Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

  • 158 154
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 1 762
Леле, много ви благодаря за похвалите, момичета  Embarassed
Наистина съм трогната, имайки предвид какви чудеса показвате вие   bouquet
Вие сте ми учителите   bouquet

Пропуснах да напиша, че отново направих тестото по рецептата на Мах Мама. Страхотно  Hug

# 91
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Абет,чудесна питка  bouquet.
Радвам се,че ти е харесала рецептата. Hug

kasier,много апетитен грозд.  bouquet

# 92
  • Мнения: 1 232
Veneta, моята содена питка се пече във фурната, обаче се получи тънка. Май тавата е голяма???

# 93
  • Мнения: 11 607
Питка - за едно приятелско дете, което днес става на 2г. Извинявам се,че е с хартията питката, но закъснявах, тя беше вряла и така я занесох в къщата на рожденника......


Някой бе споделил,че не му ставали содените питки.....Аз тез ги усвоих още в най-ранна младост......Кажете какво не им се получава и да разнищним проблема.......Споделете как ги правите, току сме учелили истинския проблем за провалите......

# 94
  • Мнения: 166
Момичета,благодаря за похвалите за козунака!
Пепика,питките и пицата изглеждат страхотно!
vesi_nn,много апетитни рогчета!
Венета,питката ти изглежда много мекичка и хубава!Моите содени питки винаги стават твърди...
Маме,max-mama,страхотни питки smile3501
galaUSA ,страхотен козунак!
kasier,питката наистина е много красива!
abet,твоята питка също много ми харесва!

Аз днес импровизирах и направих питка с чубрица,чесън на прах и сиренце.Малко манджа с грозде,ама се получи много вкусно.
Ето снимка:

И съм си обещала,че до Коледа няма да правя нищо тестяно,че тъкмо се задържах на старите килограми от преди да забременея и не ми се ще пак да си ги кача... Та да видим...

# 95
  • Мнения: 1 283
Всеки път  казвам на себе си    /вече сама си говоря/, че влизам единствено с уговорката, че само и единствено ще гледам и любувам на красотите ви. Да, да, ама не...... то не се спряхте бе......  Е, как да устоя и аз. Ето поредните килца в кантара ми:









kasier , грозда е  newsm10
abet, много е приятно, когато близките ти оценят труда  Peace
Маме, и ти като мен си по услугите, а  Wink
nolita , у нас много често правя този вид, "манджа с грозде" и си ги харесваме   bouquet 

# 96
  • София
  • Мнения: 8 487
...Някой бе споделил,че не му ставали содените питки.....Аз тез ги усвоих още в най-ранна младост......Кажете какво не им се получава и да разнищним проблема.......Споделете как ги правите, току сме учелили истинския проблем за провалите......

Или ще станат гнетави, или пък много твърди, или пък много сухи.

Аз лично тия дни втори път ще експериментирам нещо, защото на Бъдни вечер у нас по принцип се прави содена питка и искам да пробвам нещо, но с удоволствие бих прочел и чуждия опит.

# 97
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Всички пак сте показали страшни вкусотии  .Браво   bouquet

Пепика ,Пепика....не ставааааа само с гледане тук ,аз се убедих  Crazy . Всички сме в кюпа  Laughing

Венетка ,ще чакам за катеричките   chef

Маме ,разправяй направо как правиш содена питка . И аз като Дядо Хаджия се нареждам на опашката да чета   chef

# 98
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 828
Пепика! Невероятно! Доядоха ми се такива охлювчета, а съм попреяла, да ви кажа  Embarassed

Лелеее  ooooh!
От януари всички ще се местим в другия подфорум - за диетите  Joy

# 99
  • Мнения: 166
Пепика bouquet Всичко изглежда много вкусно!
...Лелеее  ooooh!
От януари всички ще се местим в другия подфорум - за диетите  Joy
Има нещо вярно Joy Joy Joy
То и аз уж само гледам,ама не мога да се устискам Blush

# 100
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Veneta, моята содена питка се пече във фурната, обаче се получи тънка. Май тавата е голяма???

