожата на бебчето е нежна и мека без да се бели. Това по повод беленето на бебешката кожа, за което Колибри спомена.

Мишел много обича водата и се сърди като я извадим от ваничката й. Татко й я къпе в нейната вана в нашата баня. Аз само снимам и после гушвам детето да го кърмя. Остава сгушена в хавлийката си поне 20 мин. след баня и без памперс и се чудя кога ще се напишка и ще намокри възглавниката за кърмене!  Grinning

За кърмата и въглехидратите. И на мен само въглехидрати ми се ядат. При това безсъние напоследък и перманентна умора си представете колко много ми се ядат въглехидрати, но понеже в магазина все ми се струват боклуци, вчера събрах сили и си замесих и пекох разни тестени неща от черно брашно. Иначе готвенето вкъщи го прави мъжът ми. Всъщност той е поел и прането и съдовете.

Много съм му благодарна и признателна за помощта. И с детето ми помага много особено за нощното хранене, когато дохранвам с формула. Тогава той го прави, защото е доста изтощително да се чака детето да се oригне и да се приспи - отнема ни повече от половин час. А и тя не заспива без гърда. Мирише й на мляко и иска да цока и така може да откара час два, ползвайки ме като зълъгалка.

За повръщането след шишето с формула мисля, че zlitova писа. При нас е така, ако детето не се уригне и то хубаво и 2-3 пъти. Имахме го в началото, но вече успяваме да го избягваме. А и детото много плачеше от дискомфорт особено като я оставех в кревачето. Разбуждаше се и плачеше жестоко, а аз си мислех, че  са колики, но откакто уригаме както вече казах по над 30 мин, проблемът изчезва.  Simple Smile
Понякога обаче детето изплюва малко пенесто количество и след кърмене. Казвам изплюва или по-точно изтича от устичката й, а не е като след шишето с oригване и повръщане. При вас има ли такова изплюване след кърмене?

Сополки за сега нямаме и Дай Боже да нямаме и за напрад.

За килограмите на мама. Не съм се теглила, но скоро ще си вляза в старите дрехи. Коремът ми се поприбра още първата седмица, но без коремни преси няма да стане това, което беше. Спорт ще правя на пролет - сега ни време, нито ми е позволено след секциото.

За памперсите към pebs. При нас преливаха като бяхме сложили по-голям размер и просто явно й хлопаше. Веднага купихме по-малкия и вече нямаме инциденти с памперс.

За забременяване след раждане и по време на кърмене. Пресен пример на моя много близка приятелка със 7 месечно бебе и бременна в 5 месец. Мислела си, че й текат още лохии и че цикъл няма, но сега след първия шок е много щастлива. Да ми е жива и здрава и дечицата й също!  Hug

На мен почти нищо не ми тече. Лекарят, който прави секциото каза, че при секцио добре се изсмуква всичко от матката и тя се почиства и че ще тече отново дълго - 6 седмици, след които ми е прегледа, но по-малко количество.

Гъбка пита за водата. Аз преварявам един път на ден. Не мога да си представя да преварявам непосредствено преди хранене, да изстудявам и т.н. Иска ми се да чуя и други мнения, за да сверя часовника и да видя дали не греша нещо.

Относно преваряването на шишетата. Някъде прочетох, че били стерилни първите 6 часа след стерилизация? Аз преварявам след употреба и после ползвам, когато им дойде реда дори да са минали и 24 часа? Моля да споделите мнение и потози въпрос?

Ние си имаме Коледно Дръвче и скоро ще пишем първото писъмце до Дядо Коледа! Вие написахте ли вашите писъмца, мили бебенца и мами?

Choosy, ти пита за смяната на памперсите през ноща. Аз сменям след всяко хранене, ако веднага се напишка или наака след като току-що съм сменила, пак сменям. Мишел изобщо не търпи да е наакана. Напишкана по-толерира и изчаква, но ми се струва, че нааканото й мирише. Разбужда се, разплаква се и не се успокоява, докато не я преобуя. Мием дупето на чешмата при всяка смяна на памперс. Ако много й се спи примерно през нощта, след като е нахранена - просто сменям, мия, тя си спи и продължава да си спи.

Може би пропуска нещо, което исках да спомена, но ще допълвам!

На очакващите мами желая търпение и  Hug

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 21:54 от Jennie

# 187
  • Варна
Darlin, ти хубаво мила си правиш сметките, викаш за банкета да си си в къщи, но кръчмаря решава Laughing
zlitova, най-рано не зная кога, при мен цикъла ми дойде 6м. след раждането, но нали сега така или иначе си текат лохиите, не е ли рано за цикъл? newsm78
гъбка , много хубаво, че сте намерили лек за коликите. Относно водата, къде обаче мислиш да я съхраняваш, докато стане време да я ползваш, мисля, че не е удачно така. По добре си вземете от бързозагряващите кани, там поне е затворена водата Peace
milena1976 , сформирай ти групата на недоспиващите, сигурна съм , че и там ще дойдем, няма начин просто. Иначе мила не ти е леко ясно, няма как да е с породени дечица, но още малко ще навършат 18г. Mr. Green
Колибри, не се лъже, може, меже да се забременее докато кърмиш, внимавай Naughty
mimko1, ако е пак три дни преди раждане съм доволна, но не и както беше при мен 5 дни след термин, ауу кофти само като си помисля, че от сегами е вряло , кипяло ooooh!
Krasoni , нека си стои детето в къщи, сигурно ми е готино сега,нека се нарадва на Иван Hug

Честити бебчета Мариан, Мартин и Валерия, бъдете живи и здрави малки мишоци!
Честито на техните мами, татковци и близки!!!!

Иначе мен ми е кофти емоционално, иксам всичко да свършва, гледам филми и ми се циври веднага на по-тъжничка песен. Нямам апетит откакто се разболях, а и времето още повече ме депресира, защото не мога да изляз никъде. Стоим  си с малката в къщи по цял ден, хора не виждам освен мъжа ми. Абе знаете какво е и без да ви говоря, изпитали сте го Sad Sad Sad Sad

# 188
Jennie ,ама ние сме с 1-ца. Thinking Не че прелива,просто ако е легнала и е обърната на страни (а аз гледам винаги да е така,че да не върне нещо и да се задави) пропуска на кръстчето!Много странно.Може би пампите са скапани. Rolling Eyes

На малкото нещо много му хърка нослето,а няма нищо в него.Не й го бях чистила,но днес като се разхърка й сложих физ. р-р и после гледам,бъркам,нищо няма! Rolling Eyes Дали може да е от сух въздух,щото се топлим на ток и е доста сух въздуха? Rolling EyesМного я мисля,да не се разболява! Tired А и интересно,че като спи си диша през нослето и нищо,а като е будна и се пъне нещо,протяга се,пъшка-тогава й хърка.Даже като цока нищо не чувам...Добре,че утре ще идва педито да я питам,че ми е много сдухано така! Tired

# 189
Collibri ,ако  Дамянски продължва така да наддава , ще вземе да счупи рекордите !!! благодаря за куража който ми даваш .преди  не се отказах от кърменето , напротив - точно след въпросната консултация хвърлих вс. сили в борбата и именно заради това знаех точно предела на възможностите си . 12 месеца живота ми беше само кърмене , кърмене и пак кърмене . трудно взех решение да отбия Васето , но когато го направих се почувствах не облекчена , ами направо преродена !
сега пак нито се отказвам ,нито ще се откажа , ако отново не произвеждам нужното количество кърма . ще гледам да дохранвам поне до края на зимата , но и няма да се подложа на същия тормоз от собствения си инат както преди .

кърмя на поискване (с Васил на практика нямаше как да стане , щото той просто не си поискваше  Mr. Green). при Емил поискването е горе-долу денонощтно Laughing ! макар ,че още не мога да му схвана навиците - вс. ден я кара по различна прОграма ! забелязвам някакъв парадокс с моите цици - имам наистина много кърма , ако се получат почивки без кърмене от поне 2-3 часа , но когато нон-стоп , слято дреме по гърдите ми - тогава дори не суче , ами само примлясква и и върти зърното в устата - тогава постоянно стоят празни и после дори  почивката не успява да ги напълни . трябва бая време да мине , докато отново се налеят.

стафилококите са редовна екстра за ТК . Васето излекувахме (мож-би newsm78) бързо с предписаните капки !

nan4etobg , dori_ta,She R, Darlin,зуси, Choosy и вс. все още очакващи срещата със своите бебоци - когато и да стане това - най-важното е да мине лесно и безпроблемно ! а Коледата може да се празнува и с корем и с бебе на ръце ! даже в първия случай е по-вероятно да се повеселите , защото във втория може и да не ви стигнат силите за това Laughing!

аз също  стискам палци на Алуин и ги мисля двечките с нейната Веда Hug!
снимките на Андрю са супер а нашите коледни костюмчета май ще се окажат малкииии... Confused

забравих да се похваля - вчера падна пъпчето на Емката и тамън се зарадвах ,че вече днес ще го чипкаме в коритото , забелязах ,че вътрешността е влажна и лепкава , та пак спиртец и топоцин . отлагаме тържествената баня за утре !
памперс нощем не сменям - айде нема нужда - и мама е човек . не стига , че съня ми е 2-3 часа общо..... пък и на мъника не му се изприщтва дупето.
вчера най-сетне докархме акото му с цвят-жълтици , ама се точат едни нишки такива , намязва на "скрита" слуз . при вас има ли такова нещо newsm78?

Васето уж е здрав . от понеделник е на градина . никаква ревност за сега , ама пак ме държи нащрек . само напира да целува Емчето  му тика в ръцете разни играчки . опитвам да не акцентирам на присъствието на малкия - т.е. гушкам го с една ръка докато суче , сядам на стол в детската на баткото , с др. ръка си играя примерно с фигурка на Бен-тен  и гледам постоянно да  разговаряме с Васето.

pebs , и на Емил му хърка нослето , ама и аз не виждам сополки .
Jennie , сега ще се върна да те прочета   Laughing !

# 190
pebs, И ние бяхме с 1-ца на Памперс, но купихме NB - new born. Те имат и P - premature за недоносени.

Нослето ни хърка понякога, а е чисто. Лекарката каза, че това е напълно нормално, защото бебетата са nose-breathers - дишат с нослетата.  Wink

oska, и при мен така се получаваше, когато бебчето е нон стоп на гърдите. Лекарката ми ме посъветва 20 мин на едната, 20 на другата гърда и дохранване. А вечер мога да пропускам едно кърмене и да давам само формула, за да ми се напълнят гърдите. Но аз не пропускам кърмене, но и вече не държа детето с часове на ред да ме ползва за залъгалка!  Wink

# 191
Малко ме успокоявате с това,че и на вашите мъници им хъркат нослетата.И аз знам,че е нормално,но днес е по-различно от преди... Rolling Eyes Както и да е!Силно се моля да си въобразявам,а да не се разболява! Praynig

Jennie ,ама тя Ади е почти 4 кг.  newsm78 Не знам дали ще е добре пампи за недоносени?Ще видим да се помъчим още малко с тези,щото както писах имам 6 пакета! Mr. Green Но не мисля,че ще останат,щото за 10 дни 2 пакета изразходихме! Laughing То не е акане,не е чудо!И аз сменям ако усетя,че се е наакала,че и тя като кака си Лизи е с капризна кожа и всеки път мажа с кремче и гледам да не седи наакана.

Колибри,и на Ади й се бели кожата още,най-вече на ръцете и крачетата долу. Peace От Лизи знам,че е нормално и мажа по-често с Веледата. Peace

# 192
  • тук
Pebs, ne se shashkaj, Lassi mnogo hubavo mi obiasni,che vsichki hyrkat,sumtiat I t.n. - fiziologichno e,mila, ne si go slagaj na syrce,zdravichko e detenceto :)Kazvat,che pomaga da go vkarash za 2-3 minuti v naparena banya. Ako iskash opitaj,na Ali mu pomaga - kato inhalacia,no bezobidna I profilaktichna.

# 193
Да отговоря набързо на Колибри.
Андрей се олющи целия - това крка, ръце, гръб, дори между очите!
Не е от къпането, защото от как е роден не съм го къпала с пенещ се детергент, а само с млякото за вана на Веледа без отмиване. А то е толкова мазно, че след това мия Тъмито с веро и гъба! Отделно го мажа целия с олио и крем след къпане.
Педиатърката каза, че била мъртва кожа, която се чистела.
Не е преносен, защото плацентата ми беше 1ва степен, и води имах доволно количество.

Нанче, в "На пазар" има тема за пазарене от САЩ с Ломбард. Но не съм проучвала дали е изгодно  Peace

# 194
Етка, мерси за отговора! И аз така предполагах интуитивно - че е лющеща се кожа някаква мъртва ненужна... така изглежда, защото е само на зони - точно ръчички, крачета. Няма да се втилясвам, надявам се да отмине  Peace

Портман, мерси за хубавата идея за инхалациите - хич не ми беше хрумнало.
Иначе хъркането и пръхтенето си го спомням още от Ели - че е нормално. Сега се озадачих заради дребосните сополки.
Иначе е нормално.

Пебс, ние също сме на памперс двойка, и засега нямаме никакви проблеми. Не е пропускал нито веднъж. Да не би да не пристягаш достатъчно добре - Дамян ми е 4.3кг. но му го стягам почти допирайки едно до друго двете лепенки, с 1-2см отстояние. http://december2009.snimka.bg/baby/damyan-na-kolibri-1-12-2009.451940.16399779

Оска, с Дамян нямаме слуз сега. Но с Ели имахме сис помням, че се шашках, но се оказа нищо страшно по думите на педито. Мина и отмина - надявам се и при вас да е така.

Джени и на мен половинката много ми помага - вечер къпе бебока, често помага със смените на памперсите, понякога го оригва... сега е в 2 седмици отпуск по бащинство, макар че работи отвкъщи нямам ного време, но се включва де. Без него щеше да ми е съвсем чоглаво. Особено първите дни, откакто се прибрах от болницата и още не бях и толкова в час. Да са ни здрави добрите половинки!  Hug

Леко бременеене, мамчета, още малко ви остана! Мислим ви, въпреки че говорим все на бебешки теми!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт