Нека студ царува вън, през ДЕКЕМВРИ ще се сбъдне моя сън!

• 30 172
  • 698
  •   1
Отговори
# 345
ellica11 разтваряме по три таблетки в лъжичка с вода и му ги даваме като му почнат коликите през 15 минути докато спрат.

# 346
Здравейте, майчета Simple Smile Simple Smile  Simple Smile
Аз съм от януарките, искам първо да ви честитя бебчетата, да ви пожелая да сте живи и здрави и много да ви радват дечицата  bouquet
На мен ми предстои секцио в Майчин дом-Варна, та в тази връзка бих искала да попитам, ако има някоя мама дето е минала оттам, да даде малко отзиви и съвети, ако не я затормозявам естествено, много съм стресирана и затова се обръщам към вас за помощ, а и ви е най-прясно. Аз ходя на ЖК при д-р Максим Яков. Предварително благодаря Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 347
Честит Мишо на Мимко1! Пожелавам да е мирно и послушно бебе!

И така и така съм почнала да честитя, да съобщя, че и Rumito е вече мама на момченце, голямо цели 52 см и 3351 гр. Раждането било нормално и са безумно щастливи с таткото Hug

# 348
Здравейте и честито на Mimko1 и Rumito да са живи и здрави и много щастливи с малките душички    bouquet
Zuzu_82 Малтофер и черно а.. е нормално  Wink
Аз днес за сефте от 15 дни насам успях да се наспя, през ноща на два пъти по 3 часа и сутринта след като малкия яде в 9.00 и заспа като къпан, аз го сложих в количката да го напича слънцето пред прозореца на спалнята и като закусих набързо и дадох и на каката легнах отново към 9.30 и така чак до 12.30 след което се чувствах като нов човек  Wink
Слънцето обаче доста бързо се беше скрило и е нямало ефект от печене но пък от спане имаше  Simple Smile
А какъв сняг заваля одеве но до кога ли не се знае.
Лека вечер

# 349
Здравейте и  от нас  Hug

Честити бебчета на Choosy ,Katrinq,Mimko1 и Rumito,да са им живи и здрави и много да ги радват !!!  newsm51

Аз и бебо сме добре,освен че той има малко конюнктивит нос малко капкапки почва да му минава ,иначе той продължава да спи през деня, а през ноща бодува и се гърчи от колики но се надявам скоро да му отшумят за да можем и двамката да спинкаме през ноща.Та общо взето така стоят нещата при нас.
оска за депресията да точно в това се изразява,явно тази гадория и теб не те е подминала,дано скоро на всички ни поотмине и да можем да се радваме на тези свети празници с децата си  Praynig

На все още очакващите майчета пожелавам търпение и се наследете на последните си бременелски дни  Grinning

# 350
Честити дечица на Mimko1 и Rumito!!! Нека пълнят душите ви! 

She_R, верно си забелязала затишие сред мамчетата... то и сред бремитата още има затишие, макар че днес имаме 2 бебчета!

Ами ние цял ден се кърмим и дундуркаме, май се появиха коликите  Sad и се утешаваме, милваме... за пръв път ми заплака с огорчена физиономия дечко - обръща долната устничка и изглежда толкова обиден милия... от собствените си уригвания. Тези дни заради свекърите гости и днес имахме и други гости ядох какво ли не... и може би съм виновна за мъките на малчо... от утре ще се стегна и малко ще променя храненето, да не мъча дребоса, сега спинка, а аз  си поемам въздух...
иначе по 1 час се кърмим, по 1 час уригваме... и не винаги има ефект  - и много взе да повръща , все си мисля че е комбинация от преяждане с колики... и невъзможност да се оригне нормално... та и постоянно се преобличаме по 3 комплекта на ядене... щото все се уливаме...

# 351
Колибри, дано скоро да отмине това, но периоди всякакви има при малките същества, ние пък тази вечер за сефте след баня не заспахме ядейки и после два пъти пълни памперса, хълца и пихме вода и какво ли не сега се надявам да заспи вече, че съм го оставила с бибата, която ползваме редовно иначе ръцете са първи в устата му, много е бърз в намирането им  Simple Smile
Бях питала, как се изчисляваше по колко трябва да ядат бебчетата с всеки изминал ден трябваше да се увеличава с 10 мл ли, как беше, моля някой да припомни?
Мерси и лека вечер

# 352
  • Пловдив
nan4eto_bg Е ВЕЧЕ МАМА НА МОМИЧЕНЦЕ  НАТАЛИЯ - 52см. И 3600гр. НОРМАЛНО РАЖДАНЕ НА 20.12 В 00.00Ч.  ДА СЛУШКА МАМА И ТАТКО И МНОГО ДА ГИ РАДВА.

