Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

  • 158 159
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Тъй като нашите гости си хапнаха добре, днес отново се наложи да направя нещо, но аз все още съм настинала и не мога да определя какво ми се иска да направя, докато втаса тестото 10 пъти промених решението си и накрая реших половината да е месеница, а в другата половина след първото втасване прибавих захар на око и го омесих добре, разточих го и му сложих плънка от сладко от сливи с орехи и го навих. Откровено казано бях твърде скептична, но останах приятно изненадана от резултата, като се има предвид, че тестото ми е 50/50-бяло/ръжено. А стана много пухкаво и дори може да се каже, че се получиха леки конци, което до сега не ми се е случвало когато имам и ръжено брашно в тестото.

Месеница.                                                                             А това сега как да го нарека  newsm78, да кажем Сладка месеница с пълнеж от сладко от сини сливи и орехи

 

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 17:46 от Venetta

# 406
  • Мнения: 148
kapri z,месила съм и с жива и суха но само с машинката.И в двата случая стават стахотни,в повечето случаи ползвам това което имам.За месене на ръка  newsm78  не мога да ти кажа,нека другите да те посъветват.Утре съм решила да пробвам същото тесто за хляб в машинката,пък да видим какво ще се получи.

# 407
  • Мнения: 22 867
Цитат
toni_nikolova, интересна рецепта, каква е ролята на ракията в тестото?
Ракията прави тестото много леко, стабилизира го.
Не се притеснявайте, няма и помен от миризмата на ракия.
Питката става мека като дунапрен.  Заслужава си да я пробвате!

toni_nikolova, благодаря за отговора! Ще пробвам, колко му е да ливна чашка ракия в тестото. Grinning Тъкмо ще видя дали ще усетя разликата от питките без ракия.  bouquet

# 408
  • София
  • Мнения: 1 230
За Новата година -
здраве до амина,
шарени торбички, пълни със парички,
и гърненце с мед - да е на късмет!!!

Най накрая и аз се доредих да меся  Laughing,не я докарах много на форма питката де,ма на вкус беше перфектна.Знам че някъде от сайта я копирах рецептата ма не помня на кой е  Embarassed.Така че моля да ме извините помня че се казва "Хризантема",не че моето мяза на такава де  Thinking ма поне опитах.Следващия път ще я направя по хубава.

# 409
  • Мнения: 293
max-mama ,  питките успявам да ги докарам на печене  с вентилатора перфектни , но явно хлебчетата си имат друг чалъм  newsm78 Ще пробвам без вентилатора следващия път та да видим Thinking Имаш право за това , че може би не бяха довтасали добре  , но все се притеснявам от превтасване. Как да преценя кога е точния момент да я пъхна да се пече ? Освен това печката ми няма само долен реотан  newsm78

# 410
  • Мнения: 769
Лелеее...какви чудни питки...Поздравления!

Една питка и от мен....

Питка

# 411
  • Мнения: 65
Цитат
toni_nikolova, интересна рецепта, каква е ролята на ракията в тестото?
Ракията прави тестото много леко, стабилизира го.
Не се притеснявайте, няма и помен от миризмата на ракия.
Питката става мека като дунапрен.  Заслужава си да я пробвате!

toni_nikolova, благодаря за отговора! Ще пробвам, колко му е да ливна чашка ракия в тестото. Grinning Тъкмо ще видя дали ще усетя разликата от питките без ракия.  bouquet


А, НЕ ЧАК ЧАШКА, ЛЪЖИЧКА Е ДОСТАТЪЧНА. ЧЕ ИНАЧЕ ЩЕ ПАДАМЕ ПОД МАСАТА.  newsm62

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 21:43 от toni_nikolova

# 412
  • Разград
  • Мнения: 3 114
max-mama ,  питките успявам да ги докарам на печене  с вентилатора перфектни , но явно хлебчетата си имат друг чалъм  newsm78 Ще пробвам без вентилатора следващия път та да видим Thinking Имаш право за това , че може би не бяха довтасали добре  , но все се притеснявам от превтасване. Как да преценя кога е точния момент да я пъхна да се пече ? Освен това печката ми няма само долен реотан  newsm78

Значи,не са втасали достатъчно.Ами,аз ги чакам да си удвоят обема,намазвам ги и пека.

# 413
  • Мнения: 22 867


toni_nikolova, благодаря за отговора! Ще пробвам, колко му е да ливна чашка ракия в тестото. Grinning Тъкмо ще видя дали ще усетя разликата от питките без ракия.  bouquet
А, НЕ ЧАК ЧАШКА, ЛЪЖИЧКА Е ДОСТАТЪЧНА. ЧЕ ИНАЧЕ ЩЕ ПАДАМЕ ПОД МАСАТА.  newsm62


Ееее, оляла съм се!  Embarassed  Ама то така, който държи чашки по празниците.......... Joy

# 414
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Най накрая и аз се доредих да меся  Laughing,не я докарах много на форма питката де,ма на вкус беше перфектна. Следващия път ще я направя по хубава.

Дианче, много ти е хубава питката какво не и´харесваш, а нали е станала и вкусна, това е по-важно.

Labrex, ти пък, от една чашка няма да е никой под масата  Naughty, дори и аз, където изобщо не пия. Все ще се намери някой да ни подпира, да не паднем  Joy

Nordina благодаря   bouquet. Твоята питка също е много хубава и сигурно е и вкусна.

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 22:38 от Venetta

# 415
  • Мнения: 1 791
Големи вкуснотии пак сте показали  Hug Невероятни сте   bouquet
Тази сутрин малкия нещо се поуспа, та замесих малко тесто и разточих, та ето и резултата - тиквеник (малкия помогна с навиването  hahaha)

# 416
  • Мнения: 774
Една питка и от мен:

# 417
  • Мнения: 22 867
............- тиквеник (малкия помогна с навиването  hahaha)


rallii, стана ми ясно що ми залепнаха очите на монитора - ПОМОЩНИК си имала ти, ако беше сама щеше да видиш такъв резултат на кукукво лято! Grinning Шегата настрана, но много вкусно изглежда тоя бухнал тиквеник! Heart Eyes  bouquet

# 418
  • Мнения: 9 785
Имам следното питане, което може и да е обсъждано в предните теми, но не съм ги следила. Мерак ми е тази Корона на готвачката, или питката Цвете /не съм се задълбочила още толкова, че да видя каква е разликата между двете/, но ми стана любопитно как става печенето, така че да си останат красивите рогчета покрая като на линка, пуснат на предните страници.При печене в нормална тава те биха се сляли по края, поне така си мисля. Има ли някаква хитрост?

Ягодке, красива е Peace.
Рали, чудесно сте докарали формата на Болярската пита, даже мислех, че е такава Laughing.

Дано не обидя някой сега. Нали темата е само за питки? Виждам, че тук се показват и други тестени. Имате ли такава уговорка или?

# 419
  • Мнения: 774
Полина, благодаря ти! Опитах се и аз да направя питката "Цвете", но си мисля, че сгреших при втасването във фурната. Сега втасвам на парното. Тия дни ще опитам пак и ще пека при напълно предварително загрята фурна. Peace

Общи условия

Активация на акаунт