Отново ухае много вкусно, всички сте показали невероятни неща   bouquet.

Ябълка, то тази рецепта е за много малка питка, мисля че се вижда и от снимката. Но моята не се разля. Може би е трябвало да добавиш още малко брашно, не зная какво точно се е случило. Между другото, забравих да напиша първоначално, сега го поправих в рецептата, че содата се угасява в една чаена лъжичка оцет. Но до Коледа има още малко време, аз смятам да опитам как ще стане и с бакпулвер, все пак нали бакпулвера е смес от сода бикарбонат и лимонтозу, така че не мисля, че ще се наруши традицията, ако питката е с бакпулвер, просто в миналото може би не са знаели за тази комбинация и затова питката е содена .

Kasier, ето тук можеш да видиш картинката с катеричката. Можеш да си я копираш, изрежеш или като там съм описала, можеш от всяка снимка или картинка да си я принтираш и изрежеш и да си направиш формичка на каквото желаеш животинче. Или ако желаеш пиши ми Е-Mail на лична, ще ти пратя снимката.

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 10:24 от Venetta

# 101
  • Мнения: 493
Max-mama,GalaUSA,кажете ми моля ви как направихте тая плетка за козунака в кръглата форма.Броя ги 7 топки са.Всяка ли има по три ленти,немога да разбера.И аз ще пробвам да направя този козунак,че миналия ми стана с много твърда кора,не че не се изяде де ама искам да е такъв какъвто го описвате.Интересно ми стана и още едно нещо.Значи тоя козунак втасва само веднъж,така ли излиза?Предния моя,който правих го пуснах на програма френски хляб и втаса веднъж,после като го сплетох още веднъж,а тоя направо се сплита и се слага във фурната да втаса така ли излиза??Извинявам се за глупавия въпрос,но да питам аз! Hug

# 102
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Аngela,тестото за бързият козунак втасва само веднъж.Много интересно го е забъркала Гала.Пуснала го е на основната програма да се меси,като го е оставила и 5 минути да втасва,после отново е стартирала същата програма и пак 5 минути е оставила да втаса тестото,после го е извадила и го е сплела.
За формата,сега ще видя и ще ти отговоря.
В интерес на истината,почти не правя кръгъл козунак,че никак не мога да я докарам формата.Та,последният път изглеждаше така
Леко разточих тестото на кора,поръсих със стафиди и орехи(може локум) и завих на руло,нарязах на равни парчета,с дебелина 2 см и ги подредих във формата леко наклонени,като ги застъпих като керемиди.

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 16:25 от max-mama

# 103
  • Мнения: 5
Здравейте, наближава времето когато трябва да правя питка за прощапулника на моето момченце, но не мога да се ориентирам коя питка да направя. И тъй като ще ми е за първи път ми  трябва рецепта стъпка по стъпта и ако може със снимков материал за да разбера как се правят тези красоти отгоре, които всички правите, а на мен са ми като тъмна индия Blush
Ще бъда благодарна на всички които ми помогнат за да се представя на ниво   bouquet  bouquet  bouquet

# 104
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте, наближава времето когато трябва да правя питка за прощапулника на моето момченце, но не мога да се ориентирам коя питка да направя. И тъй като ще ми е за първи път ми  трябва рецепта стъпка по стъпта и ако може със снимков материал за да разбера как се правят тези красоти отгоре, които всички правите, а на мен са ми като тъмна индия Blush
Ще бъда благодарна на всички които ми помогнат за да се представя на ниво   bouquet  bouquet  bouquet

Миличка,на първа страница от темата има много линкове,включително и рецепта представена стъпка по стъпка.Разгледай ги и си избери нещо,пък после ще те съветваме,относно това,което те затруднява.

Пепика,направо греят произведенията ти,много красиви.  bouquet
Нолита,апетитна изглежда твоята *манджа с грозде*. Peace

Общи условия

Активация на акаунт