Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

• 158 217
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • забравих си мисълта...
rallii, много ти е хубава питката, комплименти smile3501.

От мен, станалата любима вкъщи месеница на сладка хапка.

рогчета с пушен кашкавал и сирене                                                   Баклава с мая / Саралия

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 20:14 от Venetta

# 316
Момичета най накрая и аз да се похваля с хубава питка,направих я за Коледа,всички много я харесаха и ме накараха на другата вечер пак да меся Grinning

Новата тавичка свърши страхотна работа,благодаря на всички за съветите и на Max- mama за рецептата на тестото  bouquet  bouquet  bouquet Hug

# 317
  • по пътеката
моми4ета, искам съвет за питка,която да се запази в добър вид (меки4ка),но поне  24 4аса след опи4ането й? защото ще я правя на 30 ве4ерта, а на 31 -и цял ден ще сме на път до мястото на събитието! дайте съвети по съхранение на питка! или рецепта на такава ,коята не изсъхва бързо! май най-добре последното! благодаря ви в аванс,макар,4е като гледам тук едва ли някоя остава за после!  Peace Grinning

# 318
  • забравих си мисълта...
моми4ета, искам съвет за питка,която да се запази в добър вид (меки4ка),но поне  24 4аса след опи4ането й? защото ще я правя на 30 ве4ерта, а на 31 -и цял ден ще сме на път до мястото на събитието! дайте съвети по съхранение на питка! или рецепта на такава ,коята не изсъхва бързо! май най-добре последното! благодаря ви в аванс,макар,4е като гледам тук едва ли някоя остава за после!  Peace Grinning

Аз съм много доволна от тестото на питката Житен клас, става много вкусно, а и не изсъхва бързо, също и от тестото на плетената пита на Pina, супер е и за работа  с него и издържа дълго свежо. Също не е за пренебрегване тестото на Короната на готвачката на Labrex. А питката като изстине, можеш да я опаковаш в целофан, хем ще е красиво, хем ще се запази, иначе можеш да ползваш фолио за свежо съхранение, ако нямаш възможност да я носиш опакована в целофан.
Eто ти линк за Питка житен клас, за Плетена пита на Pina и за Короната на готвачката на Labrex  и ти пожелавам успех в правенето и съхранението на питката и весело прекарване на Новата година  newsm10.

# 319
  • по пътеката
Venetta,много благодаря!и за линковете и за съветите !  сега ще ги огледам, да си избера, дано стане  хубава, 4е сме в местно семейство и питка с късмети вместо баница, ще ни прави веселбата  по тегленето и обсъждането кое на кого се пада! те нямат такъв оби4ай и се надявам да се хареса!само едно въпрос4е като е охладена да я завия в домакинското фолио или топла?  newsm78  bouquet

# 320
само едно въпрос4е като е охладена да я завия в домакинското фолио или топла?  newsm78  bouquet

Топла не, защото ще се изпоти и овлажни, завий я след като изстине.

# 321
  • забравих си мисълта...
...само едно въпрос4е като е охладена да я завия в домакинското фолио или топла?  newsm78  bouquet

Да това забравих, благодаря на Labrex   bouquet, то по принцип тестените изделия никога не се опаковат топли, а трябва да са студени.

# 322
  • по пътеката
ясно , много благодаря! bowuu  bouquet  chef

# 323
Питката за Бъдни вечер:

Питката за Коледа:

# 324
А някой правил ли е Тиквеният хляб с масло от джинджифил? Искам да разбера дали се усеща много вкуса на тиквата, защото моите мъже хич не я обичат.
Ето и линка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=374913.msg10290905#msg10290905

Извинявам се за самоцитата, но ако някой е правил този хляб, нека да сподели резултата. Simple Smile

# 325
  • забравих си мисълта...
Mama galka23, Vivian*,  много са ви красиви и пухкави питките   bouquet.

# 326
  • София
Здравейте на всички и Весела Коледа със голямо закъснение от мен.Малко бях възпрепятствана да пиша и да ви чета ма сега ще наваксвам яко.
Венета какво стана при теб не разбрах,четох ма май нещо съм изпуснала.Пиши за да ми кажеш моля  Hug

# 327
Аз като си навия нещо на пръста и не мога, докато не го направя. Ето го и прословутия хляб с тиква и масло от джинджифил и мащерка.
Стана много вкусен и не се усеща силно тиквата. Маслото довършва вкуса и чудесно допълва хляба.
Не устояхме на изкушението и утре се очертават тежки тренировки, за да изрзазходим калориите... #Cussing out

# 328
krassym, изглежда повече от прекрасно! Heart Eyes  chef  bouquet Много е съблазнителна рецептата, ще си я копна, пък ще видим кога ще я пробвам, много се събра за пробване.......... Grinning

# 329
Здравейте!
Аз на бързичко минавам да се похваля-днес за първи път правих домашна баница и се получи чудесна!
То не е на хубаво сама да се хваля,ама... Blush
Ето снимки:

Общи условия

Активация на акаунт