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 08:37 от moon_light

# 353
Честито на Нанчето!Жива и здрава да е малката принцеса  Наталия!На мама бързо възстановяване!
Честити момченца  на Мимко и Румито!

Красони
Количество кърма необходима за денонощие в грамове:
Възраст на бебето       Мин. кол.  Макс. кол. Ср. кол.
0-3 седмици                  400            800           600
3 седмици-2 месеца     600            900           740
2-6 месеца                    680           1130          910
6-9 месеца                    680            910           800
9-12 месеца                  510            910           710

Според теглото на бебето
Ако вашето бебе не яде никаква твърда храна, тоест е само на мляко, правилото е да му предлагате по 70 мл на всеки 454 грама от теглото му всеки ден. Т.е. теглото на бебето / 454 * 70 = количеството за ден (делите на броя хранения и получавате за 1 хранене).

Таблица за едно хранене според възрастта:
1 седмица - 60гр
2 седмица - 70гр
3 седмица - 80 гр
4 седмица - 90 гр
След това се изчислява по следдния начин: На колкото месеца е бебето по 10 + 100гр., тоест ако бебето е на 3 месеца (навършени): 10*3 + 100 = 130гр

# 354
Е-хееееее ние съвсем оредяхме!
Честити бебенца на Нанчето,Мимко и Румито да са живи и здрави!

# 355
Сериозна жена е НанчетоGrinning Каза Игнажден и заби!

Честита рожба, много да им е здрава и щастлива Наталия!   bouquet Прегръдки!

Честито на Мимко и Румито! Само радост от тук на сетне!   bouquet

Krasoni, ако е на кърма бебето, количества не търси! Единия път ще изсуче 60мл, другият може и над 120. Особено ако се кърми на поискване. Освен това, кърмата се усвоява много по-добре, така че грешна практика да се определя количество, остава се бебето само да си определи.
Също така и трудно може да се говори за запек при кърмените бебета , по същата причина Peace

Вече ако е на АМ, правилата са други. До колкото си спомням, първият месец се даваше 120мл, пък колкото изяде  Peace Следващата доза е 160мл, и така караш до като го налучкаш.

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 09:57 от eta

# 356
Привет мами и от мен.Аз последните дни само ви чета,без да пиша,но нещо не ми се пише(за това се извинявам) Embarassed.
Честито на всички мами и тяхните съкровища.Да са живи и здрави,да радват мама и тати.А на мамите желая бързо въстановяване и само щастливи мигове за напред.  bouquet  bouquet  bouquet
За сега приятен ден от мен. Hug

# 357
  • Варна
привет и от мен!
Нанчето ме разби,ей браво, така се надявах и аз да приключа вчера, ама не, пак съм тук, докога и аз не зная. Що люто изядох вчера, само киселини си докарах и нищо повече. Днес продължавам с разходка из моловете, белким някъде по ескалаторите ми изтекат водите Mr. Green Mr. Green

# 358
Честито на новите мами . Румито ,Мимко 1 и Нанчето, да са ви живи здрави и много много послушни мишлетатат Heart Eyes
И аз да се отчета че още нищо ново на хоризонта. Днес е хубав празник и ми се ще да се появи вече и нашето слънчице, ама то не иска. Всички се шегуват с мене че е видял милият навънка какви виелици са и не му се излиза от топлата къщурка. Като гледам тези дни народиха мами които са  все след моя термин  Sad . Аз подозирам че май ще пренося, та изглежда не за Коледа а за новата година ще сме на болнично тържество.
She_R , не ти завиждам и на теб , но ти пожелавам днес да ни зарадваш Grinning
 Darlin , май я няма , а вчера говореше за тапата , може пък и тя вече да е в отбора на мамите baby_neutral

# 359
Честито бебче на Нанчето,да е живо и здраво и много да радва мама , тати и бати   bouquet   bouquet   bouquet /color] а на мама бързо възстановяване .

Общи условия

Активация на акаунт