Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

• 158 228
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Bulgaria-Italia
dodyniki    smile3501 smile3501 smile3501 smile3501  . С какво ги оцветява тези фигурки.Невероятни са станали  smile3525

Момичета пожелавам ви тиха и свята нощ . Само здраве , любов и добро да спохожда домовете ви . И да не угасва ентусиазма ви в питкоправенето .

Аз ще меся утре ,че тази вечер съм на работа  Hug

# 271
С четчица,клечка за зъби и безвредни бои разредени с малко водичка.Благодаря ви за комплиментите.Наистина не вярвах,че ще се получи.Първо пекох фигурките и после питката,за по-сигурно,та да знам,ако не бяха станали фигурките щях да я украся нещо после... Laughing

# 272
  • Разград
dodyniki,това е произведение на изкуството,браво.  bouquet

# 273
dodyniki и от мен едно голямо БРАВО, питката ти е страхотна!
Аз да питам майсторките- кажете момичета има ли някакъв трик когато точите кора тя да стане хубаво кръгла? Че аз моите кори никога не мога да ги докарам кръглички с точилката, обикновено след като разточа придърпвам с ръце там, където не ми харесва формата...

# 274
ORHIDEA ,Venetta ,Brrr   smile3501Браво,момичета!
dodyniki  , идеята ти е страхотна!Реализацията също  bouquet
tatko N 1 ,благодаря ти за съветите!
labrex , благодаря за рецептата на ''Сръбска погачица''  bouquet
Страшна вкусотия е!Вчера я направих за вечеря и си я изядохме всичката само с меродийка,както ти беше писала.
Ето снимки:

Утре ще покажа снимки на питката за Бъдни вечер.
Весело прекарване на празника на всички!

# 275
  • Стара Загора
Здравейте,
днес пекох поредната си неуспешна питка във фурната, и се замислих за нещо, търсейки грешки в печенето ми.
Първата я пекох на ниска Т както е по рецептата, втаса добре и при печене почти излезе от тавата, но остана сурова в средата...
Днешната реших да я пусна на по- висока от указаната Т.
Изпече се равномерно, но не ми се наду, а вътре беше на големи дупки, като превтасала.
Явно между двете е идеалната Т, но така тя е различна от тази в рецептите и всеки път ще се налага да пека на късмет.
Не знам дали ме разбрахте, но поне се оплаках.
Ще продължавам да пробвам, няма да се откажа, но се чудех дали има някаква технология при печенето.

Весели празници.

# 276
labrex , благодаря за рецептата на ''Сръбска погачица''  bouquet
Страшна вкусотия е!Вчера я направих за вечеря и си я изядохме всичката само с меродийка,както ти беше писала.

nolita, радвам се, че така бързо си я пробвала и най вече, че ви е харесала.  bouquet Вкусна е, много. И, дори като я пусна в микровълновата на един оборот(остана малко за другия ден), става пак на душица и си е все така вкусна.

# 277
Нолита,страхотна ти е питката!  bouquet Чудесна направо!
Абе момичета,нещо ми се губят питките ви за Бъдни вечер?  newsm78...Да не сте си купили готови с паричка от магазина за по-лесно,а? Thinking...Я се стегнете малко!  Peace

# 278
Нолита,страхотна ти е питката!  bouquet Чудесна направо!
Абе момичета,нещо ми се губят питките ви за Бъдни вечер?  newsm78...Да не сте си купили готови с паричка от магазина за по-лесно,а? Thinking...Я се стегнете малко!  Peace

dodyniki , в темата за содените питки са!  bouquet

# 279
Оооо,само аз ли съм избрала маята?  newsm78...Щото домашните не искаха содена питка... Tired...та трябваше да се съобразя с тях-няма начин. Rolling Eyes
И забравих да се похваля-паричката на мен се падна!  Hug Grinning Mr. Green...Не съм чупила и раздавала аз питата.Вкъщи се чупи и раздава от най-възрастният член на семейството.Той я раздава,като я раздава по големина-от най-възрастният до най-малкият.  Peace...Досега ми се е падала само веднъж.Но....майчинството ми свършва и януари с песен тръгвам на работа....логично е на мен да се паднат.  Laughing

Последна редакция: чт, 24 дек 2009, 22:27 от dodyniki

# 280
  • Разград
Ето нашата питка с мая,но иначе постна.

# 281
Ето и моята питка, с мая е правена!

Всички сте направили страхотни красоти!  Hug
А на dodyniki е много идейна питката, аз не бих се справила!  Embarassed

# 282
Питката ми за Коледа...много й се старах, а като сложих маята в млякота да втаса още в началото, нищо не се случи Confused Чаках, чаках и нищо...Маята си беше прясна, всичко изглеждаше наред...Реших все пак да пробвам и ето го резултата:

# 283
  • забравих си мисълта...
dodyniki, много ти благодаря, че често радваш очите ни с изключително стилните си и красиви питки bouquet  love001.
tatko N 1, и аз ти благодаря за съветите  newsm10.
Nolita, разкошна питка, справила си се както винаги перфектно  smile3501 newsm10.
Max mama, чудесна питка ммм   bouquet newsm10
Orhidea, отново показваш висока класа, но не се и съмнявам нали си пловдивчанка  newsm10 smile3501  bouquet.
Narina, толкова е красива питката ти ммм   newsm10 smile3501

Да ви покажа и моята Коледна содена питка.

Този път я направих още малко по-мека и стана още по-вкусна от пробната. Много ни се услади, изядохме я цялата, то тя и не беше голяма, така че се наложи набързо да спретна и ще една. Дъщеря ми и зет ми (както са си създали вече обичай) малко след вечерята се срещнаха с техния тим от OÖ и преди малко тя се обади и каза, че всички много са я харесали и искат пак. Та това беше голяма награда за мен днес.
А ето ги и почитателите на моята содена питка.

http://www.sportdrift.com/index.cfm?seite=piloten&sprache=DE

Та Max Mama, ето виждаш ли кой си хапва от моите питки и хлебчета. Тези мъже си хапват, не прощават. Покрай моите питки всички още неженени или отново станали неженени  Joy Joy Joy са се кандидатирали, да идват лятото с мен в BG  Joy Joy Joy.

Последна редакция: пт, 25 дек 2009, 21:54 от Venetta

# 284
  • град-държава
Весела Коледа  Simple Smile не съм се включвала досега,но често надничах да се възхищавам на творенията,които правите.Най-накрая и аз събрах смелост и омесих питка за Бъдни вечер  тук искам да благдаря на Биляна тъй като избрах именно Болярската птка (не сме постили и  реших питката ми да не е постна) ,допуснах малко грешки,не я усуках хубаво,също така мисля,че поизтървах малко втасването и съответно формата на питката се загуби,умишлено я пекох 10-15 мин повече от даденото в рецептата понеже ми беше за първи път и исках да съм сигурна,че ще се изпече добре и няма да е глетава отвътре,в крайна сметка стана много вкусна и обрах овациите,а ето и снимки:

Пожелавам ви весели празници   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт