Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

  • 158 190
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 287
krassym, изглежда повече от прекрасно! Heart Eyes  chef  bouquet Много е съблазнителна рецептата, ще си я копна, пък ще видим кога ще я пробвам, много се събра за пробване.......... Grinning

Да, определено има много неща за пробване. За трапезата на Нова Година съм избрала една твоя рецепта...   bouquet

# 331
  • Мнения: 2
 newsm78 По принцип избягваме тестени изделия.Хляб много малко-пълнозърнест или сухар.Но от време навреме си позволяваме глезотията МИЛИНКИ  chef

Ето рецептата наследена от баба ми:
1 пакет готово тесто
1 малко масло-125 гр
300гр сирене/може и по-евтино/
1 белтък от яйце
2 с лъжици олио

Тестото се омесва с натрошеното сирене и олиото.Маслото се разтопява до леко порозовяване и докато добие характерния за препържено масло аромат.
 В кексовата форма нареждам топки от тестото/Моята събира 7/.Няма проблем да са попритиснати повечко,щото милинките бухват нагоре Wink.Заливам с горещото масло и оставям да бухне.Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна.Преди да ги пъхнем във фурната ги намазваме с разбития на пяна белтък.
От накъдреността на формата придобиват типичната форма на милинки.След като ги извадим от фурната ги поръсваме с вода и ги задушаваме с мека домакинска кърпа Sunglasses
ДОБЪР АПЕТИТ! #2gunfire
 

# 332
  • Мнения: 622
Едно време продавали ли са готово тесто?  newsm78
Момичета, питките ви са страхотни!
Аз най- много около НГ една баница със сирене с точени кори да врътна и затварям кепенците на питките- ще правя само хляб за домашните, че почвам диета...  Whistling

# 333
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Nolita,  това не е хвалба, вижда се и на снимката, че е много вкусна, а защо да не ни го кажеш, след като ти даже си я опитала.


Момичета, едно време продаваха милинки, но сладки. Аз съм от Пловдив и си спомням, че на тогавашната улица Карловска малко преди надлеза до Ален Мак имаше една фурна и там ги правеха. Купувахме си ги още топлички, поръсени с пудра захар. Продаваха ги на парченце или цяла, кой както иска. Малките бяха по 15 парченца, а големите по 50,  уж от едно и също тесто, но големите ставаха по-вкусни и ние винаги си купувахме от тях. Бяха без сирене или какъвто и да е пълнеж. Никога няма да ги забравя. Дали някой не знае как се правят точно тези.

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 09:18 от Venetta

# 334
  • Мнения: 17
Да си покажа и аз питката за Коледа, макар и с малко закъснение Simple Smile


# 335
  • Мнения: 389
Венета, благодаря  Peace

Петка, много красива питка  Peace

# 336
  • София
  • Мнения: 2 296
Страхотни произведения има тук!  Heart Eyes
Браво на всички вас,които споделяте прекрасните си творения и рецептите си с нас!   bouquet   bouquet   bouquet

И аз да се похваля и тук - днес направих Питката със сирене и масло,по рецептата на Селма.
Стана превъзходна!  Heart Eyes Направо божествена!   
Селма,благодаря ти!   bouquet

Ето и снимки-

# 337
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Големи подстрекателки сте  Naughty, ще взема и аз да я направя тази питка Селма, че ще имаме важен гост и да му я дам за вкъщи евентуално, ако не я излапат с моето съкровище още вкъщи  Joy Joy Joy

# 338
  • Мнения: 9 201
Здравейте!
Аз на бързичко минавам да се похваля-днес за първи път правих домашна баница и се получи чудесна!


Може ли рецептата, искам утре да направя. Твоята изглежда чудесна! Simple Smile

Hug

# 339
  • Мнения: 622
Момичета, имам въпрос. Искам утре за закуска да направя на моите мъже баница с точени кори. Което значи, че трябва да стана доста рано, а на мен не ми се иска.  Blush Отначало си мислех да направя тестото днес, да разточа корите, да сложа плънката и да я оставя утре само да се изпече. Обаче плънката ще ми е с яйца, сирене, кисело мляко и сода и си мисля, че содата ще прекипи до утре. Ако замеся само тестото днес и го оставя в хладилника и утре го извадя малко да се затопли дали ще стане?

# 340
  • Мнения: 9 201
Момичета, имам въпрос. Искам утре за закуска да направя на моите мъже баница с точени кори. Което значи, че трябва да стана доста рано, а на мен не ми се иска.  Blush Отначало си мислех да направя тестото днес, да разточа корите, да сложа плънката и да я оставя утре само да се изпече. Обаче плънката ще ми е с яйца, сирене, кисело мляко и сода и си мисля, че содата ще прекипи до утре. Ако замеся само тестото днес и го оставя в хладилника и утре го извадя малко да се затопли дали ще стане?

Конкретно не знам какво да те посъветвам, обаче като те четох се сетих, като бяхме малки, баба правеше някакви кори, които слагаше в една стая да стоят един ден, разточени на тънко, те леко изсъхват. бяха супер тънко точени и ги слагаше върху чаршаф. от три кори ставаше една баница. Беше супер вкусна. Това можеш да направиш, да разточиш днес, а утре да си направиш само плънката. Simple Smile (Рецепта за тестото не мога да ти дам, само знам че не е с мая)

Hug

# 341
  • Мнения: 22 867
И моята баба точеше предварително корите, но ги запичаше върху печката с дърва от двете страни и те ставаха на едни по-тъмни кръгове от гьозовете на печката и траеха доста след това. Но такива кори се топят в хладка вода с малко сода за хляб преди да се прави баница от тях.

# 342
  • Мнения: 148
Здравейте момичета,ето какво сътворих за един курбан.Това е средата трябваше да е петел ама нещо много не прилича.



# 343
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Момичета, имам въпрос. Искам утре за закуска да направя на моите мъже баница с точени кори. Което значи, че трябва да стана доста рано, а на мен не ми се иска.  Blush Отначало си мислех да направя тестото днес, да разточа корите, да сложа плънката и да я оставя утре само да се изпече. Обаче плънката ще ми е с яйца, сирене, кисело мляко и сода и си мисля, че содата ще прекипи до утре. Ако замеся само тестото днес и го оставя в хладилника и утре го извадя малко да се затопли дали ще стане?

lubopitko, би трябвало да няма проблем ако помесиш нормално тесто, това значи брашно вода, 2 с. л. олио 1 с.л. оцет, 0,5 ч. л. сол, 1 с. л. захар. На мен ми остана такова тесто и го сложих в хладилника завито във фолио за свежо съхранение, че не ми се точеше повече. На другия ден се точеше даже по-добре и ми хареса много. Затова от сега нататък аз лично винаги ще си приготвям тестото от предната вечер. Но все пак ти трябва да решиш сама за себе си.

# 344
  • Мнения: 1 486
Здравейте и от мен!
Много красиви питки сте направили-поздравления! Hug
Няма да изреждам,че ще пропусна някой,но определено има доста които си копнах. Wink
Как се раздвижи темата по тези хубави празници-страхотно е! Peace
И аз да се запиша с питката за Бъдни вечер-http://petrova03.multiply.com/photos/album/16/16#photo=123
и за Коледа-http://petrova03.multiply.com/photos/album/16/16#photo=122
Тази коледната е известна,само че аз от бързане пропуснах от рецептата мазнината.Е,пак стана и се изяде при това Mr. Green Wink
Мисля,че Красимира я беше дала.....  newsm78
Хайде и на вас да пожелая Весело посрещане на Новата Година!!!

Общи условия

Активация на акаунт