Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

• 158 217
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Весела коледа Close-mas:
Браво на всички!Страхотни питки сте направили!Красиви и сигурна съм вкусни!  bouquet
Ето я и моята питка:

Сложих и мая все пак.Не ми се рискуваше EmbarassedСложих и маргарин и белени слънчогледови семки,а в Кауфланд намерих микс от ленено и маково семе,сусам и белени слънчогледови семки и я торъсих с него.Доста вкусна се получи.

# 286
Здравейте Весела Коледа на всички ! newsm51Да сте живи и здрави и още по-хубави питки да правите .
Dodyniki страхотен майстор си  newsm20 просто нямам думи.
Vesi nn супер ти  е питката ти ми даде идея за Бъдни вечер.
Kapri z   Stasi76    galaUSA   чудесни питки
Душко солената корона изглежда много вкусно
Venetta тези кроасани много ме съблазняват но  искат много играчка
labrex  nolita  поздравления зя сръбската погачица
nolita и козунака ти е чудесен
Brr много добре си се справила като за първи път  newsm10
Max-mama  Orhidea Зечова smile3501 smile3525

Първо искам да ви се похваля че моята пита  която правих за конкурса в училището на дъщеря ми взе първо място за най-оригинален коледен хляб .Много се радвам и искам да ви благодаря и на вас защото вие ми дадохте идеята .
Второ - да покажа тутманика на Касиер който правих      Аз направих половин доза/за проба/ и май тавата ми дойде по-голяма и малко се разля .На вкус беше страхотен и пухкав и просто диетата ми отиде на кино.Но има едно НО не стана на конци както беше на Касиер-незнам защо.Но пак ще пробвам.Аз меся на ръка и може да е трябвало повечко да меся -кажете.
И трето да покажа и питката ми за Бъдни вечер   -нищо че е с мая иначе е постна и дори отгоре я намазах само с олио.Фигурките ги направих от питкеното тесто и за това ми се поразляха но исках да стават за ядене че децата винаги на тях се нахвърлят първо .
Чакам да покажете и вашите питки за Бъдни вечер и не само. newsm53

# 287

gerber4e,съвсем заслужено първо място, тая питка, където и да я покажеш, ще спечели призово място, прекрасна е!  chef  bouquet

Поздравления и за другите питки, много са красиви, момичета!  bouquet

И моите днешни питки.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ, ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, ДА СЪЗДАВАТЕ С РЪЦЕТЕ СИ КРАСОТА, КОЯТО ДА РАДВА ДУШИТЕ! newsm51

# 288
  • забравих си мисълта...
Labrex, както винаги радваш очите ни с красиви питки   bouquet.

Venetta тези кроасани много ме съблазняват но  искат много играчка
Първо искам да ви се похваля че моята пита   която правих за конкурса в училището на дъщеря ми взе първо място за най-оригинален коледен хляб .Много се радвам и искам да ви благодаря и на вас защото вие ми дадохте идеята .

Gerber4e, поздрвявам те за първото място   bouquet.  Много се радвам за което !!!

Колкото до кроасаните наистина е много работа. Иначе си заслужават труда.

Вчерашната ми баница беше много малка, колкото за обичай и се хапна много бързо, затова днес направих отново баница с тиква

и баница с яйца и сирене.

Последна редакция: сб, 26 дек 2009, 22:19 от Venetta

# 289
СТРАХОТНИ ПИТКИ МОМИЧЕТА,БРАВО smile3501 smile3501 smile3501
Ето и мойте,които не могат да се мерят с вашите,но важното е че напредвам гледайки вашите красоти и учейки се от вас.БЛАГОДАРЯ ВИ! Praynig
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/kulinarstvo.352218.16568103
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/kulinarstvo.352218.16568109

# 290
 Blush Питките са ви страхотни   bouquet
Искам да ви питам тесто за питка със прясно мляко, яйца и мая колко време може да издържи в хладилиник?
Сложих го сряда вечерта и мисля утре вечерта да го опека т.е 72 часа....

Дали ще стане   bouquet

# 291
Лабрекс,чудни питки!Все искам да ги докарам на цвят,като твоите и на Мамето-много ми харесват,ама все бързам,пък и да ги пооставя още малко,абе друг става цвета им...Иначе твоите винаги са ме съблазнявали!
Герберче,страхотно творение е това с пиленцата,още,като го видях за сефте и зейнах  Shocked Shocked Shocked Няма как да не спечели първо място!Просто бях убедена,че ще е така!И на още 10 конкурса да я покажеш и там ще спечелиш,гаранция!  Peace
Всички останали момичета,чудесни са ви празничните питки!Личи си,че са правени с много любов и топли чувства!
Весела Коледа и на всички от мен,с пожелания за много радост ,щастие и късмет и не на последно място-ЗДРАВЕ!   bouquet

# 292
  • Popovo
Весела коледа на всички!
   Немога да се меря с питките които сте направили, но и аз да се похваля. Върху питката има две пилета който направи свекървата,ама нещо не се забелязват. Mr. Green

Браво за труда който сте положили за да зарадвате близките си за празника. И благодаря че споделяте своите красоти с нас.  bouquet
 Приятна вечер!

# 293
  • София
Честито Рождество, мили майсторки  newsm51 Искам да ви благодаря за споделения опит,благодарение на който постигнах убийствен резултат с първата ми истинска питка- Короната на готвачката ,която направих за празничния обяд newsm20 За съжаление, опитът не можа да бъде документиран и доказан,понеже в топките сложих късмети и,докато се пренасях с фотоапарата от стая в стая и се подготвях за публикация, а гостите ахкаха и охкаха над тавата, се оказаха с по едно листче в ръка, изровили го от  начупените парчета  Sad

# 294
Весели Празници на всички  Hug
Аз нямам много,много място тук,като гледам какви красоти правите,но поне имам желание  Simple Smile,аз съм правила 2 питки до сега  Blush,едната за прощъпулника на дъщеря ми и втората за Бъдни вечер
ето ги и тях:

за прощъпулника (содена)

за бъдни вечер (с мая)

Надявам се с времето да напредвам и да ви стигна  Hug

# 295
Питката на ОРХИДЕЯ е страхотна. Може да си поръчваме при нея за празниците Simple Smile

# 296

º Р О Н И º, много симпатични питки! А тази за прощъпулника е чудесна за содена питка! Нека са здрави крачетата и мнооого да тичкат!   bouquet

Моите многоетажни питки. Grinning

# 297
Еееех ,Лабрекс,ще ме сбъркаш!Чудни,пухкави и вкусни!Как ти идват тези идеи на тебе?Разкошотия направо и пак с онзи хубав загар,дето не мога да му се нагледам.Каква ти е печката?Не ме карай сега,като твоята да ходя да купувам!  Simple Smile

# 298
Еееех ,Лабрекс,ще ме сбъркаш!Чудни,пухкави и вкусни!Как ти идват тези идеи на тебе?Разкошотия направо и пак с онзи хубав загар,дето не мога да му се нагледам.Каква ти е печката?Не ме карай сега,като твоята да ходя да купувам!  Simple Smile

С тоя въпрос за печката направо ме разхили Joy, ама няма да казвам на моя мъж, че си ме питала. Печката е стара, от сто години и много се съмнявам, че някой произвежда такива сега. Колко разправии сме имали вкъщи, защото е прогоряла на дъното и трябваше да се сменя ламарината, газовите котлони се налага да се ремонтират, електрическите и те - абе, старо нещо, но аз като съм се запънала и не ща и да чуя за нова печка. И то само заради страхотната фурна, която има. Всичко ми пече без да вися да гледам, да сменям градуси и т.н. Засичам си времето, кога съм сложила нещо за печене и мога да отида у комшийката на кафе (правила съм го!). Като минат определените минути вадя и всичко е о.к. - питка, кекс, блат, месо, картофи, ориз и каквото и да е. Майка ми се присмива, че без да запомня часа, в който съм сложила нещо в печката, не мога. Ама в нейните фурни (има две печки) нищо не мога зда опека като хората.Е, как да се разделя с това съкровище? Че и грил има хубав и стават страхотни пиленца на него. Ако имаше само кой после да лъска фурната......
А хлебчетата на етажи ги направих за разнообразие - точа кора около 5 мм, режа с чаша кръгчета, мажа всяко долното с масло и така четири едно върху друго. По рецепта се правят от тесто с мая за хляб, без яйца и се слепват с вода. Но аз пак от тестото на мах-мама, напоследък само него меся. Grinning

# 299
Лабрекс,сигурна съм,че е съкровище печката ти.Майка ми и тя си купи нова печка,старата я обви във фолио и я качи на тавана....Ама след две седмици вика на баща ми:"Сваляй си ми "Мечтата".Той я гледа така  Shocked."Ти добре ли си?700лв дадохме за печка,за да си печеш пак в оня гълъбарник?"...Ама тя като се запъна,че там по-хубави и ставали и питките и сладкишите,пък и манджите та и я свали и сега новата седи,като паметник.Двете са една до друга.На едната ползва фурната,на другата котлоните.Кухнята и прилича на кухня на заводски стол с тези хиляда печки-то не са микровълнови,то не са котлони,отделно газови,пък и две печки,добре,че е голяма,та има място за всичко. Mr. Green Голяма скица,ама я разбирам,щото си има разлика да ти кажа. Laughing
А за питките ти,кое е това тесто на макс-мама,че съм го изпуснала май пък гледам всички се възползват от него?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт