Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

  • 158 286
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Мечта, Лабрекс, Венета, Диана Крайчева, страхотни питки сте спретнали, браво на вас, наистина това тесто е толкова сполучливо, пак ще го правя.
Мойта питка накрая като я разчупихме беше много мекичка и вкусна, с хрупкава коричка, жалко че не можахме да я опитаме и топла, половната замина само на вечеря.
Мечта, можеш ли ди пуснеш линк към оформянето на Стаси76, не можах да го открия.

# 616
# 617
  • Мнения: 1 122
Диана Крайчева, labrex, Venetta, me4ta22 страхотно изкушаващи питки сте измайсторили момичета!  bouquet
Venetta на следващата питка ще намажа с масло отгоре. Peace
me4ta22 ако ти прави впечатление и мойта втората питка не се получи като първата.
labrex разглеждах ти вчера рецептите и си набелязах много от тях. Страхотни са. След малко отивам да копирам, че си имам една папка на компа. Wink

# 618
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833

Мерси,ще го разгледам.



П.С. Отварят се само първите три снимки, после нищо не излиза ooooh!

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 12:12 от Lindita

# 619
  • Мнения: 166
Линдита, Мечта 22, Диана Крайчева, Лабрекс  много апетитни питки!  bouquet
Венета,чуден хляб  bouquet
Росонера,изтекоха ми лигите по твоето произведение на кулинарията Hug

На мен много ми се беше прияла царевична питка.Не можах да си харесам рецепта и импровизирах.Много вкусна се получи!И неочаквано мека Mr. GreenДовечера съм решила да замеся нещо с тесто по рецепта на Макс-мама.И аз съм му фен Heart Eyes
Ето снимка на питката ми:

# 620
  • Мнения: 148
Запис,само да ви похваля момичета.
Линдита, Мечта 22, Диана Крайчева страхотно питки.
Венета чудесен хляб.

# 621
  • София
  • Мнения: 1 230
Ммм Ноли това изглежда вкусно,я дай рецепта не се скръндзай  Whistling,аз веднага ще си гризна.
Ейй момичета никога повече няма да правя пелмени на ръка,това си е жив кошмар бре  ooooh!.повече от 3 часа се въртях в кухнята,след малко почвам да ги варя и ще ви ги снимам да видите какво творих.

# 622
  • Мнения: 553
Ноли, и аз ще чакам за рецепта Wink

# 623
  • Мнения: 166
Момичеат,поласкахте ме Blush

Ето я рецептата:

20гр. прясна мая
2 яйца
250мл.прясно мляко
1с.л. захар
1с.л. сол
1с.л. оцет
3с.л. олио
маргарин
2ч.ч. царевично брашно
2ч.ч. пшенично брашно

Маята се разтваря в малко топло прясно мляко,заедно с 1с.л. захар.Оставя се да втаса за 5-10 мин.Яйцата леко се разбиват и към тях се прибарят останалото прясно мляко,солта,оцета,олиото и закваската.Пшеничното и царевичното брашно се пресяват заедно и се прибавят постепенно към сместа.Замесва се меко и гладко тесто.Оставя се да втаса на топло за около 40 мин.Премесва се добре и се разделя на 4 топки.Всяка топка се разточва на малка кора и се маже обилно с маргарин.Корите се нареждат една върху друга.След това купът от наредени кори се разточва на по-тънка кръгла кора и се реже на тричгълници.Всеки триъгълник се маже с маргарин и се навива като кифличка.Кифличките се нареждат в намазнена тава и отново се остават да втасат за около 30-40 мин.Намазва се с маргарин и се пече в умерена фурна.Когато се извади от фурната се напръсква с вода и се покрива с кърпа за около 5-10 мин..

Приятен апетит!

# 624
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Венета,Мечта,Нолита,браво на вас, newsm10  newsm51 .

# 625
  • София
  • Мнения: 1 230
Нолита благодаря записах си я   bouquet.А ето и обещаната вечеря от мен,снимах докато не съм направила соса и е останало изобщо нещо за снимане  Joy

# 626
  • Мнения: 293
Тъкмо да напиша добър вечер и гледам то вече утро станало  ooooh!

Бараво момичета  , чудесни изкушения сте спретнали пак  newsm10

Аз също омесих питка за вечеря (с тестото на мах-мама) , но снимките утре , че днес съвсем окъснях . Междудругото стана перфектна  smile3521 Благодаря за рецептата   bouquet  Аз обаче , като едно отявлено шило дето не си сяда на дупето  , докато не намери отговор на въпросите си продължих да ровя защо единия път тестото втасва веднъж  , а в другия случай - 2 .Отговор намерих в един руски сайт - http://kuking.net/

5. Второй раз тесто оставляют подниматься, чтобы проверить, живо ли тесто и будет ли оно снова подниматься. Благодаря ему хлеб будет с более ровной текстурой, чем если бы он подходил только один раз.

Таааак  Wink това за сега ме устройва перфектно (докато не изникнат други питнаки естествено) и в тази връзка взех решение  питките за вечеря - с едно  месене , питките за гости и поводи - с две. Сега вече мога спокойно и да експериментирам със състава на тестото  smile3503


Още съм в чуденка за машината за хляб  newsm78 Не мога да взема решение и това е! Ще кажеш , че къща купувам  Close

# 627
  • Мнения: 9 201
Диана Крайчева обожавам пелмнени. Като дете майка ми правеше редовно. Аз правих веднъж, но тукникой не ги харесва и зарязах. Твоите изглеждат много апетитни!

Нолита, супер е царевичната питка!

Опитах тестото на Макс-мама. Не знам защо така но втасва ужасно бавно, хем бях сложила питката във фурната на 50 градуса. Сигурно 3 часа втасва. Иначе на вкус ми напомня на кифла. Важното е че изядохме питката. Simple Smile


Hug

# 628
  • Мнения: 293
Ето обещаните снимки с тестото на мах- мама newsm51







И за да съм вярна на себе си , аз пак се включвам с питанка към опитните кулинарки  newsm53  Четох  , че за да втаса питката по-бързо може да се сложи на топло място , но колкото повече втасва на стайна температура , толкова по-хубава става.Обикновенно за да пестя време слагам тавата с тестото върху радиатора на слаба степен и така ми отнема не повече от час . Оплаквания от резултата няма , но понякога долния слой на питкака остава леко стиклен , т.е. не е толкова въздушен като горе , а тестото е втасало добре.Вероятно днес ще опитам да оставя тестото да втасва на стайна температура , та да видя има ли съществена разлика  Thinking Вие къде оставяте тестото да втаса ?

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 10:34 от kapri_z

# 629
  • в моя свят
  • Мнения: 849
kapri_z много ти е хубава питката.Как я докара толкова равномерно оформена?Имам чувството,че направо си чертала с линията геометрични фигури с идеално прави страни. Grinning
Относно втасването когато беше по топло оставах тестото на стайна температура и втасваше за малко повече от час.След това пробвах във фурната на 50С,но пък тестото хващаше лека коричка и отдоло и отгоре макар да го завивах.Обаче ние живеем в къща и баба се топли на дърва с онези стари печки,които имат и фурна.Пробвах и там,но тестото втасваше ужасно бързо и отново резултата не ми харесваше.Сега просто си завивам тестото и го слагам на земята до печката.Но аз отскоро се запалих по месенето и не бих казала,че съм много компетентна.
Междудругото един път изпекох питката точно във фурната на печката с дърва и резултата беше чуден.Лошото само е,че за да се поддържа температурата във фурната трябва непрекъснато печката да бумти,а тогава в стаята направо не се издържа от топлина.


Ето и моите козунаци от вчера,които обаче не месих достатъчно и може би за това не станаха на конци,но пък бяха много вкусни.На кръглия не успях да докарам формата,но нищо,следващия път.



Общи условия

Активация на акаунт